Re: Keqkuptime per Islamin: Pyetje - Pergjigje
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ilia,
ISLAMI NGA DHUNA
Ore ta zeme se e futen turqit fene me dhune para komunizmit. Kush e futi me dhune pas komunizmit? Erdhen tuqit prape gje qe na bene ne qe themi qe jemi muslimane ketu ne forum, apo ata qe vene ne xhami ne Shqiperi. Me duket se argumenti tend i ka dale boja me kohe.
Bota Islame njeh dijetare, patriote shqiptare qe kane dhene ndihmen e tyre dhe ti akoma flet sikur njerezit kane pranuar fene me hipokrizi duke i vene njeri shpaten ne gurmaz.
Feja Islame njihet qe nuk forcon njeri te behet myslimane dhe e ndalon kete gje kategorikisht. Nuk e di se si nje forcohet me dhune te besoje fene qe thote qe nuk forcohet njeri me dhune ne fe. E kupton PARADOKSIN?
[/ QUOTE ]
ALBANSKI
Kjo qe the nuk ka lidhje fare me shprehjen time...
ishte thjesht nje ngacmim ndaj asaj qe tha Gysi...
pastaj, sa republika islame ka ne bote???
nuk eshte kjo nje forme dhune???
/pf/images/graemlins/idea.gif
PERCE / KULTURA SHQIPTARE
Po te vesh ne shume krahina shqiptare, do shikosh se shume femra te moshuara jane mbuluar dhe nuk dalin me minifunde, do shikosh se edhe krishteret nga femrat mbulojne floket, le pastaj muslimanet.
"Percen", me ca dije flet qe Islami detyron mbulimin e fytyres me perce ti, ta marr vesh une? Ke pare ndonjehere femra muslimane ti ne shqiperi. Me perce qenkan mbuluar te gjitha ne fytyre?
Mbulimi me "perce" ose me "dorashka" dhe me "cizme" jane ekstremitet te disa njerezve qe shume dijetare muslimane kane folur kunder ketyre gjerave dhe i kane quajtur esktreme qe nuk kane baza ne fe. Nuk eshte tema te ndalem ne detaje per kete teme, por dua te sqaroj keqkuptimin tend nqs ishte keqkuptim.
[/ QUOTE ]
me lexo me mire se s'do kesh keqkuptime...
une thashe vetem qe:
mbulimi me perce nga koka tek kembet edhe ne kohe vere kur temperatura eshte 40 grade eshte dicka qe pashe ne vitin 2002 ne mes te TIRANES dhe eshte hera e pare ne jeten time qe pashe nje gje te tille...
fenomen i viteve te fundit
fakti qe permende femra te moshuara perforcon ate qe thashe me siper...
Nqs ishte arrogance propandeske kunder Islamit dhe jo keqkuptim i sinqerte, e gezofsh si injorance.
[/ QUOTE ]
kjo shprehje me ben te ve buzen ne gaz, por nuk do e komentoj /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/smile.gif
DALJA NE PAZAR
Ore, sikur te lyesh kofshet me puder, sipas teje do dilje ne pazar lakuriq ti? Dmth nga frika se mos te skuqen pjeset gjenitale te trupit prandaj vesh rroba banje ti? Dmth te jap nje krem une tani, ti do i beje te gjithe te dilnin lakuriq si femra edhe meshkuj? Madje edhe ne Pazar? Me keto argumenta diskuton ti?
[/ QUOTE ]
me lexo me mire se nuk do keqkuptohesh...
shembujt qe merr ti nuk jane realiste...
kete desha te them...
sa per sqarim nqs e dije gabim...
kofshet nuk hyjne te organet gjenitale /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tonguee.gif
nje cik humor duhet /pf/images/graemlins/idea.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
SHTHURJA
Ato qe them une jane shthurje pa perkatesi feje? Po pse po flasim ketu qe ka shthurje me perkatesi feje? Une po flas per presionin shoqeror edhe per gjera qe jane te pista nga vete natyra. Po flas per zbukurimin e gjerave te ndyta, po flas per pakesimin e individeve qe jane te paster. Po flas per shtypjes, presionin e shumices ndaj pakices per te bere gjera jo te patra. Me nje fjale, po them se ca ben nje shoqeri ne shumice apo jo dhe ca ben nje pakice nuk tregon pastertine e shumices dhe pisllekun e pakices, por mund te jete e kunderta shume mire. Po them qe gjerat analizohen sipas natyres se tyre dhe jo kush i ben: "shumica" apo "pakica".
Pra eshte argument i dobet te thuash "e bejne te gjithe, ti qe s'e ben je i piste, prapambetur, jo-modern,etj..."
[/ QUOTE ]
une nuk e di se ku e sheh ti presionin e shumices ndaj pakices /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
persa i perket fjalise se fundit, sinqerisht, me lind natyrshem pyetja:
KU JETON TI QE KE KAQ PRESION???
KUJT SHOQERIE I REFEROHESH???
do beje mire te merrje shembuj konkrete dhe jo t'i fillosh shembujt me fjalen imagjinoni
LARG IMAGJINATES TIME
Nejse nuk eshte tema, te sjell ketu shembuj konkrete, si filani e filanja, apo kjo keshtu e ashtu...por keto nuk jane vecse imagjinate. Une desha vetem te them se ca te duket ty se muslimanet jane "prapambetur", nje grupi tjeter apo shoqerie i dukesh ti si i "prapambetur" se i quan ato gjera imagjinata dhe nuk i pranon si "emancipime".
Ben mire te mos nisesh te gjykosh nje veprim nga ca thone apo nuk thone te tjeret se ndoshta jane vec zbukurime mashtrimesh dhe asgje e mire.
[/ QUOTE ]
nuk te kerkoi njeri emra se nuk i intereson askujt...
thjesht ji me realist, se te fluturon shume larg/cuditshem imagjinata /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
Shenim:
Nuk desha te filloje nje debat me ty, por desha te sqaroje disa keqkuptime, ose gjera si diskutim. Debate te tilla te bazuara ne morale individualiste, relativiste jane gjera te gjata dhe te veshtira.
[/ QUOTE ]
e vetmja pergjigje imja eshte:
SECULAR AND AGNOSTIC ...
Femijes kur i thua se po e vure doren ne zjarr do te djegi, nuk beson dhe do e veri, dhe vetem dhembja e ben ta kuptoje. E njejta gje ndodh edhe me ca te rritur, i thua keshtu e ashtu do leri me pasoja jo te mira, e prape vazhdon ne kokefortesine dhe vetem dhembja e mevonshme e ben te kuptoje se e kishte jo te sakte opinionin.
[/ QUOTE ]
kjo qe thua eshte me se e vertete /pf/images/graemlins/smile.gif
do e mbyllja dhe une postimin tim me te njejten thenie /pf/images/graemlins/wink.gif
pa shtuar as nje pike apo presje /pf/images/graemlins/wink.gif