Kerry vs. Bush

OROSHI

Primus registratum
Re: Kerry vs. Bush

ALBERT,mos u bazo shume tek deklaratat parazgjedhore plako :wink: .
Isaac,nuk eshte antares nga ato ekstremista plako,eshte anti-Bush dhe anti-hebre,deri ketu nuk shoh ndonje fundamentalist tek antaresi,apo jo.Une jam dakord me ate postimin tend te me siperm:Bushi ka nevoje edhe 4 vjet qe ti mbaroje disa pune te filluara!!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Isak, para se të shohësh ndihmën e 99-ës duhet të shohësh shkatërrimet e 97-ës!
Dhe sa për farën e turkut nuk ka bythë ku të rrijë se Turqia vetë është pro-SH.B.A! Kështu që i bie që pro-SH.B.A shqiptarë të jenë me gjak Turk?!

E kam thënë dhe mu lodh gojas duke i shpjeguar këtyre krijesave që për një tekë të fatit nuk janë fondamentalista/terrorista (ose që janë në mentalitet), TË JESH ANTI-SH.B.A. NUK DO TË THOTË QË TË SIMPATIZOSH ARABËT APO QOFTË EDHE ISLAMIZMIN!

Unë jam katolik dhe jam anti-amerikan, mos jam gjë Talibans apo ndonjë shqiptar i "arabizuar"?

Folni me mend në kokë dhe jo me ko.qe në dorë!

antares

Primus registratum

Se kush eshte me i mire Bush apo Kerri neve rrahim uje ne havan. Diferenca eshte kjo: meqenese Bushi eshte gomar i deklaruar mendon ta pushtoje Lindjen e Mesme me forcat e veta (si dhe me ca zara qe mendojne si DFV apo ndonje tjeter) Kerri nga ana tjeter eshte me i rafinuar dhe mendon se mund tu shtije Europes trute e gomarit qe te shkoje Natoja te derdhe gjakun per Ameriken. Mos harroni se te dy duan tashme te godasin Iranin.
Nuk ka ndonje dallim te madh.
Mua nuk me emocionojne aspak etiketime si taliban qe me bejne se kjo tregon dobesi ne te arsyetuar. Puna eshte qe une jam ortodoks dhe sipas kesaj duhej te kisha dobesi per ruset qe jane dhe ata antitalebane te thekur (kujtoni Cecenine). Pastaj pse qyravitet Amerika Ajo krijoi Bin Ladenin e talibanet qe te luftonin ruset ne afganistan, ajo vuri ne pushtet Sadamin dhe e mbeshteti edhe me arme kimike kunder Iranit. Pra vete i nxorri djajte nga shishja dhe tani kujit neper bote terrorizem terrorizem. Nese ne kulla (qe vete i rrezuan) u vrane 3000 veta ne afganistan e Irak jane vrare mbi 30 000 veta. Kush eshte terroristi ketu? Ai qe vret me nje avion 3000 apo ai qe vret me bomba 30 000?

kaci

Primus registratum

E gjithe kjo behet per para duan naften se Iraku si ka bere gje atyre ...

OROSHI

Primus registratum

Dame,po e bejne per para apo per nafte??? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

renea

Primus registratum

antares,

Kerry eshte ndryshe nga Bush! NUk urrehet njeriu vetem se eshte Amerikan, nese do te qe ashtu...ehuuu

antares

Primus registratum

Une nuk jam aq i verber qe te perbuz dike thjesht se eshte amerikan. P.sh. nje president i mire do te ishte p.sh. kandidati Kucinic, ose Naderi, po sigurisht ata u siluruan nga lobi cifut dhe mbeten vetem Bush/Kerri. Dhe cfare kerkonin ata? Terheqje e shpejte n(e vertete ama) nga Iraku dhe qendrim i ndershem e i balancuar ndaj problemit palestinez ne Lindjen e Mesme qe eshte rrenja e te gjitha te keqiave aty.
Goditja me e tmerrshme qe mund ti behet te ashtuquajturit "terrorrizem" ne Lindjen e Mesme eshte zgjidhja e drejte e problemit palestinez.

RobertdeNiro

Primus registratum

antares thote

...Goditja me e tmerrshme qe mund ti behet te ashtuquajturit "terrorrizem" ne Lindjen e Mesme eshte zgjidhja e drejte e problemit palestinez.

Newton

Nje zgjidhje te drejte te problemit palestinez nuk mund te behet,sa kohe Jarafati me kliken e tij te korruptuar, do ulet si perfaqsues i palestinezve ne tavolinat e paqes.
Ky terrorist,tashme i matufepsur,eshte kapur aq shume pas postit dhe parave (me dhjetra konto neper bote,gruaja 40 vjecare shkrin miliona neper Paris)saqe nuk i intereson fare paqja dhe liria e popullit te tij.

Problemi i antiamerikanizmit nuk eshte Iraku apo Palestina.

Antiamerikanizmi i ka rrenjet ne nje nga 10 mekatet e njerzimit.

Ziline.

Njerzit e kane zili,e zila kthehet deri ne urrejtje, per me te mirin.
Numer njeshi eshte hale ne sy.
Ai duhet te perbaltet,te luftohet,te rrezohet.

Justifikimet per kete mekat,gjehen pastaj kollaj.

Presidenti nuk eshte i bukur.
Presidenti eshte injorant.
Presidenti eshte arrogant.
Kaubojs,pijanec,hajdut nafte,etc.ect.

O popull me komplekse.
1 nuk duhet te rrezohet me poshtersi,kush te jete i zoti le ta arrij kete me ane te konkurences te ndershme.
Propoganda Franceze,Gjermane apo Ruse,punon me te gjitha motoret,per te hedhur balte mbi USA.
Problemi eshte,se USA eshte aq lart, sa balta e xhuxhave nuk do mberrij kurr dot ate.

Me thuaj me ke rri,te te them se kush je - thote populli yne.

Me thoni se ke mbroni,tju them se cfar kompleksesh keni- thot njoni. /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Edhe une mendoj qe :anti-amerikanizmi (ne Evrope) vjen si pasoje e politikes se eger antiamerikane te se majtes Evropiane!!!!!Nqs kahet politike do nderroheshin ne Evrope,edhe anti-amerikanizmi do binte ne shkallen minimale!!Ndersa persa u perket shqiptareve(neve pra),une nuk shoh ndonje shkak qe te jemi anti-amerikane,perkundrazi!!!!Rolin me negativ ne marredheniet shqiptaro-amerikane e luajti Berisha me fundamentalistat e tij qe kishin poste te rendesishme ne qeveri!!!Keshtuqe Sala,nga nje mik i amerikaneve,u kthye ne armik te tyre pa as me te voglin shkak.Futja e shqiperise ne Konferencen Islamike,ishte grushti qe i dha Berisha vedit dhe popullit!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Isac, nuk e besoj se dikush që ka humbur familjen nga bombat e ka zili SH.B.A. Po ashtu edhe dikush që sheh lojën e SH.B.A nuk mendoj se e ka zili por i vjen pështirë nga pislliqet dhe nga konsiderata e ulët për jetën njerëzore!

SH.B.A janë vendi i parë në botë që e ka ulur vlerën e jetës njerëzore në nivel statistikor dhe që ka marrë vendime në bazë të këtyre rezultateve statistike!
Një shprehje e Enverit nuk duhet harruar (megjithëse nuk u respektua kurrë): Njeriu mbi të gjitha!

OROSHI

Primus registratum

Njeriu mbi te gjitha...kjo eshte utopi Kondra,dhe amerikanet nuk ecin te bazuar ne utopi!!!
Ndersa persa u perket disa vendeve amerikano-latine,nuk kane qene kurre koloni te USA,tjeter qe Usa "ndihmoi" qe keto vende te mos binin pre e kuqaloshave,normal,kush nuk e do nje lagje te paster rreth shtepise se tij /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Nuk është utopi Orosh! Problemi qëndron në grykësinë e shumicës së drejtuesve e udhëheqësve të botës. Para grykësisë së tyre këta individë nuk vënë në kandar të mirën e përgjithshme. Kjo e mirë u duhet vetëm për efekt zgjedhjesh dhe i detyron disi të kufizojnë grykësinë e tyre (jo Tosi p.sh).

Përsa i përket vendeve të Amerikës së Jugut, ato kanë qenë nën ndikimin e SH.B.A po aq sa edhe ato "kolonitë" e përparuara që përmendje ti. Në fakt, SH.B.A nuk ka patur ndonjëherë koloni!

antares

Primus registratum

Argumentimet e Newtonit nuk jane as te reja e as origjinale. Ato perbejne nje nga vijat e para te argumentimeve te "neoconeve", ose te ketij oktopodi cifut qe po i merr frymen amerikes per gati 100 vjet. Eshte nje argument i njohur cifut "zilia", puna eshte se aty ku dhemb dhembi shkon gjuha. E per se duhet pasur zili nje monstruozitet i tille? Per ate qe qytetaret jetojne tashme me frike si minj haleje po ashtu si dhe cifutet e Izraelit?
Apo per sistemin e qelbur shendetsor ku 48 miljon njerez jane te pambuluar? Nderkohe qe amerika eshte harzhuesi i pare i parave per shendet jep cilesine e 22 te sherbimeve per popullaten e gjere? Dhe ka 1/4 e popullsise me crregullime te renda psiqike?
Per fuqine ekonomike? Cfare fuqie? A e dini se ata jetojne me pare borxh? E gjithe ekonomia amerikane eshte nje pacavure piramidale e falimentuar me 7 trilion pra 7 000 000 000 000 Dollare deficit ?
Botes i mjafton te mos blere bondet qeveritare amerikane (me ritem 2 miljard $ ne dite) dhe i shikoni qe amerikanet perfundojne me keq se Argjentina.
Per fuqine ushtarake? Mos na beni te qeshim se ata nuk jane ne gjendje te mbajne nje vend te pushtuar e te rregulojne dritat e ujrat e zeza ne Irak. Sadami i rregulloi per 3 muaj (amerikanet kane mbi nje vit dhe gjendja perkeqesohet)
Pra mos na sillni me argumenta te tilla qesharake te zilise" se shkaktoni ilaritet.
Kjo te kujton deklaraten feminore te Bushit se "terrorristet na sulmuan se urrejne lirine tone"
Eshte per ti thene "Lirine e sateme" se sot edhe nje shqiptar, rus, polak, bullgar qe vijne nga komunizmi jane shume me te lire se as nje amerikan idiot.
Kur mendoj se si ka degjeneruar ai vend me vjen per te vjelle e jo ta kem zili.......

OROSHI

Primus registratum

Nuk duhet te flasim me nihilizem per gjithcka /pf/images/graemlins/wink.gif ,jepini edhe 4 vjet kohe Bushit(me te than mendja se vertete kemi ne dore dicka,persa i perket kesaj /pf/images/graemlins/laugh.gif ) e pastaj shofim.

DFV

Primus registratum

Oroshi, po perse duhet ti japim dhe 4 vjet te tjera?
A nuk mjaftuan qe per 4 vjet u be lesh arapi cdo gje?
Kjo qe thua ti eshte njelloj si ai qe thosh tja japim pushtetin edhe nje here Berishes pasi te paren here nuk pati mundesi ta shkatrronte plotesisht.
Per deshtaket nuk mund te kete rizgjedhje , kjo duhet te jete motivi qe duhet te udheheq popujt.

RobertdeNiro

Primus registratum

antares thote:

Argumentimet e Newtonit nuk jane as te reja e as origjinale. Ato perbejne nje nga vijat e para te argumentimeve te "neoconeve", ose te ketij oktopodi cifut qe po i merr frymen amerikes per gati 100 vjet...

Newton:

Une nuk jam cifut,por si 80 % e shqiptareve pa relegion.

Ate qe them per Ziline,kam vite qe e bluaj ne koke. Prej 12 vjetesh gjendem ne Gjermani dhe qe ateher jam munduar te gjej arsyen pse u futen neper furra 6 milion cifute.
Nuk ka asnje arsye tjeter,pervec Zilise.

Nje popull si Gjermanet,me shkenctaret,shkrimtaret,filosofet,muzikantet,puntoret me te mire ne bote ne ate kohe,arriti te behet kriminel,fale mekatit te Zilise,te cilin ja zgjoj nga gjumi dhe ja u ushqeu,propoganda naziste.

Sa per USA,kush mendon se ajo nuk eshte 1 dhe e pakapshme,flet me inat dhe pa llogjik.

Kondrapedali

Kondrapedali

«...Sa per USA,kush mendon se ajo nuk eshte 1 dhe e pakapshme,flet me inat dhe pa llogjik...»
------------------------------------------------------------------------------------------ ------

Newton, vetë e the që ke 12 vjet në Europë, pra nuk mund ta dish nëse kjo thënia më lart është e vërtetë! Unë për vete vej në dyshim atë vendin e parë të SH.B.A se për punën e të pakapshmes as që e konsideroj!

Këtej nga kontinenti Amerikan ka një debulesë të theksuar për çdo gjë që është Gjermane por edhe Japonezet nuk janë keq, të paktën janë shumë më mirë se Amerikanet!

antares

Primus registratum

Aq me keq qe paske 12 vjet ne Germani dhe nuk ke kuptuar asgje nga gjermanet, historia dhe psikologjia e tyre.....
Ata po qe i kane dhene botes dhe qyteterimit, dhe nuk po flas ketu per shtypshkronjen e Gutenbergut, por per filozofet, kompozitoret, shkrimtaret, poetet, matematicienet, fizikantetet kimistet dhe gati ne cdo fushe te qyteterimit. Edhe ne levizje fetare (megjithese ti qenke ateist) Martin Luteri ishte gjerman....
Tani me shpjego pak qe nje komb i tille i talentuar dhe puntor, i destinuar te kete nje peshe te madhe ne punet planetare (nuk po them te dominoje boten se as ata vete qyqaret nuk e kane patur kete ambicje), na paska zili nje bashkesi njerzish si cifutet qe talentin me te madh kane tregetine (shqip matrapazllekun) dhe ne te gjithe popujt qe i kane strehuar kane ngrene buken e kane permbysur kupen. Cifutet hiqen me superiore se arabet po avash kur ne loje ke gjermanet, francezet, anglezet apo ruset. Nuk besoj se te kane kondicionuar deri ne kete pike sa te mos jesh dakord se jane keta popuj jane thelbi i qyteterimit modern (po flas vetem per keta 1000 vjetet e fundit).
Me vjen keq qe akoma e beson mitin Hollivudian te 6 miljon barbekyve (nga nje ateist do pritej njecike me shume shpirt kritik). Po te kesh bere pak matematike ne gjimnaz apo universitet do shohesh qe asgje nuk merret e dhene dhe 99.9% te teoremave vertetohen.
Po duhet edhe te njohesh pak psikologjine (te njerezve dhe te masave) qe te kuptosh qe po te akuzosh dike (me apo pa te drejte) per nje krim te madh, ai pastaj nga ndjenja e fajit apo turpit eshte agti te beje cdo gje qe do ti kerkosh.....
E pra, cifutet akoma jetojne (parazitizmi eshte karakteristika e tyre kryesore) me djersen e popullit gjerman si dhe me 2 000 000 000$ qe marin nga taksapafuesit amerikane cdo vit (nuk di te jete pyetur ndonjehere populli amerikan nese eshte dakord ti jape 2-3 miljard $ vit per vit cifuteve ....
Po prape une te kuptoj, ti jeton ne nje vend ku po te thuash keto qe sapo une thashe shkon ne burg...
Ti si ateist qe je a nuk e di se ne mesjete mund ta pesoje po te thoshe se toka eshte e rrumbulaket?
E pra ajo e vertete qe ka nevoje per kodin penal nga mbrapa mban pak ere te qelbur.

Archi

Forumium praecox

Kalamoja, mos u zini, por shkoni ketu dhe klikoni tek This Land.

Une u shkriva se qeshuri. Ku u shkon mendja qerratenjve?!