Fillimisht postuar nga Tironsi_NY:
[qb]
Fillimisht postuar nga Goca Babit:
[qb] Une kam degjuar se dialekti i veriut do te behet gjuhe zyrtare vetem per Kosoven. Jam shume d'akord. Pastaj, nqs e keni vene re ne shqiptaret(une personalisht evitoj me sa te mundem)por, dikush ne vend qe te thote krehje flokesh ja kerrcet ne petinature, ose ne vend te thone pershendes thone salutoj, ne vend te thone perime shkojne e ja kerrcasin me verdura!!!!!!!! Normalisht mua me pelqen ruajtja e kultures Shqiptare, dhe traditave por jo te gjitha....
Une jam d'akord per vendosjen e dialektit te veriut si gjuhe zyrtare ne Kosove, dhe per t'i thene fund huazimenve KOTI ne gjuhen Shqipe. [/qb]
s'paske degjuar ndonejhere kosovare te flasin ti me duket. Kerr cfare esht? shqip? Kosovaret kane shume fjale qe i perdorin direkt nga anglishtja sidomos ato fjalet anglisht qe mbarojne me "tion". Ne kosove kane qene shume te pakta shkollat shqip prandaj edhe njohuria per shqipen eshte shume me e kufizuar se ne shqiperi dhe kjo ben qe te lindi edhe me shume nevoja per huazime. Kshuqe gegerishtja nuk eshte zgjidhje per huazimin e fjaleve. Per ate tjetren jam dakord qe kane te drejten te zgjedhin si gjuhe zyrtare ate qe kuptojne me mire.
Edhe Shqiperia e ka gjuhen. Sic e tha dhe nje tjeter me pare tironsat nuk kerkojne te behet tironcja gjuha zyrtare, se dhe un s'flas kshu si po shkruaj po ne shkolle kam mesuar gjuhen zyrtare dhe me ate merremi vesh te gjithe. Cdo qytet shqiptar ka dialektin e vet, cfare do behej sikur te gjithe te kerkonin te behej dialekti i tyre zyrtar? Kto budalliqe jane vetem percarje midis shqiptareve. Flisni si te doni, s'ju ndalon jeri, po si un dhe ju kur te shkruajm qe te na marrin vesh te tjeret do perdorim gjuhen zyrtare.
Si duhet ta bejm ne per cdo dokument te shkruajme 60 versione nga 1 per qytet? [/qb]