ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

selena

Primus registratum
Re: ju studentet qe jini jashte, a mendoni te ktheheni ne Shqiperi?

[/QUOTE]Ku jeton ti? Rasti me i hapur/paster eshte rasti i Bill Gates eshte nje nga miliarderet e botes. Hapi biznesin ne garazhin e shpise. Te hap une biznesin ne garazhin qe kam? HP ku lindi? Eshte gjigand industrial sot. Bleu Compaq koker me koker.

Ti nuk di nga lidhet as gomari.

ore kopertoni qe ditke nga lidhet gomari duhet ta dish edhe qe bill gates qe me jep si shembull eshte denuar disa here per konkurence te pandershme...dhe BE do ta gjobise se shpejti...

sa per 50000 dollaret qe doke te fitoke...askush s'ta heq te drejten e enderrimit

po edhe nje here jam e bindur qe per njerez si ty qe nuk respektojne mendimin e tjetrit dhe qe kalojne tek ofendimet kur nuk dine c'te thone nuk ka nevoje as vendi qe te ka bere koken e le te tjeret pastaj

personazh

Valoris scriptorum

problemi eshte te llafi "sakrifice", tek e cila te gjithe stepen, nxefen e gjojna te tilla. mua sakrifica si llaf me jep pamjen e nje situate te pergjithshme, ku hyn shteti shqiptar qe nga bari jeshil e deri tek teknologjia me e fundit. pra ktu qendron, tek fakti qe ambjenti ku ti do te jetosh nuk do jete ai qe ke pare e ke jetuar jashte shqiprise. kjo eshte sakrifica per shqiprine, fakti qe ti e pranon si vend tendin. gjithashtu ai llafi "s'ke per ta gzuar ti atdheun e sakrificat e tua, por brezat e ardhshem", nuk do te thote qe pikerisht TI do ngrihesh me kazem e lopate e me kompjuter para, e te heqesh te zite e ullirit. seicili do kete rolin e vet...e duke u perpjek me ça perpara ne jete, do japi kontributin e vet dashur pa dashur.

selena

Primus registratum

me sakrifice nuk kam dashur te them qe ata qe do kthehen do shkojne te vuajne e te robtohen...secili do kete rolin e vet e do ushtroje profesionin e vet...
me behet qejfi qe ka nga ata qe me kuptojne

crazy

Primus registratum

une ne shqiperi nuk e di do kthehem apo jo(derisa pa mbaruar shkollen jo),per te rindertuar vendin tone duhet pune edhe lek por hajduti e tha mire une nqs jam mire per veten time e ka edhe shume te tjere si une pse te mos kthehem ne shqiperi,te pakten ate qe kam mesuar ketej e ve ne pune ne shqiperi e mbase del ndonje gje e mire e nqs nuk del,beh durim.por deri aty sa te thuash qe do doja te mos kisha lindur shqiptar me duket e ekzagjeruar,sepse sado mire te jesh ne vendin e huaj,mbetet prape i huaj e nuk ke per te arritur kurre te jesh si ata sepse ke edukaten e shqiptarit dhe ate kulture,keshtu qe mos harro qe ne cdo hap qe hedh je i huaj.edhe shume shkrimtare te tjere kane jetuar larg saj e ti koperton permende faik konicen por nqs e ke lexuar poezine e tij "malli i atdheut" fol pastaj e jo ne ajer.ngado qe te vesh e te vemi jemi shqiptar e kemi per te vdekur shqiptar mgjth ndonje mund te marri nje tjeter nenshtetesi.

plakudhedeti

Primus registratum

dak edhe me ty e vogle, bile dhe nje gje per te qeshur : nuk e kam ndjere vehten asnjehere me shume shqiptar qe nga momenti kur kam marre shtetesine e vendit ku jetoj tani.

gentilushi

Primus registratum

une veten e kam ndiere shqiptar kur pashe per here te pare dhe te huaj.jo se ka ndonje ndryshim rrenjesor por qe ti nge nervat kur mendon qe cfare kane me shume italianet se ne per te ndertuar nje hapesire te mjaftueshme ekonomike per 3 MILION VETA mbi mesataren e BE.
A ESHTE KJO E PAMUNDUR?????????????????????? :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :book: :book:

gentilushi

Primus registratum

desha te korrigjoj dicka.e kam ndiere veten me shume shqiptar se kurdohere.
pershendetje

crazy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga plakudhedeti:
[qb] dak edhe me ty e vogle, bile dhe nje gje per te qeshur : nuk e kam ndjere vehten asnjehere me shume shqiptar qe nga momenti kur kam marre shtetesine e vendit ku jetoj tani. [/qb]
me behet qejfi. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

selena

Primus registratum

por qe ti nge nervat kur mendon qe cfare kane me shume italianet se ne per te ndertuar nje hapesire te mjaftueshme ekonomike per 3 MILION VETA mbi mesataren e BE.
kane ate qe punojne per veten e tyre...

koppertoni

Primus registratum

Cfare ishte gjithe kjo?

Me kenaqesine me te madhe po e ripostoj dicka timen. Njeriu jeton si ai vete personalisht per dinjitetin e tij me dinjitetin e tij. Pranon ate qe eshte dinjitoze per te.
O zot juve jeni dicka tjeter. Epo mire ja u bejne. Urime ne planin 50 vjecar te rregullimit te Shqiperise. Nuk ju kam zili fare per cfare do beni. Kurrizi juaj eshte nuk eshte i imi vereni ne veth ne vesh kete bashke me sakrificat qe po mburreni e po cirreni me Kuran ne dore se do beni.

Edituar mbaju temes!!