Fakulteti Ekonomik duhet reformuar, por si?

Santiago

Primus registratum
Re: Fakulteti Ekonomik duhet reformuar, por si?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Une nuk merzitem Santiago nga ajo si sillen pedagoget apo qe une nuk e mora provimin, mua me shqeteson fakti se ju si pedagoge po nxirrni studente injorante nga auditoret tuaja.
Une dhe Lips dhe shume studente te tjere nuk ndihemi rehat ne keto kushte, qe shumica kopjojne dhe neser konkurojne si te barabarte me ne dhe jane produkti injorant qe keni nxjerre ju ne treg.
Pra sic pohoni dhe ju ka nje problem shume te madh, i cili jeni ju te nderuar "Pedagog".

[/ QUOTE ]

Eshte e vertete qe nga shkolla dalin studente te cilet nuk e meritojne diplomen ose nuk meritojne notat qe kane marre.
Nje pjese e atyre qe dalin injorante kane lidhje me ate shprehjen qe thashe me pare. Jane "miell misri". Sado mire te "gatuahet" ne fakultet, nuk behen "buke gruri".
Nje pjese tjeter vijne te mire por ia varin me vone ashtu sikurse ka dhe nga ata qe dekurajohen nga padrejtesite qe mund tu ndodhin.
Mendimi im eshte se nga problemet qe ke nxjerre pjesa me e madhe ekzistojne por jo ne ate nivel qe e ke paraqitur ti. Pastaj problemi nuk fillon vetem tek fakulteti dhe pedagoget. Per mua studentet jane burim dhe mbeshtetes te disa nga probleme qe ekzistojne. Kur studentet jane me te pergatitur dhe me te ndergjegjshem ne kerkesat qe kane, ka ndodhur qe te korrigjojne padrejtesite qe mund tu kene ndodhur.
Kam qene dhe vete student , kam pare dhe disa breza studentesh. I njejti problem nuk ka te njejtat permasa ne breza te ndryshem. Meqe pedagoget jane po ata i bie qe ndryshimin e bejne studentet.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Kam qene dhe vete student , kam pare dhe disa breza studentesh. I njejti problem nuk ka te njejtat permasa ne breza te ndryshem. Meqe pedagoget jane po ata i bie qe ndryshimin e bejne studentet.

[/ QUOTE ]

Pedagoget jane po ata?? Po ti sa vjet ke qe je pedagog ne FE? Nuk besoj i ke dhene mesim motres sime,mbaruar para 6 vitesh... Ndaj mos me thuaj qe pedagoget jane po ata.Edhe te duan te jene se perballojne dot me aq kapacitet studentesh qe pranohen ne shkolle.

dimir

Forumium praecox

Une nuk merzitem Santiago nga ajo si sillen pedagoget apo qe une nuk e mora provimin, mua me shqeteson fakti se ju si pedagoge po nxirrni studente injorante nga auditoret tuaja.
Une dhe Lips dhe shume studente te tjere nuk ndihemi rehat ne keto kushte, qe shumica kopjojne dhe neser konkurojne si te barabarte me ne dhe jane produkti injorant qe keni nxjerre ju ne treg.
Pra sic pohoni dhe ju ka nje problem shume te madh, i cili jeni ju te nderuar "Pedagog".

[/ QUOTE ]

Eshte e vertete qe nga shkolla dalin studente te cilet nuk e meritojne diplomen ose nuk meritojne notat qe kane marre.
Nje pjese e atyre qe dalin injorante kane lidhje me ate shprehjen qe thashe me pare. Jane "miell misri". Sado mire te "gatuahet" ne fakultet, nuk behen "buke gruri".
Nje pjese tjeter vijne te mire por ia varin me vone ashtu sikurse ka dhe nga ata qe dekurajohen nga padrejtesite qe mund tu ndodhin.
Mendimi im eshte se nga problemet qe ke nxjerre pjesa me e madhe ekzistojne por jo ne ate nivel qe e ke paraqitur ti. Pastaj problemi nuk fillon vetem tek fakulteti dhe pedagoget. </font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

[/ QUOTE ] Kam qene dhe vete student , kam pare dhe disa breza studentesh. I njejti problem nuk ka te njejtat permasa ne breza te ndryshem. Meqe pedagoget jane po ata i bie qe ndryshimin e bejne studentet.

[/ QUOTE ]
Ju e shikoni ate ne prizmin qe doni ta shikoni!
Vertete qe problemi jane studentet e papergatitur te cilet manipulohen shume kollaj.
Ju dhe cdo pedagog si ju duhet te kete nje etike dhe nese i qendron asaj etike nuk do te ishte keshtu si eshte.
Nese pedagogu pranon nje dhurate qe i kalon te 100-qind euro atehere ai eshte korruptuar.
Nese ai pranon qe ka studente te cilet i marrin provimet me te kopjuar (dhe kur kjo e kalon 50% sic thoni ju) eshte nje problem i madh!
Nese nje student nuk arrin te thote ate qe mendon si per mesimin dhe per organizmin e fakultetit dhe dobesite e tij duke patur frike nga ndeshkimi qe pedagogu mund ti bej ne provime, kjo eshte dikatature.
Pra shikoje kete realitet me pafuqine tende per te bere dicka, sepse atje ka peshq dhe luan shume me te medhenj se ti qe vendosin te gjitha rregullat.
Mund te me thuash Santiago si ka mundesi dhe ne c'baze logjike dhe ligji eshte bere qe studentet perserites te paguajne nje tarife 25000 lek per regjistrimin para provimeve.
Ke qene te ne ate bord i cili ka marre vendimin per te vendosur nje tarife te tille, ku per keto studente nuk eshte shpenzuar asgje dhe kerkojne nje shume qe per xhepat e shqiptareve nuk eshte e vogel.!?

Santiago

Primus registratum

Ju lutem lerini keto me njef te njof, flisni per temen! /pf/images/graemlins/shrug.gif

Santiago

Primus registratum

Ju e shikoni ate ne prizmin qe doni ta shikoni!
Vertete qe problemi jane studentet e papergatitur te cilet manipulohen shume kollaj.
Ju dhe cdo pedagog si ju duhet te kete nje etike dhe nese i qendron asaj etike nuk do te ishte keshtu si eshte.
Nese pedagogu pranon nje dhurate qe i kalon te 100-qind euro atehere ai eshte korruptuar.
Nese ai pranon qe ka studente te cilet i marrin provimet me te kopjuar (dhe kur kjo e kalon 50% sic thoni ju) eshte nje problem i madh!
Nese nje student nuk arrin te thote ate qe mendon si per mesimin dhe per organizmin e fakultetit dhe dobesite e tij duke patur frike nga ndeshkimi qe pedagogu mund ti bej ne provime, kjo eshte dikatature.
Pra shikoje kete realitet me pafuqine tende per te bere dicka, sepse atje ka peshq dhe luan shume me te medhenj se ti qe vendosin te gjitha rregullat.
Mund te me thuash Santiago si ka mundesi dhe ne c'baze logjike dhe ligji eshte bere qe studentet perserites te paguajne nje tarife 25000 lek per regjistrimin para provimeve.
Ke qene te ne ate bord i cili ka marre vendimin per te vendosur nje tarife te tille, ku per keto studente nuk eshte shpenzuar asgje dhe kerkojne nje shume qe per xhepat e shqiptareve nuk eshte e vogel.!?

[/ QUOTE ]

E para , pedagogu nuk duhet te pranoj asnje dhurate pavaresisht nga vlera.

Lidhur me pagesen mund them se eshte nje tarife te cilen nuk e percakton fakulteti dhe eshte e njejte per te gjitha fakultetet. Per mendimin tim eshte nje pagese e larte duke pasur parasysh dhe nivelin ekonomik ne te cilin ndodhemi.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Meqe pedagoget jane po ata i bie qe ndryshimin e bejne studentet.

[/ QUOTE ]

Pra duke u nisur nga shkrimi jot,une te them qe pedagoget nuk jane me vetem ata qe kane qene,ndaj ndryshimi vjen si nga studentet dhe nga pedagoget,ndaj dhe reformimi duhet te vi dhe te ndodhi nga te dy palet.

EBM nuk eshte se doja me tregu e njof apo jo,por e bera ate pyetje per efekt te temes,per ti dhene pikerisht pergjigjen qe i dhashe me lart,ndaj skishte nevoja per aq editim.

Daniel H

Primus registratum

Lips keni disa postime qe perserisni veten ne ato qe thoni, aq sa bini ne kundershtim me veten tuaj. E ngrini si problem mungesen e profesionalizmit tek petagoget e rinj, nderkohe qe shani me emra te perveçem vetem ata te vjetrit si S. Dhamo, S. Panariti, Dh. Kulen, B. Rusetin etj. (keta kane dhene prej shekujsh mesim ne FE /pf/images/graemlins/winkwink.gif ). Nisur nga ky fakt, personalisht me bie te gjykoj si mendim me baze nje thenie me siper:
Meqe pedagoget jane po ata, i bie qe ndryshimin e bejne studentet.

P.S. Ato pjese qe editoj, une i quaj te teperta per debatin dhe eshte e mira mos t'i merrni per personale. /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Santiago

Primus registratum

Zakoni i vjeter: nuk ka rendesi se cfare thuhet por se <u>kush</u> e thote.
Nejse...
Lishur me temen do pyesja: cfare bejne realisht studentet per te kerkuar te drejtat e tyre???
Ne fakultet ka dhe qeveri studentore.
Pse nuk i pyet njehere lipsi se cfare kane arritur ato cunat dhe gocat qe i qeverisin.....jane dhe te zgjedhur me vote?

^^MIA^^

Forumium maestatis

Lips keni disa postime qe perserisni veten ne ato qe thoni, aq sa bini ne kundershtim me veten tuaj. E ngrini si problem mungesen e profesionalizmit tek petagoget e rinj, nderkohe qe shani me emra te perveçem vetem ata te vjetrit si S. Dhamo, S. Panariti, Dh. Kulen, B. Rusetin etj. (keta kane dhene prej shekujsh mesim ne FE /pf/images/graemlins/winkwink.gif ). Nisur nga ky fakt, personalisht me bie te gjykoj si mendim me baze nje thenie me siper:
Meqe pedagoget jane po ata, i bie qe ndryshimin e bejne studentet.

P.S. Ato pjese qe editoj, une i quaj te teperta per debatin dhe eshte e mira mos t'i merrni per personale. /pf/images/graemlins/winkwink.gif

[/ QUOTE ]

EBM kjo ndodh sepse te rinjte i dine ku calojne te vjeterit,dhe duke folur per te metat e tyre mund te permisohen dhe te rinjte.Por kur sheh qe dhe pedagoget e rinj behen po aq cinike sa te vjetrit domosdoshmerisht do nisesh te shkruash per te gjithe stafin.Lektoret jane te gjithe te vjeter..ndoshta ketu qendron dhe problemi,duhet gjak i ri dhe i painfektuar.
Sdq,ska asnje problem per editimet,je i lire te editosh cte duash /pf/images/graemlins/smile.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Zakoni i vjeter: nuk ka rendesi se cfare thuhet por se <u>kush</u> e thote.
Nejse...
Lishur me temen do pyesja: cfare bejne realisht studentet per te kerkuar te drejtat e tyre???
Ne fakultet ka dhe qeveri studentore.
Pse nuk i pyet njehere lipsi se cfare kane arritur ato cunat dhe gocat qe i qeverisin.....jane dhe te zgjedhur me vote?

[/ QUOTE ]

Jam shume skeptike,nuk besoj ne to.Besoj ne fjalen time dhe veteankohem kur kam dicka,nuk i le te tjeret te me japin zgjidhjet e problemeve te mia ne universitet.Une skam votuar per ndokend.

ujku81

Primus registratum

jane 3000 e ca studente qe mendojne dhe veprojne si ti, keshtu nuk arrihet ndonje gje. /pf/images/graemlins/smile.gif

Deri tani nga studentet aktuale nuk kam pare ndonje propozim reformator, pervec ankesave qe nje pjese qendrojne, por pa dhene zgjidhje konkrete.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Ujku une heren e fundit qe isha te Dhori Kule,me tha qe do bente nje pyetesor ne gjithe shkollen per problemet ne shkolle,problemet me pedagoet ,materialet studimore ,mesimdhenia etj.Do ngrihej dhe nje komison etike,dhe nje komision i vecante per provimet dhe vleresimet e tyre.U be vite qe nuk i eshte degjuar zeri i forumeve studentore te cilat mbeshteten nga dekanati.Jam e bindur qe shume studente krijojne "hasmerira" me profesoret nese dalin para profesoreve per te ngritur problemet perkatese.
Zgjidhje per ankesat mund te kete,dhe propozime ka plot,sic jane ato komisionet me siper,por duket se bashkepunim midis pedagogeve dhe studenteve po behet nje problem shume i madh.Zgjidhja duhet te nisi qe ketu..dhe eshte shume vone per kte gje madje.

ujku81

Primus registratum

Po flasim per ketu ne forum, ketu mund te japesh mendime anonime /pf/images/graemlins/smile.gif per reforma, ankesat apo levdatat per pedagoge nuk jane zgjidhje.
P.sh me siper me duket je ankuar per kohen e pamjaftueshme te provimit. Ose per veshtiresine e tezes. Zgjidhjet??

^^MIA^^

Forumium maestatis

ahaaa po ti se paske lexuar kur kam shkruajtur shume e lumtur qe koha e provimeve tani eshte bere me e gjate dhe vleresohet ne baze provimesh dhe madje vete Shyqyri Llaci ,Shefi i Departamentit ben kontrolle per kohen e mjaftueshme qe nevojitet. Une shkruajta per kte gje dhe ketu ne forum edhe te dekanati,dhe ketu hasa ne shume mendime skeptike dhe anashkaluese ndersa nga dekanati mora mirkuptimin e plote qe coi ne zgjidhjen e ketij problemi. /pf/images/graemlins/smile.gif

ujku81

Primus registratum

Nuk shof ndonje zgjidhje une ketu, nqs sot Shyqua mendon se koha prej 2 ore per Drejtimin Strategjik eshte e pamjaftueshme dhe duhen 2.5 ore, neser mund te mendoje ndryshe. Ose neser mund te mos jete me Shyqi.
Nuk lidhen zgjidhjet me njerezit LIps-o!!!

Ju ka dhene ndonje nga pedagoget syllabus te lendes??

^^MIA^^

Forumium maestatis

Se kuptova pyetjen tende Ujku..

Nuk e mendoi Shyqua jo,por dekani foli me lektoret per kohen e provimeve dhe u vendos te vihej nje kohe e pershtatshme.Shiko,derisa ne vendime te rendesishme per shkollen,studentet nuk jane pjesmarres,sigurisht qe do kete anshmeri dhe konflikte.

Ti cfare zgjidhje do ofroje psh?

ujku81

Primus registratum

Normal qe se kuptove, nuk e dine pedagoget aty ca eshte nje syllabus jo me studentet. /pf/images/graemlins/smirk.gif
Hmmm, nuk e di a eshte e detyrueshme me rregullore qe pedagogu tu jape studenteve programin e lendes se bashku me detyrimet qe kane, afatet etj. Aty mund te percaktohet fare mire (ne vija te trasha) dhe struktura e provimit, dhe eventualisht koha.
Dmth shkurt muhabeti, duhet nje dokument ku te pershkruhet saktesisht ecuria e lendes, dhe AJO CKA SHKRUHET ATY TE RESPEKTOHET ME PAS. Por kur nuk ka gje te shkruar, cfare mund te kerkoni ju mbetet thjesht ne gjykimin subjektiv te nje ose disa personave.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Kuptova. Po ti mendo vetem kaq,seminaret qe jane me detyrim frekuentimi ,profesoret i mbajne mungesat shenim neper fletoret e tyre.Sivjet psh,ne nje provim timin ,tek grupi im dha provimin nje studente qe ka ardhur ne mesim vetem nje ore.Si mund te pranohet kjo studente ne provim?? Pse duhen bere toleranca te tilla? Dmth,eshte nje kaos total organizimi dhe mos kontrolli.

Ujku,kush ka te drejte te kontrolloje ecurine,politikat qe ndjek universiteti dhe programet??

Diddy19

Su@mi

Ashtu si shume studente kane hyre ne shkolle me mik, me mik do marrin edhe dipllomen. Ti mos u cudit nese ndonje merr provimin edhe pa hyre fare ne provim, kjo te pakten qenka duke ate ore. /pf/images/graemlins/laugh.gif