Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

gurax

Pan ignoramus
Re: Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

ViNNy, c'ka te beje familja e S6tana ne kete rast? Nuk mund te detyrosh te tjeret qe t'i trajtojne grate si ne islam, e aq me teper S6tana-n. Apo u nxefe sepse ajo rrjeta perpara syve ke foto duhet te ishte tel me gjemba?

Qetesohu pak se e ke marre me me shume vrull sec duhet!

NJERIU

Primus registratum

pershendetje forumista

a ende vazhdoni me forumin a? ani ani vec vazhdoni se hecni perparase vec kshu shkohen ne europ duke nencmuar te tjeret

NJERIU

Primus registratum

une kam pare njerez pa pune ,por si ne kete forum ende nuk kam pare,satana hec or bure ben ndonje pune te hajrit bashke me shoqerine tende te preferuar ne forum.

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pjesa e fundit u editua per moskorrektese ne menyren e te shprehurit ndaj te krishtereve

[/ QUOTE ]

hawk

Primus registratum

Avokat je ti grup!?
Apo fundja je "A"...
Dreqi si gjithmon sjell ekstremin jo te Islamit por te muslimaneve.Pra interpretimin njerezore te fese sipas kultures te cilen bartin.
Eshte njelloj sikur te sjellim fotot e atyre qe bejne trupin gjak nga devotshmeria e madhe ndaj zotit,qe fshihen neper male e largohen nga te mirat materiale, komunitetin Hamish,praktikat e Opus Dei...etj etj,dhe ti paraqesim si fenomene dominuese me baza te qarta ne doktrinen fetare ne te cilen bejne pjese (te siperpermendurit).
Apooo foto e fakte nga degjenrimi ose plaget socile te civilizimit superior te Dreqit.

Gjej edhe ti ndonje menyre tjeter per te cliruar presionin e "tenxhres se Froidit".Apo ju vene "A" ne baze te shkalles se cinizmit?!

The_Meditator

Primus registratum

ViNNy, c'ka te beje familja e S6tana ne kete rast? Nuk mund te detyrosh te tjeret qe t'i trajtojne grate si ne islam, e aq me teper S6tana-n. Apo u nxefe sepse ajo rrjeta perpara syve ke foto duhet te ishte tel me gjemba?

Qetesohu pak se e ke marre me me shume vrull sec duhet!

[/ QUOTE ]

nuk po sugjeroja si ti trajtoje,po mundohesha te shifja modelin perfekt si shembull.apo do jesh ti vullnetari per kete gje?

gurax

Pan ignoramus

ViNNy, une nuk e di se cfare te meson feja ty ne keto raste, por ai postim ndaj S6tana si dhe oferta jote per mua qe te jem vullnetar tregon vetem se ato qe ti paske mesuar jane vetem pacavure, paaftesi per te mbrojtur nje argument dhe tendence per ta shnderruar ne personale. Kete e ke bere me shume se nje here. Toleranca e deritanishme ndaj teje ne kete rast per ofendime te ketij lloji, eshte merite e heshtjes se dikujt tjeter ketu...
Sidoqofte, dyshimet e mia lidhur me trajtimin e grave muslimane sa vijne e pastrohen perhere e me shume, pasivisht duke pare se me cfare synimesh i shkembeni ndermjet njeri tjetrit. Dhe nese do te drejtohem here tjeter lidhur me ofendime personale, nuk do te kete shume diplomaci neper te. Fatkeqsisht per ty dhe ndoshta edhe per te tjere, une jam edhe administrator i ketij forumi ("A" sipas hawk) dhe perseri fatkeqsisht per ty, une marr vendime me te cilat ti edhe nuk mund te jesh dakort, si psh paralajmerim per heqje te drejte postimesh. Ndaj teje! Per mbarevajtjen e tere forumit ne pergjithesi, ky eshte nje cmim i paperfillshem. Anetaresimi ne AF eshte nje privilegj, jo nje e drejte. "Fair" apo jo, une jam nje nga ata qe zgjedhin se kush e merr apo do e mbaje kete privilegj.

hawk, keshtu lloj avokati jam une, sic po e lexon edhe vete.

MLK

Primus registratum

Po te ishin te detyruar burrat ne islam te visheshin me ferexhe /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Burrat ne Islam nuk e rrujne /pf/images/graemlins/lol.gif

antip

Primus registratum

... mjekrën (se te futen nje te editume pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif )

The_Meditator

Primus registratum

ViNNy, une nuk e di se cfare te meson feja ty ne keto raste, por ai postim ndaj S6tana si dhe oferta jote per mua qe te jem vullnetar tregon vetem se ato qe ti paske mesuar jane vetem pacavure, paaftesi per te mbrojtur nje argument dhe tendence per ta shnderruar ne personale. Kete e ke bere me shume se nje here. Toleranca e deritanishme ndaj teje ne kete rast per ofendime te ketij lloji, eshte merite e heshtjes se dikujt tjeter ketu...
Sidoqofte, dyshimet e mia lidhur me trajtimin e grave muslimane sa vijne e pastrohen perhere e me shume, pasivisht duke pare se me cfare synimesh i shkembeni ndermjet njeri tjetrit. Dhe nese do te drejtohem here tjeter lidhur me ofendime personale, nuk do te kete shume diplomaci neper te. Fatkeqsisht per ty dhe ndoshta edhe per te tjere, une jam edhe administrator i ketij forumi ("A" sipas hawk) dhe perseri fatkeqsisht per ty, une marr vendime me te cilat ti edhe nuk mund te jesh dakort, si psh paralajmerim per heqje te drejte postimesh. Ndaj teje! Per mbarevajtjen e tere forumit ne pergjithesi, ky eshte nje cmim i paperfillshem. Anetaresimi ne AF eshte nje privilegj, jo nje e drejte. "Fair" apo jo, une jam nje nga ata qe zgjedhin se kush e merr apo do e mbaje kete privilegj.

hawk, keshtu lloj avokati jam une, sic po e lexon edhe vete.

[/ QUOTE ]

ore sa i lezetshem je ti mer bab.listen boy. nqs mua me vjen ndonjeri ketu me paqartesi ose mospelqim rreth fese sime dhe kerkon te hape ndonje debat pa provokime ose gjera te ketij lloji ,ateher debati do jete ''fair'' e kete un ty ta siguroj nga vetja ime.por nqs ti ose ndonje tjeter me vjen mua me sjellje banale,injoruese,provokative per nje issue ose many issues qe per mua vlen ose vlejne dicka dhe kerkon nje open fair debate, then im sorry my friend u're just being irrational here.nuk mund ti te me vish mua e te thuash lets say face to face that feja ime esht 'evil' ose 'inhuman' duke provokuar ose insult e pastaj u suspect me qe te jem soft play ose normal debater.nqs jam evil ,ateher personaliteti im justifikon my actions ok?---i hope u understood. sa per fshirjet dhe paralajmerimet go on mate in the end of the day the mayority of society[nowdays] are ignorants not bright keshtuqe i accept cdo gje from this forum.besoj se u kuptuam.

blabla

Primus registratum

"Fair" apo jo, une jam nje nga ata qe zgjedhin se kush e merr apo do e mbaje kete privilegj.

Guri, cant resist it: uuuuu sa i fort!!!

MLK

Primus registratum

Ajo qe me duket e rend per mendimin tim eshte fakti qe dhe kur prezantohet nje grua e veshur si thes, te ciles i mohoet thuajse çdo e drejte e egzistences, perseri ketu ne emer te fese mbrohet dhe kjo forme e islamit apo e trajtimit te gruas ne kete fe!
Populli yne kurre nuk ka pas ne mode praktikimin e islamit radikal, keshtu qe ska se si ta mbroje me mish e me shpirt, parndryshe i bie te jemi pre e manipulimeve te atyre qe perdorin islamin per qellime te tjera.

blabla

Primus registratum

MLK,
Kjo fjalia jote e fundit del ne perfundimin qe nuk esht Islami, por radikalizimi i tij dhe kultura e nje kombi qe e con njeriun drejt gjerave idiote si p.sh. keqtrajtimin e femrave.

Nuk e kuptoj pse njerezit kapen tek Islami. Ne vendet "perendimore" femrat nuk kan patur drejta te barabarta deri ne 1920tat. Dmth qe per disa millenia ky trajtimi i grave ka qene standart, dhe nuk e shpiku Islami. Nqs argumenti esht qe islami i mbron kto ndjenja qe ishin exsistuese edhe me pare, athere, prap Islami del i pafajshem. Nqs argumenti esht qe Islami nuk i ka lejuar kto vende te ecin perpara ne drejtimin e trajtimit te barabarte te grave, athere prap argumenti esht bogus sepse shum vende Islamike i kan dhene femrave te drejta te barabarta me ligj, por esht kultura ajo qe i pengon te perparojne.

MLK

Primus registratum

Mendoj se Shqiperia nuk eshte vend tipik islamik, pasi islami ne vendin tone ka ardhur shume me vone se se ne nje pjese te madhe te vendeve islamike.
Eshte e vertete qe gruaja ka pas te drejta te kufizuara dhe ne shoqeri ku dominonin fe te tjera ashtu si eshte e vertete se venedet ku gruaja sot ka me pak te drejta jane vendet islamike, e ky eshte nje fakt qe nuk mund te mohoet mendoj!

bona

Primus registratum

une nuk kam ndonje simpati per islamit por prape dhe "lirite" qe ka gruaja ne perendim i kam me ?.

psh s'me duket liri qe gruaja ketu ne perendim punon njesoj si burrat, rri me ke te doje, ka nje mentalitet une parate i bej vete per cfare me duhet burri,
apo jane te martuara dhe jane si burra
apo dalin pothuajse lakuriq ne rruge

MLK

Primus registratum

Lirite e njeriut nuk mund te percaktohen nga sexy (apo gjina) e personit!
Cdo individ duhet te ket te drejta dhe detyrime te barabarta ne shqoqerin qe jeton e kjo eshte baza e nje demokracie.
Nese nje femer mendon se si duhet burri, nuk mund te jet ligji ai qe i imponon burre me zorr /pf/images/graemlins/angel.gif

blabla

Primus registratum

Eshte e vertete qe gruaja ka pas te drejta te kufizuara dhe ne shoqeri ku dominonin fe te tjera ashtu si eshte e vertete se venedet ku gruaja sot ka me pak te drejta jane vendet islamike, e ky eshte nje fakt qe nuk mund te mohoet mendoj!

[/ QUOTE ]
Tani nuk dua ta bej temen subjektive, por prap varet se me cfar kupton fjalen "te drejta".
P.sh. Ne shumicen e vendeve islamike femrat mundet te votojne dhe te ecin per "municipal elections" por prap esht tabu per femrat te bejne gjera te tilla--kjo prap ka te beje me kulturen dhe jo me Islamin apo Sharia (islamic law). Nqs ti flet specifikisht per Arabine Saudite, ky esht nje perjashtim, sepse ne Oman, Bahrain, Iraq, Kuwait (nga nja dy vjet), etj femrat kan te drejta te barabarta. Por prap, ktu po flasim exskulivisht per vendet Arabe, jo muslimane.

Persa i perket marteses, kjo esht nje nga themelet e shoqerise, dhe ka qene gjithmone deri ne 1990tat. Nga nja dy vjet me duket, growth in divorce rates has surpassed growth in marriage rates (growth, not number!) ne disa vende perendimore. Nuk i kam credentials ta analizoj un kte fenomen, por nuk esht ndonje perparim i madh per shoqerine te jetoje ne vetmi. Fundja edhe Socrates ka thene qe per te jetuar tamam, ne duhet ta ndajme jeten me shoqerine.

MLK

Primus registratum

[/ QUOTE ]
Ti e ke me te degjuar apo me te jetuar /pf/images/graemlins/laugh.gif
Jo per gje po ne vendet qe ti ben aluzion per te drejta, nje reviste e tipit Elle apo Voici, kur kalonte doganat ne Kuwait apo Qatar i ngelte vetem nje faqe, ajo ku botohen adresa, numri tirazheve...pjesa tjeter ishte e zhgaravitur me boje /pf/images/graemlins/laugh.gif
Po do me na mbush mendjen tani qe republikat islamike gruaja ka te njetat te drejta si ne ato perendimore apo si /pf/images/graemlins/laugh.gif

blabla

Primus registratum

Nga vended qe permenda i kam me experience personale, dhe nuk po flas n'ajer. Nejse, un offendohem si femer e emancipuar (them un) Amerikane kur lexoj Elle--leqe s'mbaj mend t'a kem lexuar ndonjere, ne te cilen femra trajtohet thjesht si nje objekt (adhurimi do thonin disa po prap--objekt).

Ti ke qen ndonjehere ne Kuwait apo Qatar??? Se besoj, se t'futesh ne Kuwait city apo Doha (apo Dubai) nuk ka noi difference te madhe nga NYC apo London apo Milano apo any other sophisticated metropolis. Biles, nqs nuk e di--ta them un qe te gjitha luxury brands te cilat jan bread dhe butter i Elle kan representatim ne qytetet Arabe qe permenda un.