ju ftojme te kaloni pushimet ne shqiperi

Guest
Re: ju ftojme te kaloni pushimet ne shqiperi

Fillimisht postuar nga Dafne:
[qb] Puna asht se ne kto cepat e tjere te botes nuk po na e mban xhepi.

Ideja asht te kombinosh anen ekonomike me ate afektive...Nuk po flasim per pushime "perralle",po flasim per dicka qe hyn ne "normalitet".. [/qb]
Ne Shqiptareve,na eshte bere zakon,"te kryejme dy pune,ne nje rruge.."
Pra,ne shkojme ne Shqiperi,njehkohesisht te c´mallemi me Familjet dhe te afermit,(e para) dhe e dyta,bejme dhe pushime (diku ne Det)
Ndersa,pushime te mirefillta,mund te besh ne shume vende te Evropes dhe kostoja mbase,eshte edhe me e ulet,sesa ne Shqiperi.
Cmimet tek ne jane,rritur shume,pothuajse baraz me Evropen dhe standarti,eshte shume me i ulet.
Nuk mund te quhen, "pushime perralle"..nese shkon diku ne Itali,France,Turqi,Greqi,Bullgari,Qipro etj etj..
Quhen thjesht pushime dhe kenaqesi,por dhe shijon,dicka te re..
Nuk po flitet besoj ketu,per pushime ne Dubai..(Arabine Saudite) :shrug: Atje po,kushton dita mijra Euro dhe eshte,si ne perralle..
Por sic thash,terheqja e pare per ne vendlindje,eshte Malli,nen te cilin,justifikojme dhe Pushimet.

Diddy19

Su@mi

Hmmmm,me duket se kemi parasysh 2 standarte te ndryshme jetese.Evropa ka standart krejt tjeter jetese nga çka Shqiperia.Nje person me nje rroge "alla shqiptareshe" (dhe ketu nuk perfshij biznesmene apo politikane)nuk i lejon dot vetes te shkoje as edhe ne kto vendet qe thu ti (Ah,po ...nga edhe nga ato qe marrin kredi ne banke per te bere pushimet...i perjashtoj edhe rastet psiqike).
Gati gati ,edhe nje qe jeton ne Perendim nuk i lejon dot vetes pushime te tilla ( Jo kot edhe shumica e emigranteve i kalojne pushimet ne Shqiperi,ose nuk bejne pushime fare)

Une me te verte qe jetoj jashte por jam studente,dhe nuk punoj sa ti lejoj vetes pushime as ne Sardegna e as ne Detin e Zi,sepse i bie qe babi im me nje rroge shteti te me paguaje mua pushime te tilla...Nuk te duket absurde??
Ke vene re qe edhe shumica e shqipatreve ne USA s kthehet per pushime cdo vit po vetem nje here ne 3-4 vjet? Dhe nuk eshte se s duan te kthehen ,se i kput malli po nuk ua lejon xhepi.Bileta kushton 1500 $ vajtje e ardhje.
Si perfundim,shqiptare qe jetojne ne Shqiperi zgjedhin te mos dalin jashte Shqiperise per pushime...Jane akoma te rralle(per fat te keq ) ato qe kalojne pushimet jashte...

P.S Sikur te kishim si nostalgji per vendlindjen po ashtu edhe leke ,do benim 1 jave pushime (e zeme ne Sarande edhe per tu ç'mall) dhe nje jave tjeter (ta zeme ne Selanik)...Kush thua ti se na mungon per te mos e bere ? Koha? :confused:

Guest

Ketu me duket po diskutohej, per "Pushimet e Shqiptareve,qe jetojne jashte" dhe jo per ata,qe jetojne brenda ne Shqiperi.. :confused:

Pastaj une se kuptoj,pse ti Dafne,kap per shembuj, rastet ekstreme te shtrenjtesise..
Nese do te japesh shembuj pushimesh ne Itali,pse duhet te permendesh Sardegnen,ku pushojne,Vipat e Italise.. ??? :shrug:
Po Italia eshte,bregdet i gjalle...dhe ke cmime nga me te ndryshmet..

As mua s´me duket normale te marresh kredi per pushime.
Shqiptaret e Evropes kane perparesi ne krahasim me ate te Uses..
Bileta jone,(nga Gjermania),kushton vetem 350 Euro..vajtje - ardhje.
Ndersa,per ata qe jetojne ne Itali,ka mundesira dhe me te lira per ne Shqiperi,(nepermjet Detit)

Ndersa,per te levizur brenda Evropes,Spanje..Itali etj..kushton rruga edhe me pak..(vetem harxhimi i karburantit)..dhe me pas cdo paguash ne hotel apo rezidencen, ku do shkosh..
Nese i ndjek,qe ne kohen e duhur,(qe ne Shkurt apo Mars) mund te gjesh shume cmime te arsyeshme..
Fare mire,mund te behesh grup shoqerie dhe te ndash harxhimet..
Pra dhe nje here..
Terheqja e pare per rruge Shqiperie eshte Malli dhe jo Kursimi..
Na ishte sec na ishte,ajo kohe..
Ahh,nese do quheshin pushime dhe Vajtje - Ardhjet ditore..(Durres per shembull)..mbase te shkon me lire.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.s Ndersa per Shqiptaret ne Shqiperi,tjeter muabet..tjeter teme. :shrug:

Diddy19

Su@mi

Ok,qenka perqendru tema dmth tek shqiptaret e Italise,Gjermanise,Anglise e Frances (ne linja te gjera meqe u perjashtuan shqiptaret e pertej oqeanit dhe ato te Shqiperise ).

Une permenda Sardegnen si nje vend te mundshem pushimesh po nuk thashe se do shkoja ne te njejtat vende ku shkojne VIP-at italiane.Sardegna ka nje vije bregdetare aq te gjate sa edhe po te veronte 1 VIP cdo nje kilometer ,teprojne akoma plazhe per popullin e thjeshte.Une e di qe Italia ka nje vije bregdetare te gjate po sa te bej pushine ne San Benedetto del Tronto,preferoj te bej pushime ne Sarande.Vende aq te bukura me ate çmim nuk gjen ne asnje vend tjeter veç Shqiperise.Me ate çmim ,jashte Shqiperise shkon e merr diell e ia fut nje te freskume tek Fontana di Trevi ne Rome,kaq!
E thashe dhe une dhe e perseris,malli ne rradhe te pare e pastaj ana ekonomike percakton itinerarin e pushimeve.

P.S Shqiptaret i merr malli edhe per dentistin. /pf/images/graemlins/laugh.gif Sa here qe vijne ne Shqiperi,nje jave pushime i kalojne neper studiot dentare.Malli malli!

disku

UNI

Nji :kiss: per ket parafolsen.
Komplet jashte temet po ka koh qe nuk eshte pa knej ne Af. /pf/images/graemlins/tongue.gif :wave:

Diddy19

Su@mi

Gjalle keke *Uni* a? /pf/images/graemlins/tongue.gif

Hajt se te fus une n'teme:A po vjen me i kalu pushimet ne Velipoje bukurosh ? /pf/images/graemlins/wink.gif

:kiss: back!

disku

UNI

I would if i could.
Jo per plazhin jo...thjesht me ken n'kompanine tate. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Megjithate ket vere preferova Floriden. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erind

Forumium maestatis

Dua nje keshille. Duam te shkojme nga italia ne shqiperi me ane te tokes, pra itinerari slovenia, kroaci, bosnje, mal i zi dhe shqiperi. A e ka bere njeri, te bejne probleme ne pikat kufitare, rruget si jane dhe a jane te sigurta?!

une kam nxjere kete itinerarin ketu poshte:

image.asp

C'keshilloni?!

blendiys

Primus registratum

Nje miku im erdhi para disa kohesh ketu pas nje 'tripi' ne ish Jugosllavine.
I vetmi problem kishte qene ai qe i kishin mbajtur per shume gjate ne disa pika kufitare (duke kerkuar yckla ne pashaporta dhe vizen).

Ne lidhje me pyetjen tende:
Nese ti je aventurier(mos ma merr per keq),dhe ke bere per vete nje grup shokesh,te cilet deri dje kishin udhetuar vetem me mamin dhe babin,nuk do ta keshilloja .

Nese e keni zgjidh kete itenerar per arsye ekonomike,eshte tjeter pune.
Gjithesesi suksese.

Tan

Primus registratum

Probleme ne kufij nuk ka vetem se rruget sjane aq te mira.
Per pune paresh po i bie me lire, por lodhja eshte me e madhe.

SkenderbegaS

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ErSI:
Dua nje keshille. Duam te shkojme nga italia ne shqiperi me ane te tokes, pra itinerari slovenia, kroaci, bosnje, mal i zi dhe shqiperi. A e ka bere njeri, te bejne probleme ne pikat kufitare, rruget si jane dhe a jane te sigurta?!

C'keshilloni?!
Un e baj kyt itinerar PERHER , ASHT PAK I GJAT per ato qe s'jan shum rrezistent n makin , se jan 1000 kilometra , por asht rrug " divertente" me panoram shum t' bukur ristorante , bar , hotele , etj
asht si mini ferie!
Persaiperket " problemeve " nuk ekzistojn , veq se duhen viza SLOVENE , E KROATE , ka raste qe policia nuk t' ndalon per kontroll , se ka shum turista AUSTRIAK E GJERMAN ,
CIAO.

Erind

Forumium maestatis

Thnx te gjitheve per mbeshtetjen. Do jem vet i dyte me nje shoqe dhe kemi bere kete zgjedhje nga kurioziteti per te pare vendin dhe per arsye ekonomike ne te njejten kohe.

Vizat Kroate dhe Slovene, leshohen ne kufi, apo duhen mare ne konsullatat perkatese?

Sigurazioni makines ai nderkombetari "foglio verde" (nuk jam i sigurte qe quhet keshtu) qe behet ne itali, vlen ne shqiperi?

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga IRON MAN:
[qb]
Fillimisht postuar nga ErSI:

C'keshilloni?!
Un e baj kyt itinerar PERHER , ASHT PAK I GJAT per ato qe s'jan shum rrezistent n makin , se jan 1000 kilometra , por asht rrug " divertente" me panoram shum t' bukur ristorante , bar , hotele , etj
asht si mini ferie!
Persaiperket " problemeve " nuk ekzistojn , veq se duhen viza SLOVENE , E KROATE , ka raste qe policia nuk t' ndalon per kontroll , se ka shum turista AUSTRIAK E GJERMAN ,
CIAO. [/qb]
e ti merr viz sllovene e kroate perher? :eek:

LUANESHA

Primus registratum

:wave:
Vizat nuk merren ne kufi mor grup :shrug:
por merren ne TRIESTE te KONSULLATAT KROATE E SLLOVENE.

/pf/images/graemlins/smile.gif

Erind

Forumium maestatis

Nuk ekziston mundesia per ta mar vizen, ne piken kufitare?!

SkenderbegaS

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rozalina:

e ti merr viz sllovene e kroate perher? :eek:
qa me ba Rozi , ...jam hala nen mosh :lol:
......ERSI , perveq se n'shqipri vlejn tan asikuracionet europiane( ka edhe asikuracion italian "ose europian" qe vlen edhe n'shqipni po se pate qe te mulon edhe shqipen, at'here e pret n kufi shqiptar per sa dit qendron atje)
kurse per vizat merren mrena nji dite nqs ke fat , informoju se mund t'kesh konsullat slovene e kroate edhe aty ku jeton !
ciao ..................

shqipe

Primus registratum

Jo, duhen marre vizat me perpara ndryshe te qesin probleme po te gjeten pa vize.

keshilloj ta beni rrugen me ndalesa se kroacia ka vende shume te bukura keshtu qetesoheni dhe shijoni udhetimin. DUBROVNIK eshte kryeveper!!
rruga deri ne Split eshte rehat me autostrade me pas nuk eshte e keqe por malore dhe kthesa (kujdes)

Ne pikat kufitare pret vetem ne mal te zi dhe shqiperi, vlen foglio verde edhe ne shqiperi nqs assicurazioni qe keni nuk e ka eliminuar shqiperine (shikoni nqs eshte e hequr me vize Al)

Kush deshiron ta bej rrugen fundjave te mendoje se mund te zgjasi me shume prej trafikut te turistave qe shkojne ne kroaci. sa per pune kursimi aty aty shkon po te llogarisesh vizat rrugen autostraden ndalesat etj etj.
Normalisht me ndalesa te vogla per pushim dhe te ngrene shkon te 15 ore gjithsej (pastaj varet sa ndalon ose sa trafik ka ose sa te mbajne neper pikat kufitare)

Rruge te mbare!

Princesha

Primus registratum

po 15 or strapacim per cdo vjet? meqe shpenzimi aty aty keka, se marr vesh :confused:

shqipe

Primus registratum

mendo qe kush do te iki me makine alternative te vetme kane tragetin (barin triesten anconen), per ata qe jetojne ne veri te italise i shkon minimumi 26 ore strapacim me traget dhe ne periudhe pushimesh si gushti duhet me ber bileten muaj para ndryshe s'gjen vend ose vetem stol dhe nuk me duket me pak strapacuese te kalosh gjith naten duke mos gjet vend me fjet.

po ta besh nga kroacia mund te ndalesh sa here te duash, te nisesh kur te duash, te ecesh sa te duash etj, si me siper e thash ka vende kryeveper ku mund te ndalesh ndonje dite per plazh (meqe shkohet gjithsesi per pushime) e cmimet jane shume konveniente.

P.S. Me lire te vete kur iken grup 4 - 5 vetash, por mendoj se ja vlen ta besh si rruge jo per harxhimin sesa per tu ndalur edhe ne kroaci ndonje dite.

Erind

Forumium maestatis

Vonojne shume ne konsullat per te leshuar vizat, dmth, mbaron dot pune brenda dites?

Shume faleminderit te gjitheve, per infot. qe keni sjellur! :wave: