Fuqia e femres

Timi

Valoris scriptorum
Re: Fuqia e femres

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Isabelle</div><div class="ubbcode-body">edhe tutti felici e contenti.

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

</div></div> AMIN /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Nazho nuk thash' me e vdek n'pun' /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif - thashe me u gjet n'pune :D.

personazh

Valoris scriptorum

tashi do me m'tregu ti mu si ta boj punen une? jo mer jo. prap ne sherr perfuno rrotulloje nga te dush. na ca lek e hik blej rroba! e bleji per vete jo per tet eme a tet moter! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Tiranas

Primus registratum

Cdo teme qe hapet, hapet per nje qellim te caktuar, pra te krijuar nje diskutim te hapur. Por nuk ka teme, qe te mos "perdhoset" duke shkruar per cdo gje tjeter, vetem per temen jo. Ndonjehere me habisni.

Isabelle

Valoris scriptorum

Tiranas ke bere verejtje me vend por kam pershtypjen qe e ke marre pak me revan. Po qeshnim, por nuk do te thote qe nuk ishim serioze.

Per shembull, a mund te sqarosh me konkretisht se cfare fiks te ben te mendosh qe nje femer ne kariere eshte e pazonja te krijoje dhe perkujdeset per nje lidhje serioze, dhe familje ?

Ti per shembull (me fal per ti-ne) kur kerkon te lidhesh apo njohesh vajza, nuk e ve si kriter perzgjedhes te pakten ne subkoshience qe vajza te kete nje fare niveli arsimor, nje zanat apo profesion te saj ku te zhvilloje pasionet dhe deshirat e saj si individ ? Me cte lexoj, mendoj se po...

Me nje llaf ka shume situata ky muhabet... po te sqarohesh me detaje ndoshta do e kemi me te thjeshte te te pergjigjemi.

Shendet !

abs

nuk e di...

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Isabelle</div><div class="ubbcode-body">

Une jam shume dakort te domestikohem /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif nese Tironci na garanton ne pergjithesi qe burri qe do dale te vrase kafshen :D, dhe te na <u>garantoje</u> darken do te dije dhe te na zbavise pjesen tjeter te dites.
</div></div>

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif s'kerkoke gja hiq /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/bier.gif

cuni thote, nese jeni <u>aq </u>te zgjuara per te bere karriere, behuni po aq te zgjuara te na <u>mbani</u> ne, te <u>mbani</u> familjen.

ndersa ti do kafshen dhe argtimin ke shpija /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/yay.gif

megjithse, cuni shihet ne rrug te mbare, ngjan shume i prokupuar dhe i motivuar te kjartesohet.bravo!

si dy pole ... ju kam parasysh /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

Tiranas

Primus registratum

Isabel, une jam shprehur dhe me siper, qe eshte sigurisht e nevojshme, qe femra te kete nivel dhe te emancipohet, por jo duke dale jashte "kornizave" te saj, jo te behet skllave e karrieres. Po te them dicka dhe besoj ti e di, qe femra eshte skllave e deshirave.
Mnedoj qe femra duhet te gjeje gjithcka tek familja dhe jo tek karriera. Femra duhet te jete aq e zgjuar, qe ti beje te dyja, pra ti mbaje te dyja, perndryshe do ti humbe te dyja, ose do te lere njeren per tjetren. Une personalisht do te dilja per "gjueti" per te bere te mundur, qe femra ime, te kete te ngopet ne darke dhe te zbavitemi pjesen tjeter te dites. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Por femra e sotme kete gje nuk e kerkon, kerkon qe gjithcka ta kete vete nen kontroll, imagjino qe nuk ka as veten nen kontroll, pra tafmaja e madhe te le pa gje, i duket sikur ka arritur dicka, por ne te vertete nuk aritur asgje, pune, pune, pune dhe ne fund nuk i mbetet asgje tjeter vec letrave, pra parave, qe ne fakt nuk te bejne te lumtur ose me mire mund te ndjehesh mire per pak kohe, por jo per shume kohe.
Po kaloj sa nga dege ne degen tjeter, sepse ju femrat jeni bere te pangopura, doni vetem te merrni dhe shume, duke dhene shume pak dhe ajo qe pak qe jepni ju duket shume. Nje person qe njoh, thote, femra do para dhe "zbavitjen", hiqja njeren nga te dyja, te mori lumi. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Duke lene menjane kete shprehje, dua te te them Isabel, qe ju femrat keni shume ne dore, perpiquni te beni karriere, pa lene pas dore familjen, neve. Na mbani se do tju mbajme vetem hopa, ne pellembe te dores.

ahridas

Primus registratum

Tirans mund te na specifikosh pak ate qe ke thene ne fikllim se me duket se ajo e ben te paqarte kete temen tende, na thuaj pak sipas konceptit tend cilat jane detyrat qe ka nje femer ne familje e qe karriera i pengon ti realizojne?

Se keshtu me duket se flasin secili ne te veten,,,,

Tiranas

Primus registratum

Vete fjala karriere te ben qe shume gjera ti lesh pas dore. Une jam djale dhe e shoh vete, per nje femer nuk do te ishte e perballueshme, duke ditur qe eshte sex delikat dhe lind femije dhe pikerisht se ajo keto te dyja ajo nuk i pranon me, ose i ka lene pas dore per karrieren, bejne qe detyrat ne familje nuk plotesohen dhe heret a vone, do te gjeje vetem 4 faqet e murit dhe te rrije te jetoje me kompkuterin e saj te dahur dhe qenin qe i ben shoqeri.

A mudn te me thuash ti, qe cfare kerkon nje vajze ne karriere nga nje djale, sepse kete pergjigje se kam marre nga asnje vajze ketu, megjithese e kam bere dhe perseritur kete pyetje.

ALTIN

Primus registratum

sunshine.jpg
Ti pershendes icik femrat sidomos keto te forumit pa varja kesaj teme
thpr18.gif

ahridas

Primus registratum

E di si e shtron pyetjen Tirans, sikur karriera dhe mashkulli jane e nejta gje per nje femer,dmth po zgjodhi karrieren sipas teje nuk duhet te zgjedhe nje mashkull... boh ska kuptim per mua.

Mgjths ti nuk i specifikove detyrat e nje femre ne familje, une po te jap nje pergjigje:

Nje femer ne karriere kerkon tek mashkulli qe mban ne krah ta perkrahe e ta ndihmoje te veterealizohet ne ate qe ajo ka pasion per te arritur aty ku ajo do. Dhe ti duhet te kuptosh qe karriera eshte dicka personale nga e cila asnje nuk duhet te privohet..as te stimulohet per tu privuar nga nje mashkull qe pretendon se e do.

Eshte e vertet qe nje femer eshte e ndjeshme dhe behet nene e ka nje ndikim teper te madh tek femija jo vetem si raport me te por edhe biologjik: thone se nje femije sidomos mashkull aftesine e vetbesimit e fiton tek nena e vet, tek kujdesi i saj dhe mbeshtetja.

une e kam mire parasysh se ka dhe femra qe i perkushtohen karrieres me mish edhe shpirt sa harrojne familjen, edhe femijet i harrojne por duhet te kesh edhe ti mire parasysh se te tilla femra ne shqiperi jane shuuuuuuuume te rralla.
Aq te rralla sa seshte nevoja te behen teme bisede,e nuk ke pse i ke friken se te bie ne dore nje e tille,duhet te kesh "frike" vetem nese ke "frike" te behesh me aktiv ne familje
Femra shqiptare eshte historikisht nje nene shume e dhene mbas femijes se vet, mashkulli shqiptar eshte me pasiv pavarsisht se i do femijes dhe une sic e kam thene mendoj se Meshkujt shqiptare jane ata qe duhet te behen me aktive ne familje, (historikisht nuk kane qene), dhe ti japin nje dore edhe femres se tyre.
Edhe dicka nuk eshte karriera qe e shkeput nje femer nga familja, eshte mosmbeshtetja e familjes se saj per karrieren, pasionet veterealizimin qe ka si cdo qenie njerezore.

Ske cben duhet te pranosh karriren tek nje femer dhe ta mbeshtetur per te marre kusurin qe kerkon,,,

Sirena

Primus registratum

Tiranas...ti e ke fjalen per femrat qe jane ne karriere dhe jane single? Apo per ato qe jane te lidhura, fejuara apo martuara dhe njekohesisht jane edhe ne karriere? Sepse pergjigja ndryshon disi ne varesi te rastit.

Nqs femra eshte single atehere mua me duket teper normale qe te kete nje pune dhe normalisht te perpiqet te arrije sa me lart pa u menduar shume sepse nuk ka asgje tjeter qe ta detyroje te beje "kompromise".
Nga ajo qe une kuptoj ne shkrimet e tua, ti flet per familje...pra martese. Ti mendon se eshte e lehte per nje femer ( qe e do veten dhe nuk e konsideron mish per top) te vendose kaq lehte per tu martuar e per te krijuar familje? Gjerat jane veshtiresuar si per meshkujt ashtu edhe per femrat...sa here qe behet fjale per martese e familje ne (meshkuj e femra) behemi me selektive...ndaj dhe ajo qe ti quan mendjemadhesi, mosangazhim etj, ne shumicen e rasteve eshte thjesht mosperputhje. Ashtu sic ti thua qe "eshte bere veshtire te gjehet nje vajze e mire" (packa se nuk e kam te qarte cfare eshte "e mire" sipas kriterit tend) ashtu edhe per femrat eshte bere teper e veshtire te gjejne nje mashkull me M te madhe. Sepse edhe meshkujt jane bere frikacake, te dhene pas karrieres, pas punes, egoiste, aspak te besueshem e te pergjegjshem......PRA duhet pare medalja nga te dyja anet.

Ndersa nqs e ke fjalen per femrat qe e kane krijuar tashme nje familje, atehere eshte serisht e drejta e tyre te kene nje karriere te cilen jam e sigurte qe mund ta pajtojne shume mire edhe me rolin qe kane ne familje NQS mashkulli qe kane prane iu jep ndihmen qe duhet.

Qartesoje me veten cfare do ti ne te vertete tek nje femer e pastaj ne ketu jemi, teorikisht japim mend sa te duash ti /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Tiranas

Primus registratum

Ahridas ke te drejte kur thua, qe mashkulli duhet te behet me aktiv ne familje dhe per kete nuk kam dyshim, por kam pershtypjen, qe femrat mesohen keq. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Une mendoj se ka disa gjera ne familje, qe nje femer i ben shume me mire se mashkull.
Gjerat kane ndryshuar shume keto kohet e fundit dhe karriera, deshire per te qene e njohur dhe per te perjetuar gjera, qe normalisht familja nuk mund te ti jape, sepse koha per keto gjera nuk do te jete, pasi do ti perkushtohesh familjes, ka bere qe nje femer ti perkushtohet me shume karrieres dhe duke e lene familjen me pas. Une jam i mendimit, qe familja duhet te vije para karrieres.

Persa i perket, mendimit te Sweet, qe ne pergjithesi me duket ne rregull, vetem ne aspektin, qe meshkujt shqiptare jane bere egoiste, aspak te besueshem e te pergjegjshem, kjo nuk eshte e vertete, sepse ka cuna te mire, por ndoshta kjo mos pergjegjesi dhe egoisem vjen dhe nga fakti, qe shembelltyra qe leshojne vajzat e sotme te le shume per te deshiruar.

abs

nuk e di...

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Isabelle</div><div class="ubbcode-body">
Jo Zogu adhuron idene beni si them une, mos beni si bej une /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Zogun une deri tani e kam degjaur te flase me admirim vetem mbi ate vajzen shkrimtare/fotografe qe jeton ne Paris </div></div>

Ate ide e ka vec me raste mi, se ai asht artist. mos shif qe vjen e hedh 'fishekzjarre' neper forume /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Duhet ta zgjeroj listen e shembujve, t'mbeshtes mendimin /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/cool.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Tiranas</div><div class="ubbcode-body">...ke te drejte kur thua, qe mashkulli duhet te behet me aktiv ne familje dhe per kete nuk kam dyshim, por kam pershtypjen, qe femrat mesohen keq.
</div></div>

Tiranas mire ban qe mendon, vecse kam pershtypjen te duhet dhe do kohe t'i seleksionosh ato.

ps: sa fryk i ke femrat mor /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif
pss: s'me the si shkoi ai muhabeti /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Tiranas

Primus registratum

Abs, Schatz, une nuk kam frike femrat, por kam frike vetem mos nuk marr te duhuren.

abs

nuk e di...

at'here lufto me frikat pa 'akuzu'te tjeret mor djale i mbare.

...hmmm s'po me vjen asigja n'mend itesh, vecse n'forum ka nje numer te mire qe mund te japin ide te mirpritshme.

Tiranas

Primus registratum

Abs, une jam per familjen, por nuk jam kunder karrieres, por femrat e sotme kam pershtypjen shkojne me shume pas karrieres. Megjithate une nuk po akuzoj asnje femer, ajo eshte e lire te beje zgjedhjen e saj dhe une po jap mendimin tim, si e mendoj une dhe si do te sihte me mire.

ALTIN

Primus registratum

Tiranas po te ishin te gjitha njesoj sdo kishte kuptim jeta /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Tiranas

Primus registratum

Shpresoj qe kete fuqi qe femrat kane, ta shfrytezojne me shume per familjen dhe jo per karrieren. Do te ndjeheshin gjithmone te vleresuara dhe te lumtura ne familje.