Fakulteti Ekonomik duhet reformuar, por si?

eniad

Forumium maestatis
Re: Fakulteti Ekonomik duhet reformuar, por si?

/pf/images/graemlins/thumbsup.gif S'kam c'shtoj me teper. Great point!

Santiago

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kur pranon dhe Dhori Kule reformim,sje ti me i miri qe se ben he te keqen Santiago..kur tja zhysesh muhabetit me dal nga situata mos ja zhyt me te mbeturit e te pjekurit.

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Jeni jashte teme!
Ju lutem i lini komentet qe s'kane lidhje me temen.

^^MIA^^

Forumium maestatis

E vetmja menyre per ti bere balle debatit eshte te kapesh me siperfaqen ose te thuash nje here arrogant nje here patetik per keta qe shkruajne ketu.Ngelem te ajo qe thashe,vazhdon tja zhysesh kot sepse ske ca shkruan me.Une e di qe ti je pedagog ne fakultetin tim dhe per kte me vjen keq.Shkrimet e tua jane shume percarese dhe aspak bashkepunuese per dicka me te mire.Nuk duam te ulim fakultetin tone,aq me teper ti mohojme vlerat,ne kerkojme cilesi ,superioritet dhe mbeshtetje dhe kete mund ta bejme vetem me bashkepunimin e profesoreve dhe jo me persona qe na tregojne mbetesat apo nevojtaret..Ka shume te tjere qe fakultetit i duan te miren dhe sduan te lexojne se sa ka rene e sa po bie niveli.Niveli shkolles nuk po bie vetem per pranimet e shumta qe po behen,por dhe nga profesoret se sa te angazhuar jane ata.Pasditeve thuajse nuk behet fare mesim..normal kush eshte ai qe do presi te vine dritat e te beje mesim deri ne 7 ..afermendsh une e di shume mire qe ka pedagog qe nuk vine gjithe vitin dhe deklarojne sikur kane bere mesim.Keto pasoja jane te gjitha mbi studentet...e sa shume gjera te tjera di une...me mire mos te shkruhen se do bier imazhi i shkolles aq shume sa nuk besoj se ti do shkruash me me kaq prepotence sa cpo shkruan!

Sirena

Primus registratum

Deshira e mire per te vene ne pah difekte te mundshme te fakultetit ekonomik dhe padagogeve qe ne te japin mesim, nuk duhet te shnderrohet ne marrje kot,paranoje e delirim.

dimir

Forumium praecox

EBM: Ju lutem lerini etiketimet dhe hamendesirat qe beni per njeri-tjetrin, diskutoni per temen!

Kur kujtoj nje debat qe kemi bere me Prof. Dr. Genci Rulin 70% e pedagogeve te fakultetit me dukeshin si hije.
Fliste me nje respekt dhe sinqeritet qe here-here te behej te mendoheshe se ti vertete ke vlera unike dhe po keshtu ndiheshin 30 studente te pranishem.

Sirena

Primus registratum

Te qenit pedagog jo gjithmone eshte sinonim i te qenit person i urte,qe te imponon vetvetiu respekt,qe di te thote fjalen e duhur ne cdo moment...jane qenie te rralla ne pergjithesi keto e jane pak syresh gjithandej.Gjithsesi ideja eshte te mos vihet ne shenjester nje person ne menyre te tille.Do flas neser me teper gjithsesi /pf/images/graemlins/smile.gif

dimir

Forumium praecox

Ndryshimi i tarifave të shkollimit do të penalizojë studentët që kanë kaluar në stazh. Përveçse kanë humbur një vit akademik, për t’u regjistruar sërish, mbetësve do t’iu duhet të derdhin më shumë para në arkën e fakultetit se sa paguan kur u regjistruan si kandidatë fitues. Nëpër fakultete janë afishuar tarifat që duhet të paguajnë studentët përpara se të futen në provime. Por pas miratimit
të tarifave të reja, këtë vit do të jenë me qindra studentë të cilët nuk do të paguajnë më 12 mijë lekë të reja, sa ishte tarifa e vitit të kaluar akademik, por kjo tarifë do të variojë nga lloji i degës. Pas miratimit të
tarifave të reja të shkollimit, u vendos që ato do të
ndryshonin vetëm për studentët e vitit të parë, ndërsa
ata të viteve të mëparshme do të vazhdonin të paguanin 12 mijë lekëshin që ishte i njëjtë për të gjithë. Ndërsa pas ndryshimit të miratuar këtë shtator në Universitetin e Tiranës, studentët e vitit të parë të Shkencave të Natyrës dhe të Gjuhëve të Huaja do të paguajnë 15 mijë lekë të reja. Ata të Fakultetit të Drejtësisë dhe Shkencave Sociale, Farmacisë dhe Stomatologjisë, nga 30 mijë lekë, ndërsa studentët e Mjekësisë së Përgjithshme dhe Infermierisë, nga 25 mijë lekë të reja.
Për të gjitha degët e Filologjikut studentët do të paguajnë 20 mijë lekë, ndërsa ata të Ekonomikut 25 mijë. Ndërsa ata që ndjekin studimet e larta në Universitetin Politeknik të Tiranës për Arkitekturën, do të paguajnë 30 mijë lekë të reja, për Inxhinierinë e Ndërtimit, 25 mijë lekë, për Elektriken dhe Elektronikën, nga 20 mijë lekë të reja, ndërsa degët e tjera kanë një tarifë fikse prej 15 mijë lekësh.
Ndërkohë që tarifën më të lartë duhet ta paguajnë studentët e Akademisë së Arteve, dega Regji Filmi plot 80 mijë lekë të reja.
Tarifat e ndryshme në varësi të degëve, u argumentuan
me favorizimin që do të kishte një diplomë në tregun e punës pas përfundimit të studimeve te larta.

Epo kjo nuk durohet! ! ! ! ! !
Si u muar ky vendim?

Ku ishte Parlamenti Rinor?!
Kush i mbron studentet?
/pf/images/graemlins/rockband.gif

Santiago

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

E vetmja menyre per ti bere balle debatit eshte te kapesh me siperfaqen ose te thuash nje here arrogant nje here patetik per keta qe shkruajne ketu.Ngelem te ajo qe thashe,vazhdon tja zhysesh kot sepse ske ca shkruan me.Une e di qe ti je pedagog ne fakultetin tim dhe per kte me vjen keq.Shkrimet e tua jane shume percarese dhe aspak bashkepunuese per dicka me te mire.Nuk duam te ulim fakultetin tone,aq me teper ti mohojme vlerat,ne kerkojme cilesi ,superioritet dhe mbeshtetje dhe kete mund ta bejme vetem me bashkepunimin e profesoreve dhe jo me persona qe na tregojne mbetesat apo nevojtaret..Ka shume te tjere qe fakultetit i duan te miren dhe sduan te lexojne se sa ka rene e sa po bie niveli.Niveli shkolles nuk po bie vetem per pranimet e shumta qe po behen,por dhe nga profesoret se sa te angazhuar jane ata.Pasditeve thuajse nuk behet fare mesim..normal kush eshte ai qe do presi te vine dritat e te beje mesim deri ne 7 ..afermendsh une e di shume mire qe ka pedagog qe nuk vine gjithe vitin dhe deklarojne sikur kane bere mesim.Keto pasoja jane te gjitha mbi studentet...e sa shume gjera te tjera di une...me mire mos te shkruhen se do bier imazhi i shkolles aq shume sa nuk besoj se ti do shkruash me me kaq prepotence sa cpo shkruan!

[/ QUOTE ]

Pse nuk i shkruan??????

^^MIA^^

Forumium maestatis

E kam thene pse.Sdua te demtoj me teper se cduhet imazhin e shkolles per te cilen po diplomohem.

Sirena

Primus registratum

Une nuk kuptoj pse duhet te dyja palet tiu tregojne dhembet njeri tjetrit keshtu?Nuk ka asgje per tu nxehur ketu nqs secili thote anet qe gjykon negative.Jo per gje por ekzistojne si tek studentet e si tek profesoret.ASNJE nuk shpeton!
Ka shume difekte ne sistemin arsimor ne pergjithesi e jo vetem ne ate te larte apo fakultetin ekonomik( i cili nuk duhet nxjerre as superior as inferior ne lidhje me fakultetet e tjere.Poshte standarteve jane te gjithe.)
Reforma duhet te filloje nga limitimi i regjistrimive me ane te disa menyrave.Le te marrim si shembull Italine (mqn e njoh vete si sistem),ketu teorikisht hyrja ne universitet eshte e lire,por ama mund te them se nqs regjistrohen 100% te maturanteve,pas 1 viti ose 2 vetem 50-60 % te tyre do ta vazhdonin shkollen.Kjo per arsye te taksave te larta te regjistrimit,te veshtiresise se shkolles dhe te shpenzimeve te medha qe nje student duhet te perballoje nqs iken ne nje qytet tjeter nga ai i lindjes per te studiuar(ashtu sic ndodh shpesh).Pra ne kete menyre behet edhe seleksionimi (ne disa raste i drejte e ne disa jo) i studenteve qe duan e kane deshire te investojne ne te ardhmen e tyre duke marre parasysh nje sere veshtiresish.
Kjo eshte ideja pak a shume.Te lire per tu regjistruar por jo te gjithe te motivuar(per arsyet me siper) per te vazhduar.
Nje problem tjeter qe duhet zgjidhur eshte ai i teksteve te shkolles.Edhe ata qe jane,ne shumicen e rasteve jane te kopjuar (nga profesoret vete),te sajuar,te perkthyer keq,te cunguar...dhe ka studente qe ankohen per programin qe e kane te renduar (?!).Per kete qe them jam shume e sigurte per sa i takon programit te Juridikut ne Shqiperi,per fakultetet e tjera nuk flas dot me kaq siguri.
Pra profesoret duhet te jene ca me shume prodhimtare tekstesh cilesore e studentet duhet te respektojne me shume idene e shkolles,librit,studimit dhe profesoret.

Oltion Rrumbullaku

Primus registratum

LIPS, edhe ti e ke tepru shume me imazhin e shkolles. Je shume agresive ne kritika. Nese je me nota te mira, duhet te kesh me shume respekt per arritjet e tua. Per mua, kritikon me shume sec duhet...

^^MIA^^

Forumium maestatis

Epo kur nxjerr dhembet Santiago ,skemi pse ndihemi inferior ne gjykimet qe na ben ai.Meqe une qenkam arrogante spo ja le ti dali gabim komenti,dhe po behem arrogante.Po te lexosh shkrimet e mia ka shume qe skane fare agresivitet,perkundrazi ...

Te pershendes Sintetiko /pf/images/graemlins/wink.gif