Gratë në Kur'an

ased

Primus registratum
Re: Gratë në Kur'an

Per pinkparadise .
Shiko eshte e vertete qe nje musliman ose muslimane mund te privohet nga disa gjera si ato qe the ti . Por me thuaj cfare perfitove ti qe nuk u privove .
Gjithashtu me ane te asaj qe the del ne pah qe problemi nuk qendron tek femra por tek ceshtja e besimit .
Nese do te te thote nje person shume i pasur : do te te jap
cdo dite nga 5000$ vetem vepro si te te them une . thote : dua te vishesh si muslimanet ....
Ky eshte vetem nje shembull , se realiteti i kontradiktes ndermjet besimtareve dhe mos besimtareve nuk qendron tek femra por tek besimi ne boten tjeter .
Sepse ai qe beson se ne boten tjeter ka denim per ate qe nuk i bindet urdherave te Zotit dhe shperblim per ate qe i bindet nuk e ka te veshtire edhe nese privohet nga disa deshira vetiake per te arritur perjetesine ne boten tjeter .
Une e di qe ju nuk i besoni keto dhe thoni qe keto jane perralla .
Por mos harro se nese thua ti qe keto jane perralla dhe nuk i beson kjo nuk ndryshon nga realiteti asgje .
Prandaj une nuk po te them beso . Por po te them kerkoje te verteten . Beji pyetje vetes pse kam ardhur ? ku do shkoj .
Kush eshte qellimi i gjithe kesaj jete . Sepse te gjithe e dime qe jeta nuk ka vetem kenaqesi por ka edhe veshtiresi .
Keshtu qe nuk eshte kaq e bukur sa e tregoni .
Prandaj njeriu me llogjike , duhet ti veje gishtin kokes e te mendohet per keto pyetje qe thashe dhe te kerkoje pergjigje te bazuar ne fakte .
Kjo gje eshte me shume pergjegjesi se ka te beje me te ardhem tende . Ti nuk beson . Por , sikur ajo qe thone besimtaret te jete e vertete ( une nuk dyshoj qe eshte e vertete dhe kam fakte per kete ) . Atehere dije se denim shume i madh i pret ata qe nuk kane besuar ne Zotin dhe i kane shkelur miresite e Tij me kembe .

ased

Primus registratum

Shiko tre femra Afgane nuk perfaqesojne qytetin e tyre e jo me te perfaqesojne Afaganistatin e per me shume Islamin .

pinkparadise

Forumium maestatis

Por me thuaj cfare perfitove ti qe nuk u privove . --->>> shume e thjeshte un fitova ate qe çdo gje qe bej, ajo qe jam, dhe çdo fjale apo akt i imi, behet edhe eshta ai qe eshte sepse UN e deshiroj, sepse UN ashtu e mendoj, UN i bej gjerat per VETEN TIME, ju i beni per zotin, per parajsen, per nje bote tjeter me te mire...kupton ça dua te them ???

realiteti --->>>> kjo fjale nga goja e nje besimtari me duket si kinezçe (mos u ofendo, thjeshte shaka) po te jesh pak objektiv, duhet te kuptosh qe ata qe nuk besojne JETOJNE REALITETIN dhe jo ata qe besojne, sepse ata qe besojne jetojne ne baze te nje libri, me shpresen ne nje jete te ardheshme ne nje jete tjeter...te duket ky nje realitete ??? nje besimtar jeton me shpresen per parajsen e ardheshme, nje mosbesimtar jeton ne jeten e perditeshme (realitetin) .

Por , sikur ajo qe thone besimtaret te jete e vertete ---->>> po sikur mos te jete e vertete, sikur deshperimi i njerzve per perfundimin e jetes te jet aq i madhe, sa te kerkojne ne menyre te deshperuar nje menyre, nje shprese, per te mos pranuar Vdekjen, dhe kjo shprese e fundit te jete ZOTI ekzistenca e tije, premtimi per nje jete tjeter ...po sikur, po sikur....besoj ne ato qe shoh une, ato qe prek, ato qe verifikoj, jam shum realiste per te besuar ne libra te shkruajtur mijra vjet me pare...por shpresoj ne ekzistencen e nje mundesi per nje jete tjeter ...sepse shpresa vdes e fundit apo jo...???

Prandaj njeriu me llogjike , duhet ti veje gishtin kokes e te mendohet per keto pyetje qe thashe dhe te kerkoje pergjigje te bazuar ne fakte ----->>>>>> cilat fakte ???? mqse me siper the qe ke fakte...te lutem me ndriço edhe mua ....

Shkoder_Shpirt

Primus registratum

Me vjen shume keq por jeni te gabuar ,nese ky eshte mendimi juaj pernol mbase je e lire te mendosh si te duash ,ndaj zoti te ka dhene lirine e te menduarit e te zgjedhurit dhe ndergjgjesimin ndryshe nga cdo qenie ne toke njeriu eshte me i persosuri,por te lutem mos fol ne emrin e besimtareve .
Tani profeti Muhamed ka lene nje shprehje te arte e dashur
Gezoje jeten sikur do ishte dita e fundit dhe punoni sikur do jetoni pergjithmone.
Ndaj fjalet e tua me siper qe besimtaret jetojn jeten me shpresen e ardhsheme te nje tjetre e nuk jetojne realitetin ,per sa thashe me lart tregon qe nje musliman duhet te jetoje cdo min nga jeta qe i eshte dhuruar.
Jo cdo njeri i mbuluar eshte musliman apo emri te ben musliman apo nje femer qe falet 5 here ne dit eshte muaslimane ,ti duhet te kesh besimin e plote qe zoti eshte nje dhe nuk ka lind nga askush dhe profeti eshte i derguari i tij ,dhe nese rrespekton dhe zbaton pastaj gjithe ritualet e fese islame atehere pse jo qe jeni nje indivit dhe musliman i devotshem.
Musliman mund te jete cdo njeri edhe nje katolik qe beson se zoti eshte nje dhe profeti Jezus eshte i derguar i tij dhe jo zot ai eshte musliman.
Teshtoj dicka nese besimi islam bazohet ne nje liber atehere mund te shkrueshin me dhjetra te tille dhe do hidhnin poshte njeri tjetrin do behej si tek bibla dhe zoti nuk do ishte nje dhe i vetem.
Kurani eshte i padiskutueshem unik eshte nje mrekulli qe aq shume e truri i njeriut arrin ta kuptoje dhe ta eksploroje aq shume jeta e tij merr kuptim dhe shume te panjohura marrin pergjigje.
I ke bere valle vets nje pyetje shume te thjeshte gjithe keto breza asgje nuk ka ndryshuar nga ligjet e jetes per mijera vjet me rradhe ,breza rriten martohen lindin ,mplaken dhe perfundojne si milioneri dhe ai endacaku behen pluhur por ama ka nje shpirt qe kur trupi vdes njerzit pyesin vdic filani? mjeket pergjigjen eshte duke dhene shpirt ,sa ti dali shpirti ,pra shpirti del nga trupi i cili do kthehet ne pluhur ashtu si i eshte kthyer miliarda njerezeve deri tani por shirtat e tyre jetojne.
Ndryshe fundi i ekzistences njerzore sdo kishte kuptim pse zoti ka krijuar kushte aq te favorsheme per njerzit ke udhetuar e shikon floren dhe faunen qe rrethon shtete te tera epo gjithcka e ka nje pse dhe nje pergjgjigje.
Asgje nuk ndodh pa shkak.

hawk

Primus registratum

Pink je e madhe fare.
Se pari pohon se je e lire dhe ne jetojme nje jete te kushtezuar nga Zoti.
Po ti nuk i bindesh ligjeve te shtetit ?
Nuk kishe dashur te udhetoje neper bote ose neper France gratis,por disa rregulla te pengojne.Mund te deshirosh te dalesh ne rruge pa rroba fare por disa rregulla te pengojne.Mund te kishe dershire te mos shkoje ne pune por disa rregulla te pengojne.Mund te kishe dashur te fluturoje por disa rregulla te pengojne.
Ja qe edhe ti je e privuar nga liria.Predikon lirine absolute por ajo nuk egsiston.Njerez,ligje,norma,parime etj na pengojne te bejeme ate cfare duam,ne ate menyre qe e predikon ti.
Muslimanet jetojne jeten sepse jane njerez me materie dhe shpirt ku qe te dyja kan nevoje te ushqehen.Trupi nga materia dhe shpirti nga besimi.Nuk egziston ne fene Islame privimi nga te mirat e ksaj bote.Por cdo gje ka kufi pasi ne te kundert kemi shkaterrim te individit,familjes,shoqerise,njerezimit.
Prandaj duhen ligjet.Ti i bindesh ligjeve njerezore ndersa ato qe besojne i binden edhe ligjeve hyjnore te cilatjane te pagabueshme dhe jane te percaktuara nga Ligjvenesi absolut.Ne rastin tend ky ligjvenes eshte vetem njeriu por kjo nuk do te thote qe ti gezon liri te pakufishme,pra sic pohon ti : "bej c'te dua".....thuja shefit kete dhe pastaj me shkruaj !!!!

Pohon se muslimanet apo besimtaret e besimeve te tjera nuk jetojne rrealitetin por kjo te vjen nga injoranca fetare.
Njeriu vjen ne kete jete jo vetem per tu lutur apo ushqyer shpirtin por edhe trupin pra duke konsumuar ato te mira qe Krijuesi i ka dhuruar.Nuk privohen muslimanet nga asgje materiale e cila nuk eshte e demshme.Ndalohet droga ne Islam ashtu sic ty ta ndalon ligji pra njerezit.Ndalohet vjedhja ashtu sic ty ta ndalon ligji.Ndalohet vrasja ashtu sic te ndalohet ty nga ligji.Nuk na ndalon feja ushqimin,pasurine,seksin,familjen,pronen,makinat,luksin,turizmin...mora disa shembuj banal dhe nga fusha te ndryshme te jetes materiale.
Besimtari,muslimani nuk eshte i shkeputur nga rrealiteti dhe nga bota materiale,madje sa per kulture eshte i detyruar te jetoje jeten materiale,rrealitetin se per ndryshe nje besimtare mund te ndahej nga kjo bote materiale,rrealitet me vetevrasje per te jetuar boten tjeter.Kjo eshte e ndaluar ne Islam,pikerisht se duhet jetuar rrealiteti.
Pra ne jetojme rrealitetin ne menyre te plote sipas ligjeve te Krijuesit ashtu sikur ti e jeton koform disa ligejeve njerezore,fizike etj etj...!! Ligje per ligje,ndalime per ndalime,dallimi eshte vetem tek ligjvenesi.Shtu sic kan besimtaret nje liber ke edhe ti librat te cileve i bindesh ose i perdor si modele jete,ne mos librat(me sa te njoh)ti huazon modele nga Tv.

Eshte relativ gjykimi i vertetsise se fakteve hyjnore pasi varet shume nga inividi dhe deshira per te besuar.Po aq rrelative jane edhe faktet e sjella nga ti.Po sikur ti te jesh ne gabim?? Do te ishte pergjigja e pyetjes tende : sikur ajo qe thone besimtaret nuk do te ishte e vertete ??
Eshte ne doren tende gjykimi,je e lire spse keshtu ka dashur Krijuesi,gjeje ti te verteten.Jo nga TV shpresoj...!!
Nga e nxore pohimin qe besimtaret kan frige nga vdekja dhe nga mospranimi i drejtohen Zotit ???
Ti me sigurine tende,lirine tende absolute(hipokrizi dhe utopi) nuk ke frige nga vdekja??E ke mundur vdekjen ti??

I beson asaj qe shikon,prek,nuk pranon ate cka shkruhet ne libra mijera vjecare....por Aristoteli e kompani kan mijera vite,nuk i ke pare organet e brendshme por e di qe egsistojne,si jane dhe funksionin;identifikon prinderit e tu por nese dikush nuk do te kishte vertetuar kete fakt shume mire mund te isha un njeri nga prinderit...pra beson shume gjera pa i pare dhe pa i prekur,kur dikush ti rrefen madje kur ky dikushi ka jetuar para mijera viteve.

Ti kekron te besh sofizem dhe asgje tjeter.
Nuk mund te justifikohet mosbesimi yt me arsyet qe sjell me lart.

Mos kerko nga antarete forumit te te ndricojne rrugen pasi nuk pranon faktet.Kete e ke pohuar me perpara,nuk te duken fakte fjalet e Krijuesit e per rrjedhoje nuk e kuptoj me se mund te te ndricoje rrugen nje besimtare...
Besimi eshte ceshtje personale.Bindesh apo jo problemi yt, ashtu si un kam bindjet e mia.
Te kam pohuar edhe here te tjera mos jep gjykime,etiketime kur nuk ke njohuri dhe kur te mungon deshira per keto njohuri.

hawk

Primus registratum

Me respekt dhe dashamiresi. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/laugh.gif vdes un kur shkrun gjate e gjate ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

sa dashamires qe je mer jahu, kujdes se po na prek me gjith ket dashamirsi /pf/images/graemlins/laugh.gif

hawk

Primus registratum

E lexove gjithe shkrimin ??!! /pf/images/graemlins/shocked.gif
Un u zgjata qe te mos shkruaj gjer nga fundi i muajit. /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

hahahhaha /pf/images/graemlins/lol.gif
thashe se e zgjate se doje te stervitje gishtat ke tastjera /pf/images/graemlins/laugh.gif

do e lexoj neser me nge, se sote e kam menjen per gallata /pf/images/graemlins/laugh.gif

shpresoj mos te ngeli hatri /pf/images/graemlins/laugh.gif

hawk

Primus registratum

Keshtu me ke thene edhe heren e fundit por pastaj me ke ardh n'forum pa detyrat e shtepise. /pf/images/graemlins/laugh.gif

ased

Primus registratum

Shkoder shpirt me ke keq kuptuar te lutem lexoje shkrimin me vemendje .

pinkparadise

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

po ti mu me run ??? /pf/images/graemlins/laugh.gif

neser do te te pergjigjem, mund te flesh i qete /pf/images/graemlins/laugh.gif

ased

Primus registratum

Per pink paradise . Nese deshiron seriozisht argumente per sa te thashe jam gati . Por nese jo mos me lodh se kot .

pinkparadise

Forumium maestatis

me fak te lutem, po siç e shef ne 3 shkrimet e fundit i jam drejtuar Hawk, dhe jo ty, shkrimi per ty eshte i 4-ti duke fillu nga fundi...

pink by night no serious /pf/images/graemlins/laugh.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

me pelqen njeriun...
jam fane e lojtarit ...
dhe sipatizoj mashkullin ...

nese mendon se kam pbme me mysylmanet ne jeten reale gabohesh shume, sepse kam shoqeri mysylmane, por kjo nuk do te thote se i dua fene...thjeshte dua ata per çka jane.

ased

Primus registratum

Kam per qellim qe edhe muslimanet jete normale bejen si te tjeret . Sic e paske pare edhe vet .

Cleopatra

Forumium praecox

More hahah te ishin trajtu grat si ne kuran sdo ishn dhe aq keq...por trajtohen si dojn meshkujt musliman e keto kan fe ne vete..."qe ju intereson botes se mashkullit"
hah pse me genjy esht nder fantazit e mia me pas nje mashkull keshtu qe te mendonte te me "perdorte" ne keto menyra qe keni shkruar...

AKABA

Primus registratum

Originally Posted By: Mindhunter_Girl:
More hahah te ishin trajtu grat si ne kuran sdo ishn dhe aq keq...por trajtohen si dojn meshkujt musliman e keto kan fe ne vete... "qe ju intereson botes se mashkullit"

hah pse me genjy esht nder fantazit e mia me pas nje mashkull keshtu qe te mendonte te me "perdorte" ne keto menyra qe keni shkruar...
wow.. shpresa vdes e fundit, e shpresoj ta gjesh lool