Gratë në Kur'an

alban bala

Primus registratum
Re: Gratë në Kur'an

mire ore mire te jap te drejte te shkruash çte duash tani se e mesova tipin tend. por me lejo nje korrigjim te pakten me sakte selamu alejkum

^Res-Cogitans^

Primus registratum

ados /pf/images/graemlins/lol.gif ..je i holle dhe i mpreht. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Sa per temen ,
jam vajze dhe shyqyr ***,s'besoj /pf/images/graemlins/laugh.gif.
Besoj tek njeriu,tek "personi" dhe tek aftesit e tij : nuk ndalohem tek gjinija f/m.
Ngushllime ju qe predikoni besimin tek Zonja -fe-.

alban bala

Primus registratum

po shyqyr moj qe s'beson. a e di sa me behet qejfi. dhe ti kujton se s'me ze gjumi naten per mesazhin. perkundrazi do flej si kih te jesh e sigurte per kete. kurse persa i perket asaj nuk ben predikim siç thua ti dhe as qe e kam nder mend te merrem me te tilla gjera une. e sheh ados qene shume i holle (me duket se kur ka ndonje ere te lehte rri ne shtepi se ndryshe te merr era para) dhe duhet te jesh i mprehte si nje thike dhe ste afrohet kush se i del gjal past nga mprehtesia e madhe qe ke....

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Me sa shoh une.

Ketu ka njerez qe nuk besojne ne Krijuesin e tyre, dhe duan te hedhin poshte cdo lloj argumenti qe ka te beje me fene. Edhe sikur te jete gje e mire, do e shajne... jo se nuk pranojne gjene e mire, po sepse rrjedh nga besimi ne Zot. Dmth dite te thoshte feja, keta do e benin nate, te bardhen te thoshte feja, do e bejne te zeze. E drejten, do e bejne te gabuar...e keshtu me rradhe.

Ka edhe njerez irritues, qe jeten e tyre kane tere pislleqe edhe pastaj gricen ne therrime se ca mendojne ata se eshte Islami. Nqs do shikonim statistikat do shikojme shume mire sa po perhapen semendjet si SIDA, herpesi ndermjet ketyre 'kritukusve' te drejte. Do shohim shume mire numrat e divorcove kane arritur ne strotofere per pandeshmerite e tyre. Pastaj thone se femijat jane te lumtur ne divorce. Sikur ne nuk njohim asnje qe ka prinderit e divorcuar. Dhe te gjithe ankohen dhe do deshironin te kundert.... Do shohim femije te rritur qe nuk dine se kush babai, nuk dine se kush eshte babi as mamaja, lene ne jetimore ose anash plehrave, ose femeje te infektuar me HIV. Pse? Le te flasim me fakte, me objektivitet dhe te leme subjektivitetin menjane. Se ne mendjen juaj dhe e keqja me e madhe behet me e mira...dhe nuk ka njeri ta ndryshoje ate idene, vec se t'ju jep nje tru te ri.... Kam dhene nje shembull per nje vrases qe vret te pafajshem, ne mendjen e tij kjo eshte gje e mire...se ai qe nuk beson ne Zot, nuk ka kriter tjeter pervec mendjes se tij. Nuk mund ta beje se ka frike nga dicka, por jo nga Zoti....

Eshte dicka vertet e cuditshme te shash nje tjeter per gjera qe nuk i kane dhe pastaj te jesh pervete me i perlyer ne pislleqe dhe ne probleme nga me te shumta. Faktet flasin vete. Flasin per monogami edhe kane nja 15 partnera, ose na nje cdo fundjave ose nate....oh harrova nuk jane shkruar ne nje cope leter se atehere behet e 'keqe' si muslimanet. Dmth nje cope mungese letreje e benka kete gje te mire... dmth sa mos te kesh nje cope letreje....futja sa te duash anash, majtas, poshte , lart...e pastaj thone...shiko ky ka kater gra, kur per vete numri kalon 15 mesatare....mos themi nanjerit ose nanjeres as nuk i kujtohet numri.... Pastaj ankohem per semundje nga me te ndryshmet... Ndoshta kafshet s'kane ndjenja, por s'e marr vesh se nje njeri vete ne shtrat me nje, edhe pastaj...mbaroi...asgje me tej...as ndjenja..asgje. Cudi....

Dehen, e behen tap, vene me 4 nje nate qe as nuk e mbajne, e pastaj te nesermen kritikojne muslimanet pse ka kater gra. E cuditshme ne kulm... Pranojne absurdite bazuar ne copera letrash. Pike se pari martesa eshte pergjegjesi para Zotit, dhe jo nje dokument letreje per muslimanet. Kurse per ata qe nuk besojne ne Zot, mbeter nje leter, pa pergjegjesi kundrejt asnjerit...prandaj ka efektet e saj:tradhtime dhe fimije jashtemartese nga me te shumtat...nuk mendoj se ka njerez shume te gezuar nga keto pasoja. Prandaj disa edhe nuk e duan kete kontrata se ka pergjegjesi para ligjit respektivisht kur martohet....pra kjo eshte largim nga pergjegjesite se sa nga ideja se martesa nuk funskionon dhe dirvorcet... nuk funksionon dhe ka divorce se problemi eshte tradhtite qe ben...po pa copen e letres s'ka 'tradheti', nuk jam i martuar, jam i lire... kete e kam vetem shok, shoqe... Ka disa qe as kane ndjenja per nje dhe prape shkojne e bejne seks... edhe nuk shohin asgje te keqe... Por ata qe bejne edhe pranojne kete gje si normale, pse duan te kritikojne islamin...kete nuk arrij ta kuptoj. Duan te fusin dhe shtyjne subjektivitetin e tyre ne personat e tjere dhe injorojne, anashkalojne, ia fusin shkelmit objektivitetit te ceshtjes, problemet e tjerave.

Pra keto ben besimi, ben te rrisi pergjegjesine perpara Zotin dhe nqs i mungon ndonjerit, nuk duhet kritikuar pergjesia qe ka sado e paket, por mungesa e saj. Por cuditerisht ky kritikim vjen nga ata qe as nuk besojne ne kete pergjegjesi....Cudi e madhe.

Shikoni o njerez terezine tuaj. Nqs ke shtepine tende te shkaterruar, mos shko i thuaj tjetrit shiko se po te rrjedh ky cepi i catise dhe t'i shash edhe themel, bazen kur per vete as nuk ke as themelet....

Nuk kerkoj te ofendoje asnje, permenda ne pergjithesi per disa shprehje, dhe jo per te treguar gishtat ndonjerit...sepse personi ndryshon por shprehjet jane te njejta.

Gjithe te mirat.

alban bala

Primus registratum

Zoti qofte i kenaqur me ty Albanski. se di çte them. mbeta i impresionuar. une mbeta duke sjelle argumente por prape i njejti reagim. A nuk thuhet ne Kur'an se ata jane te vdekur duke qene te gjalle, jane te verber megjithese shohin, jane te shurdher megjithese degjojne.
ky ajet ka shume domethenie per nje qe arrin te kuptoje por ne nuk duhet te dorezohemi. te pakten kete karakter kam une. duhet durim pasi Zoti eshte me durimtaret. dhe nje dite me ndihmen dhe deshiren e Zotit do t'i bejme keto te vdekur te gjalle keto te verber ne njerez qe shikojne dhe keto njerez ne ato qe degjojne. une kam besim te kjo dhe ne nje dite qe nuk eshte e larget do te ndodhi nje gje e tille. ajeti sduhet marre ne kuptimin qe lexohet pasi qellimi eshte diku tjeter. kurse neve na duhet vetem perpjekje dhe tentim ne perfundimin e kendshem. megjithese reagimi eshte negativ une do vazhdoj te postoj ketu pasi nu i dihet dobia.

alban bala

Primus registratum

ku qendroon dobia. nese une besoj tek Zoti, besoj te Dita e Gjykimit dhe duke ju permbajtur atyre qe thuhen dhe duke e menduar si te miren e tyre atehere pse jo. vetem njeri majfton per mua.po edhe sikur ate dite kur ta marr vesh lajmin se ka arritur te kuptoje te verteten tikem kaluar te 100(nese e kam kaq jete dhe nese ka kaq jetegjatesi albforumi) do te ishte lajmi me i miri qe mund te merrja. te arrish te behesh shkak qe njeri te shpoertoje nga zjarri i xhehenemit do te ishte lumturia ime me e madhe. dhe e shpresoj ne kete dite. do te jete dita me e lumtur e jetes sime.
tani po bej nje dua(lutje)haptazi:
O Zot me udhezove dhe te jam mirenjohes. O Zot me Furnizove dhe per kete te jam mirenjohes.. o Zot beje keto perpjekje te mia dhe te vellezerve dhe motrave te mia ne nje gje realiteti. o Zot udhezoji keto njerez dhe hapjua zemrat ketyre. te gjithe ne nuk e dime se kur do te vdesim por na e merr shpirtin duke shqiptuar fjalen se nuk ka zot tjeter perveç All-llahut dhe se Muhammedi eshte robi dhe i derguari i Tij. o zot na e bej jeten e varrit me sa pak vuajtje dhe mundime dhe na bej dhenies e llogarise sa me te lehte. o zot na bej prej atyre qe libri vjen ne doren e djathte dhe prej atyre qe me te vertete Je i kenaqur dhe na bej prej banoreve te Xhenetit. o Zot keto nuk kuptojne se jane nen ndikimin e shejtanit dhe nuk e dine se ai eshte armiku me i madhe dhe qe deshiron vetem humbjen e tyre. o Zot ti je Meshiruesi me i madh na i fal mekatet dhe falju mekatet dhe ketyre se me te vertete jemi prej atyre qe gabojne. disa nuk besojne ne faljen Tende pasi thone kemi bere shume mekate dhe te renda dhe qe sjane te falshme. o Zot shfaqja atyre dhe beri ta ndjejne nje gje te tille. Ti e di me se miri se qellimi nuk eshte tjeter veç ajo qe permenda me lart amin..amin... amin..

SophieScholl

Primus registratum

kurani si gjdo liber tjeter fetare eshte e shkruar nga mashkulli, per mashkullin, per tju pershtat mashkullit!

OROSHI

Primus registratum

Onuri
Reagimet e mija i gjen tek tema mbi karikaturat.....!

Ados,nuk e di sa je ne dijeni ti persa u perket kryqeve ne Bushat,gjithsesi problemet qe kemi ne(ne veri) me njeri tjetrin i zgjidhim vete!

Grate ne Kuran respektohen ne menyren Islame,kush ka kundershtime te braktise fene Islame,te tjeret t'i shajn b...atje ku jane!/pf/images/graemlins/angel.gif:))))))))

soni2

Primus registratum

jane mire atje ku jane me kene keç nuk kishin nejte aq shume me to!!

pinkparadise

Forumium maestatis

me sa shoh un ketu tema po kalon ne paragjykime, me vjen keq te them por eshte e vertete, ju te dashur besimtar te fes islame na gjykoni ne per jetat tona te çthurura dhe pa besim ne asgje, dhe pastaj çuditeni qe ne bejme te njejten gje me ju.
ne me jetat tona te çthurura te pakten jemi duke bere diçka me vetedije dhe pa manipulime, si ju te nderuar, qe e bazoni jeten tuaj neper shkrime te shkrujtura ketu e mijra vjete perpara, dhe ne funt te fundit mqse nuk ka asnje siguri qe a ka apo jo zot, a ka apo jo nje parajse, te pakten po mundohemi ta jetojme kete jete te vetme pa pishmanlliqe.
ne si njerez te çthurur qe jemi, jetojme te tashmen, sepse e tashmja eshte realiteti edhe diçka e sigurt sepse po e shohim edhe po e jetojme perdite, te ardhmes nuk i dihet, nuk ka asnje gje te sigurt per ekzistencen.
nese ju do te mundoheni te na beni ne prapaganda ketu, qe edhe ne te kemi te njejtin mendim si ju, mos u lodhni kot, sepse nuk ka per te ndodhur kurre.

kjo ishte ana ime personale dhe jo objektive...tani po futem pak me thell.

dikush nga ju me siper ka permendur te miren dhe te keqen me siper, tani çare eshte e mira e ça eshte e keqja??? kush mund te thot kjo eshte e mire dhe kjo eshte e keqe??? keto ty te fundit jan krejt relative personave dhe situatave te ndryshme, sado qe ne kuran jan shkruajtur disa gjera, ne kuran eshte vetem ana teorike por jo ana praktike, dhe te gjith e dim shum mire qe teoria nga praktikja ndryshon shum.
qe dikush te mund ti lejoj vetes te thot, kjo eshte e drejte dhe kjo nuk eshte e drejte duhet qe ky person te jet objektiv, dhe asnjeri nga ne nuk eshte sepse neve qe shkruaj ketu kemi seicili pikpamjet tona, eksperjencat tona, dhe menyren ton te te qënit.
tani, jo detyrimisht diçka qe eshte e mir per mua duhet te jet e mir edhe per ju, dhe e njejta gje eshte edhe me te keqen, nuk eshte e thene se per mua diçka eshte e keqe qe e njejta gje te jet edhe per nje tjeter, prandaj perpara se te gjykojme te tjeret duhet te jemi neutral, por duke ditur se neutraliteti eshte gati i pa mundur te arrihet, athere çeshtja e te mires dhe te keqes ngelet gjithmon e pa zgjithur, siç e kam thene edhe ne nje teme tjeter ne si njerez te pafuqishem qe jemi nuk e kemi ate forcen, mundesi dhe persosshmerin per te dhene nje perkufizim te sakt te te mires dhe te keqe.

pinkparadise

Forumium maestatis

kalojme ne nje nga shkrimet e ketushem, dikush foli per divorcet, siden, dhe femrat, ta shohim pak me shtruar kete pune,
sa per divorvet nuk jan vetem ata qe nuk kan besim ose ata qe kan nje fe tjeter qe kjo gje ju ndodhe, i ka ndodh edhe me te mireve ndermjet jush zoterinje besimtar te fes islame, po ta marresh tamam tamam ka plot mysylman qe ndahen (dhe si gjithmon faji bie mbi femren, sepse si per rastesisht ajo del gjithmon e keqen ne fundin e historis).

te flasim per siden, do te ishte pak si shum utopike qe ju te nderuar te thoni qe sida dhe semundjet seksualisht te transmetushme i kan vetem ata qe nuk jan mysylman, apo jo... (mir qe nuk keni thene qe keto lloj semundjesh i kena shpif ne te pabeset ne islam, apo noj gjo tjeter)

dhe pastaj kemi problemin e femrave, un akoma nuk e kuptoj ku eshte e keqja ne kete mes te kesh shum te dashur ose te dashura, duke ditur qe ne fund te fundit eshte per te ditur te zgjedhesh 1 dhe vetem 1 , dhe per te zgjedhur 1 duhet te dish te besh ndryshimin midis asaj qe te pershtatet dhe asaj qe nuk te pershatet, asaj qe te ben te lumtur dhe asaj qe nuk te ben, por qe te dish te zgjedhesh, duhet te jestosh, te provosh, dhe pastaj te veprosh, qe ne fund te fundit vetem njera te ket mbiemrin e burrit jo 4. (ps: seiclili i di, dhe i gjykon vet limitet e provimit....)

ne fund te fundit doja te shtoja qe maskaralliqet me te keqia dhe me te egra ndaj femrave jan bere nga myslymanet (myslymant te mir a te kqinj, te drejt apo jo, te vertet apo jo, kjo nuk eshte çeshtja perderisa ata e qujn veten myslyma, ......) dihet shum mir se ça behet ne disa vende tmerresisht thelle ne fe, ku femrave ju priten pjeset intime qe mos te ken kenaqesi gjat mardhnjeve seksuale, dhe kjo nuk behet tek femrat e rritura por fillon qe nga vajzat e reja hala te pa formuara....me vjen keq por kesi gjerash kam degjuar vetem per myslymanet dhe asnje fe tjeter (nese jam gabim dikush te me ndriçoj) dhe per te vazhsuar akoma ne masakra, spo flas per kamikazet te cilet bejne "drejtesi" vet, dhe duke dash te bejne kete pseudo "drejtesi"marrin mijra jetra te tjera te pa fajshme.
perse nuk ngihen ata myslymanet e drejt kunder keyre te keqinjeve qe ju prishin "reputacjonin" atyre dhe fes se tyre ??? pse nuk kerkoni ju te beni drejtesi mbi te gjith ata qe jan fajtor per dalje nga rruga e drejt pa bere ndryshimin se jan apo jo myslyman???

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ndryshimi i mendimit?

Nuk po mundohet njeri te ndryshoje mendjen. Po kjo nuk na ndalon te shprehemi. Kush ka mend kupton, kush nuk ka nuk kupton. Kush deshiron ndryshon, kush nuk deshiron, nuk ndryshon. Ne besimtaret, nuk besojme ne parrulla magjike per te ndrsyhuar apo 'manipuluar' mendjen e njerezve. Ne besojme se gjithe udhezimi vjen nga Krijuesi, drejtperdrejt nga Ai, pa ndermjetes. Nuhu, eshte munduar 900 vjet e kusur edhe s'ja ka ndyrshuar mendjen, jo ne qe jetojme 80 vjet do ju ndryshojme mendjen juve.... Nje gje e sigurte dihet nga e ardhmja, se si ju edhe ne do e shohim te verteten ne fund te jetes tone. Disa merakosen ne te tashmen, disa nuk e vrasin mendjen. Disa punojne edhe per te nesermen, disa punojne vetem per te tashmen.... Disa mendojne se ka te neserme, disa nuk mendojne edhe shpezojne ne ekstrvaganca... Keto gjera dihen. Ca beson, ate punon....

Mira/keqja dihet apo jo?

E mira edhe e keqja sipas besimtarit eshte sipas Zotit, kurse sipas atij qe nuk beson 'nuk dihet' ose sic them une ata bejne te mire e te keqe cfare te duan. Dakort, nqs nuk e di te keqen, pse na kritikoni??? A the nuk e di, pastaj pse kritikon, pse nuk i permbaheni fjaleve...? Apo ndoshta kur kritikoni besimtaret, e mira edhe keqja 'dihet' nga ju. Kurse kur ju kritikojne besimtaret, filloni se 'nuk dihet'. I kundershtoni fjalet qe flisni me frekuenca te tipit eksponcional.

Faktet

Une flas me fakte, me statistika. Nqs nuk di cfare eshte pyet. Statistika flet me afersi. Dmth kush me shume ka divorce... Nuk tha njeri se myslimanet nuk divorcohen... Por ka divorce te tipave te ndryshme. Ata qe nuk besojne, dihet se kane divorce me te shpeshta... Besimi Islam nuk e ka shume qef divorcin edhe pse eshte e lejueshme. Eshte sikur te krahasosh 100 me 1, 1000 me 10, 1000000 me 100...e keshtu me rradhe....nqs kupton. Pra 1 nuk eshte 100, dhe 10 nuk eshte njesoj si 10000. Nuk po thote njeri 0 me 100000.

Ashtu dhe me siden, por dihet shume mire si perhapet sida. Hap lexojme gazeten, edhe doktoret thone (nuk lkexohet 'muslimanet thone'): ndryshimi i partnereve perhap siden....sa ndryshojne parteneret myslimanet? Asnjehere 85% (1,2,3) 15%???? Sa ndryshojne mosbesimtaret 13-14 (100%)...mesatarja eshte 100% nqs di? Se varion nga Asnjehere deri ne 200-300 ose me shume per ndonjerin, ose ndonjeren...ne mos te themi ndoshta 1000...a me shume, nje Zot e di sa ka vajtur njeri...

Ca do pershtatet eshte karakter...apo...? Nuk besoj se seksi te njeh me karakterin e prostitues ashtu si s'te njeh me karakterin e asnjerit/asnjeres.... Islami ndalon seksin jashte martese...nuk ndalon te njohesh karakterin jashte martese, edhe e obligon...por kur s'di flet kot.

Martesa deri me 4 eshte zgjedhje problemesh, kurse per ju zgjidhja e problemit eshte tradhtia jashte martesa, ose ta provosh para martese...!

Viktimat e tradhtise se provimit jashte, para...nuk permenden. As i provuari, ose produkti i provimit: femijet?

Nuk pritet gje intime femres, si nuk i pritet gje intime, mashkullit...eshte sikur te presesh thojin edhe te thuash me preu gishtin. Prerja e gishtit ndalohet, kurse thoji lejohet eshte dicka qe nuk demton. Se ca pasur ndermend ti qe presin, nje Zot e di.... qe te mos ndiejne kenaqesi...keto jane fryre nga persona qe s'dine Islamin. Ne fakt une mund te sjelle se si te kesh kenaqesi eshte e drejte e femres...por nuk eshte ketu vendi te futemi ne detaje. Pra kjo qe flet eshte e pabaza nga aspekti i fese Islame. Shikoji burimet e tua, e mos merr gjithe ca lexon apo degjon si te vertete.

Ngrihen

Kush tha qe nuk grihen? Sepse nuk degjon ti ne lajme, nuk thote qe nuk ngrihen. Ku ke takuar ti mua, apo nje tjeter qe nuk e denojne keto akte. Ku ke takuar ti dijetar myslimane qe nuk i denojne... Sepse nuk behen publike...nuk do thote qe nuk ngrihen. Sa ke jetuar ti midis myslimaneve ta dish kete. Sa ke vajtur ti ne xhami te degjosh hoxhen te flasi gjitmone kunder ketyreve? Ne sa xhami ne bote ke vajtur...sepse nuk dalin ne lajme...nuk do thote se nuk denohen. Islami denon gjithe aktet, krimet pa dallim jane mysliman apo jo. Sepse muk di ti, nuk e kam fajin une si mysliman apo nje tjeter. Por qe te na thuash pse s'i denojne, me duket fajin e ke ti qe nuk informohesh edhe akuzon per gjera qe nuk i kemi. Por eshte puna edhe pasi e merrni vesh thoni prape "pse nuk e denoni?", kjo me duket si dicka irrituese, dhe jo me qellime te mira. E di qe e denojme, pse akuzon qe nuk e denojme...pse nuk akuzon veten qe nuk je informuar, pse nuk akuzon veten qe genjen dhe akuzon pa te drejte?

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Shkrime ketu e mijra vjet me pare

Shkrimi ketu e mijra vjet me pare, eshte shkrimi qe ka ndryshuar gjithe ata njerez, nga alkolike ne jo-alkolike, nga ata qe benin seks si kafshet pa lloj ndjenjash, ne njerez me familje. Nga ata qe varrosnin vajzat se gjalli, ne ata qe kujdesen per femijet. Nga ata qe nuk respektojne te drejtat e njeriut, ne njerez qe respektojne njerin tjetrin. Nga ata qe nuk dinin se ca eshte e mira dhe e keqe, ne njerez me kulture. Ne njerez te implikuar ne shkence, qe dhane prodhimet tashme shume te njohura.... Ne njerez qe nuk duan tiranine. Nga njerez qe vazhdojne shpenzojne ne estravagance per qefin e tyre, ne njerez qe ndihmojne te varferin. Nga protitura dhe kurva, ne nena me femije. Nga femije pa baba e mama, ne femije me familje. Nga njerez te droguar, ne ata qe ndalojne drogen. Nga njerez pa pergjegjesi, ne njerez me pergjegjesi. Keshtu ben ai shkrimi...mijera vjet me pare. Keshtu ka bere edhe para atyre mijera vjet para se te zbritej,edhe shkrime te tjera. Keshtu ka qene qe prej fillimit nga Adami edhe keshtu do jete deri ne fund , deri ne diten e Gjykimit. Edhe njerez qe nuk besojne, ka pasur qe nga fillimi si Iblisi, edhe ata qe pasojne udhen e tij deri ne diten e Gjykimit.

A kujton se keto te berit seks, apo "te provuarit" jane gjera te papara ne kohen e Lutit....? Apo ne kohen e Jezusit ku shkruhet ne Bibel:

Por ai duke iu përgjigjur u tha atyre: ``Ky brez i mbrapshtë dhe kurorëshkelës kërkon një shenjë, por asnjë shenjë nuk do t`i jepet, përveç shenjës së profetit Jona.(Mateu 12:38)

Kujton se keto qe beni ju nuk jane mijera vjet te vjetra, por i shpiket ju? Shkencetaret e te "provuarit"...? I dime, e i njohim shume mire...

Koherat ndryshojne, por njerezit dhe ato qe bejne po te njejta si tani, si para mijera vjetesh....

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

E di qe ato qe shkruaj, i nxehin shume njerezve, nuk duan te degjone. Disa me shajne... Disa i urrejne ato qe them. Disa urrejne aq shume sa bejne edhe gjera te ndyra pervec ofendimeve. Gjithmone duan te pijne qumesht gjithe jeten. I jep nje femije qumesht, rritet e rritet pastaj behet i semure. Vjen nje dite do mish, fruta. Duhet te shkosh me shume, te arysetosh...me shume nga ajo qe duket, nga fasade, te futesh ne thela.

Pyete veten, nuk te pelqejne ato qe thashe ngaqe genjeva apo ca...? Nqs nuk genjeva, atehere ca eshte...? Te kam mashtruar...te genjeva...? Cfare eshte qe te mundon...?

Leshatuku

Primus registratum

Qka thote kurani apo tom&jerry libra per gruan eshte e kote ta lexosh por une i shohe grate e ketyre islamistave ketu ne Vjene te cilat trajtohen nga meshkujt e tyre sikurse gomari ne Tora-Bora te Afganistani, qeni im Rambo i ka te gjitha te drejtat sikurse qdo Evropian tjeter te cilin e respektoj, ushqehet rregullisht, e ka sigurimin e jetes, kontroll te rregullt tek doktori apo dentisti.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Leshataku,

Edhe une shikoj qe jo-islamistat i trajtojne femrat si buce, porsi trajton nje qen bucen e tij. Te pakten ai eshte kafshe dhe s'ka tru...te llogjikoje, pervec instiktive shtazarake.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Nqs krahasimi im te ofendon ty apo ndonje tjetri, atehere mos bej edhe ti krahasime te tilla. Ne te vertete mund te trajtohen sic thua ti, por kjo nuk ka lidhje me temen, ashtu trajtohen edhe me keq nga ata qe nuk jane muslimane. Ne po flasim si duhen trajtuar dhe ta permisojme gjendjen me llogjiken dhe arsyetim nga Zoti. C'me intereson mua si trajton nje qe nuk bindet Kur'anit....? Nqs doje te tregoje si trajtojne ata qe nuk binden Kur'anit, para se te fillosh nga ata qe mbajne etikete 'muslimane' por qe zor binden ne vertete Kur'anit, fillo nga ata qe s'e mbajne veten fare si muslimane dhe nuk besojne ne Zot se do gjesh shembuj me makabre nga ato ane.

Besoj se mirekuptohemi.

hawk

Primus registratum

Albanski kaq me vlere te duken shkrimet e Leshit sa te hambasesh kohen me te?!!?
Mos repliko te lutem keshtu evitojme te gjithe te shohim avatarin e tije pasi shkrimet e tije tashme nuk jane te lexueshme.