Domosdoshmenia e kthimit te gegnishtes?

pzn

Forumium praecox
Re: Domosdoshmenia e kthimit te gegnishtes?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
1. O ari peshkatari, ari gjuetari, sa vjet shkolle ke bere ti mer dak? Jo se dukesh qe ke kapacitet te paparë.
2. Ku ke qene me pune me perpara ti? Apo mbillje bostan me Nasin edhe ti?

[/ QUOTE ]

2 diploma universitare ne perendim, tash 4 vjet ne nje strukture te rendesishme shteterore qe lufton terrorizmin.

Qerratai

Primus registratum

Me fal pzn, nje pyetje... diplomen e shkolles se mesme, ne gegnisht e ke apo ne shqipe letrare ? /pf/images/graemlins/laugh.gif Vete shkollen e mesme, librat, leksionet etj etj, ne ca gjuhe i ke bere ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

pzn

Forumium praecox

Me fal pzn, nje pyetje... diplomen e shkolles se mesme, ne gegnisht e ke apo ne shqipe letrare ? /pf/images/graemlins/laugh.gif Vete shkollen e mesme, librat, leksionet etj etj, ne ca gjuhe i ke bere ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

z. krejt hajvan, te pergjigjem me knaqsi, te shkolles se mesme ne gjuhen e pushtuesit toske, diplomen e juridikut ne italisht, dhe masterin ne akademine e fbi ne anglisht.
ndihem keq se nuk kam asnji arsimim ne giuhen teme amtare....

Qerratai

Primus registratum

Po pra, zotrote qe ke vene tellallin ne forum per gjuhen tende... je i pari qe s'ben asgje ne ate gjuhe /pf/images/graemlins/lol.gif

Shkollen, pra punen, pra buken e gojes, ta paska dhene pushtuesi toske, breshkaxhiu italian, dhe klyshi kurves amerikan. /pf/images/graemlins/wink.gif

pzn

Forumium praecox

Po pra, zotrote qe ke vene tellallin ne forum per gjuhen tende... je i pari qe s'ben asgje ne ate gjuhe /pf/images/graemlins/lol.gif

Shkollen, pra punen, pra buken e gojes, ta paska dhene pushtuesi toske, breshkaxhiu italian, dhe klyshi kurves amerikan. /pf/images/graemlins/wink.gif

[/ QUOTE ]

shkollen punen dhe buken e gojes e kam fitue vete, ashtu sic jam i sigurte qe e ke fitue edhe ti!
psh sami frashni ishte diplomue turqisht, dhe i9 sherbeu turkise, por nuk ishte krejt dakort me faktin qe shqipja nuk lejohej me u shkrue!!! Asnji nga pjesmarrsit e kongresit te manastirit nuk ishte diplomue shqip....

pzn

Forumium praecox

kam kene i persekutuem politik pra shkollen e mesme e kam marre me sakrificat ma te paimagjinueshme, universitetin ne Itali e kam nise mas 4 vjetesh qe kam shkue si emigrant fillimisht klandestin, masterin rastesish mekense si cv nar kolegt e mi isha nar ma te mirt...2 giuhe, kompiuter, etj etj, pra nuk me ka dhane kush gja....nuk jam kene nipi i naj kriminelit sadist sigurims qe ta gjejsha sofren shtruem....

pzn

Forumium praecox

lexova gjitha postet e ksaj temet dhe mrrina dy perfunime

1-te gjithe tosket e forumit dun te majne sllavo-tosknishten e androklis kostallaris, kurse geget e forumit prononcohen per rehabilitimin e gegnishtes, edhe pse si giuhe ka kene e kultivueme shume para tesknishtes

2- kush don me kuptue otuzitetin serb per kosoven, mun te vijne e te shohin shovinizmin dhe verbnine e toskve.

pzn

Forumium praecox

1-qe nje gjuhe apo dialekt te jete mbizoteruese ka dy forma: dhuna dhe zhvillimi.

2-Natyrisht, geget mund te rrokin armet dhe t'i detyrojne njerezit te rikthehen tek gegnishtja, por nuk jam e sigurte per rezultatin?! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

[/ QUOTE ]

sonila, para nja 5 vjetesh ziheshim ne kete forum, por duhet te te njoh nji nershmeri intelektuale te pashoq....
nji pyetje, pa bajonetat e serbise qe tju vijne ne nime, do te vejeshe bast per rrezultatin??? /pf/images/graemlins/wink.gif

antip

Primus registratum

O prrrczn ! A e kupton se cfare budalleqesh je duke shkruar? Ti mendon se ndaj gegeve tosket kane ushtruar dhune dhe shovenizem???!!! /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif Ah mor i mjere te paskan shplare trute... E di c'ke? Propozo ndarjen e Shqiperise ne Shkumbin se do dalesh i nderuar. /pf/images/graemlins/winkwink.gif Besome, nuk tallem, te gjithe do te te thone "BRAVO"...

eniad

Forumium maestatis

Po lexoj shkrimet e mesiperme dhe, sinqerisht, asnjeri prej tyre nuk ka piken e tharmit brenda. Nese jeni ne gjendje, diskutoni si njerez te qyteteruar pa fyer njeri tjetrin; ketu diskutohen ide, jo njerez. Ne te kundert, shkrimet tuaja do te fshihen pa paralajmerim. Faleminderit per mirekuptimin!

eniad

Forumium maestatis

Po e shoh qe tema, pervec hedhje-pritjeve te kota, nuk jep aspak informacion me shume se ai qe eshte dhene; se, jo per gje, nuk na mjafton qe e kemi me dy koke ate te shkreten shqiponje (dy shqiptare nje mendje nuk behen), po na duhet te fillojme me gege kunder toskeve dhe e kunderta tani.

Per rrjedhoje, tema mbyllet perkohesisht!

R

rei shyti

Guest

Samanta Oj Sama,
po cfare kujton ti mi vajze se jugu nuk paska patur kurre shkrimtare?,se jugu nuk ka ditur shkrim e kendim?
Vellezerit Frasheri,Mit'hat Frasheri,Hoxha Tahsini,Naum Veqilharxhi,Kristoforidhi etj etj.
Ah,e sa per Millosh Gj... Nikolain,ai ishte malazes,dhe aty 2 cop vjersha qe shkroi i shkroi vetem ''kushtuar mjerimit ne Shqiperi'',si minoritar qe ishte ,po ashtu nga idete e tija sllavo-komuniste.
E sa per Kadarene,kete tashme e ka marre lumi,e bashkon e njeta fe dhe ide me Abraham Rugoven,Kadare ndrron sa here rete zene diellin.
Pale,keto kohe ai po flet edhe serbisht duke akuzuar ''ekstremistet kosovare''.Kadare harron ku ka lindur,nuk shikon qytetin e tij ku mbizoteron greqizimi,por po kerkon t'u jap mend kosovareve,patjeter qe ky bastard eshte me te njejtin mision si Rugova;me misionin e Opus Deit.
Keqedashesit,percaresit e kombit;vecse po kerkojne,ndasi fetare,kthim me cdo menyre te kutures sone ne ate qe kerkon Vatikani,nje nga keta sharlatane qe po ashtu kerkon te flase gegerisht eshte edhe K Myftaraj;ndjekes i Kadarese,me palo librin e tij kundra Fese Islame..
Nga Korca,i cili kerkon te flase e shkruaj vetem gegerisht.Medet per kesi soj sorrollopash qe kerkojne te kthejne historine.Keta harrojne qe 90%e rilindasve ishin toske.

D

Drilon Jahdauti

Guest
Prej ktyne fjalve shifet kjartas randsija e madhe, qi per kóm mund të ketë të mbledhunt e «folklores» komtare. E do vû n’oroe, se ktû, perj ngushticet të vendit, kjo randsí u prû vetem në pikpame estetike-letrare e tue skjyrtue vetem nji degë të «folklorës»: poezín popullore. Po t’ishte vendi, po t’a lypte puna me e peshue ket randsí nder të gjitha pikpamet shkencore e letrare, kishte me û pá fort mâ kjartë detyra, qi ká Qeverija e intelektualt shqyptarë, mendjet të kthjelltë e vullndeset të mirë, me u perkujdesë per të mbledhunt e të bashkuemt e ktij visari komtár, qi âsht «folklora».

INIT

Forumium maestatis
GEGERISHTJA , THEMELI I GJUHES SHQIPE !!!

Ne perjudhen e sundimit te sistemit komunist, injoranca sundoj mbi diturine .....
Duke qen qe lideri injorant E. H. ishte nga jugu i shqiperise beri gjuhe zyrtare ate te jugut. ( Pa marrur parasyshe qe shqiperija s'eshte vetem jugu)
Une dicka di te them: Shqiptaret sot ne pergjithsi flasin nje shqipe te ndermjetme tama ate qe duhet te jete gjuhe zyrtare ... ( Sdo te jete e larget dita kure gjuhes tone letrare do ti pershtaten dhe pjese te gegerishtes, qe tashme popullsija i perdor gjersisht ... ) ;)