Fuqia e femres

antip

Primus registratum
Re: Fuqia e femres

Tiranas, ti gabon qe ne rrenje te muhabetit!

Pike se pari duhet te kuptosh se fuqia e nje individi, cfare do qofte femer apo mashkull, eshte ne korrelacion te drejteperdrejte me pavaresine e tij ne pergjithesi dhe me pavaresine ekonomike ne veçanti.

Neqoftese nje femer i dedikohet plotesisht dhe totalisht aktiviteteve familjare atehere per te do te jete e pamundur te kete pavaresi ekonomike dhe kesisoj, fuqi vendimarrese. MUND te ndihej e vleresuar sic thua ti, por kurrsesi e fuqishme.

Me sa kuptoj ke nje koncept te diferencuar per fuqine e femres dhe te mashkullit ndaj dhe ben konkluzione te cuditshme.
Koncepti i fuqise (shoqerore gjithmone) eshte i njejte per te dy sekset ndaj dhe krahasimi duhet bere ne te njejtin nivel. Tradicionalizmi patriarkal e trajton femren si nje qenie te ndervarur nga mashkulli dhe i cakton asaj detyra te atilla qe kjo varesi te jete e vazhdueshme.

Ti praktikisht hyn ne kategorine e tradicionalisteve patriarkale te moderuar qe ne rastin me te pare qe u paraqitet (d.m.th. pasi martohen /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif ) nxjerrin koken si burre zakoni i moçem e me musteqe, zbatues i perpikte i Kanuneve mesjetare... (shaka kjo fjalia e fundit /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif )

olololol

Primus registratum

eshte shume e vertete qe sot koncepti qe lidhet me te qenit femer eshte shume ndryshe, por te qenit ndryshe jo domosdoshmerisht eshte dicka negative, sepse sot femra ka nje identitet te sajin, dhe kjo per mua si mashkull do te thote qe shoqja qe kam ne krah ecen me mua nen hapat e jetes, kur vjen puna te krijimi familjes ka vend te dyshosh se sa e afte do jete kjo femer e emancipuar karrieriste te plotesoj ate qe pritet nga gruaja e familjes, por kjo varet sa cfare relate ke krijuar me te, varet nga kriteret qe ti zgjedh ate femer, un vet di te dalloj se deri ku shkon ambicia e nje femre, dhe sdo terhiqesha nga nje femer qe mohojmn te jete nene per karriere, sepse ne momentin qe behet nene femra arrin shume mire te permbush detyrat e saj, dhe eshte ne natyren e saj te di te drejtoje qoft karrieren disi me te moderuar qoft familjen

Hellena

Primus registratum

une jam e mendimit se femra duhet te merret me te dyja paralelisht punen dhe familjen por nese do duhej peshe me shume nga njera ane atehere peshorja ime do peshonte me shume nga familja.
une kam nje profesion te bukur, por sjam per karriren para familjes dhe femijve te mi.
shpesh here shoh nena me femije qe rrine overtime, qe vijne te shtune e te diel ne pune vetem e vetem per karriere ketu sjam dakort.
nese e more inisjativen per te krijuar familje pergjigju per detyrimet e tua.
sjam per grate shtepiake te cilat merziten lodhen e skane nje jete te tyren por para familjes ska asgje.
dhe per hir te femijes tim (kur ta kem) do te sakrifikoja gjithcka jo me nje cope pune e cila te jep nje rroge apo nje emer por si shkembim te merr gjera te rendesishme.
burri dhe gruaja jane te dy ne shtepi me te njejtat pergjegjesi.
jane te dy prinder por behet ''nje marrveshje e fshehte'' pa fjale ku vendosen rregullat se kush do punoj me shume e kush do kujdeset me shume per familjen se te dyja smund te besh me te njejtin hap.
dhe ne kete moment une preferoj qe burri te punoj me shume se une dhe une te kujdesem me shume per familjen.

Tiranas

Primus registratum

Nel, problemi qendron tek zgjedhja, kam kaq shume vajza rreth e rrotull, sa qe nuk di cilen vajze te zgjedh. Po te mos tia dija vleren vetes, nuk do te me kishin lene te zgjedh. Do me duhet te mendohem, duhet, kur behet fjale per familje. Megjithese duhet te them qe vajzat e huaja kane debulese per mua. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Tiranas

Primus registratum

Caliente, nje njeri si une nuk ka komplekse, kerkon vetem te dije, se cfare kerkon nje vajze shqiptare ne karriere prej nje djali shqiptar. Une vetem doja te dija se cfare kerkon ajo, kjo eshte e gjitha. Por dua te te them qe diskutimin e hapa jo vteme per kete, por ne pergjithesi per ta trajtuar si fenomen te koheve te fundit.

Hellena

Primus registratum

E kisha fjalen per veten .. se ne fillim spo e kapja temen .. tani te kuptoj /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

abs

nuk e di...

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Tiranas</div><div class="ubbcode-body">Abs, Schatz, une nuk kam frike femrat, por kam frike vetem mos nuk marr te duhuren.

</div></div>

me vehten te luftosh, lufta ma e veshtire
mbi vehten te fitosh, fitorja ma e mire!

ka pas than njani.
simbas meje ka fol drejt /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif

Caldera

Primus registratum

Fuqia e femres kushtezohet nga lira.
Nese pyetja eshte a jane femrat te afta te bejne karrier dhe familje? Pergjigja eshte po.... i kushtohen karriers pa lene mbas dore familjen si dhe menazhojne kohen dhe vlersojne situatat me perpikmeri(do thoja shume me mire se burrat- po spo e them lol). Shumica e femrave mbi karrieren vene familjen.... kur ke nje burr mistrec, qe te kujton gjithe diten, se gruja e ka vendin ne kuzhine dhe vjerra s'te jep nje dore ke kalmaqt (duhet mbajt mire muhabeti me vjerren /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif )fillon dyjezimi i deshirave.... Nuk eshte paftesi nga ana e shume femrave qe heqin dore nga karriera. Eshte dashuria per familjen dhe rendesia qe ajo i jep asaj....

...po qe i ben edhe te dyja per inat te vjerres i ben /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/thumbsup.gif lol

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Tiranas</div><div class="ubbcode-body">Nel, problemi qendron tek zgjedhja, kam kaq shume vajza rreth e rrotull, sa qe nuk di cilen vajze te zgjedh. Po te mos tia dija vleren vetes, nuk do te me kishin lene te zgjedh. Do me duhet te mendohem, duhet, kur behet fjale per familje. Megjithese duhet te them qe vajzat e huaja kane debulese per mua. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif </div></div>

E kuptoj poziten e veshtire ne te cilen ndodhesh. Mes gjithe asaj varieteje vajzash duhet te jete pothuajse e pamundur te zgjedhesh ate me koeficentin optimal te shtepiakes. Une prandaj pyeta ne fakt, duke qene se jam vajze e huaj qe ka debulese djemte e brendshem, dhe duke dalluar vlerat e tua, desha te hedh kandidaturen time per nuse. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Tiranas

Primus registratum

Cfare ofron ti? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif (shaka) dhe (kerkoj ndjese, qe po dal jashte teme, po cti besh vajzave.)

Tiranas

Primus registratum

Cdo teme, qe hapet ne kete forum, po nuk "shkoi per lesh" (me falni per fjalorin) eshte e pamundur. Megjithese edhe mua me mori turma, se nuk desha te dal nga tema qe kam hapur.

ALTIN

Primus registratum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif kjo tema ku e ka qellim Tiranas /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Tiranas

Primus registratum

Cdo teme qe hapet, ka per qellim te nxise nje diskutim, Altin. Per cdo fjali, qe une shkruaj ti ke vetem pyetje. Po vazhdove keshtu, me duket do ta kaloj edhe ty me postime. Nejse. Tema qe une zgjodha eshte me rendesi, sepse keshtu dime se cfare kerkojne vajzat nga ne dhe keshtu dime, nese eshte e mundur qe ne ti pergjigjemi kerkesave te tyre, pra a eshte e mundur bashkejetesa e tyre, duke pare sigurisht principet e mia qe une nuk i leshoj. Tema ka devijuar nga qellimi qe kishte, sepse ketu me tendence njerezit shkruajne plot gjera, qe te te largojne nga bredesia e temes. Vajza kjo eshte ne te miren tuaj. Shfrytezojeni fuqine e keni qe e keni, por ne menyre te drejte.

Tiranas

Primus registratum

Une mund te te them, qe femrat qe jane te zellshme punojne dhe mbajne shtepine, kurse te zgjuarat (ne nje perkufizim disi te ngushte) jane per karriere.

ALTIN

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Tiranas</div><div class="ubbcode-body">Une mund te te them, qe femrat qe jane te zellshme punojne dhe mbajne shtepine, kurse te zgjuarat (ne nje perkufizim disi te ngushte) jane per karriere. </div></div>

Tiranas per cfar karriere e ke fjalen? dhe e di si arrihet karriera e nje femre ne Shqiperi?

ALTIN

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Tiranas</div><div class="ubbcode-body">Une mund te te them, qe femrat qe jane te zellshme punojne dhe mbajne shtepine, kurse te zgjuarat (ne nje perkufizim disi te ngushte) jane per karriere. </div></div>

Tiranas per cfar karriere e ke fjalen? dhe e di ti si arrihet karriera e nje femre ne Shqiperi?

Tiranas

Primus registratum

Karrieren mund ta perkufizoj me nje "maratone" qe vazhdon e vazhdon dhe nuk mbaron.