Gjeje titullin dhe autorin

Darien

Primus registratum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

po hë de, jam i zënë unë nja dy ditë, u bë lëmsh tema. unë them ta shpallim erulen fituese me 5 pikë dhe ta mbyllim

si nëpër olimpiadata e matematikës, kemi dy çmime të dyta: Kordelja dhe Eni_883 me nga 3 pikë

gjithashtu dy çmime të treta: Drini dhe Diabolis Dassaretis me nga 3 pikë

deklaroj këtu që nuk ka asnjë lloj paanësie në caktimin e çmimeve

Bora

Primus registratum

Pse kaq shpejt e mbaruat olipmiaden juve?
Gjeni kete me poshte:

O qetesi e gjithfuqishme eternale
nga ti une erdha,
tek ti per te adhur
vecse me i veshtire qenka kthimi
isha foshnje athere,
tani jam njeri...

(pak e shume se s'i besoj kujteses sime)

Darien

Primus registratum

Tema nuk u mbyll se na ndihmoi byroja me ri-emërtimin. /pf/images/graemlins/smile.gif

Unë doja ta mbyllja që të hapja tjetrën me emër më të përshtatshëm, që siç e shihni është vënë tani, gjeni titullin dhe autorin.

Që tani, pikët jepen për të dyja, dmth çdo paragraf ose strofë që vihet mund t'ju japë dy pikë. Jepi Eni se do e kapësh erulen.

IF,

mua më tingëllon shumë e njohur kjo pjesa, po s'më kujtohet hiç se ku mund ta kem parë. (Ndoshta s'e kam parë dhe thjesht më duket ashtu, kur të gjehet do e marr vesh.)

Na jep ndonjë gjë shtesë se as të tjerët nuk po e gjejnë.

Guest

teme shume frytdhense me sa shoh /pf/images/graemlins/tongue.gif

Darien

Primus registratum

Fillimisht postuar nga APACHE:
[qb]Behet fjale per librin The Bear (dmth Rusia) and The Dragon(dmth Kina)
Autori eshte Tom Clancy
[/qb]
APACHE,
Besoj se do të interesojë të lexosh një artikull nga Forbes Magazine me titull When worlds collide - flet për të njëjtën çështje si "The Bear and The Dragon" [Ariu dhe Dragoi] po "pushtimi" bëhet në mënyrë paqësore, jo me ushtri.

Paskan vënë paragrafe të vështira Vizashumi (meqë ka vetëm viza në emër anëtari #1 ia vura unë nofkën) dhe IF. Duhet ta thoni vetë më duket se nuk po e gjen njeri.

Që s'janë gjetur akoma:
1) Kam dashurë lulet, gonxhen, trëndafilë,
Zogjtë që këndojnë, thëllëzat, bilbilë;
Tani s'më pëlqejnë, më lënë të ftohtë,
Se dua një çupë si hënëz e plotë,
S'ka shoqe në botë.

2) O qetesi e gjithfuqishme eternale
nga ti une erdha,
tek ti per te adhur
vecse me i veshtire qenka kthimi
isha foshnje athere,
tani jam njeri...

Darien

Primus registratum

Tani që e the ti, Lara Croft, më duket dhe mua si e Poradecit. Të isha në Shqipëri do e gjeja kollaj se e di kë libër do kontrolloja (po qe më atje, kushedi nga ka përfunduar). Meqë nuk jam, presim të na e thojë Vizashumi /pf/images/graemlins/smile.gif .

Eni_883

Primus registratum

Që s'janë gjetur akoma:
1) Kam dashurë lulet, gonxhen, trëndafilë,
Zogjtë që këndojnë, thëllëzat, bilbilë;
Tani s'më pëlqejnë, më lënë të ftohtë,
Se dua një çupë si hënëz e plotë,
S'ka shoqe në botë.

po e provoj dhe une njehere kete... mos eshte Cajupi /pf/images/graemlins/confused.gif" title="" src="graemlins/confused-.gif" />
unsure.gif

Eni_883

Primus registratum

Ore po e paskeni lene temen pas dore te gjithe?? Darien ku je ti po pres per rezultatet une :mad: :rolleyes:

Ema

Goddes

Ajo e IF eshte kjo ketu:

Vdekja

O qetesi e gjithfuqishme eternale,
nga ti une dola me perpjekje,
te ti per tu kthyer.
Vec me i mundimshem qenka kthimi...
Isha foshnje atehere,
tani jam njeri.

Dhe e ka shkrujt Mimoza Ahmeti

Darien

Primus registratum

Eni_883,
E gjete atë të Çajupit. Titull nuk na the, kështu që vetëm një pikë (edhe të puf që na hape rrugën se kishim ngecur atje
happy.gif
)

Ema,
E para që hyn në garë duke marrë dy pikë njëherësh (një për titullin dhe një për autorin) - mwah! /pf/images/graemlins/smile.gif

Fragmenti i ri:
Për ca kohë jam në mëdyshje për ndjenjat e zonjushës S, po, pas një periudhe, me ndihmën e Fatit, u takuam tek shkolla e vallëzimit. Kam zonjushën S partnere. I prek dorezën dhe ndiej një drithërimë tek ngjitet nëpër krahun tim të djathtë dhe përfundon në majë të flokëve. Nuk i them asnjë fjalë me ndjenjë zonjushës, po e kuptojmë njëri tjetrin. Unë dhe zonjusha S jetojmë vetëm për t'u bashkuar.
Përkthimi është përsëri imi.

Kordelja

Valoris scriptorum

/pf/images/graemlins/confused.gif" title="" src="graemlins/confused-.gif" /> /pf/images/graemlins/confused.gif" title="" src="graemlins/confused-.gif" /> /pf/images/graemlins/confused.gif" title="" src="graemlins/confused-.gif" />

Darien

Primus registratum

Nuk po jep njeri përgjigje? Është shumë libër i njohur. Ja një fragment tjetër njëqind e ca faqe më vonë

Gjithçka mori fund në çast. Plotësova fatin tim. U bëra rob dhe skllav. E doja D S sa mbeta pa mend.

Ajo ishte mbinjerëzore për mua. Ishte një Zanë, një Nimfë, nuk e di ç'ishte - diçka që se kishte parë kurrë njeri dhe gjithçka që mund të kishte dëshiruar kushdo. U zhyta në një greminë dashurie menjëherë. Nuk pati asnjë ndalesë buzë greminës, asnjë shikim poshtë ose pas; isha i ikur, hedhur me kokë, përpara se të mblidhja veten e t'i thoja një fjalë të vetme...

...

Ideja që të vishesha, apo të kryeja çfarëdo veprimi tjetër, në atë gjendje dashurie, ishte tepër qesharake. Mundesha vetëm të ulesha para zjarrit, të mbaja rripin e çantës në dhëmbë, dhe të mendoja për mahnitësen, syqeshurën, robëruesen D. Ç'formë që kishte, o çfarë fytyre, çfarë qëndrimi magjepsës, lëvizës, dhe hirplotë!

Darien

Primus registratum

Lara Croft,

Libri ekziston në shqip, po ky përkthim i paraqitur këtu është përkthimi im, prandaj ka ndryshime nga përkthimi shqip që mund të kesh parë ti.

Po të jetë se mendoj që libri nuk ekziston në shqip, e them dhe atë.

Darien

Primus registratum

Në paragrafin e parë - zonjusha S është Sheperd, Shepërd, ose Shepard (nuk e mbaj mend si është përkthyer)

Në pjesën e dytë - disa paragrafe - D S është Dora Spenlou

Ky libër është bërë edhe film, të cilin e kam parë në Shqipëri kur isha i vogël.

Darien

Primus registratum

Saktë, është David Koperfildi. S'kam pikë dyshimi që e di dhe autorin, po thuaje që të numëroj pikët unë. /pf/images/graemlins/smile.gif

Shkruaj dhe ti ndonjë paragraf, Kordelja, se nuk kam gjë gati tani.