Gratë në Kur'an

ased

Primus registratum
Re: Gratë në Kur'an

Qe kur paska marre gabimi statusin e te drejtes ?!!!!!!!!!!!
Realiteti eshte se ata qe nuk besojne e duan femren qe te defrehen me te si tu doje atyre qejfi madje edhe ta perdhunojne kur te jete e nevojshme madje edhe ta vrasin gjithmone kur te jete e nevojshme . Mbi te gjitha edhe burri ka te drejte te gaboje jo vetem femra . Ne baze te statusit te te drejtave te njeriut .
Une e di qe ti e di se si trajtohet femra ne Islam por me vjen keq qe te te them qe i ke marre informacionet gabim .

ased

Primus registratum

ky nuk eshte mendim ky eshte realitet ne shumicen e njerezve nuk flas vetem per shqipetaret

pinkparadise

Forumium maestatis

as un nuk jam duke fol vetem per shqiptaret,

ai eshte vizioni qe ke ti per ata qe nuk jan si ti,

deri me sot nuk eshte defryer njeri me mua, sme ka perdhunu njeri, sme ka vra njeri, te gjitha trut ne koke i kam, e zonja e vetes jam etc etc etc

te dukem qe e hidheruar, poshteruar apo me e ulet se nje femer mysylmane ???

ujku81

Primus registratum

Normal qe ty per te qeshur te duket. Feja te kufizon lirine, por kete ju nuk e kuptoni, derisa nuk e keni provuar. Dhe liri do te thote te zgjedhesh, me riskun qe dhe mund te gabosh.

ased

Primus registratum

TE zgjedhesh riskun sipas teje dmth ose te punosh ose te vjedhesh ose te vrasesh ose te te cosh prostituta ne europe .
Kjo eshte edrejta per te zgjedhur .
Mos harro se jane disa parime morale nuk duhen kaluar .

ujku81

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Qe kur paska marre gabimi statusin e te drejtes ?!!!!!!!!!!!
Realiteti eshte se ata qe nuk besojne e duan femren qe te defrehen me te si tu doje atyre qejfi madje edhe ta perdhunojne kur te jete e nevojshme madje edhe ta vrasin gjithmone kur te jete e nevojshme . Mbi te gjitha edhe burri ka te drejte te gaboje jo vetem femra . Ne baze te statusit te te drejtave te njeriut .
Une e di qe ti e di se si trajtohet femra ne Islam por me vjen keq qe te te them qe i ke marre informacionet gabim .

[/ QUOTE ]

Derisa gabimi yt nuk kufizon lirine e tjetrit, por te demton vetem ty ti ke te drejte te gabosh sa te duash.
Une nuk besoj i dashur mik, dhe nuk kam keqtrajtuar ndonje femer deri tani, dhe nuk kam per ta bere kurre.

ujku81

Primus registratum

TE zgjedhesh riskun sipas teje dmth ose te punosh ose te vjedhesh ose te vrasesh ose te te cosh prostituta ne europe .
Kjo eshte edrejta per te zgjedhur .
Mos harro se jane disa parime morale nuk duhen kaluar .

[/ QUOTE ]

Jo or mik, e drejta per te zgjedhur DUKE RISKUAR, dhe jo te zgjedh riskun (po deshe te te jap ca leksione mbi riskun meqe e kam per profesion) eshte te dal me ke te dua, te shkoj me ke te dua, te bej gjerat qe dua une, derisa me lejo ligji qe ka vendosur shoqeria ku une jetoj. Ato qe thua ti nuk kane te bejne me riskun, jane te denueshme dhe mos vazhdo te marresh shembuj te tille idiote se nuk ja mbush mendjen njeriu.

P.S: Pink mund te jete vetem nje, por dhe ti je vetem nje.

ased

Primus registratum

Gjithashtu po te them edhe une te njejten gje qe as une si musliman nuk ka, keqtrajtuar asnje femer dhe as nuk kam per ta bere kurre .
Ndersa , a ke te drejte te gabosh apo jo . Nese ti je gati ti mbash per siper demet e gabimit tend nuk te ndalon njeri, vet to i vuash demet e gabimit tend . Sic i thone koka ben koka peson .
Por trimeria nuk duket me fjale por duket ne momentet e veshtira kur ta shijosh me te vertete ate qe e ke vepruar me duart e tua si siden etj etj .

ased

Primus registratum

Feja te kufizon lirini !!!!
Besoj se problemi jone ne bisede qendron tek termi liri .
Cfare nenkupton ti me termin liri ?
Besoj se keshtu do jete me e thjeshte per te biseduar .

pinkparadise

Forumium maestatis

liria e mendimit, e veprimit, dhe e te qenit ashtu si deshiron dhe mendon.

liria nuk mund te pekufizohet me nje fjale apo fjali, sepse eshte shume e gjere si term,
por mund te themi qe eshte "e drejta e nje individi"

ased

Primus registratum

Dakord jam qe eshte e drejta e nje individi .
Por ti an nuk je dakord me mua qe kjo e drejte ka disa kufij moral . Apo ke mendimin qe e drejta dmth per te bere cdo gje qoft edhe e keqe ?

ujku81

Primus registratum

Ta shpjeguam me siper po ti mos lexo aq shpejt. Liria jote mbaron aty ku fillon liria e tjetrit. Keshtu qe kufijte morale qe nuk i kufizon ligji qe ka vendosur shoqeria, jane thjesht personale.
Nese p.sh per ty ndarja e nje gruaje nga burri i vet jo per ceshtje tradhtie, po kot p.sh sepse asaj nuk i pelqejne marredheniet bashkeshortore me te, eshte imorale, per shume te tjere mund te mos jete keshtu.

pinkparadise

Forumium maestatis

tema po behet shume filozofike...gjithsesi....

mese dakort, qe liria kufizohet jo vetem nga liria e tjetrit, por gjithashtu edhe nga lidhet, me kete besoj se jemi te gjithe dakort,

problemi me fene zoteri eshte se ajo ty te kufizon lirine tende, dmth nese ti ke deshire te besh diçka, te jetosh diçka, te provosh diçka, ti do ta ndalosh veten, pikerisht sepse feja ose nuk ta keshillon, ose ta ndalon, do te thot qe ti eksperjencat e tua te jetes do ti besh ndermjet fes, dhe akoma me keq mendimet e tua kufizohen po ashtu, sepse detyrimisht ndergjegjja jote do te te thot "stop" nuk eshte mire te mendoj keshtu, apo te them kete ...

kupton??? nese un mendimet e mia mundem ti çoj large ...ti nuk mundesh sepse feja ta ndalon ...

me lejon te te jap nje shembull per ndryshimin e liris se mendimit, midis meje edhe teje ???
nese un mundem ti lejoj vetes te fantazmoj /pf/images/graemlins/laugh.gif apo te kem mendime si me thene pak provokuse (gje qe eshte shume normale) ti nuk mundesh, sepse ne nje moment ose nje tjeter do i thuash vetes qe nuk eshte mire /pf/images/graemlins/laugh.gif

kam edhe nje shembull tjeter, por eshte pak me ....ndaj spo e them fare /pf/images/graemlins/laugh.gif

blabla

Primus registratum

pink,
ke pa noiher goca nga afghanistani ti e?
Un njof ja 3 nga shkolla, dhe te premtoj qe bikini mbulon me shum sesa rrobat qe hedhin ne trup ata. Se di nese po kompensojne per vitet e talibanit, por nje gje e tille me duket teprim/excess.

Per ate tjetrin, a...(se ta harrova nick)
Natyrisht qe ekonomia ka t'beje me kulturen. Kto gjona ndodhin edhe ne shqipri edhe ne evrope edhe ne usa. Por edhe kultur-isht ka ndryshime mes trajtimit te grave ne vended te ashtu-quajtura Gulf dhe mes North-Afrikaneve apo aziatikeve. Nqs do raste specifike, munded te te jap me qindra (edhe pse faktikisht nuk kam qene noi her ne marok apo egjipt)

S

Scorpion

Guest

Ca thu e pink aman /pf/images/graemlins/smile.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

pink,
ke pa noiher goca nga afghanistani ti e?
Un njof ja 3 nga shkolla, dhe te premtoj qe bikini mbulon me shum sesa rrobat qe hedhin ne trup ata. Se di nese po kompensojne per vitet e talibanit, por nje gje e tille me duket teprim/excess.

[/ QUOTE ]

e pra, kjo do te thote qe ne fakt femrat mysylmane, rrine dhe bejne ndryshe kur jane ne familje dhe ke burri, edhe sa ju jepet mundesia /pf/images/graemlins/laugh.gif bejne si te duane e si e ndjejne,
si rrjedhoj bindeshin nga halli kur ishin ne ambjente familjare, pavarsishte nga deshirat e tyre, ato zbatonin fene me zore edhe pse nuk deshironin /pf/images/graemlins/laugh.gif

S

Scorpion

Guest

Dhe ty tu dhimbsen me rafte pika e pink /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Mos u perzie me fene aman /pf/images/graemlins/laugh.gif

blabla

Primus registratum

pink,
s'me kuptove...
e para, talibani ishte nje nga regjimet me extremiste qe mund te existone, dhe te gjitha aspekted e shoqerise vuanin ne menyre extreme nder kte regjim.
E dyta, un e kisha llafin te kjo: cfar ndryshimi ka nga nje extreme tek tjetra? Dmth nga e mbuluara kompletisht e femres tek e zbuluara komletisht?
Mesa di un Islami esht per moderation--modesti, jo extreme. Dhe nqs studion Islamin (thjesht si filozophi dhe jo per praktike) kuptohet qe extremitet--ne cdo ane--jan te denuara. Nqs ke studiuar philosophi, nje teori e njejte e vlerave propozohet nga Plato/Aristotle.