Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

i_own_u

Primus registratum
Re: Gruaja ne Islam: Pastrim Dyshimesh

do e ket pa me komshiun ai pink...

nejse,

fotocuriose175zx.jpg

Femra ne Islamin Shkiptarrr /pf/images/graemlins/shrug.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

ti scorpionso, para se te me japesh men mu, lexoje i here per vete, ok ???

t'ma thoshte noj tjeter ket gjo, hajde de, po TI ... /pf/images/graemlins/smirk.gif

S

Scorpion

Guest

Ta thashe une, prite ta thote dhe ndonje tjeter. Kot me te pyet, ti pink, kujt besimi fetar i perket?

i_own_u

Primus registratum

kur bo shaka ne te gjitha temat, te bojn per injorant/e

kjo s'durohet...

pinkparadise

Forumium maestatis

ore shqiptar
para se te vish te me thush mu lexoje para se te cicerosh, shko thuj vetes tate ta lexoj une i here para se ti jap men ksaj shoqes me e lexu...
nuk e di nese po e kap thelbin e asaj qe dua te them, apo nese eshte e nevojshme qe te te bej nje vizatim.

feja ime, ska per ça ti hyj ne pune as ty as noj te zgjuti tjeter...

dhe se fundemi, ti nese ke noj gjo me kundershtu, fol se ste ndalon njeri, por mos e kap me personin tim sepse un sjam aq interesante sa te hapet debati mbi mua dhe fene time...

u kapiskum shpresoj.

i_own_u

Primus registratum

nejse, ika un...

po para se te shkoni e te klikoni tek ANKESAT... blujeni 5 her ate qe shkruani

s'kuptoj a ka moderator ktu ti japin drejtim ksaj teme...??

po jo fanatik ama se nje femer qe esht aktive ktu e presin me helm pfffffffffffff

sa po me shpifen kto temat ktej lart

ajt bofshi qef tashi

S

Scorpion

Guest

Qetesohu, une thjesht te pyeta e ke lexu e te pyeta per besimin qe i perket. Mendimin e argumentat i kam dhene disa faqe me pare. Po pate nerva e durim me lexu, bujrum diskutojme bashke. Hajd ciao per momentin!

MLK

Primus registratum

"feja ime, ska per ça ti hyj ne pune as ty as noj te zgjuti tjeter..."

Po nonji budallai...? /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

jo mo lla, un jam shume e qete, sidomos kur shkruj ke teologjia, i kam vut ca valjume perpara...

un e kapa ironin e pytjeve te tua,dhe sinqerisht mu duken shum pa vend..,gjithsesi aksjon reaksjon, te thashe pergjigjen siç mendoja se meritohej.

siç ke thon ti mendimin tat me siper, ashtu kam dhon edhe un timin, hudhi edhe ti i sy po deshe....

ate qe ti nuk e paske kap, me duket se eshte qe une po kerkoja mendim per historin qe tregova dhe jo per temen qe e kemi sterhollu te gjith ne faqet e me pareshme...po nejse...here tjeter ndiqe i fije muhabetin se ska lezet pastaj kur bo komente thjesht per te me sulmu mu, kot se koti....

gjithsesi varja

S

Scorpion

Guest

Po jo moj zonjushe se ti po thua qe keto fenomene na ndodhin vetem ne fene islame, dmth gruaja u keqtrajtoka gjithmone ne kete fe. Dakort ka lirine e kufizuar per shkak te besimit e principeve te fese qe ka zgjedhur. Por s'dot te thote qe nje katolik, ortodks e budist qenka engjell dhe e mban gruan ne pellembe te dores. Nuk ka pyll pa derra. Mos ekzagjeroni ne ca gjera.

MLK

Primus registratum

Diferenca eshte se katoliku apo ortodoksi si i quan ti, nuk ja shkelin te drejtat ne emer te fese, si ben muslimani, e kjo eshte diference e madhe mendoj.

S

Scorpion

Guest

Ato qe i bejne te tilla gjera ne emer te fese jane te semure psiqik, s'jane besimtare. Krahasoje fene myslimane ne Shqiperi, leqe ju jeni shumica jashte, mos beni krahasime te tilla me Iranin e Afghanistanin, vende ku pllakos mjerimi e padituria. /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Diferenca eshte se katoliku apo ortodoksi si i quan ti, nuk ja shkelin te drejtat ne emer te fese, si ben muslimani, e kjo eshte diference e madhe mendoj.

[/ QUOTE ]

Shum e vertete.
Pikerisht ky eshte ndryshimi ndermjet "atyne" dhe "neve" /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Katoliku apo ortodoksi nuk i hap Biblen grus vet per t'i hyp ne dru /pf/images/graemlins/devil.gif.
Ndersa shoqja islame,qe kur lind,e di qe do haje dru nga shoku islam sepse kshu e ka te shkrume shoku He/Kuran /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

cacol

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Lashe naaaaaaam hhahaha! Aman o Orosh voci se une jetoj ne fshat, nuk ban me gerthit pri t'qeshmes ne 11 t'nates /pf/images/graemlins/lol.gif

OROSHI

Primus registratum

Mos qesh me fatkeqsite e te tjereve,ti Luli i Vocerr /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

jimmy84

Primus registratum

Kur perfytyroj nje shqiptar duke share te tjeret per...te drejtat e grave, eshte e papermbajtshme e qeshura. Aq me keq kur permenden Librat e Shenjte sepse e di sesa i ka ndjekur shqiptari Kuran e Bibel bashke.
P.S Edhe tani mos ekzagjeroni muhabetin. Kurani keshillon qe grate te rrihen...avash, bute e bute, me xhentilese. /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Oreeeeeeeeee, do me lini rehat qe ta le dhe une rehat fshatin tim apo jo ? /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Po normalisht ashpersia, kokfortesia dhe brutaliteti qe eshte perhap ne mase tek nje pjese e diskutuesve, nuk i le vend krijesave me agresivitet te pazhvilluar si femrat. Natyrsiht qe nuk mund te behen pjese femrat muslimane ne debate ku diskutuesit nuk lejne fyrje me perbajtje seksuale pa perfshire ne sulmet ndaj njeri-tjetrit.

[/ QUOTE ]

Nenvizon 3 çeshtje me rendsi qe jan "tipike"...
1. mashkullin qe injoron disa gjera tek femra,
2. superman , mashkullin e fort dmth .
3.inferioritetin e femres

1- Ta dish ti sa agresivitet kan femrat ... dhe sa te zhvilluar e kan s'do flisje kshu.
Si njeh femrat si duket.
2-Ti dmth na dole Superman'i qe i perballo gjith kto gjojna dmth...?! ashpersi, kokfortesi, brutaliteti ,fyerje /pf/images/graemlins/eek.gif
3-Nese nje person,dhe nenvizoj Person, esht plot e zhvilluar , beson ne ate qe predikon ... pse mos te diskutoj edhe ne nuànce te ndezura ?!
E sheh ti te pa-aft nje femer myslimane t'ju pergjigjet te tjerve nen nje menyre/form inteligjente , te qet [...] siç ben dhe ti?!
S'ke besim tek Femra dhe tek inteligjenca e saj... ?!

Shum gabim... /pf/images/graemlins/smirk.gif.

ndricim

Primus registratum

Pse nuk diskutoni problemet qe kane femrat ne shoqerine moderne??? psh, ne europe c'do nate rrihen dhe perdhunohen me mijra vajza prostituta dhe te ndershme. Ne europen lindore c'do dite shiten vajza te reja dhe femije si shalqinj.

Ne nje dokumentare te BBC's, pohoi se per k'te problem vajzat duhet te fajesojne vetveten sepse veshja qe kane eshte shume provokuese tek djemte.

Si mendoni ju?

me pare sgjidhni k'te problem 'real' pastaj diskutoni problemet e 'dyshimta' /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

ore, se ne bote ekzistojne perversa te degjenerum qe eksitohen me nje dekolte,
dhe se te deshperuar siç jane, s'arrijne ta ken nje femer ne meyre normale apo qe skan as i kokerr leku me pagu naj prostitute....
KJO NUK ESHTE PROBLEMI I FEMRAVE....ESHTE PROBLEMI I PSIKOPATEVE QE QARKULLOJNE NE KET BOTE...