Filozofi halesh!

ana karenina

Primus registratum
Re: Filozofi halesh!

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Definicioni i grykesise?

[/ QUOTE ]

Kur te mbushet mendja qe je nje gryke gllaberuese dhe asgje me teper, si atij qe i ishte mbush mendja qe ishte kokerr meli dhe kishte frike mos e hanin gjelat /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Pytja ishte ne sensin figurativ.

Kur njeriu do te arrije cdo gje, si quhet, grykes apo i pakenaqur apo si e ka emrin dhe me c'cmim paguan?

Ndjesi faji /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

Filozofia e jetes fillon qe me daljen nga halja e deri ne kthimin ne te. Disa njerez e jetojne jeten nga nje hale ne tjetren dhe pretendojne se e gjithe bota s'eshte vec nje hale me halle, te tjere se s'eshte vec halle haleje, e te gjithe sillen sikur te ishin vertet ne hale, duke mos i lare duart kur dalin qe andej...

alinos

Forumium maestatis

Te gjitha kafshet jane te barabarta, por disa kafshe jane me te barabarta se te tjera.

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Ky Oruelli kushedi cer i ka bo asaj hales se do ti qe ka thon ca gjojna me men? /pf/images/graemlins/laugh.gif
/pf/images/graemlins/kiss.gif
</font>

Dolores

Primus registratum

The thing about love these days...is that it starts really unsure ......it grows utterly confident …..and once this assertion has taken place it ends up lacklustre /pf/images/graemlins/shrug.gif

alinos

Forumium maestatis

te gjithe jemi te perkohshem!
Yeah right! C'te bej me kete, te punoj qe te jemi te perhershem, apo ta le, se ne fund te fundit s'jemi vec perkohesisht?
Per nxitje qenke i vetmi, te gjithe te vetmit qenkemi!

Dolores

Primus registratum

I have a missed a single ingredient in my life….which probably would have made more spontaneous …or pure silly; naivety ……I am sick of being aware all the time …its just so agitating.

Danae

Primus registratum

Kam pershtypjen qe te kuptosh jeten domethene ta kesh cuar kamikaze e ne momentin kur ti veten e ke djegur nuk te ngelet vetem te perqafosh vdekjen.Po nuk paskam ditur se vdekja paska qene ambicia ime me e forte, vdekja qenka gjithcka per te cilen paskam jetuar e per te cilen jetoj.
Jeta nuk qenka vetem nje intrige mjeshtre e magjise, por ne momentin e vdekjes, atehere kur ti e sheh me sy, e ledhaton e te ledhaton si femijen e saj kupton se nuk ke dashur kurre as me shume e as me pak, e nje te vdekureje vdekja nuk i kanoset me, nje te vdekuri vdekja nuk i perben terror, nje te vdekuri vdekja nuk i behet vecse aleat e mik, e ne momentin qe vdekjen e ke mike, ti jetes nuk mund ti ngelesh me ne kurth, ajo nuk mund te preke me nuk mund te te afrohet tek veshi e te te ftoje ne lukse e magji te sajen, nje te vdekureje jeta i kthehet ne maske qe flak e hedh tutje, nje i vdekur i vetevrare nuk eshte vecse nje krijese me sy te hapur ne toke.Nuk tu nenshtrova o jete, e nuk do te nenshtrohem e ne momentin e mos nenshtrimit fitova lirine.
Alegoria qendron ne himnin e jetes mbi vdekjen.
Jete te gjate o vdekje.

Mono

Forumium praecox

Duhet te futemi ne nje teme qe quhet Filozofi Halesh qe te fillojme e te shkruajme pse i duam dhe i urrejme njerezit. Verdikti ne i duam njerezit se keshtu na e percakton shoqeria, apo i duam sepse e bukura eshte nje force e paperballueshme nuk me shqeteson per castin. Ajo qe me shqeteson me shume eshte perse i urrejme njerezit. Nuk dua te bej nje teori frojdiane dhe psikoanalize. Perpiqem gjithmone t'i mendoj gjerat pak me ndryshe... nuk me pelqen trajtimi prej kafshe qe Frojdi i ben qenies sime (edhe pse e di qe shoqeria eshte dakort qe ne jemi 'instikt-kafsh' ashtu sic Frojdi teorizoi).
Teksa po mendoja per fundin tragjik ne urrejtje te nje historie pa fillim (dhe pa fund duke pare rrethanat) po mendoja se si lind urrejtja dhe si shtohet.

Ne nuk urrejme ate qe na thone te urrejme. Ate qe na thone ta urrejme ne e nenvleresojme. Urrejme kur nocionit te se bukures qe ne mendojme i pergjigjet nje ndienje tokesore, qe dikush e quan banale (aq sa te banalizohet dhe vete), kur nje ideali i pergjigjet nje materje ...

Kordelja

Valoris scriptorum

Meditime aromeshpifese!

Idioti s'ka permasa pasi nuk ka njesi matese per idiotsine. Limitet jane e discovery process, you can never tell in advance.

....

Fenomeni i zhgenjimit nuk duhet fatalizuar aq shume, ekziston me rendom se qeniet njerezore. Thjeshte duhet, pasi te kesh kuptuar, te pranosh prezencen e tij. Ne kembim te te drejtes per te idealizuar dhe ne emer te ekzistencializmit, le te jetoje mes nesh. Kush ka gjetur nje arsye tjeter per t'i bere vend mes nesh, qe eshte me pak dhimbes, le te ma thote.

...

C'eshte kufiri ndares mes tolerances dhe mirekuptimit?
Une e kam perkthyer tolerancen perhere si sakrifice.
E para, pasi per te toleruar dicka, te cilen e ben ne emer te respektit apo dashurise ndaj fenomenit apo personit, te duhet te heqesh dore nga dicka e jotja per hir te diversitetit dhe te (bashke)jetuarit ne nje komunitet ku hapesirat/resorcet duhet te shfrytezohen nga te gjithe packa se dikush mund t'i shperdoroje, pasi shpesh, te gjithe ne, biem ne gabimin e te mos diturit te vlerave te atyre cka posedojme. Ironikisht vlerat jane si atributet e antikave. E dyta, sepse ta pranosh gjithcka pa dashur ta tjetersosh eshte zemergjeresi e cila kerkon mirenjohje dhe mirekuptim te shprehur. Cdo gje qe mbetet implicite dhe ende me keq, e fshehur, s'mund te transmetohet. Telepatia eshte me shume nje hipoteye se teori e bazuar ne fakte.

...

Si kalitet durimi? A eshte e vlefshme teoria e nervave cemcakiz ne kete mes? A mund te zbutet sistemi nervor, truri dhe ajo c'ka eshte me e rendesishme; ndjenja, pergjate mbllacitjes? A quhesh i imunizuar pasi JE mbllacitur shume?

P.s. Mendimet me vlere jane te mirepritura, budallalleqet NUK jane te mirepritura!

alinos

Forumium maestatis

indiferenca eshte pergjigjja! Ajo te cliron ty dhe vret ate tjetrin. Eshte ku e ku me e embel se hakmarrja, e cila konsumon energji dhe nuk ka perfundim te parashikuar.

Kam qene e tille per 22 vjet, dhe e shoh qe i kam hyre perseri atij shtegu. Jam e qete. Nganjehere behet fjale vetem sa te marresh nje vendim dhe cdo gje shkon fjolle fill pas saj...

zog

Primus registratum

menien te te vramet (e te tjereve) e ke mojjj.

ne mos harro, indifeferenca eshte NATYRE (karakter). duhet te kesh lind i MADH, qe te jesh indiferent ndaj atyre qe te ndodhin perpara syve, te rethojne, ose te perkasin.

ndryshe nuk behesh dot indiferent, hakmarres i vogel ngel perjetesisht.

alinos

Forumium maestatis

e ashtu ashtu e kam!
me nje dallim te vogel: une hakmarrjen s'e praktikoj. M'u duk sikur e lexova tek shkrimi i shoqes, nuk po flisja me veten!

nashti vazhdo se te erdhi orari i drekes!