Re: Filozofi halesh!
Shif ti...kemi dale ke inagurojme Christmas Market me nga nje gote Gluck Wine. Une i humba keto te dyja per nje cast dhe mora Gluck Wine-in tim e po e shijoja ne nje cep. Me pas u gjendem serish e nisim te flisnim per GluckWine qe eshte kaq e mire kur eshte ftohte. E shoh qe shihte me kureshtje goten time, pasi keto te dyja e kishin blere diku tjeter te tyren. Na doli se imja kish design me te bukur dhe se madje kish dhe nje fete limon a portokall brenda per te cilat u be keq. Pastja folem plot gaz e gurgullim per pushimet qe na presin e qe mezi po i presim...edhe se c'do benim...erdhi radha ime te tregoj, se kuptohet kur ka shume femra mezi te vjen dhe radha te flasesh mi ti, kam pershtypjen qe burrat se kane kete problemin e te nderprerit te fjales...hmmm sikur jane ndryshe keta, ose eshte adet ketu...sé di jo...nejse, i them: -Bah, do e kem veshtire kete here se jo vetem kam shume kohe pa shkuar, por jam edhe cmesuar me jeten e bareve, sikur s'ma ka qejfi ta vras kohen aq shume me...ah po-i them- se eshte dhe problemi se s'ka drita, furnizimi me energji elektrike eshte ne minimum e me mbetet te takohem me shoqet prape lokaleve se ajo eshte zgjidhja me e mire ngaqe aty e ke elektrikun te garantuar, puhh ca pune- Epo beni nje mbremje me qirinj ne shtepi-thote- e ku ka me bukur /pf/images/graemlins/laugh.gif, me te gjitha shoqet...-Romantizmi ka emer tjeter tek ne-i them...dmth qiriri ka dale jashte menuse ka kohe /pf/images/graemlins/laugh.gif. Problemi nuk eshte ky se fundja pune qe rregullohet se ka Tirana lokale sa te hane qente, po puna eshte se njerezit vuajne. -Po c'ka ketu per te vuajtur e per tu ankuar - me thote - ka me miliona njerez ne bote qe s'kane asnje mundesi per me pa drite elektrike me sy, ja une kam ndenjur nje muaj te tere ne nje vend te tille. -Ah, po mire mi ti e per nje muaj shpetove dhe iu ktheve me me shume dashuri botes tende te civilizuar apo jo... e keta moj moter munden ta paguajne faturen e energjise, munden edhe ta ekonomizojne se kushton shtrenjt, po problemi eshte se s'kane, s'kane as uje se dhe uji ngjitet neper apartamente me pompe. Ja imagjino ti psh, ne mengjes heret je duke marre nje dush e ne mes te shkumes takkk te iken uji dhe mbetesh e shkumosur /pf/images/graemlins/laugh.gif - Po mire thote futi nje te fshire e ik ne pune me koke te lagur se s'u be qameti. -Po ja-i them-te mbetet hekuri ne dore, s'ke me se vishesh. -Lage doren me uje e shtriji nje cicke rrobat-me thote /pf/images/graemlins/laugh.gif- e ik ne pune...-Po-i them-s'ke si lan rroba, s'ke si gatuan. -Po blini bombula-me thote-nga ato si per camping /pf/images/graemlins/laugh.gif. -Po i kemi dhe ato mi gru-i them-po halli eshte se njrezit po shkaterrohen nga nervat se kjo pune eshte si ke ajo barcoleta fundit qe degjova kshu sic thua ti. Na ta kallxoj dhe barcoleten: Iku njeri ke mjeku e i thote "Doktor, me dhemb ketu-dhe prek me dore ku i dhemb" "Po ti c'mutin ke qe prek aty-thote doktorri-prek diku tjeter." ...dhe i kthehem-Edhe ti moj femer kshu ma bere, mos prek aty ku te dhemb thua, prek diku tjeter. Kemi patur dhe nje poet ne-i them- Migjeni,ke degjuar ti per te? Ehhh sa gjera s'di ti, edhe ai ne nje fare mjerimi te ngjashem jetoi dhe ngase ish i pafuqishem te bente me shume se ca poezi qe te rrenqethin edhe sot, tha dhe dicka tjeter kur pa nje fytyre te mjeruar nga dhimbja; e quajti "Bukuria qe vret", nji kshu ne puna popullit tim qe ty s'te duket shume na hall dhe qe s'ka aspak arsye per tu ankuar; te vret me bukurine e tij. Ne te semes ti me tere idealizmat e qirinjte e tu romantike...
Po ti s'e njeh Migjenin ndaj s'ke faj...fajin e ka ajo kucka politikes dhe idealizmes...apo e kish gota ime me e bukur me feten e portokallit?!