Duhet legalizuar prostitucioni?

regele

Forumium maestatis
Re: Duhet legalizuar prostitucioni?

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Ti Regele je njecike e cuditshme. S'ma merr mendja te jene te gjitha prostitutat vajza te bukura. Marredheniet e shpeshta seksuale mund te te bejne te ndihesh e bukur dhe te marresh komplimenta por bukuria qendron ne syrin e atij qe te sheh dhe jo te gjithe te shohin njesoj. Bukuria eshte relative.

Nga ana tjeter, ka shume e shume arsye per te justifikuar se pse njerezit ushtrojne prostitucion. Por ne fund te fundit ne pergjithesi me sa kam vene re, ata njerez qe e ushtrojne kane pergjithesisht mungese edukimi (shkollimi) apo jane rritur keq e keqtrajtuar. Nje pjese e madhe e prostitutave jane vajza te reja sepse e fillojne kete pune kur akoma nuk kane formuar karakterin e vet dhe nuk kane arritur potencialin e tyre.

Megjithate ne thelb, prostitucioni shoqerohet me nje mungese respekti per veten. Nuk e them per ofendim (arsyet mund te jene te shumta). Vjen nje moment ne jeten e shume njerezve kur jane ne mes te 4 rrugeve dhe nuk dine c'te bejen per leke, por jo te gjithe e quajne kete arsye per te ushtruar prostitucion. Ka gjithmone nje menyre tjeter.

Megjithate, akoma me keq jane ata njerez qe paguajne prostitutat dhe e mbeshtesin kete biznes. Po te mos qene ata s'do kishte dhe prostitucion.

Something is wrong with you girl. Looks to me like you need some atention, whether professional or personal. [/qb]
/pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif
:thumbsup: :thumbsup:
/pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga regele:
[qb] O Arun o trim, po perseris te njejtat fjale nga ajo pacavurja ime qe t'i more mundimin te citosh:
(Mos ia fut kot qe e ke lexuar me teper kujdes postimin tim - te gjithe pretendojne se u kushtojne rendesi mendimeve te te tjereve, por ne te vertete nuk tregojne gje tjeter, pervecse sa karagjoza mund te behen ndonjehere).

Mesa pashe une, shume njerez (nuk ua permend emrat - do t'i dalloni se do te reagojne pas ketij postimi) kur flasin per prostitucion fillojne dhe flasin per moral, per statistika, bejne analiza, fillojne mendojne dhe bejne barazine prostituta = imoralitet dhe sex, madje fillojne te ofendojne antaret e tjere te forumit duke share madje dhe njerezit e afert te ketyre te fundit! Per medimit tim, ketyre "intelektualeve", pasi ashtu prezantohen ketu duke perdorur dhe fjale te huaja, do t'u thoja turp! Nuk jane ne gjendje te zhvillojne nje diskutim rreth nje teme sociale, pa share e pa ofenduar! Kane njefare te drejte, megjithate! Prostitucioni, dashur pa dashur te ben te mendosh per seksin, per nje femer te bukur qe eshte ne gjendje te te jape kenaqeiste qe ndoshta nuk t'i ka dhene ndonje femer tjeter. Reagimi i ketyre tipave, me ben te mendoj se kur japin mendime intelektuale per prostitucionin u rritet stresi dhe tensioni seksual, prandaj fillojne ofendojne (pasi nuk ndihen mire), fillojne te bastardojne temen (pasi nuk e kontrollojne dot veten) dhe duan qe fjala e tyre te degjohet me shume nga te tjereve! Kjo eshte arsye qe u kthehen dhe u rikthehen nje postimi me dhjetra here, per te zbrazur tensionin e tyre! [/qb]
po perseris edhe une te njejat fjale sepse e shof se eshte e kote te flasesh.......lexo me poshte dhe te mos te dukem idealist fare

te gjitha problemet dhe shqetesimet njerzore pa perjashtim (duke perfshire ketu edhe prostitucionin gjejne zgjidhje ne spiritualitet) me fjalen spiritualitet nuk kam parasysh religjonin apo origjinen fetare , por spiritualitetin si sistem jetesor te vene ne zbatim ne jeten e perditshme cdo dite ne jeten tone, me fjalen spiritualitet kuptohet realizimi shpirteror i individit qe shkon ose kalon, nga mikrokozmosi ne makrokozmos , nga e paperkryera ne te perkryeren dhe te persosuren , vetem ne realizimin spiritual cdo etje dhe cdo kerkese njerzore gjen plotesim dhe vetem aty ne dimensionin e pafund spiritual plotesohet cdo kerkese e cdo individi

duke perfshire edhe njehere ketu dhe problemin e prostitutave per te cilat po flasim ne, pra edhe problemi i prostitucionit zgjidhet lehtesisht nese shoqeria njerzore e zgjidh kete problem duke vene realizimin spiritual si nje prioritet kryesor ne shoqerine njerzore

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Ti Regele je njecike e cuditshme. S'ma merr mendja te jene te gjitha prostitutat vajza te bukura. Marredheniet e shpeshta seksuale mund te te bejne te ndihesh e bukur dhe te marresh komplimenta por bukuria qendron ne syrin e atij qe te sheh dhe jo te gjithe te shohin njesoj. Bukuria eshte relative.

Nga ana tjeter, ka shume e shume arsye per te justifikuar se pse njerezit ushtrojne prostitucion. Por ne fund te fundit ne pergjithesi me sa kam vene re, ata njerez qe e ushtrojne kane pergjithesisht mungese edukimi (shkollimi) apo jane rritur keq e keqtrajtuar. Nje pjese e madhe e prostitutave jane vajza te reja sepse e fillojne kete pune kur akoma nuk kane formuar karakterin e vet dhe nuk kane arritur potencialin e tyre.

Megjithate ne thelb, prostitucioni shoqerohet me nje mungese respekti per veten. Nuk e them per ofendim (arsyet mund te jene te shumta). Vjen nje moment ne jeten e shume njerezve kur jane ne mes te 4 rrugeve dhe nuk dine c'te bejen per leke, por jo te gjithe e quajne kete arsye per te ushtruar prostitucion. Ka gjithmone nje menyre tjeter.

Megjithate, akoma me keq jane ata njerez qe paguajne prostitutat dhe e mbeshtesin kete biznes. Po te mos qene ata s'do kishte dhe prostitucion.

Something is wrong with you girl. Looks to me like you need some atention, whether professional or personal. [/qb]
Per Ato Qe Duan Te Behen Prostituta Te Ligjeruara

--------------------------------------------------------------------------------

METAMORFOZA e nje qenie njerezore qe thahet nga lakmia perballe vitrinave luksoze te mireqenies lajkatare dhe harron t’i hedhe nje veshtrim shembelltyres se vet qe shkrihet gjithnje e me shume me ato te manikineve te perendimit, me ngjyra por te pajete, si njerez por pa zemer.

METAMORFOZA e nje PROSTITUTE qe ushqen shpirtin me varferine e parase, forca iluzioniste e se ciles nuk e fsheh dot te VERTETEN, se ne fund te fundit per
njeriun e vertete DOLLARI e PAZIA(cmenduria) kane te njejten ngjyre.

epremte

Primus registratum

djali sot prostitucion eshte cdo lloj pune. te gjithe e bejme nje cike prostituten ne pune, shesim dicka nga vetja me cmim te ulet fare sepse vjen tjetri pastaj qe e ofron per me pak dhe ngelesh me gisht ne goje.
Mos iu fut analizave te shpirtit kot se kshu na e rrafshon rritjen ekonomike qe me shpirt ne dhembe po e mbajme ke 6 perqindshi..
Money does not make you rich but at least it allows you to choose a decent level of misery..

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Air:
[qb] djali sot prostitucion eshte cdo lloj pune. [/qb]
prostitucion eshte vetem nje pune pa perpjekje e sakrifica. prandaj eshte e do te mbese zanat i ulet.

ps; njeriu eshte nje kafshe punetore.

epremte

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb]
[qb] djali sot prostitucion eshte cdo lloj pune. [/qb]
prostitucion eshte vetem nje pune pa perpjekje e sakrifica. prandaj eshte e do te mbese zanat i ulet.

ps; njeriu eshte nje kafshe punetore. [/qb]
e di si modelohet ne shkence sjellja e individit ne menyren me te thjeshte?? si maksimizim i dobise nga dy lloje te mirash: consumption(konsum) dhe leisure (pushim!!) je mbrapa djali...te jetosh me sa me pak perpjekje eshte thjesht optimal choice..
po nuk ma merr mendja se prostitucioni ta ofron kete shans, perkundrazi, kafshet punetore ka te ngjare ta popullojne me se tepermi ate kategori

zog

Primus registratum

lali fjala "kafshe" eshte perdorur ne sensin e pare, dmth animal, psh macja eshte nje kafshe, miu eshte nje kafshe sikurse elefanti dhe luani.

ndersa ate cirkun e rehatise ku deshiron te lundroje njeriu dhe une e di, problemi eshte qe kjo gje ngelet pa VLERESIM, historik e moral. ket po thosha.

sepse nuk eshte e mundur te jetojme PA PUNE. ne ket aspekt edhe kafshet punojne per te siguruar ushqimin. bile tek ato nuk ka prostitucion, dmth fitim te kollajte vetem duke hap shalet ose duke iu lepi patronit.

a e di pse ai presidenti i virginit i bi botes verdalle (me avion, ballon, katamaron, etj) megjithese eshte milioner ?

pergjigja (gjetja e saj) te ndihmon te kuptosh sensin e asaj qe thashe aty lart.

arun

Primus registratum

[qb] djali sot prostitucion eshte cdo lloj pune. te gjithe e bejme nje cike prostituten ne pune, shesim dicka nga vetja me cmim te ulet fare sepse vjen tjetri pastaj qe e ofron per me pak dhe ngelesh me gisht ne goje.
Mos iu fut analizave te shpirtit kot se kshu na e rrafshon rritjen ekonomike qe me shpirt ne dhembe po e mbajme ke 6 perqindshi..
Money does not make you rich but at least it allows you to choose a decent level of misery.. [/qb]
ti mund te besh elokuence sa te duash me fjale por faktet jane kokeforta dhe nuk te lejne shume per te manipuluar ....

prostituta eshte objekt ,dhe nje gje te tille bota e di shume mire qe nga koha e lashtesise , problemi eshte se nje prostitute legale eshte nje objekt i legalizuar , kurse nje prostitute ilegale eshte nje objekt i pa legalizuar , pra ne te dy rastet prostituta ngelet objekt dhe njelloj eshte e perbuzur .......

baxhella ngelet njelloj baxhelle ne te dyja rastet , problemi eshte se shoqeria ne vend qe te denoje klientin , denon prostituten ky eshte paradoksi, mendimi im eshte se duhet denuar klienti si nga ana morale ,po ashtu edhe nga ana penale ...................

epremte

Primus registratum

sh dakord, po baxhelle dhe prostitute nuk eshte e njejta gje /pf/images/graemlins/wink.gif
tema eshte "legalizimi" dhe jo "dinjiteti i baxhelles"

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Poppins:
[qb] sh dakord, po baxhelle dhe prostitute nuk eshte e njejta gje /pf/images/graemlins/wink.gif
tema eshte "legalizimi" dhe jo "dinjiteti i baxhelles" [/qb]
per mua nje prostitute(baxhelle)ka te njejtin kuptim fjalet baxhelle dhe prostitute jane sinonime

pra te dyja fjalet e perdorura flasin per nje femer objekt qe si te jete legale ose jo , do te shkoje me shume meshkuj dhe per pasoje eshte nje objekt i perbuzur.............

epremte

Primus registratum

[qb] lali fjala "kafshe" eshte perdorur ne sensin e pare, dmth animal, psh macja eshte nje kafshe, miu eshte nje kafshe sikurse elefanti dhe luani.
ashu e mora dhe une

ndersa ate cirkun e rehatise ku deshiron te lundroje njeriu dhe une e di, problemi eshte qe kjo gje ngelet pa VLERESIM, historik e moral. ket po thosha.

rendesi ka vetevlerseimi jo vleresimi

sepse nuk eshte e mundur te jetojme PA PUNE. ne ket aspekt edhe kafshet punojne per te siguruar ushqimin. bile tek ato nuk ka prostitucion, dmth fitim te kollajte vetem duke hap shalet ose duke iu lepi patronit.
ka 1001 menyra per te hap shalet dhe per t'iu lepi padronit e keqja eshte se brenda rregullave morale as qe e veme re se ca jemi duke bere ne te vertete, duhet me pas kujdes se mos e ze veten keq ndonjehere dhe te tronditet sistemi i vlerave.

a e di pse ai presidenti i virginit i bi botes verdalle (me avion, ballon, katamaron, etj) megjithese eshte milioner ?

se duhet te harxhoje ca energji diten qe te flere naten, po as une e as ti nuk e kuptojme dot ate po mos e vrit aq lart

[/qb]

epremte

Primus registratum

Fillimisht postuar nga arun:
pra te dyja fjalet e perdorura flasin per nje femer objekt qe si te jete legale ose jo , do te shkoje me shume meshkuj dhe per pasoje eshte nje objekt i perbuzur............. [/QB]
o Tip, njeriu nuk eshte kurre objekt edhe sikur te shkoje me gjithe frymoret e botes. s'ka te beje dinjiteti ktu!!

arun

Primus registratum

[
o Tip, njeriu nuk eshte kurre objekt edhe sikur te shkoje me gjithe frymoret e botes. s'ka te beje dinjiteti ktu!! [/QB][/QUOTE]

ouuuuuu cfare arsyetimi i bukur

nuk e kisha degjuar kurre nje gje te tille .......

vazhdo se ku arsyetimi yt po me duket interesant , ka mundesi te me bindesh edhe mua , dhe ku i dihet mbase me vone vendos te hap edhe une ndonje bordello, sa e rende kjo fjala bordello.................

epremte

Primus registratum

vazhdoj posi..
dinjiteti eshte vertetesi, te zgjedhesh nje gje qe e di se c eshte dhe kete ta besh pa iu fshehur vetvetes (te tjeret ne djall!!!). dinjitet eshte te jetosh jeten qe ke zgjedhur pa rrudhur turinjte si: "Iii shyqyr qe une s bej nga keto gjera se jam i moralshem".

personalisht preferoj nje prostitute ndaj nje moralisti...
tjeter, prostituta (m apo F) jeton jeten e vet ashtu si i teket, ti c ke qe i fut hundet ne punet e tjetrit, apo per ti treguar vetes sa i mire je?? ka gjera shume me te keqia se prostitucioni, nje hajdut vjen e te vjedh portofolin psh dhe te hap telashe, nje i korruptuar nuk te le te cash gjekundi etj etj, e ti rri i bie ne qafe njerezve qe e fitojne buken e gojes me djersen e ballit (?)???

O moderator hajde se dola jashte teme!! :wave:

zog

Primus registratum

[qb] vazhdoj posi..
dinjiteti eshte vertetesi, te zgjedhesh nje gje qe e di se c eshte dhe kete ta besh pa iu fshehur vetvetes (te tjeret ne djall!!!). dinjitet eshte te jetosh jeten qe ke zgjedhur pa rrudhur turinjte si: "Iii shyqyr qe une s bej nga keto gjera se jam i moralshem".
[/qb]
e ke gabim,

dinjitet eshte te te mbajne te tjeret per BURRE TE MIRE.

dinjitet = DEREBARDHE. kjo eshte fjala qe i korrespondon ne shqip.

njeriu mund te zgjedhe, prej instiktit shtazarak ose çmendurise te haje edhe mish njeriu, pra te jetoje si kanibal, por kjo s'do te thote qe ai jeton dinjesisht.

si dhe po te ndriçoj mendien duke te dhene pergjigjen per "aventurat" e presidentit te Virgin. ai kerkon LAVDINE nepermjet heroizmit te aventures, dhe a e di pse, sepse fitimi i parase nepermjet tregetise se mallit (jo te trupit) nuk ja jep dot.
imagjino prostitucioni çfare dinjiteti te jep.

si dhe a duhet te ligjerohet ne shqiperi apo jo, kjo çeshtje s'merriton te diskutohet deri atehere kur mos jete me te vertete nje problem social per shqiptaret.

pra perpara duhet ti pergjigjeni pyetjes : a ka prostituta ne shqiperi dhe sa jane ato ?
mesa kam njohuri une, atje nuk ka prostituta. dmth siç ka ne bote, lagje ose rruge ku kurvat ushtrojne ket profesion.

ndoshta jam gabim por kur une ika prej andej nuk kishte vende te tilla. shqiperia akoma ngelet vend i vogel, ku gjithkush njeh gjithkushin.

ps; ne kohe te zogut ka pasur ca bordello tek "zogu i zi" ne tirane, por atje kishte vetem kurva te huaja.

regele

Forumium maestatis

Arun, ke te drejte! Arrita ne kete konkluzion pasi lexova te gjitha postimet e tua dhe pashe qe jane shume brenda teme. Duke qene aq ne teme kuptohet dhe permbajtja....

epremte

Primus registratum

dinjitet eshte te te mbajne te tjeret per BURRE TE MIRE.

dinjitet = DEREBARDHE. kjo eshte fjala qe i korrespondon ne shqip.

[/QB]
mos me thuaj se te tjeret flasin gjithmone me nje ze te vetem. ne cdo gje qe te besh disa do te te quajne kurve disa do te te quajne burre te mire varet se nga c ane ju ha kandari i perfitimit personal njerzve. Mesatarisht i bie qe opinioni as te ngre as te ul dhe per me teper as qe ka lidhje me moralin.
ti qe po me shan prostituten ngrihu pak ne rangjet e larta ku i thuhet derrit daje edhe hec e mos i thuj po deshe. nje pyetje per ty prostituta shet trupin apo shpirtin? dhe ku qendron dallimi midis tyre?? dhe nese te duhet te shesesh dicka me doemos ca e mbash e ca te shesesh??

ka aq shume prostituta qe kane dinjitet (sipas perkufizimit tat) sa qe ti dhe nuk i dallon dot!

zog

Primus registratum

o njeri, po kush po ta shan prostituten. ku e pe ti qe une shava ?

une vetem po te tregoj, ate te cilen edhe ti e di, e sheh rrotull, E NDJEN, qe prostituten nuk e mbajne per "burr te mire".

jo vetem ne, por te gjitha civilizimet e botes deri tani. e as ka per te ndryshu ky opinion ndonjehere.

njeriu kurdohere dotekete nevoje per disa ligje MORALE, ato i sherbejne siç neve qendra e rendeses (forca e gravitetit).

pra sipas meje MORALI njeriut i eshte IMPONUAR, prej vete natyres se gjerave, natyres se botes ku ai jeton.

epremte

Primus registratum

po prandaj jane njerezit e medhenj qe ta shperfillin moralin!! teneqes se moralit i bie dhe une jashte po te pakten ne AF tregohuni me open minded!

(pse me ty po flisja?? kujtova se ishe arun!!)