ju ftojme te kaloni pushimet ne shqiperi

Turing

Primus registratum
Re: ju ftojme te kaloni pushimet ne shqiperi

U hap lajmi ne mediat italiane keto kohet e fundit per nje kompani te re avionash per te mbuluar segmentin Rome-Rinas.

Kjo per ata qe jane duke kerkuar pa shpresa nje bilete avioni per te kaluar pushimet ne token meme.

AliAlbania

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga ErSI:

une kam nxjere kete itinerarin ketu poshte:

image.asp

C'keshilloni?!
Ersi, s'e kisha pare une kete mesazhin tend /pf/images/graemlins/smile.gif

Une e kam bere para ca kohesh itenerarin qe ke nxjerre ti aty me lart me makine /pf/images/graemlins/laugh.gif

Vajtja ishte nga Austria, Slloveni, Kroaci, i cop Bosnje Hercegovine sa me me bo me zemer /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe me pas Mal i zi e Shqiperi. Ne kthim me det nga Trieste, Zvicer e me tutje n'shpi /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pershtypjet e mia. Ne kufirin austriak ne dalje dhe ne ate slloven ne hyrje kurrfare problemi. Ne ate kroat kurrfare problemi, bregdeti eshte nje mrekulli me makine, ke i cop autostrade deri ne Dubrovnik, pjesa tjeter rruge nacionale, rruga anes detit eshte perrallore, eshte rruge nacionale po ngjane e pafund, ka shume ngjashmeri me bregdetin tone jugor, te duket sikur je tu i hyp qafes se Llogarase pafundesisht, per shoferin eshte nje torture se s'mund te shohe gje pasi rruga eshte teper e ngushte dhe shume e thepisur, per pasagjeret osht qejf se kane ca me pa. Kur te vish ne mal te zi mos harro t'i hypesh tragetit per i cope rruge nga Kotorri deri ne Budva se ndryshe do i hash 100 km me shume dhe ajo rruga eshte e llahtarshme. Rruget ne Malin e zi jane mizerje, kur kalon neper tunele duhet te bosh lutjet e radhes ishalla shpeton gjalle /pf/images/graemlins/laugh.gif . mali zi s'ka asgje te bukur sipas meje, perjashto noi kala apo manastir. Dubrovniku i mrekullushem dhe i ri. Sa per kalimet kufitare, Kroatet jane icik te bezdisur, po cik fare ama, ata te malit te zi me ndryshe, shqiptaret ne kufi jane te mrekullushem. Rruga kur hyn ne shqiperi nga pika e re kufitare eshte shume e mire deri ne Tirane, problemi ne Mal te zi eshte se per te gjet Shkodren duhet ta morresh me te pytme, mungojne pothujse krejt sinjalet rrugore dhe tabelat orientuese, po aty te hyn ne pune shqipja shume mire kshu qe me cik mundim e gjen shqiperine me te pytme. Nese do kthehesh me det nga Trieste nuk eshte keq, por dije qe trageti eshte mizerje. Kuptohet kur zbret ne Trieste ta hane shpretken me kontrolle.

Te kthehemi tek problemi i vizave. Panvaresisht se ke leje qendrimi ke nevoje per vize per Kroaci, Slloveni, me sa di une keta kane perfaqesi ne Trieste. Problemi eshte qe keta jane te lidhur ne nje forme qe po s'ta dha vizen njeri s'ta jep as tjetri. Po se ke kush duhet ta marresh te paren s'e di /pf/images/graemlins/laugh.gif . Une eprdora aftesite komunikuse dhe e nisa nga Kroati. U bera me zemer ne ate copen e Bosnje Hercegovines se s'e dija qe kishe me kalu i cop rryp toke qe kish nje alamet pike kontrolli dhe natyrisht duhej vize, por fati yne qe oficeri kufitar fliste frengjisht dhe kish kohe pa e praktiku kshuqe s'ma pa pasaporten /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pershtypja e pergjithshme: Nje eksperience shume e bukur po ta besh me ndalesa dhe vetem nje here se ndryshe eshte shume , dmth nje nate ne Kroaci, nje nate ne Mal te zi, perndryshe eshte shume e lodhshme me makine brenda dites. Une te sugjeroj qe te pyesesh ambasadat perkatese per vizat qe te mos kesh probleme, ne pergjithesi nuk jane te bezdisur.

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />....Nese ti je aventurier(mos ma merr per keq),...
Sa aventuriere qe njef dhe ti mer /pf/images/graemlins/laugh.gif Mami me babin tim do e boshin ate rrugen edhe pa rezerva buke me vete, do kenaqeshin me natyre /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erind

Forumium maestatis

Korde, shume thnx per infot, ma hape nje cike me teper horizontin /pf/images/graemlins/smile.gif . Punen e vizave, e kam akoma me pikepyetje. Ti leshojne brenda dites, apo me sybet nje nate me teper ne Trieste?! :confused:

Korde, ndonje zone ku ja vlen per te kaluar naten? :sleep:

SkenderbegaS

Primus registratum

N fakt po i qesim pun vedit me ju kallxu kyt alternativ toksore , se po suleni te tan epo e bajm at rrug jo per 12 or po per 20 , e po bahen karrambole mes PATRIOTASH se na s'lajm me parakalu ken n rrug /pf/images/graemlins/laugh.gif :smash: :wave:

Alanis

Primus registratum

/pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

Gigo

Primus registratum

Shqiperia eshte akoma vetem per turista te rinj e te "egjer" te tipit "ku rafsha mos u vrafsha" se per familje me prinder dhe femije, per cifte pleqsh qeflinj, ose per njerez qe ju pelqen rehatia, miresjellja dhe butesia vallaj nuk eshte fare.

balforum

Primus registratum

Fotografira nga plazhet e sivjetme ka ndonjeri apo jo,sidomos nga Pogradeci e Saranda ku jane bere ndryshime gjigande ne infrastrukture dhe kudo.

nel

Primus registratum

pershendetje....
a me ndihmon dikush ne nje problem te vogel qe kam? kam disa vjet qe nuk kam shkuar ne shq e desha qe pushimet ti kaloj ne jug te shq se me kane thene qe eshte bukur....a me rekomandoni ndonje vend te kendshem?

Petroninsja

Primus registratum

Persa i perket pushimeve ne jug te Shqiperise mund te shkosh ne shume vende per nje kohe te shkurter. Do te te sugjeroja si fillim, Vloren, rreth 2 ore e gjys larg Tiranes. Ne Vlore ke mundesi te gjesh Hotele edhe me $ 40 naten. Pastaj per klime malore mund te shkosh ne LLogora apo cpiqet nje mish fantastik ne nje natyre tipike zvicerane, Pastaj merr rrugen tateposhte qafes se Llogorase dhe sheh Palasen me fshatrat e bregut. Eshte nje mbrekulli e vertet. Mos harro te ndalosh ne Dhermi, me jete nate fantastike ke dhe disco Havanen qe eshte qendra e jetes se nates per tere Shqiperine ne funjave, pastaj Jalenme ujin e mbrekullueshem nese ke nevoj per qetesi shpirterore, eshte ndertuar nje kompleks me kabina druri per cifte qe ja kalohet shume mire. Me poshte pason Himara me nje bukuri po tjeter te rralle mund te vizitosh Porto Palermon ku ndodhet Kalaja e Ali Pashe Tepelenes. Me poshte sheh vijen bregdetare te pafund te Qeparroit, Borshit e me rradhe. Me pak fjale mund te shohesh mbrekulli ujore pa fund dhe te te ngelet nje pushim i paharruar ne mendje.
Ja kalofshe mire.
Mos harro te prenotosh nje makine se do te te duhet /pf/images/graemlins/smile.gif )))

Albert Zylyftari

Primus registratum

Ti nushi- me duket se leshoke makina me qira.

Hoteli 40 euro nata - kjo do te thote qe atje ka shume pak hotele dhe s'ka fare konkurence.Po te vere çmimi 5 euro nata atehere duhet te besh reklama per bregdetin shqiptar.

Petroninsja

Primus registratum

Yllis ti u dutke anti-bregdetit shqipetare. Dhe se kam hap akoma biznesin e makinave me qera por qe ka hotele me $ 40 euro nata ka. Nese sbindesh ik futja nje xhiro andej :0 kushedi mbase ndryshon mendje.

Albert Zylyftari

Primus registratum

Shkruaj edhe nje here tjeter po deshe, ate ç'fare doje te thoje se asgje s'po kuptoj deri tani nga ato qe ke shkruar me lart.

nel

Primus registratum

shume faleminderit per informacionin....me zor po pres te shkoj e te shijoj pak diell te vertet....

deus

Primus registratum

po ndonje foto nga rruga e plazhit ne durres a ka ndonje.

Hey Joe

Primus registratum

Per Pushimet :

pas nje vere teper te hallakatme kaluar ne gjithe shqiperine e ka kosova mund te them se shqiperia o me pak fjale dobet , durresi rruga e re mire , robte katnare kosove , tetove a ku di une , mate era suxhuk ene fehrexhe .shekulli i kalum le qe femrat ishin nja 150 kile .

vlora kete vit ishte me mire se cdo vit tjeter , por prape ec mo .

dhermiu ka qene me te hik petlla me cmime , per ate qe ofron eshte teper shtrenjte , ka jala s kalova se s boj plazh , himara per familjare pabuksa kete vit , ne llaman cka , kishte rene shume , havana ec mo por gjate 5,6,7 gushtit ka qene stres i modh , mjaft fest , laca te mledhur nga te gjitha rrethet e shqiperise me autobuza te pafund qe na bllokun edhe rrugen gjate asaj kohe .

saranda ishte teper shtrenjte per ate qe ofronte , mango ishte mush me adoleshenta , koka plloc, pantallona te bardha etj etj .

kosova per ibret te zotit sidomos prishtina se ma kishin lavderuar jo per gje .

isha ene knej ka veriu , me mire no comment se me kap stresi .

tirona pastaj ka qene vendi me i hajrit nga te gjithe , charles shume dobet ky i riu ne krahasim me c ka qene dhe robte qe kane pas nejt , tashi rrishin laca dhe adoleshente , blloku si perhere mush me pabuksa , zona e bankes amerikone plot bmw x 5 , bmw cabrio, slk , jaguar e ku di une , por prape dobet nga njerezit ., pas charles vinte plan B pak me njerez me normale por qe edhe ai ishte dhi kete vere me laca dhe se fundi lokali me inn ne Tirone eshte Living Room ku pernate kisha ata te mjaftit , ca gazetare , labin , e me rradhe te pernatshem dhe atmosfera ishte me e kendshme deri te enjten se jane robte qe dalin pernate ( dine me dale me i llaf ) mgjs keta te mjaftit shume llafe pa bereqet ,- tha , se gjate fundjaves mbusheshe me laca ka lapraka , kombinati e me rradhe , bohej i rremuje e papame ,-tha le qe kishin ardh edhe spaghettit me pantallona te kuqe e me bluza me viza pa pike klasi , shto ene emigrantet te te gjitha llojeve nje stres i papam .

dmth une bona nji muaj e gjysem ne shqiperi : per 1 dite bona gjithe lokalet e tirones qe jane plan b charles para se me ik ke living room ne darke , java e pare maroi tirona , java e dyte durresi darkave per sekes si perhere eshte mire , java e trete filloi vlora deri ne sarande , java e katert kosova , java e peste kthimi ne tirone nje jave e shoqeruar ne weekend me dhermi per mjaft fest dhe vlore plus durres per jete sekesi .

tirona ka llapat o bo me te vertete metropol , kete vit me te vertete qe levronte p... sheshit , edhe ne vienne ose paris s levro kshu , sidomos ka living room qe jane edhe i cike moshe 25 e siper .

me pak llafe , ia kom kalu mire , njona ma hoqi trunin , por kthimi ka per te qene i veshtire ne tirone , ai perfundimtari per pune e kom llafin .

tani lexoni , mendoni, meditoni dhe boni si te doni , keto ishin pushimet ka atdheu .

peace

P.S : per te mos kalu ka 4 korriku ( Doktori ) qe jena te gjithe kurioz se c do beje se kom pershtypjen se as vete se di ca ka per te gatuar ose si ka idete e qarta , ue mer edhe i gjo si u mush sheshi ne 5 korrik kur u dhane rezultatet e para me laca ka kukesi a ku di une ene ne ne makine tu ua bo me dy gishta pa lidhje se ca s pret ka deliri medioker fshataresk , duhet vetem ta degjoni njehere ne Tv , pata fatin njehere , o bo me keq se Nano i fillo fjalia ketu e i maro ne sarande ke kalaja e lekuresit . tani s shkruj me per nja nje muaj se kom shkrujt me shume se c duhet per ju o milet .

pippo

Primus registratum

Dakort me parafolsin :shrug:

.... Thuj qe e hongra dhe ket vit tullen une e u ktheva ne tirane ...........

... Kudo qe te ishe vinte ora 11 e 11 e 30 e per pese minuta zbrazeshin klubet, iknin te gjithe bashke tufe nejse jo pergje po mua me la pershtypjen e fshatit ose me mire te provinces, Charl's music live _ ok po dhe aty numerim kepucesh_ nejse se nuk punojne robt pranej..... gjeja me absurde ishte qe kur fillonte e binte vapa robte iknin ja fusnin gjumit absurde ..!!!! dhe nuk ka te beje me qetesin se nga kjo ane ishte ok .....
.... ajo festa e mjaftit kishte reklamen me te qime prandaj kishin shku te fortit e gjithe shqiperise se do qinin ....
..... edhe ata te mjaftit me lane idene se e kishin mendjen me vjedh leke bo se di pse me la kete pershtypjen....

ps. une nuk kthehem ne shqiperi vetem prej mentalitetit se gjerat e tjera pak a shume tani jane bere te durushme duhet me prit dhe nja 5 vjet e pastaj mund te kthehesh aty me jetu pergjithmone ...... po qe jemi popull gabel jemi ....