Fotografi spontane

Djep

Forumium maestatis
Re: Fotografi spontane

Kohet e fundit kam mesuar si te bej me ngjyra foto bardhe-e-zi.
Nuk jam vertet ekspert ne perpunimin e tyre, por ato prova qe kam bere deri tani edhe fort keq nuk kane dale.

Ja nje shembull: ... kjo eshte nje foto e vjeter e vegjelise time (te cilen ma kane postuar edhe tek galeria e albforumit) edhe qe eshte bere para rreth 20 vjetesh, kuptohet ne bardhe-e-zi.

currila3vjec.jpg

..ndersa ky eshte versioni me ngjyra.

Currila3vjec-ngjyra.jpg

Me thoni i her, si iu duket?
Dhe po pati njeri qe ka deshire te kete ndonje shnerrim te tille fotografie, te em shkruaje ne PM. Gje nuk permtoj, po sa te kem kohe do te ndihmoj.

DriniS

Ecejak

Hej Ono, qenka tulle fare "retouch"-i qe i ke bere. Cfare programi ke perdorur dhe me cfare mjetesh? (saturation?)

Djep

Forumium maestatis

Po Drino, Hue and Saturation. Gjithashtu dhe Channel Mixer. I gjithe sekreti qendron vecanerisht tek selektimi i sektoreve te vecante te fotografise, para se te perdoresh veglat e mesiperme per te ngjyrosur. Po dite si perdoret Quick Mask, nuk e ke fare te veshtire.

Po per hue and saturation duhet te kerkosh per ngjyra te tjera extra, se me ato standartet qe ka fotoshopi e ke shume te veshtire. Po deshe, te jap une te mijat.

sweet eda

Primus registratum

te kam thene pictures i ke fantastike fare, na ver dhe ca te tjera qe te kenaqemi

blendiys

Primus registratum

Drini! e di qe jam jashte teme por sorry!
Kam nje camera 4.1 mg pixels,2xdigital zoom, etc etc!!
Por kete pasterti nuk e kam arritur.
Fotot e tua jane shume profesionale.
Mund te me japesh ndonje ide ne lidhje me perdorimin?
P.S (sapo e kam blere kete dreq aparati!!shpjegimi ne manual eshte shume i varfer>>
Faleminderit!

DriniS

Ecejak

Blendi, nuk më the fare se çfarë marke dhe e cilës seri është.

Se pari, tek nje aparat fotografik apo videocamera me e rendesishme eshte optical zoom. Digital zoom sherben per te afruar me teper, por sa me shume te afrosh me digital, aq me i dobet kualiteti pasi e shkemben me rezolucionin e pamjes, dhe sa me i vogel rezolucioni, aq me i dobet kualiteti. Une per vete apostafat e bleva aparatin me 10X optical dhe 3x digital (perdor vetem opticalin dhe nuk humbas cilesine, nderkohe qe ruaj rezolucion te madh te fotografive).

Se dyti, kur do shenosh ndonje objekt ne foto, ben mire te shikosh impaktin e drites qe do kete tek aparati. Fillo te perdoresh se pari funksionet auto, dhe pak nga pak do mesosh te kalosh ne manual duke perdorur manual focus, manual shutter speed, manual aperture, ISO settings. Mund te te tregoj ca faqe ne internet qe shpjegojne funksionin e seciles prej tyre gjate fotografimit, por do doja te dija tamam marken dhe serine e aparatit tend. E bleve bam bum apo pe disa dhe zgjodhe kete si me te miren?

P.S. fotografia me buzerrudhuren nuk me pelqen, duhet te kisha perdorur blicin pasi ne distancen qe isha, do i jepte driten e duhur, diellin e kisha siper kokes, pavaresisht se nje pjese e ambjentit eshte e mbuluar nga lart dhe krijonte hije.

blendiys

Primus registratum

Drini!!
Edhe une te dhashe te dhena shume te varfera!(amator hesapi)
Kam blere nje aparat fotografik te markes Medion,firme Gjermane me duket!!
Kam kontrolluar edhe sitin e kesaj marke,por ky prodhim nuk egziston se eshte eksperimantal akoma!
Te dhenat e aparatit jane:
3xoptical zoom
2xdigital zoom
4.1 megapixels
resolution 2272x1704 pixels
te them te drejten e kam blere tamam bam-bam duke u nisur nga cmimi 279€,3 vjet garanci(sherbime te ndryshme nga firma,gratis)+128mb memory card,bateri dhe kariukues,lidhje AV,dhe per me teper qe mund ta kthej kameren kur te dua dhe me rikthehen leket!
Nuk kam c'te shtoj me teper!!
Faleminderit

Faust

Primus registratum

Mmmmmmmmm.!!!
Une kam pc me 780M ram. 120GB hd, 1.7GHz proc, kam dhe nje drive per leximin e suporteve te ndryshem digitale te memorieve per aparatet fotografike.Me mungon vetem aparati( Desha te them kam blere somarin por me mungon gomari tani)
Edhe pak ndodhta behem dhe une mbare te ble nje digital se ky Canon eos50 uuufffff.
Sa te kalosh nga filmi me kete scannerin qe kam une ne file per perpunim me photoshop ehuhaaaaaaa eshte bere aty sikur e kam shkrepur foton ne mjegull.
A thoni valle qe eshte funkdi i fotografise kimike ky????????

Faust

Primus registratum

hej? Djep mbi barrikada?
I dhashe leje vetes (edhe pse pa leje) /pf/images/graemlins/smile.gif ) te editoj ate foton tende nga versioni bardh e zi ne me ngjyra.
Ishte hera e pare qe e bera.Dhe u kenaqa nga perfundimi.Nuk doli keq.Dhe po me terheq tani kjo gje. Po filloj te bej ndonje nga te miat.Megjithese ajo jotja ne krahasim ne keto te miat eshte me e thjeshte. Nuk ka shume komplikime si figure.
Dhe dicka... Une nuk e mora vesh se si funksiononte mire ajo quickmask.Por e bera pa te dhe nuk e pata te veshtire. Sa per ngjyrat i merrja nga foto neper disqe.
I lezecem ky photoshopi.

pmo

Primus registratum

pershendetje te gjitheve,
keto fotografi ne pergjithesi jane shume interesante.

une merrem me nje reviste elektronike shqiptare dhe jam ne kerkim te deshperuar te "fotoeseisteve" shqiptare... reviste eshte tek http://www.ezeta.org ... nese keni kohe dhe ide kreative me hidhni ca rreshta, mbase mund te bejme dicka interesante.

pm

Faust

Primus registratum

Fillimisht postuar nga pmo:
[qb] pershendetje te gjitheve,
keto fotografi ne pergjithesi jane shume interesante.

une merrem me nje reviste elektronike shqiptare dhe jam ne kerkim te deshperuar te "fotoeseisteve" shqiptare... reviste eshte tek http://www.ezeta.org ... nese keni kohe dhe ide kreative me hidhni ca rreshta, mbase mund te bejme dicka interesante.

pm [/qb]
Vallahi ti lale un kisha qejf me ardh ne shqipri dhe do kisha qejf per me u lidh me te tjere per te krijuar ndonje grup pune dhe me pas ndonje gje me serioze.Por ti thuaj se cfare ke nder mend dhe une gati jam.
Per me teper nese je i interesuar damnus@hotmail.com

Faust

Primus registratum

Po ti qeke ne filifastun re.
Je larg shum lale.Vetem me internet mund te lidhena neve.Megjithate jepi.Ndoshta qesim nanji gjo ne drit.

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Antari 160:
[qb] With love from Boston

kto jan marre me nje Largan 1 Mgpixel prandaj jan dhe kualitet i dobet gjithsesi
BOSTON031.jpg

BOSTON013.jpg

bostonfriday060.jpg

ElejdisNewbury.jpg

BOSTON015.jpg
[/qb]

Faust

Primus registratum

Per menimin tem e dyta dhe e katra kan dal mir.
Te tjerat per ibret se kur bohet foto nuk duhet gje i dim me smog apo ne mes te diellit.
Pastaj asaj te katertes duhet ti kishe dhene nji flash me aparat se duket shume e erret ne fytyre.
Pastaj ai peisazhi me ate shatervanin sikur te mos ishte ai zezaku perpara do ishte pak me ndryshe sepse sado qe eshte i vogel ai te terheq veenedjen.