Fakulteti Ekonomik duhet reformuar, por si?

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum
Re: Fakulteti Ekonomik duhet reformuar, por si?

Po Santiago per gallate e ka forumin, se paske kuptu ti. Emocionalisht debati nuk eshte i drejte. Santiago flet per qejf, e ju flisni te indinjuar.
Si perfundim, EBM, ka shume pune me etiketimin "Jashte teme" te shume postimeve...

^^MIA^^

Forumium maestatis

E mire te punoj ca dhe EBM qe ti duket puna /pf/images/graemlins/laugh.gif

aristokratja

Forumium praecox

Ore, problemi i Ekonomikut, ka qene dhe eshte (te pakten pas 2005), numri i madh i studenteve qe dalin cdo vit. Eshte e pakonceptueshme qe te pretendosh nje nivel te larte, kur kush nuk futet ne FE. Kam pasur ca studente ne grup qe nuk ta merrte mendja qe mund t'i shihje me vitin pasardhes, por cdo fillim viti te shfaqeshin ne grup perseri. Turp. Cfare do te thote kjo? Ate qe te gjithe e dime. Mendoj qe duhet te kete nje filtrim me te mire.

S

Scorpion

Guest

Akoma me Ekonomikun ju /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Si bene derman ketij Fakulteti akoma?

Problemi eshte se nuk mund te besh reforma kaq shpejt dhe tia shohesh hajrin ne kohe te shkurter.

dimir

Forumium praecox

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Po Santiago per gallate e ka forumin, se paske kuptu ti. Emocionalisht debati nuk eshte i drejte. Santiago flet per qejf, e ju flisni te indinjuar.
Si perfundim, EBM, ka shume pune me etiketimin "Jashte teme" te shume postimeve...

[/ QUOTE ]
Sa origjinal qe je mo sintetik? /pf/images/graemlins/wink.gif
Puna eshte kur del per qejf dhe bie ne hall!
Te them te drejten e tepruam nje cike me santiagon, por pergjithesisht ne te njejten menyre sillen pedagoget e fakultetit! Shyqyr si nuk i kemi ngjare grekeve nga ana e protestave se do ishte djegur nja dy here fakulteti. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

Me sa kam kuptu une, Santiago nuk ka ron fare n'hall prej debateve me ju. Duhet ta kuptoni vete qe po tregoheni egoiste duke spostuar hallet e vogla studentore ne FE, ne kete forum. Ka me dhjetra fakultete ne Shqiperi, qe kane cilesi drejt mizerjes e poshte, dhe ketu ka jave te tera qe debati perqendrohet ne nje fakultet te vetem.
A e keni idene si zhvillohet mesimi tek Universiteti Bujqesor, i Elbasanit, i Vlores, etj...
A e dini qe jane kthyer ne diplomadhenes ato pseudo-fakultete pa asnje standard, e pa asnje minimum kushtesh arsimore.
Ndersa debati yne ketu, eshte kthyer ne zgjidhjen e hallit te Dimir, qe nuk merr dot nje provim se e paska inat pedagogu, dhe te halli i Lips, qe megjithese merr nota shume te mira, nuk i paska dale koha te mbaroje nje provim, apo nje gje tjeter...
Lereni FE, se nuk eshte dhe aq keq. Shikoni fakultetet e tjera qesharake, ne Tirane apo ne rrethe te tjera, private apo shkolla matrapaze, ne Tetove apo ne Prishtine.
Nje gje mund te thuhet me siguri, pa perfshire FE-ne plotesisht. "Arsimi i larte ne hapesiren mbare-shqiptare eshte jashtezakonisht larg standardeve normale per ofrimin e zhvillimit human cilesor te brezave te rinj".
Une kam bredhur disi neper disa fakultete brenda Shqiperise dhe jashte saj, ne hapesiren shqiptare, dhe numerohen me gishtat e njeres dore fakultetet qe realizojne pranueshem misionin e tyre.
Dhe njeri nga keto ne gjykimin tim, eshte edhe Fakulteti i Ekonomise ne UT.

true confidental

Forumium maestatis

Ktu flitet per reduktim te numrit te studenteve neper fakultete ...por te mendosh qe keta 100-ra te rinj qe sot kalojne kohen neper sallat e leksioneve apo *kafeneve pereth* ..cfare alternative tjeter kane ....asnje mundesi punesimi ......asnji institut apo shkolle profesionale ku te mund te marin nje profesion ......kur ai vend nuk u afron asgje te mire .....alternativa tjeter e vetme eshte te emigrojne e te gjejne vetveten rrugeve te botes ......

le te genjejne veten edhe ca kohe shkalleve te fakulteteve deri sa te ndergjegjesohen sa kohe po humbasin kot ....

Dhe ajo qe thot Sintetiku eshte mese e vertete, fakultetet ne rrethe kan degjeneruar ne nivelin e shkollave te mesme ...me kuadro te papergatitur sepse ata qe jane vertet te tille nuk punojne neper fakultete me rroga skandaloze sado pasion te kene per mesimdhenien ..kur kane alternativa me te mira ......ose mbeten te jashtem dhe ne nje rol te tille e ke me teper punen per qejf sesa obligim apo pergjegjshmeri ....
lol, du te pyes per ca emra andej se kam koh pa ber ksi thashethemesh

Santiago

Primus registratum

Me ne fund pak ekuliber....
Nga postimet e fundit jam shume dakort me Sirenen...
Ndoshta duke qene jashte FE ka arritur te jete me objektive. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Santiago

Primus registratum

[/ QUOTE ]

JO per gallate...thjesht me pelqen te diskutoj per probleme qe njoh...edhe pse nuk eshte se jam une i perfituari, ne raport me ata me te cilet diskutoj.

Daniel H

Primus registratum

Dimir duke qene se tema jote ka me teper lidhje me kete çeshtje qe kemi trajtuar me pare se sa me Ekonomine ne teresi, atehere jam i detyruar ta kaloj ketu temen qe kishe hapur.

Dimir tek tema ne fjale kishte sjelle nje teze provimi te Fakultetit Ekonomik dhe pret qe ne te japim vleresimin per te:

Linku ku mund te gjeni tezen eshte:

http://primeupload.com/file/34077/Teze-provimi-1.pdf.html

dimir

Forumium praecox

Dimir duke qene se tema jote ka me teper lidhje me kete çeshtje qe kemi trajtuar me pare se sa me Ekonomine ne teresi, atehere jam i detyruar ta kaloj ketu temen qe kishe hapur.

Dimir tek tema ne fjale kishte sjelle nje teze provimi te Fakultetit Ekonomik dhe pret qe ne te japim vleresimin per te:

Linku ku mund te gjeni tezen eshte:

http://primeupload.com/file/34077/Teze-provimi-1.pdf.html

[/ QUOTE ]
E drejte!
Tezen e kam hedhur nga ora 5 e mengjesit dhe vertete duhej te ishte ketu.
Tezen e hodha pasi kishte disa studente te cilet kerkonin te njiheshin me tezat kontabilitetit. /pf/images/graemlins/booki.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Ehua kjo eshte teze e vjeter more.Me kismet do skanoj une nje teze te vitit 2005 /pf/images/graemlins/smile.gif.Aty ne cdo ushtrim kishe nje here per te bere regjistrime ne kurse kembimi nga euro ne lek dhe pastaj te zgjidhje ushtrimin.Mendo gjithe ajo teze,2 ore???? Eshte skandal!!

^^MIA^^

Forumium maestatis

Me sa kam kuptu une, Santiago nuk ka ron fare n'hall prej debateve me ju. Duhet ta kuptoni vete qe po tregoheni egoiste duke spostuar hallet e vogla studentore ne FE, ne kete forum. Ka me dhjetra fakultete ne Shqiperi, qe kane cilesi drejt mizerjes e poshte, dhe ketu ka jave te tera qe debati perqendrohet ne nje fakultet te vetem.
A e keni idene si zhvillohet mesimi tek Universiteti Bujqesor, i Elbasanit, i Vlores, etj...
A e dini qe jane kthyer ne diplomadhenes ato pseudo-fakultete pa asnje standard, e pa asnje minimum kushtesh arsimore.
Ndersa debati yne ketu, eshte kthyer ne zgjidhjen e hallit te Dimir, qe nuk merr dot nje provim se e paska inat pedagogu, dhe te halli i Lips, qe megjithese merr nota shume te mira, nuk i paska dale koha te mbaroje nje provim, apo nje gje tjeter...
Lereni FE, se nuk eshte dhe aq keq. Shikoni fakultetet e tjera qesharake, ne Tirane apo ne rrethe te tjera, private apo shkolla matrapaze, ne Tetove apo ne Prishtine.
Nje gje mund te thuhet me siguri, pa perfshire FE-ne plotesisht. "Arsimi i larte ne hapesiren mbare-shqiptare eshte jashtezakonisht larg standardeve normale per ofrimin e zhvillimit human cilesor te brezave te rinj".
Une kam bredhur disi neper disa fakultete brenda Shqiperise dhe jashte saj, ne hapesiren shqiptare, dhe numerohen me gishtat e njeres dore fakultetet qe realizojne pranueshem misionin e tyre.
Dhe njeri nga keto ne gjykimin tim, eshte edhe Fakulteti i Ekonomise ne UT.

[/ QUOTE ]

Tema i referohet vec fakultetit tone ,dhe jo universiteteve shqiptare.Nese do i referohej ksaj te dytes atehere do flisnim per universitetet e tjera qe sidoqofte pak ndryshojne nga Ekonomiku.
Ju spo merreni me Dimirin apo me mua,madje as qe dua te jem objekt komentesh per ankesa.Por nese une parashtroj nje problem do preferoja te diskutohej sepse vetem keshtu nxirret dicka ne drite.Santiago nuk beri kete gje,por mu referua mua si individ..gje prej te ciles une hoqa dore.
Po e mbyll kete shkrim shume e mallengjyer qe fakulteti jone ka dhene urdher qe te gjitha provimet te mos jene me pak se 2.5 ore.Kohe e mjaftueshme!Kane nisur kontrollohet neper sallat e provimeve qe asnje profesor te mos ndaloje studentet se shkruari por te presin te mbarojne provimin.Ja pra ,nje ankese ne dekanat e cila u mor parasysh! Pergezime fakultetit!!!

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

Prape, po te them LIPS, qe ti nuk e ke kokkrren e idese se si jane fakultetet e tjera ne Shqiperi...

^^MIA^^

Forumium maestatis

Me mire se do skandalizohesha /pf/images/graemlins/laugh.gif

dimir

Forumium praecox

Une e di shume mire si jane fakuletet e tjera Sintetik, e di qe jane me zi se ekonomiku.
Kur une kam shtruar ceshtjen e reformave ne kete fakultet prisja dhe shkrime nga fakultetet e tjera, por di dhe nivelin e studenteve te ketyre fakulteteve gje qe nuk me ka surprizuar shume.
E di shume mire qe studentet jane rober te pedagogeve te cilet i mbajne nen presionin e notes dhe te kalueshmerise.
E di shume mire qe nese vertete provimet do te korigjoheshin drejt ne Fakultetin Ekonimik dhe ne te gjitha fakultetet e tjera do te kalonin 20% e studenteve qe do te ishin vertete te afte per te qene elita e studenteve. Problemi qendron ketu:
Barazohet idioti me talentet.

Lips pak me siper thote:
Kjo teza eshte shume e thjeshte, por hajde shiko keto te tjerat si jane!
Ja ku po ju them une se ajo teze ne shkalle veshtiresie eshte 10 here me e veshtire se ato te 2003.
Duket e thjeshte ne lexim, por ne kryerjen e veprimeve ka shume yçkla te bera qellimshem.
Dhe po ti vesh perpara kesaj teze 70% te kontabilisteve te Shqiperise, nuk arrijne ta marrin 5 !
Provojeni!

Daniel H

Primus registratum

Dhe po ti vesh perpara kesaj teze 70% te kontabilisteve te Shqiperise, nuk arrijne ta marrin 5 !

[/ QUOTE ]
Ti si e ke nisur me keto perqindjet ke per te nxjerr jashte loje INSTAT-in. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Me vjen mire per Lips qe i eshte marre parasysh ankesa.
E shef qe s'jane aq UFO drejtuesit e Fakultetit? /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

Santiago

Primus registratum

Prape, po te them LIPS, qe ti nuk e ke kokkrren e idese se si jane fakultetet e tjera ne Shqiperi...

[/ QUOTE ]

Ne fakt e pergjithshmja eshte qe fakultete e tjera jane cope cope por ka dhe perjashtime.
Psh ne korce para tre vitesh kursi (nje grup) i finances viti i katert ishe shume me mire se sa te njejtit studente ne tirane. Koha e provimit ishte "gjetje". Dekani i pyeste qe ne fillim sa ore doni. Dhe koha e provimit caktohej nga studentet. Vetem se kishte nje ndryshim nga tirana. Meqenese ishin pak studente dhe relativisht te mire nuk ndodhte qe ne fund te provimit te fillonin komunikimet. Tamam tamam nuk pati fare komunikim. Shkurt kush mbaronte provimin ikte dhe nuk kishte shpresa qe te fillonte te konsultohej me ato qe kishte perreth. Perfundimisht koha e provimit u la 4 ore por faktikisht i fundit e dorezoi per 1 ore e gjysem.
Tek fakulteti ekonomik ne tirane pjesa derrmuese e studenteve tentojne te komunikojne ose te kopjojne gjate provimit. Ka shume qe gjate gjithe kohes rrine kot ne tentativa per te komunikuar kurse ne fund shohin qe nuk kane me kohe.

T_E_A

Primus registratum

me thane te drejten mu me duket pak si kot gjykimi i Lips duke thane qe reformimi i fakultetit nis tek pedagoget.
Une mendoj qe problemi eshte tek sistemi dhe mllefi i juaj qe eshte komplet mllef nje personi qe eshte mesu me marre 10 me duket kot fare.
Universiteti eshte nje guidance teorike per punen qe do besh neser. Pastaj puna eshte tjeter gje.
Une dhe mendoj edhe shume kolege te tjere te mite ia dine shume per faleminderit ca pedagogeve (tipi i genc rulit, saimir sallakut apo rusetit) qe na kane orientu ne jeten profesionale.

eniad

Forumium maestatis

[citimiPo e mbyll kete shkrim shume e mallengjyer qe fakulteti jone ka dhene urdher qe te gjitha provimet te mos jene me pak se 2.5 ore.Kohe e mjaftueshme!Kane nisur kontrollohet neper sallat e provimeve qe asnje profesor te mos ndaloje studentet se shkruari por te presin te mbarojne provimin.Ja pra ,nje ankese ne dekanat e cila u mor parasysh! Pergezime fakultetit!!!

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif Cfare do te thote kjo, qe edhe nese kane nje ushtrim duhet te presesh 2,5 ore? /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif . O perendi c'na degjojne syte.