Duhet legalizuar prostitucioni?

arun

Primus registratum
Re: Duhet legalizuar prostitucioni?

Fillimisht postuar nga denna:
[qb] te gjithe jemi shume te vetedijshem qe prostitucioni ne te gjitha rastet eshte nje fenomen qe nuk e evitojme dot.te pakten duke e legalizuar, duke e bere kontrollet e duhura evitojme ta kthejme ne nje vater semundjesh sic eshte aktualisht. [/qb]
dena

kjo qe thoni ju se prostitucioni ka ekzistuar edhe ne te kaluaren eshte e vertete, por kjo gje nuk do te thote se duhet te ekzistoje edhe tani ne kohen tone

edhe ne te kaluaren ekzistonte pirateria dhe te jepte te ardhura te majme , por ce do se sot pirateria nuk ekziston me .............

pra nje fenomen negativ qe ka ekzistuar ne te kaluaren nuk do te thote se duhet te ekzistoje patjeter edhe tani...............

Albert Zylyftari

Primus registratum

Legalizimi i prostitucionit ne Shqiperi do ndihmoje hapjen dhe zhvillimin e turizmit seksual ne kete vend .
Menyre pasurimi apo jo?

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[qb] Legalizimi i prostitucionit ne Shqiperi do ndihmoje hapjen dhe zhvillimin e turizmit seksual ne kete vend .
Menyre pasurimi apo jo? [/qb]
Amerika Nuk Do Të Tolerojë Tregtarët e Skllevërve, Thotë Bush

Presidenti riafirmon përkushtimin e Sh.B.A. ndaj luftës kundër trafikimit të qenieve njerëzore "Amerika nuk do të tolerojë tregtarët e skllevërve", tha Presidenti Bush në Konferencën Kombëtare të Trainimit mbi Trafikimin e Qenieve Njerëzore në Tampa, Florida. Duke e dënuar trafikimin njerëzor si "një prej ofendimeve më të mëdha kundër dinjitetit njerëzor", Bush theksoi që Shtetet e Bashkuara janë "të vendosura ta luftojnë atë krim jashtë vendit dhe brenda tij". Në mbarë botën, të paktën 600,000 deri në 800,000 qenie njerëzore trafikohen nëpër kufijtë ndërkombëtarë çdo vit, duke shtuar që shumica janë gra dhe vajza që përfundojnë të detyruara në industrinë e seksit. Presidenti citoi vlerësime të OKB-së që trafikimi i qenieve njerëzore është aktualisht burimi i tretë më i madh i parave për krimin e organizuar, pas armëve dhe drogës. Bush tha që 24 vende kanë miratuar ligje të reja për të luftuar tregtinë e jetëve njerëzore qysh nga thirrja e tij në një fjalim përpara Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në shtator 2003, dhe 32 janë aktualisht në procesin e hartimit apo miratimit të ligjeve të tilla. Shtetet e Bashkuara po "përballen me vendet që përfitojnë apo tolerojnë nga trafikimi njerëzor", tha Bush. "Ato vende ballafaqohen me sanksione të mundshme që përfshijnë humbjen e asistencës ushtarake dhe ekonomike të Sh.B.A., si dhe humbjen e mbështetjes nga Banka Botërore dhe nga FMN (Fondi Monetar Ndërkombëtar)", shtoi ai. Bush tha që administrata e tij ka ofruar më shumë se 295 milionë dollarë për të mbështetur programe kundër trafikimit në më shumë se 120 vende. Shtetet e Bashkuara, tha Bush, kanë lançuar gjithashtu edhe "një përpjekje të brendshme të pashoqe për t'u marrë me këtë problem brenda vendit". Rreth 14,500 deri në 17,500 viktima të trafikimit futen kontrabandë në Shtetet e Bashkuara çdo vit. "Qeveria amerikane ka një detyrë të posaçme, sepse trafikimi njerëzor është një ofendim për premtimin përkufizues të vendit tonë", tha Bush. Gjatë tre viteve të kaluara, zyrtarë të Sh.B.A. më shumë se e kanë dyfishuar numrin e hetimeve të reja në proces kundër trafikimit, tha presidenti.

"Qysh nga viti 2001, ne kemi akuzuar 110 trafikantë", vërejti ai. "Ky numër është tri herë më i madh se ai i tre viteve të kaluara". Shtetet e Bashkuara gjithashtu kanë ndërmarrë hapa konkrete për të ndihmuar viktimat, tha Bush, duke i trajtuar viktimat e trafikimit jo si klandestinë të paligjshëm por si refugjatë. "Akti i Mbrojtjes së Viktimave të Trafikimit sillte me vete një klasë të posaçme vizash të quajtura viza T, të cilat u lejonin viktimave të trafikimit të qëndroninn në Shtetet e Bashkuara dhe të përfitonin të njëjtat shërbime dhe këshillim që u ofrohen refugjatëve", tha Presidenti. Nisma të tjera të administratës Bush për të luftuar trafikimin përfshijnë ofrimin e " 35 milionë dollarëve si grante për 36 grupe vendore që ndihmojnë viktimat e trafikimit; 4.5 milionë dollarë për nëntë organizata që po administrojnë streha për viktimat; si dhe një linjë telefonike falas, 24-orëshe, për raportimin e incidenteve të trafikimit. Për të kontrolluar anën e kërkesës së ekuacionit, Bush nënshkroi Aktin e Mbrojtjes, i cili u lejon agjencive ligjzbatuese të Sh.B.A. të ndjekin penalisht amerikanët që udhëtojnë jashtë shtetit dhe angazhohen në seks me të mitur dhe imponon ndëshkime të reja strikte. "Ne po u vihemi pas të rriturve të paskrupullt që bëjnë pre të rinjtë dhe të pafajshmit", tha Bush.

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[qb] Legalizimi i prostitucionit ne Shqiperi do ndihmoje hapjen dhe zhvillimin e turizmit seksual ne kete vend .
Menyre pasurimi apo jo? [/qb]
Shtetet e Bashkuara po nxisin vende të tjera që:

Të imponojnë ndëshkime për trafikimin në përpjestim me krime të tjera të rënda

Të miratojnë ligje që ndalojnë trafikimin dhe që gjithashtu sigurojnë mbrojtjen dhe asistencën për viktimat

Të sigurohen që ekzistojnë mjetet ligjore për të kapur të ashtu-quajturit "turistë të seksit"

Të financojnë edukimin parandalues për të pakësuar kërkesën për trafikim, sidomos kërkesën e krijuar nga paqeruajtësit ushtarakë dhe civilë dhe personel tjetër ndërkombëtar në rajone konfliktesh dhe pas-konfliktesh.

Presidenti Bush ka urdhëruar Forcat e Armatosura të Sh.B.A. që të adoptojnë një politikë të "tolerancës zero" kundrejt çfarëdo praktike që shoqërohet me trafikimin, dhe NATO-ja ka një politikë të re kundër-trafikim për të gjitha forcat që shërbejnë në operacione të udhëhequra nga NATO.

epiphany

Primus registratum

Fillimisht postuar nga arun:
[qb]
[qb] te gjithe jemi shume te vetedijshem qe prostitucioni ne te gjitha rastet eshte nje fenomen qe nuk e evitojme dot.te pakten duke e legalizuar, duke e bere kontrollet e duhura evitojme ta kthejme ne nje vater semundjesh sic eshte aktualisht. [/qb]
dena

kjo qe thoni ju se prostitucioni ka ekzistuar edhe ne te kaluaren eshte e vertete, por kjo gje nuk do te thote se duhet te ekzistoje edhe tani ne kohen tone

edhe ne te kaluaren ekzistonte pirateria dhe te jepte te ardhura te majme , por ce do se sot pirateria nuk ekziston me .............

pra nje fenomen negativ qe ka ekzistuar ne te kaluaren nuk do te thote se duhet te ekzistoje patjeter edhe tani............... [/qb]
mjafton te jesh pak realist asgje me teper.ky eshte nje profesion qe praktikisht ka lindur me njerezimin dhe kam pershtypjen do vdesi me te.ceshtja qendron ne zgjedhjen e te keqes me te vogel.ne pamundesi per ta zhdukur evitojme nje ser aspektesh negative.

arun

Primus registratum

[qb]
[qb]
dena

pra nje fenomen negativ qe ka ekzistuar ne te kaluaren nuk do te thote se duhet te ekzistoje patjeter edhe tani............... [/qb]
mjafton te jesh pak realist asgje me teper.ky eshte nje profesion qe praktikisht ka lindur me njerezimin dhe kam pershtypjen do vdesi me te.ceshtja qendron ne zgjedhjen e te keqes me te vogel.ne pamundesi per ta zhdukur evitojme nje ser aspektesh negative. [/qb]
realist me baxhellat qe nuk duan te punojne as qe behet fjale fare , baxhellat jane baxhella dhe pike mbaroi , ky eshte nje fenomen qe ka shkaqe social-shoqerore ,kjo eshte e vertete, por kjo nuk justifikon kurre kete profesion , prostitutat duhet ta dine mire qe perpara se te kryejne nje pune te tille duhet te sigurohen mire dhe qarte se i kane ezauruar te gjitha shanset qe i afron shoqeria dhe ketu calon puna sepse prostitutat nuk duan te bejne nje pune normale dhe sigurisht qe te marin edhe te ardhura normale

ciao

soni2

Primus registratum

[qb]
[qb]

ti ose je trap ose ben vete ???

si nuk ekzistoka pirateria sot ????

ku e do ne det apo ne toke ????

hape televizorin po te doli kohe se para pak kohesh u sulmua nje tanker japonez !!!!!

ke noi gje interesante ti japesh temes????

prostitucioni ka ekzistuar dhe do ekzistoje me njeriun !!!!
nqs nuk ka njerez me do pushoje se ekzistuari!!!!

ajo shoqeri e paster siç e do ti ekziston vetem ne broshurat e sektit tend !!!!!

epiphany

Primus registratum

realist me baxhellat qe nuk duan te punojne as qe behet fjale fare , baxhellat jane baxhella dhe pike mbaroi , ky eshte nje fenomen qe ka shkaqe social-shoqerore ,kjo eshte e vertete, por kjo nuk justifikon kurre kete profesion , prostitutat duhet ta dine mire qe perpara se te kryejne nje pune te tille duhet te sigurohen mire dhe qarte se i kane ezauruar te gjitha shanset qe i afron shoqeria dhe ketu calon puna sepse prostitutat nuk duan te bejne nje pune normale dhe sigurisht qe te marin edhe te ardhura normale

ciao [/QB][/QUOTE]

me keto idealizma ti s'ke per te arritur kurre asgjekundi!!!

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga to57:
[qb]
[qb]
[qb]

ti ose je trap ose ben vete ???

si nuk ekzistoka pirateria sot ????

ku e do ne det apo ne toke ????

hape televizorin po te doli kohe se para pak kohesh u sulmua nje tanker japonez !!!!!

ke noi gje interesante ti japesh temes????

prostitucioni ka ekzistuar dhe do ekzistoje me njeriun !!!!
nqs nuk ka njerez me do pushoje se ekzistuari!!!!

ajo shoqeri e paster siç e do ti ekziston vetem ne broshurat e sektit tend !!!!! [/qb]
trap nuk jam dhe jam shume i bindur per ato qe flas , dikur piratet benin ligjin neper dete dhe oqeane tani nuk ekzistojne me , kuptove....

disa episode sporadike te vecuara nuk do te thote se eshte kthyer pirateria neper dete si njehere qemoti

flej gjume tani se je mire aty

Anana

Primus registratum

E shof qe qenka nxehur ca gjakrat ketej po une kam nje pyetje neutrale.

Ka ndonje ndryshim midis prostitutes dhe baxhelles? Sinqerisht e kam. S'e kam te qarte kuptimin e fjales baxhelle.

exp-s

Primus registratum

edhe une e kam nje pyetje:
po ndryshimin midis putanes, karaputanes, rrospies dhe kuckes e di njeri?
se jane sh fjale afer e afer
respekte plako

Albert Zylyftari

Primus registratum

prostituta eshte me pak dinjitoze se baxhella.
baxhella ben te njejten gje, por eshte e mbrojtur nga ligji.baxhella mund te quhen edhe ato femra qe ndoshta kendojne dhe kercejne ne lokale publike.(nuk jam edhe aq i sigurte)

Anana

Primus registratum

aaa ok, shkurt muhabeti emra sexiste per femrat. Ne ca gjuhe kane te tille emra edhe per meshkujt po jo ne Shqiperi me duket.

Albert Zylyftari

Primus registratum

Nuk ka pse degjenerohet bota, se ne fund te fundit, cdo njeri shef familjen e vet.
Po te shikosh, prostitutat vijne nga familje te ulta, kurse familjet me tradita nuk jane degjeneru ne asnje vend te botes.
Mendoj se pedofilia eshte problem me degjenerus se prostitucioni.

do vdes per ty

Primus registratum

yllis me beso qe degjenerohet , jo shume kohe me pare lexova nje artikull ku banoret e nje lagjeje ne durres kishin lajmeruar policine se kishin shtepi publike ne lagje, ti je cun edhe nuk e di si mendon ti po une qe jam femer po te isha e martuar edhe me femije , cun ose cupe, do ndihesha shume JOREHAT NE KUPTIMIN E PLOTE TE FJALES, qe ne fund te rruges ku burri im kalon, ku djali edhe vajza ime kalojne , "punojne" femra te tilla. me mire ashtu ilegal kush do le te veje periferive naten edhe te bej cte doje, kush se ka djalin ose burrin nen kontroll( ne kuptimin e mire te fjales) do ta pesoje ndersa ne mes te dites ne mes te lagjes shtepi publike huhhhhhhhh sja uroj asnjerit.

epiphany

Primus registratum

burri nuk mbahet nen kontroll.(cfare familje do ishte ajo?) pastaj me beso nese do doje te shkoje ne nje shtepi publike, do shkoje, si te jete ne fund te rruges si te jete shume larg shtepise.keto jane ato ane negative qe menjanohen me legalizim.nje shtepi e tille e autorizuar nuk do ishte kurre ne nje vend te tille.

do vdes per ty

Primus registratum

hi denna, nuk u shpreva qe duhet mbajtur burri nen kontroll, ajo eshte gjeja me e ulet qe mund te beje une si femer per te ulur veten time dashuria nuk imponohet dote kurrsesi, porrrrrrrr thashe qe shtepite publike sic hapen ne tirane ose neper rrethe ne qender te qytetit(te paligjshme) jane problem, ne mes te dites degjenerim ne mes te lagjes, te ishte naten perifereve se kam problem syte le te nxjerrin.

epiphany

Primus registratum

po pikerisht per arsye te tilla une mendoj qe legalizimi do ndihmonte.te zhduket si fenomen , nuk mendoj se ka per te ndodhur ndonjehere.

arun

Primus registratum

[qb] po pikerisht per arsye te tilla une mendoj qe legalizimi do ndihmonte.te zhduket si fenomen , nuk mendoj se ka per te ndodhur ndonjehere. [/qb]
kriza e besimit për të ardhmen

"...Ç'ka më pret, çdo të më sjellë e ardhmja? Unë nuk e di, nuk parandjej asgjë... Para meje gjithmone ka hapësirë të zbrazët, ajo që më shtyn përpara është një konsekuencë, e cila shkrihet pas meje. Kjo jetë në themel dhe në mënyrë aq të tmerrshme është e kthyer kokëposhtë saqë kjo nuk mund të durohet". (S. Kierkegard)

Shqipëria bën pjesë në vendet me popullsi më të re në moshë. Brezi i ri ka përbërë rreth 15-20% të popullsisë së vendit këtë 10 vjeçar të fundit, tregues i lartë ky krahasuar me vendet e tjera. Fakti që popullsia rinore zë një vend të konsiderueshëm të popullsisë së vendit, përveç ndikimeve pozitive është shoqëruar edhe me kontradikta, të cilat kanë pasur dhe vazhdojnë të kenë pasoja negative. Liria në kuptimin më të thjeshtë të saj është dëshira për të mos pasur kufizime. Ata që e vlerësojnë lirinë duhet të thyejnë çdo kafaz skllavërie. Rinia e sotme gjendet ne një krizë besimi, për pasojë edhe në një varfëri shpirtërore, e cila e minimizon gjithnjë e më shumë motivin për të menduar dhe ndërtuar të ardhmen. Për pasojë patologjitë sociale si; droga, alkoolizmi,prostitucioni, etj, po krijojnë një situatë krize të përgjithshme, duke vënë në pikëpyetje mjaft vlera shoqërore e morale. Keshtu që sot është bërë tepër e vështirë të përcaktohet se çfarë është e drejtë dhe çfarë jo, çfarë është e lejuar dhe çfarë jo. Sot gjithçka ka kaluar në planin individual, pra, e mirë apo e keqe është ajo që unë e mendoj si të tillë, nuk ka vlera morale,sociale, JO, ato janë hedhur, flakur tutje.

E keqja më e madhe qëndron në faktin se edhe alternativat që i ofrohen rinisë së sotme janë në thelb negative. Në to kombinohen mënyra të çuditshme të veshuri, të modeleve, të flokëve, parapëlqimi për të qenë i ndryshëm apo i veçantë nga të tjerët, gjetja e rrugëve për t'u shmangur nga bota e organizuar. Eshtë e natyrshme që të gjitha këto nuk të çojnë asgjëkundi dhe një gjë e tillë as që mund të pretendohet. Në të vërtetë ajo nuk është gjë tjetër veçse rruga drejt një pike të vdekur, pa kuptim. Sado paradoksale që të duken arsyetimet e mësiperme, e vërteta është se të rinjtë ndjehen të çorientuar. Ata janë vënë në kërkim të qëllimeve, të cilat do t'i lidhin me diçka. Ndoshta emëruesi i përbashkët i disa prej zgjedhjeve të parapëlqyera të të rinjve është armiqësia ndaj një realiteti monoton dhe pa të ardhme. I riu i sotëm thjesht ka harruar se kush është. Ai ka projektuar përfytyrimin vetëm nga jashtë dhe në mënyrë sipërfaqësore mbi botën. Pastaj kur ka arritur ta "njohë" botën në një kuptim të tillë të jashtëm, ai ka kërkuar të rindërtojë një ideal të vetvetes të mbështetur mbi këtë dije te jashtme. Do të mund të thuhej se kriza e sotme (në mënyrë të vetëdijshme apo jo), është përpjekja për të "zhdukur zotat", për t'u shkëputur nga hyjnorja. Por njeriu nuk mund t'i shpëtojë efekteve të veprimeve të tij, të cilat janë frute të gjendjes aktuale të qenies së tij. E vetmja shpresë e tij është të mos jetë më krijesa rebeluese, por të lidhë paqe me botën . Kjo është thirrje drejtuar njeriut për të kuptuar kush është ai dhe për t'u bërë i vetëdijshëm për atë shkëndijë të amshimit, të cilën ai e ka brenda vetes.