Ekzistenca e PAFUNDESISE!!!!!!!!!!!!!

Samuel

Primus registratum
Re: Ekzistenca e PAFUNDESISE!!!!!!!!!!!!!

Fjalet e mendimit te "Rambla"

1. une krahasova pafundesine me horizontin sepse te dyja me japin te njejten ide apo pershtypje. te dyja japin impulse per te zbuluar çfare ka me tej. keshtu qe nuk me duket e sakte (te pakten per rastin tim) ta quash si rrjedhoj e pa aftesise njerzore. madje kurioziteti per te njohur te panjohuren çon boten perpara. (une pastaj e kishe marre dhe akoma e marr ne konsideracion pafundesine si nocion filozofik me shume sesa si nocion "fizik")

2. Galileo nuk eshte djegur. nese e din ate historine e famshme ai e pergenjeshtroi teorine e vet pikerisht qe mos ta vrisnin dhe pastaj tha ate frazen shume te njohur te tij "..eppur si muove" (dhe prap rrotullohet)

Pershendetje "rambla" !

Nuk e kishim fjalen per nje pa aftesi te intelegjences njerzore per njerzit qe kane arsimim e kulture te pergjithshme!
Njerzit e arsimuar jane ne gjendje qe ti dallojne pjesen me te madhe te te shume gjerave qe shikojme me sy ku ua shohim edhe fundin e tyre...

E kisha fjalen per ate intelegjence njerzore qe ne fillimet e para te zhvillimeve te mendjes se njeriut...sepse duhet ta pranojme qe vijme nga shekujt e paditurise, ku hap pas hapi erdhem deri ketu...

E, para kohes se Magelanit shume njerz mendonin se Toka nuk kishte fund por ishte drejt si nje rrafsh pafund me fusha e uje e male...ku mendonin se kalon dete, male e prap dete e ashtu pa fund...
Mirpo Magelani e rrezoj ate mendim me faktin e vertetimit te tij ne rrotillimin rreth botes...

Pra cdo gje ka ardhur duke u sqaruar dhe intelegejnca njerzore do te vije duke i hasur fundet shume gjerave brez pas brezi...

Eshte e vrtete se kurioziteti per te ditur dhe imagjinata e njeriut e ka zhvilluar boten dhe do ta zhvilloje akoma me shume...ne te ardhmen...

E ai mendimi juaj per ta pare si nocon filozofik me shume se fizik, me duket me vend, por aty ne noconin filozofik kemi te bejme me shume me fuqine e imagjinates se njeriut per ti matur gjerat ne gjithe hapsirat e te pafundshmes ne filozofi...

E ne nocionin fizik kemi te bejme me mendimin real te te parit, te prekurit dhe te degjuarit...te cdo gjeje brenda kufive te vet, ku gjithcka ka nje mase, nje fillim dhe nje fund.

Ne lidhje me Galileun, me vjen mire qe ju e dini ate histori ashtu...por varri i vertete i Galileut nuk gjendet as sot...denuar eshte nga Papa per tu djegur ne turren e druve...e neper flake i ka thene ato fjale qe ditkerkeni dhe ju mire, por ishalla ka shpetuar pa u djegur...

Ca libra e shkrujne se eshte denuar ne turre te druve per tu djegur ne flake...

Papa kerkon falje cdo radhe per ato masakra te klerit ndaj njerzve e ndaj shkenctarve...

Por mire qe jemi larg atyre kohrave dhe skane cna bejne me kleriket e cmendur...

Gjithsesi ju falenderoj per mendimet e juaja!

"Nder udhetime"

Samuel

Primus registratum

Abstrakt, pershendetje1

E besoj ate qe thua per gjendjen shpirtrore dhe ato ndodhin ne caste emocoinale kur ka njeriu gezime teper te medha ose ndonje dhembje shpirtrore te forte apo dhembje fizike te padurueshme...

Por ajo ka te beje me fuqine e imagjinates tende ne menyren e te ndjerit te gjerave qe ke perjetuar ne realitet dhe ndaj ajo knaqesi apo ndjeshmeri ndaj vuajtjes e bllokon nje pjese te trurit te jetes reale ku ndjehet dhe dhembja e dhimbjes, dhe aktivizon pjesen kulmore te imagjinates e cila kryen rrotullimet ose udhetimet me te gjata qe duken te pafundme ne thellesi apo lartesi dhe shoqerohen me ndricime te cuditshme ku mbizotron ngjyra bluh... te dergon ne ate pafundesi imagjinare qe nuk ekziston ne realitet...atje shkon truri i njeriut vetem ne nje gjendje midis "koma dhe rikthimit ne vetdije..." ne momentin kur shpirti rrezikohet per ta lene trupin e njeriut pergjithmone.

Une e kuptoj se ne cgjendje paske qene, por paske qene jete gjate dhe ashtu qofsh gjithhmone...

Kur njeriut i cfaqen ato shenja ai po shpeton nga vdekja, kjo eshte e sigurt!

Edhe ato pra kane kete spjegim te thjeshte nga ana ime...

Keshtu mendoj une!

Gjithe te mirat

"Nder udhetime"

thAci

Primus registratum

Hahahahah ore ketu po na veni caqe,pafundesia nuk egziston,infiniti nuk egziston :eek: !!!Qenka paaftesia e njeriut per ...... e ça po di un :lol: !!!Po na veni koncepte te reja fizike :lol: !!!O materialista lereni marksizmin e bejuni pak frojdista /pf/images/graemlins/wink.gif !!Neser do na thoni qe Toka eshte qendra e galaktikes :smash: !!Njeriu si sjelle trupat qiellore por trupat qiellore rrutullojne njerezit mos e harroni :shrug: !! :wave:

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nder udhetime:
[qb]

Ne lidhje me Galileun, me vjen mire qe ju e dini ate histori ashtu...por varri i vertete i Galileut nuk gjendet as sot...denuar eshte nga Papa per tu djegur ne turren e druve...e neper flake i ka thene ato fjale qe ditkerkeni dhe ju mire, por ishalla ka shpetuar pa u djegur...

[/qb]
pa ironi te lutem, ashtu si une u drejtova nga ju.
galileo u deklarua heretik nga kisha (arsyeja me e madhe sepse vente ne dyshim vertetesine e "bibles"), i bene proces dhe ai per te shpetuar shkruajti "l'atto d'abiura" (akti mohimit). ja ku eshte:

" .... Io Galileo, figliuolo del quondam Vincenzo Galileo di Fiorenza, dell?età mia d?anni 70, costituto personalmente in giudizio, e inginocchiato avanti di voi Eminentissimi e Reverentissimi Cardinali, in tutta la Republica Cristiana contro l?eretica pravità generali Inquisitori; avendo davanti gl?occhi miei li sacrosanti Vangeli, quali tocco con le proprie mani, giuro che sempre ho creduto, credo adesso, e con l?aiuto di Dio crederò per l?avvenire, tutto quello che tiene, predica e insegna la Santa Cattolica e Apostolica Chiesa.

Ma perché da questo S. Offizio, per aver io, dopo d?essermi stato con precetto dall?istesso giuridicamente intimato che omninamente dovessi lasciar la falsa opinione che il sole sia centro del mondo e che non si muova e che la terra non sia centro del mondo e che si muova, e che non potessi tenere, difendere né insegnare in qualsivoglia modo, né in voce né in scritto, la detta falsa dottrina, e dopo d?essermi notificato che detta dottrina è contraria alla Sacra Scrittura, scritto e dato alle stampe un libro nel quale tratto l?istessa dottrina già dannata e apporto ragioni con molta efficacia a favor di essa, senza apportar alcuna soluzione, sono stato giudicato veementemente sospetto d?eresia, cioè d?aver tenuto e creduto che il sole sia centro del mondo e imobile e che la terra non sia centro e che si muova.

Pertanto volendo io levar dalla mente delle Eminenze Vostre e d?ogni fedel Cristiano questa veemente sospizione, giustamente di me conceputa, con cuor sincero e fede non finta abiuro, maledico e detesto li sudetti errori e eresie, e generalmente ogni e qualunque altro errore, eresia e setta contraria alla Santa Chiesa; e giuro che per l?avvenire non dirò mai più né asserirò, in voce o in scritto, cose tali per le quali si possa aver di me simil sospizione; ma se conoscerò alcun eretico o che sia sospetto d?eresia lo denonziarò a questo S. Offizio, o vero all?Inquisitore o Ordinario del luogo, dove mi trovarò.

Giuro anco e prometto d?adempire e osservare intieramente tutte le penitenze che mi sono state o mi saranno da questo S. Offizio imposte; e contravenendo ad alcuna delle dette mie promesse e giuramenti, il che Dio non voglia, mi sottometto a tutte le pene e castighi che sono da? sacri canoni e altre constituzioni generali e particolari contro simili delinquenti imposte e promulgate. Così Dio m?aiuti e questi suoi santi Vangeli, che tocco con le proprie mani.

Io Galileo sodetto ho abiurato, giurato, promesso e mi sono obligato come sopra; e in fede del vero, di mia propria mano ho sottoscritta la presente cedola di mia abiurazione e recitatala di parola in parola, in Roma, nel convento della Minerva, questo dì 22 giugno 1633.
Io, Galileo Galilei, ho abiurato come di sopra, mano propria"

pikerisht per kete fakt bertolt brecht e perdori si nje nga personazhet e nje nga "poemave epike" te tij, aty ku b.brecht propozonte tipa "antieroi". ne kete rast brecht konsideronte galileon antihero pikerisht sepse s'kishte pasur guxim te mbronte teorite e veta (siç beri Bruno). ne te gjithe materialet qe kam lexuar per galileon nuk thuhet qe ka vdekur mes flakes (libra qe thojne te kunderten bejne betem hipoteza), por ne shtepine e tij (e kishin akuzuar per burgim te perjetshem ne fillim, pastaj "ne arrest shtepie).

zog

Primus registratum

xhordano bruno u dogj, jo galileo. ke te drejte rambla.

sa per temen them qe; ose zoti eshte i pakufishem, dhe univeri i kufishem, ose univeri eshte i pakufishem e zoti i kufishem.

Samuel

Primus registratum

rambal ju pershendes!

E pashe serish dergesen tuaj ne teme dhe me vjen mire qe ju kembngulni ne sqarim sa me te hollsishem per ate rast ne fjale...

Nuk kam bere ironi me fjalet e juaja por duke mos e rrezuar mendimin tuaj per cafar keni thene kam dhene dhe ate opsion te ndryshem qe eshte mjaft i propoganduar gjithandej...ate qe Galileu klasifikohet si nje nder figurat e denuara me djegeje ne turren e druve...

Ai matriali i juaj Italisht do te ishte me i mire sikur ta percidhnit te perkthyer pasi une nuk e dij mire ate gjuhe...ca te tjera po...!

Ju uroj gjithe te mirat dhe ju lutem mos e merrni per ironi ate pergjigje timen qe e keni klasifikuar si te tille...!

Nder udhetime

Rambla

Primus registratum

ok, tani u sqaruam .

mund ta perkthej vetem ne pergjithsi ate shkrimin sepse po pertoj ta perkthej te gjithin. thelbi eshte qe galileo mohon gjithçka ka thene me perpara dhe deklaron qe nuk do ta bej me nje gje te tille as me goje dhe as me shkrim. e kupton persene e herezise se tij (dmth pse e kishin deklaruar heretik) dhe betohet qe nuk do dali me kunder fese, dhe asja qe thote kisha dhe ne rast se do takoje njerez te tjere qe do sillen ne menyre te kundert do i denoncoi. pastaj firmos, une galileo shkruaj kete akt mohimi, dora vete.

Samuel

Primus registratum

Faleminderit "rambla" per perkthimin e thelbit te herezise se Galileut!
B. Brecht ka patur te drejte...

Ju falenderoj per korrektesine tuaj ne kete komunikim!

Ju deshiroj gjithe te mirat ne jeten tuaj dhe mirupafshim ne bashkbisedime te tjera...!

"Nder udhetime"

Samuel

Primus registratum

z."Arianespace"!

Ketu nuk po vejme asgjekundi kufinje se edhe po te duam mosha as koha jone as fuqite tona njerzore nuk na arrijne as qe te shkojme as deri ne Hene me kembe apo me krahe...e ashtu as me mjete moderne...

Pra nuk ka lidhje me marksizem si thoni ju pasi marksizmi ska patur fuqi as si ide, por as si praktike te shkoje as pertej stratosferes se tokes e jo me me tutje per te vene kufinje...

Ketu jemi ne nje diskutim te lire ku te gjithe kane te drejte qe te japin mendimet e tyre te lira...dhe te shprehin ate qe ndjejne, ku shume prej tyre e kane thene me mjaft sinqeritet mendimin e vet dhe une per vete ashtu sic kam lene mendimet e mija te lira ashtu i kam akceptuar dhe bashkdiskutantet me mjaft rrespekt per fjalet e tyre...

E UNE SI KUFINJE SHIKOJ ATO FJALET E TUA KUR THUA : MOS KENDEJ E MOS ANDEJ!

FJALET MOS ! I PERKASIN MARKSIZMIT!

Prandaj kur kritikon te tjeret mendo se me cfjale po i kritikon dhe se cfare eshte kritika e jote...se kur ti kritikosh te tjeret per gjoja vendosje kufinjesh etj duke u thene : MOS!
Behesh vete se pari nje kufi venes me te pa drejte!

E ketu cdo gje eshte e lire ne diskutime, mendime, e ne imagjinime deri ne infinit pakufinjesh...

Vetem imagjinaten e njeriut asgje nuk do te mund ta ndale ne udhetime, mendime etj etj etj...

Megjitheate une nuk te them qe mos na thuaj as ato fjale qe na ke shkruar si: " mos kendej e mos andej..."

Ska problem le te na thuash ti mos...sa te duash! Ne prap do te hedhim ate qe deshirojme ketu ne kete teme qe ja vlen te merremi dhe me dicka zbavitese per mendimet tona...

"Nder udhetime"

jimmy84

Primus registratum

Pafundesia ekziston per mendimin tim. Sic ka then Anjshtajni "Vetem 2 gjera jane te pafundme: Gjithesia dhe Budalleku njerezor, Megjithate per te paren dyshoj" /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pra edhe nqs gjithesia e ka nje fund perseri ngelet i pafundem budalliku njerezor /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Artemis

Primus registratum

Pafundesija fillon te ekzistoje ne kufishmerine e natyres njerezore! Aty ku ndalemi ne vazhdon ajo...
Nje tym shoh qe del nga te gjitha postimet mbi kete teme... "sa te vegjel jemi" " nuk mund ta perceptojme" " me lodh ky mendim" "s'eshte ne natyren njerezore"... Bah!
Per mendimin tim Njeriu eshte Mrekullia me e madhe ne Toke! Ajo qe na duket e Pakonceptueshme vetem deshmon per Potencialin tone!
- Dikur Yjet (meteore, kometa, asteroide) ishin zbukurime te cilat Zoti i kishte vene ne qiell per shkak te adhurimit ndaj krijesave te tij ne toke!
Sot une Nuk ndjej kenaqesi kur shoh nje "yll" qe "bie" :devil: hhhmmm!
Sa me shume dijme aq me paranoik behemi dhe aq me shume mendojme se "Ajo" eshte pergjegjesija jone... pse? Sepse nuk i besojme mrekullite ose Fuqine qe eshte "perkujdesur per kete" biliona vite me pare! Tani ajo fuqi eshte nje NASA dhe ne flejme te qete :lol: !
Dua te them... ne futemi ne kapelen e magjistarit per te pare nga del Lepuri dhe humbim vete!
Njerezimi e ka kaluar fazen e femijut 3 vjec qe pyet " c'eshte ajo qe ben drite atje larte?!"...
Mendoj se na duhen kahje te Reja! Sprova te Reja per te sprovuar Mrrekulline Brenda nesh!

p.s /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Artemis

Primus registratum

Edhe nje here PAFUNDESIJA DESHMON POTENCIALIN NJEREZOR e jo vogelsine e tij!
( keshtu mendoj une)...

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga Artemis:

Mendoj se na duhen kahje te Reja! Sprova te Reja per te sprovuar Mrrekulline Brenda nesh!
e mbeshtes mendimin tend.
ndersa njeriu eshte i vogel (fizikisht) njekohesisht i madherishem ne mbrendsine e tij...besoj ktu ishte fjala...(?)

/pf/images/graemlins/smile.gif

-----------------------

Eshte me mire te duash ate qe se ke,
se sa te kesh ate qe se do.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Njeriu esht i limituar..si dhe imagjinata e tij.
S'mund ta konceptoj "a priori". (^=^)

Artemis

Primus registratum

Nuk ka limit ne imagjinate nese ti e ke pare limitin atehere nuk ke imagjinuar por ke riprodhuar!
Jane te pakte ata qe imagjinojen ne plot kuptimin e fjales!!!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Ha Ha Ha....

C'fare esht imagjinata sipas jush?!
NJeriu esht i limituar...jemi dakort ktu?!
Imagjinaten,nuk e "krijon" njeriu?! ç'fare kuptimi i jepni ksaj fjale...?!

(^=^) ...pikpamje me se e gabuar e juaja. (Gjithmon sipas mendimit tim...)

Kondrapedali

Kondrapedali

I nderuar "Ndër Udhëtime"! Lexova përgjigjen tënde dhe më duket se kuptova fundësinë për të cilën ti flet. Ajo është kapaciteti i natyrshëm njerëzor për të arritur në një fund me apo pa dashje! Jeta e njeriut ka një fund dhe si pasojë ç'do gjë ka fund.
Por kjo është e vërtetë nëse njeriut i japim një emër (Kondrapedal apo Ndër Udhëtime apo etj) ndërsa po të konsiderojmë njeriun në kuadrin e njerëzimit shohim se ka një vazhdimësi deri në ... pafundësi. Mund të thuash që një ditë mund të zhdukemi por mund edhe të mos ndodhi!
Përsa i përket kohës ajo nuk është shpikur nga njeriu por është një madhësi fizike elementare (dielli nga lindja deri në perëndim kërkon një kohë të caktuar) janë matësit e kohës që janë shpikur nga njeriu! Koha është e njëjtë gjithandej ndërsa janë pikat e referimit që ndryshojnë.
Përsa i përket pyetjes së dytë, po ta ndryshoj paksa. Imagjino komjuterin që ke përpara dhe nga çfarë është i përbërë ai. .... Duke vazhduar zbërthimin gjithnjë e më të imët do të arrish tek atomet të cilët janë vetë të përbërë nga P,N e E. Tani mendo të ndash një elektron në dysh. Nëse imagjinata jote e kryen një veprim të tillë atëherë vazhdo ndarjet deri sa të mos mundesh më ta imagjinosh! Aty është kufiri? A mund të vazhdosh më ndarjen? Rrite fokusimin dhe shikoje elektronin sikur të ishte shalqi dhe vazhdo ndarjen dhe sa herë që të bëhet tepër e vogël një pjesëz rrite akoma fokusin deri sa të bëhet sërish sa një shalqi! Ku është fundi tani?

Ky është tjesht një debat me argumenta e kundërargumenta. Unë po mundohem të shpreh sa më qartë bindjet e mia me shpresën që të të bind edhe ty (apo të tjerë) për to. Mundohu që edhe ti të bësh të njëjtën gjë po arrite dot /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Gjithë të mirat! :wave:

Samuel

Primus registratum

kondrapedali !

Une gjithnje i qendroj mendimit se pafundesia nuk ekziston ne asgje dhe tek asgje pervec se ne imagjinaten e pafund te njeriut qe eshte dicka ireale!

Cdo gje ka nje fund edhe ato atomet qe mundohesh te i imagjinosh te zmadhuara...e prap te ndara edhe ato kane fund...

Ato biles jane me te parat qe nga nje faktor tjeter shkattrohen duke u transformuar ne hic !

Njeriu ne llojin e vet individual si pamje, forme, mendime etj ka nje fund dhe nuk ka me nje ardhje ne kete bote, hapsire gjithsi...

Si qenie njerzore eshte e trashigueshme ne breza deri ne nje fare limiti aq sa ti mjaftoje ky oksigjen qe thithim perrreth ketij planeti...dhe porsa ky oksigjen nje dite te mungoje papritur dhe qenia njerzore si gjallese si gjithe te tjerat do te kthehet ne pluhur, hic!

Cudi pse nuk ka me GOXILLA sot ne planetin tone?

A nuk me thua ku shkuan valle?!

Dikush thote se i shkattrroj nje meteor qe ra ne toke,,,dikush thote se nuk u ngopen me me ushqim dhe oksigjenin qe u duhej atyre...pra ku shkuan o Kondrapedal?!

A nuk paten nje fund ai lloj dhe nuk kthehen me kurre ?

O burre, beso se dhe njerzimi eshte drejt fundit dhe fundi biblik sapo ka filluar...

Fundi i botes: dymije pa pak e dymije e pak, pa lufte, pa zjarr, pa mbytje uje...

A sme thua a ka filluar shkatrrimi i botes, kush eshte shkaku dhe sa do zgjase?!

Sido qofte une kam thene dhe uroj qe fundi te jete sa me larg dhe o zot jo nga mendjet e cmendura njerzore...!

Fundi eshte i pashmangshem!
Por ju hani pini e beni qef, ajo nuk ndodh sot, as neser as pas nje viti por mund te ndodhe dhe ne castin pasi te keni lexuar keto fjale...

Koha nuk ka ekzistuar kurre si nocion ju kam thene as si instrument mates...ajo eshte krijuar nga mencuria njerzore per nevoja jetese...

Lindja e Diellit qe tek ne ne kete planet quhet lindje...eshte nje fenomen natyrore i rrethrrotullimeve te detyrueshme nen ndikimin e forcave terheqese ndaj njera tjetres e te gjithe trupave qiellore...ai fenomen ska lidhje me kohe te tjera pervec asaj kohe si krijese njerzore per nevoja te njerzimit...

I njeti fenomen ndodh dhe ne Mars qe Studiuesit e kane limituar atje nje dite Marsiane mbi njeqinde sa ore...

Instinktet njerzore te te renin ne gjume, te te fjeturit, te te ngrenit etj, etj jane instinkte te mesuara ne jete per nevoja fiziollogjike qe sapo lind njeriu...

A nuk e vejme re nje foshnje te sapo lindur qe ajo flen gjate dhe nuk e njeh dallimin midis dites dhe nates, pra nuk njeh kohe fare...ate norme qe ne e quajme kohe ua mesojme te vegjelve si me nje fare imponimi duke i futur ne radhet e nje disipline te ndergjegjes njerzore...qe shume kujt nuk i pelqen ndoshta...

Ja rinia perendimore ne shume dite flen gjume dhe deshiron qe te bredhe naten me mire...dicka qe kendej ne Europe para 50 viteve nuk ka ekzistuar fare...

Pra nuk duhet te ngatrrojme instinktet njerzore dhe disiplinen qe ka krijuar vete njeriu per nevojat e veta e ta quajme: Kohe !

Koha nuk ekziston fare,njohja e shenjezave si yjet etj jane rreflekse njerzore apo dhe gjallesash te tjera qe per nevoja fiziologjike kane arritur ti ruajne ne kujtes si pika udhezuese per te filluar veprimet per nevoja personale ushqimi, gjumi apo jashtqitje...

E ato reflekse instinkte etj jane te njohura edhe tek Gjeli, qeni e kafshet e tjera...

Ndersa njeriu qe eshte me intelegjent ka krijuar deri dhe orare zgjimi, gjumi, pune ushqimi etj etj...disa norma qe e kane cuar deri ne torturim e dhunim te fizikut te vet...

E per te u bindur ju une nuk perpiqem fare, por them ate qe mendoj une dhe ate do ta them ashtu deri sa askush dhe as ju nuk keni mundur te sidhni ketu ndonje argument me te bindshem per dicka me te besueshme dhe me origjinale!

Kaq per ju, por dhe me rrespekt dhe per mendimin tuaj Kondrapedali!

Do te ju lutesha atyre qe ofendojne diskutantet ne keto biseda, ku pas ofendimeve hiqen si shkenctare e ne fakt fuqine me te madhe duket se e kane ne fjalet fyese e banale per bashkbiseduesin...

Atyre u them qe te behen me njerzor pasi te sharat e ofendimet nuk i perkasin sjedhjes njerzore...ato ngjajne me ngerdheshjet e majmunve apo lehjte e qenve bastarre...!

Gjithe te mirat

Nder udhetime!

Samuel

Primus registratum

JU QE E MENDONI PAFUNDSINE DHE BESONI NE TE...

JU PYES:

KU SHKUAN GOXILLAT?

CFARE I ZHDUKU?

PSE NUK VJEN ME NE PLANET NJE SPECIE E TILLE?

PSE PO CFAROSEN SHUME SPECIE TE GJALLA CDO DITE?

A DO TE CFAROSEMI DHE NE ?

PRA MERRNI PARASYSH KETO PYETJE, ATEHERE ME FLISNI PER PAFUNDESITE E JUAJA DHE ENDRRONI SE DO TE JENI TE PAFUNDME !

HAJDE KONDRAPEDALI VAZHDO DISKUTIMIN!

FJALEN E KENI JU TE TJERET!

UNE KENDEJ JAM NDER UDHETIME GJITHMONE POR FUNDIN E SHIKOJ NE CDO GJE...
NDAJ ECI DHE VETEM ECI...

:wave: :thumbsup: :rockband: :thumbsup:

"Nder udhetime"!