Dikush te flase per Nicholas Berg!

Dikush te flase per Nicholas Berg!

Me vjen mire qe ne forum mundemi te flasim per te gjitha dhe t'i themi gjerat ashtu si i mendojme. Javes se shkuar hapem ate temen e nxehte per abuzimet ndaj irakeneve ne burgjet amerikane. I nxorrem fotografite dhe thame "Turp!". Por a nuk duhet te themi dhe mendojme ne te njejten menyre kur jane arabet ata qe kryejne krime te paimagjinueshme?
Por u bene dy dite qe bota flet per Nicholas Berg qe u ther si kecat per Kurban Bajram, por Albforumi thuajse nuk e permedi fare. Disa prej jush shkruan per te, e di, ju falenderoj.
Por ka nje standart te dyfishte ndermjet shume prej jush, qe disi justifikon kafsherine e Al Qaides. Une them, "secilit te veten", gjithashtu them, "kush vepron si vrasesit e Nick berg nuk meriton te jetoje". Ju do vazhdoni te pretendoni se nuk keni televizor ne shtepi?
capt.7051241au.jpg

disku

UNI
Re: Dikush te flase per Nicholas Berg!

iqinenonço paske pas vdek me pa gjoks iraken firme.
Ne islam lakuriqesia e gruas perben humbje te moralit edhe jo vetem aq por ate e thashe si nje nga shemujt e torturave. Ka edhe me te egra sic thashe 2 meshkuj te bejne sex midis tyre. Apo te vriten te burgosur nga dhuna psikologjike edhe fizike e agjenteve te CIA-s. Mos harroni Berg ishte arrestuar edhe nga vete ushtaret amerikane per disa dite nqs nuk gabohem. E pra realitetin se di asnjeri edhe nuk besoj se do ta nxjerre kush ne drite. Berg ishte me shume se nje pronar firme ndertimi.
Pasta ne nje deklarate te Al Zhazires studiohet vrasja e Berg dhe nga analizat duket se jo vetem qe gjaku qe duket eshte shume pak po te konsiderohet qe u pren koka dhe damaret jane shume te trashe aty dmth gjaku del me shpejtesi te larte edhe ne mase. Plus kur thuhet qe e preu Zarqawi kjo pergenjeshtrohet per vet faktin se Zarqawi eshte vrare ne Afganistan ne bombardimet e amerikaneve.

Sa per ate serbin qe me therriti arab nji pergjigje kam.Nqs do te te jepja nr do me duhej te shkoja ne Abu Graid te numeroja viktimat Irakene qe te vendosej ballancimi.

koppertoni

Primus registratum

Pasta ne nje deklarate te Al Zhazires studiohet vrasja e Berg dhe nga analizat duket se jo vetem qe gjaku qe duket eshte shume pak po te konsiderohet qe u pren koka dhe damaret jane shume te trashe aty dmth gjaku del me shpejtesi te larte edhe ne mase.
Ahhh. Si puna e kishave ne Kosov. U dogjen ca anembane Kosoves por jo te tera. Faleminderit qe e ben kaq te lehte argumentin. Korrespondon me te Alzharires.

disku

UNI

Clidhje kane kishat ne kosove? Apo harrove qe dje ne shtypin amerikan Shkruhej. Marines hammer mosque suspected as shield of Moqtada Al Sadr guerrilas Apo do me thuash eshte edhe xhamia kult terrorrizmi? Harrove qe ne ato kishat ortodokse Serbe fshiheshin tigrat e Arkanit qe sulmonin popullin e therrnin Shqiptare me thika te ndryshkura? idete e tua sme kane pelqyer asnjehere ama te mbaj mendse llogjikoje pak me me tru perpara. Te eshte bere mendja serbi e Kosove edhe do e lidhesh me gjithcka. po flisnim per Berg edhe si u ekzekutua mizorisht per te cilin un personalisht u shpreha jam kundra.
Ke cke per temen bujrum ta diskutojme, perndryshe fol me murin se skam ngene te merrem me komente idiote si ai i kishave me siper.

bebi

Primus registratum

sa mir nuk editohen njerzit ktu... ncncncnn
uni, kurgja personale, por pash qe kishe editu te tema e teologjis "feja ne rritje...".
cfar fatit qe ty ktu ato fjalet me * nuk ti editojne :wink:

bebi

Primus registratum

m'thuj ku ke gjana per me editu, edhe ta kryj porosine. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

SWALLOWS:
Ja keshtu e kupton kete lufte ajo pjese e trashe e publikut amerikan. Po mos te shprehesh mallengjim me vrasjen e Nikut justifikon kafsherine e Al-qaides (!). Vetem atehere sipas temehapesit meritoni dhe falenderime. Ca njerez jane megjithmend te semure!
Blah blah blah
Ata per te cilet kam shkruar e dine. Po t'i kishe dy pare mend me teper dhe te mos ishe kaq ne dashuri me veten do kishe heshtur.
Ve bast qe lexon postimet e tua dhe buzeqesh. Pemthym! :thumbsup:

personazh

Valoris scriptorum

po mendoja ndryshimin e trajtimit te ktyre gjesteve te perçmushem:

ata qe i prene koken tjetrit, e hodhen ne web, ku mund ta shihnin te gjithe.

ata qe torturuan te tjeret (dhe torturat mesa degjova ishin shume te larmishme, vdekjeprurese si psh ajo e kafshmit nga nje neperke dhe len'ja ne agoni, ose kafshime nga qente qe s'e besoj se do kene qene çiuaua) nxoren vetem disa nga ato qindra foto qe flitet te jene bere, biles edhe xhirime video (te cilat jane pare vetem nga komisjonet e hetimit)*.

tani pytja vjen natyrshem: po pse?

se kemi te bejme nga nje ane me barbare, e nga ana tjeter me te civilizum? apo kemi te bejme me barbare nga te dyja anet, po ca e shprehin lirshem e ca jo? ....dhe pytjet ne koke me vazhdojne!

pergjigja ime: eshte nje e share e madhe, se analizat me duken te kota.

*korigjim

disku

UNI

uni, kurgja personale, por pash qe kishe editu te tema e teologjis "feja ne rritje...".
cfar fatit qe ty ktu ato fjalet me * nuk ti editojne
Blu un ato fjalet me * sja etiketova njeriu ama skam faj qe ne shqiptaret edhe shprehjet frazollogjike i kemi me meze brenda. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pastaj per i vetmi privilegj qe kam une ne forum eshte fakti qe kam roje qe me perforcojne fjalet me meze. E keqja osht se e bejne me te qeshme sikur po me bejne ndonje nder.

nejse se na moderoi Nazhi prap na i gjo per bergun a keni?

ali

Primus registratum

Paqja per ata qe ndjekin te drejten.
Dikush te flase per Nicholas Berg...
Habitem si nuk foli asnjeri per Italianin i cili u vra perpara Nikolasit. Apo thua e kan vrare shpejt pa e toturu duke e therur si dash rrace (jo se jam dakord per nje gje te tille).
Mire po çfare u priste prej Irakeneve te benin kundrejt gjithe ate qe e kan bere dhe bejne amerikanet ne irak. (duke mos harruar ketu dhe Afganistanin). Te japim nje shembull te vogel dhe te fresket, Fel-luja. çfaj kishin mbi 300 grat dhe femije qe te vriten me snajper amerikan, apo thua ata nuk shikonin se kush ishin ata. Qau njeri per ta? Apo ata ishin bij kafshesh dhe Nikolasi bir njeriu.
Perse duhet te shkojme larg. Kosova e shkrete. Brohorasin te shkretet, Urraaaaaaaaaaaa, na çliroi Amerika. Harruan qyqaret se Amerika e la serbin te bente kerdine mbi ta dhe i keni pare vete fotot. Askush nuk qau per to.
Shikojme perdite çfare ndodh ne palestine. U vra nje çifut, del derri Sharon dhe thote " I shikoni palestinezet, ata nuk e duan paqen". Vriten palestinezet, u prishen shtepiat u rrembehen tokat, Bushi i rreh krahet Sharonit dhe thote "Izraeli ka te gjith te drejten me mbrojt veten e tij".
Kthehemi ne Irak. Po per perdhunimin e grave ne burgjet amerikane (ne irak) a ka fol njeri? Heshtje. Askush nuk fol. Qorra, shurdhe, memece.
U ther nje Amerikan. U be nami, ishte civil, ata jane kriminele, perse nuk e hengren (thote njeri ne kete teme) e ta çonin deri ne fund kafsherine e tyre. Bushi tha per Ramsfeldin " Ai eshte duke bere si duhet punen e tij" atehere mund te thuhet qe edhe Irakianet jane duke bere si duhet punen e tyre.
Nqs Bushi thote se Ramsfeldi po e ben punen si duhet (duke i marre ky i fundit te gjitha pergjegjesite per çka ndodhi neper burgje) atehere e njejta gje i thuhet dhe irakeneve.
Besoj se asnje nuk e don ate te gjorin me shume se babai vet i cili akuzoi Bushin per vrasjen e birit te tij.
Mos prisni qe irakenet ti ledhatojne Amerikanet. Ai i cili filloi i pari ka bere padrejtesine me te madhe.
(Mos te kujtoje njeri se une jam dakord me ate qe ndodhi)

bebi

Primus registratum

Dhe shiko mos dilni nga tema se jom gjithe nerva dhe do ju editoj me termen!

un tu than ku m'shkoj postimi qe i bana sailorit.

salo, un t'jam pergjigj, "meqe s'ka problem se ku, s'duhet me pas randsi se kur", po si duket ky mafjozi e ka fshi.

Rrugac, ta po t'editoj kaq keq un ty, sa edhe emnin kam me ta editu merr vesht? :mad: /pf/images/graemlins/tongue.gif

Blue lal, maro pun shpejt me editimin se nuk te le mo gjo Gac Meremedori.

o zot sa kam qesh :lol: :lol: :lol:

koppertoni

Primus registratum

Musliman e gjete arsyen pse Al Qaida nuk godet me Ameriken. Duhet pergezuar Rumsfled qe i paska vajtur mendja te bejne nje plan te tille.

Tani duhet te kuptosh nga e gjen inteligjencen Amerika te paralajmeroje sulmet qe do te ndodhin ne Saudi Arabia, Jordani, Spanje etj. etj.

Rumsfeld po mbron Ameriken. CIA & FBI falimentuan te paralajmeronin 11 shtatorin. Artikull qe sduhej botuar. Nuk duhet diskredituar Rumsfled pse perdor metoda te paskrupullta. Eshte biznes i qelbur por nje qe e mban ameriken te sigurte nga nje 11 shtator tjeter.

ali

Primus registratum

Pislliku nuk sjell vetemse pisllik. The dirty business te çon ne humnere mor lal.
Nuk vjen rehatia me pisllik porse vjen duke i lene te tjeret rehat.

Danae

Primus registratum

une nuk thashe tjeter pervecse tema ka nxitje per te vene njerez nen driten e nje akuze,pasi qe ne fillim blendi shkruan qarte asnjeri nga ju nuk foli,e pra kishim folur e e kishim denuar,uni ka komentuar Islami nuk eshte ky /pf/images/graemlins/frown.gif .
Monlight hipokrite nuk behem,e te lutem shume megjithe respektin hipokrite nuk lejoj te me thoje asnjeri,sidomos dikush qe nuk me njeh fare.
thjesht nuk dua te denoj nje akt sepse ne nje fare menyre blendi po ma imponon,une vrasjen e denoj,aktin e kam denu por nuk di pse te gjithe muslimanet kry per emer te kerkonin falje,per dicka qe lidhje me Islamin nuk ka sado te behet ne emer te tij,prandaj nese doni te dini se cfare eshte Islami askujt nuk i kushton asgje te marri e te lexoje nje liber,te beje nje pyetje direkt,te takoje nje hoxhe,por jo te kaloje ne akuza duke qene i paditur e duke perdore figura letrare per te ngjalle meshiren,thjesht askush nuk mund te me ndaloje te mendoj qe shkrimi i blendit mua te me ngjaje njefaresoj me lote krokodili.E figurat e tij letrare mgjth pasionin per letersine sucks se njeriu ben paralelizma me cfare di e jo me cfare nuk ia ka haberin fare.
Historia e Kurban Bajramit ka lidhje me meshiren e Zotit mbi Hazreti Ibrahimin,qe u sprovua aq fort sa nje njeri me nje karakter normal nuk mund ta perballonte,e Zoti meshiron besimtarin,ne vend te Kurbanit Njerezor u ther nje qengj.Kjo per fene Islame eshte prova me e qarte e meshirimit e besimit se pas cdo veshtiresie per besimtarin ka pase e ka te mira,eshte busulla per te mos humbur kurre shpresen ne jete...e blendi ka arrogancen ta perdore si figure letrare paralelizuar me aktin e nje krimi,nje vrasjeje qe behet per motive politike.
Une nuk do e kisha perdor kurre kete lloj metafore drejtuar ndaj nje feje tjeter,per rrespektin e Hazreti Isase,Jezu Krishtin,per rrespektin e Librit qe iu pat dhene,per rrespektin e atyre njerezve qe besojne vertet ne Zot e ne paqe.Ndersa blendi na akuzoi se ne nuk e denuam aktin,se nuk hapem nje teme...sinqerisht aspak e akuzuar nga fjalet e blendit nuk ndihem,e ata qe dine se cfare eshte Islami nuk akuzojne,akuzat vijne nga Injoranca,e sqarimin e kisha ndaj teje moonlight per efekt te asaj fjales hipokrite qe me bani shume shume efekt.

zog

Primus registratum

o ASr (oj ti qe i ndrron nicket nga tre here ne dite) po si su lodhe xhanem, me vjen keq qe po te drejtohem ty personalisht, po mjaft mo, per me teper ka kater faqe qe thu te njejten gje.

s'ma ha menia qe pati amerikan qe i mbrojti ato fotot diskriminuese, megjithese ne raste te tilla per mendimin tim i diskriminuari eshte ai qe duhet ti shtroje pyetje vetes dhe jo diskriminuesi.

ndersa ju "muslimanet" s'pushoni tu argumentu pa lidhje e llogjike. kam fillu ti jap te drejt Rames qe njehere tha (pak a shume): zgjidhi brekushet turku ne myzeqe dhe hodhi sperme gjithanej tu infektu venim me kelyshat e tij.
thirjet e juja duken sikur thone; dum baben! dum baben!

ne arabi e keni o rob te allahut, çe kerkoni ne perendim.

Danae

Primus registratum

une nje gje thashe e nje gje perserita,ashtu me duket ashtu them.

Blendi

Primus registratum

Ne fillim fare:
Por u bene dy dite qe bota flet per Nicholas Berg qe u ther si kecat per Kurban Bajram, por Albforumi thuajse nuk e permedi fare. Disa prej jush shkruan per te...
Chill pill. Vec nuk duhet te kisha perdor Bajramin per analogji, u nxitova aty (Dit duhet te mos i meshosh kesaj 100 here pasi tre faqe me pare kerkova ndjese dhe thash se qe e paqellimte dhe jo me arrogance - leshoje tani, apo s'leshon dot?). Sa per t'tjerat, qendroj pas fjales sime. Ndjej dhe shoh tendencen per te justifikuar ca vepra te pajustifikueshme. Shpresoj Zoti ka nje denim me te rende per ata qe poshterojne edhe ne vdekje krijesen me te vyer, (njeriun) duke e vrare si kafshen.

Une kam qene kunder kesaj lufte dhe kunder kesaj administrate qe nga dita e pare. Vazhdoj ta quaj nje lufte te pajustifikuar dhe te padrejte edhe sot.

ali

Primus registratum

Po zogush:
shko ne shtepine e tjetrit dhe thuaj atij " ç'dreqin ben ti ketu" e ke ti fajin qe ke shtepine ketu.
shkon amerikani nga perendimi dhe vjen te diskriminoi irakianin dhe fajin e ka irakiani. ai duhet ti beje pyetje vetes :smash:
Te drejten ke. /pf/images/graemlins/tongue.gif

zog

Primus registratum

normal lali qe irakianet dhe gjithe arabet e tjere duke fut ketu dhe kinezet indianet afrikanet amerikano jugoret shqiptaro ballkaniket duhet t'ja shtrojne pyetjen vetes. sepse jane ata qe EMIGROJNE ne amerike dhe jo amerika tek ata. pse s'shkon ti lal ne irak te jetosh atje meqenese ke dhe te njejten bestytni.

keta shembuj mese te qarte tregojne qe jane irakenet qe ja kane e do t'ja kene nevojen amerikes, e jo amerika irakut. ne kete situate konceptet PUSHTUES dhe i PUSHTUAR marrin vlera qesharake. lal amerika neser te ike nga iraku, do te shkoje iraku tek amerika, siç ka dhe po ndodh me algjerine dhe francen, vjetnamin dhe ameriken, etj, etj.

po te mos qe zbulu afrika si dhe kontinenti amerikan, njerezit atje do te qene akoma majmuna dhe "lirite e te drejtat e individit" qe kerkojne zezaket sot ne bote do te ishin me te vertet qesharake, eshte si ti japesh majmunit sot patente autobuzi te çoje kalamojt ne shkolle.

tek ky reflektim ta kam une fjalen. po vetem me kuranin si kulture s'besoj t'ja kesh idene per keto gjona.

koppertoni

Primus registratum

hej hej. Keta njerez po thurrin plane te na hedhin ne ere si ne 11 shtator.

Ne na ndaloni te mos mbrojme veten tone. Me cfare morali. me ate te hipokritit?