Deshtaket

alinos

Forumium maestatis
Re: Deshtaket

meqe kete temen e kam marre ne "patronazh" sot, po vendos dhe tekstin e kenges qe me frymezoi mendimet me lart

Grignani

Il RE del Niente
Ci sono, certe volte che
Lo sai vorrei essere un re perché
Sentirmi il primo in qualche cosa anch’io
Ma il re del niente sono io
E se va bene ecco, sono qui
Non ci son trucchi ma l’inganno si
Sono le parole che m’ invento
Che sono come foglie al vento

Splendido niente di un uomo che cammina
Un uomo in mezzo alla gente
Seguendo l’onda in questo mare di giorni
Che ancora non mi affonda
Io che voglio e vivo una vita normale
Che me ne accorgo cercando qualcosa di speciale
Io che non esisto ma che non voglio morire
Sono il re del niente statemi a sentire

Capita a volte che la tristezza
Mi sfiori appena con la sua carezza
Ma in quel piacere dispiacere
Sai ho imparato anch’io a godere

Splendido niente di un uomo che cammina
Un uomo in mezzo alla gente
Seguendo l’onda in questo mare di giorni
Che ancora non mi affonda
Io che voglio e vivo una vita normale
Che me ne accorgo cercando qualcosa di speciale
Io che non esisto ma che non voglio morire
Sono il re del niente statemi a sentire

Sono il re del niente, vivo tra la gente ma non conto niente, sono il re del niente
Sono il re del niente, vivo tra la gente ma non conto niente, sono il re del niente

... /pf/images/graemlins/shrug.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
....
mesa di une ajri i lengezuar eshte tip bomba me hidrogjen mi shoqe?! Kaq shfarosese te dukem une ty /pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

[/ QUOTE ]

Ncuqqqqqqqqqqq, aspak. Ishte thjeshte nje reflektim mbi formesine e "subjektit" me (pa)formen e ajrit....me tutje lexo metaforat /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Danae

Primus registratum

abs perqafime ty,simply-t dhe kordeles.
ai miku im eshte praktik, cdo gje e ka balle per balle.

Dolores

Primus registratum

[/ QUOTE ]

misery likes company eshte ajo shprehja. E kuptoj ku e ke...se e kam ndjere, por jo me te vertete, morali nuk me lejon te kenaqem ne vuajtjen e tjetrit, mund te kete momente dobesie qe i trashegojme me gjenet nga brezat e larget...por ka edhe Miresi, Compassion, humanity...

Une nuk mund te gezoj ne humbjen e tjetrit, edhe pse jo me larg se dy jave me pare patem nje shembull te kthejellet te kesaj ne mesin tone...
perqafime Dolores. Shpresoj te jeni mire e me shendet atje lart, dhe ngrohte! tung, much love!

[/ QUOTE ]

yllo se kisha ne vija te pergjithshme me shume qe nji sarkazem per disa shkrime me lart....po jam dakort me cfare thua ti /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
perqafime gjithashtu edhe jemi pervelim fare /pf/images/graemlins/laugh.gif...shpresoj te njejten gje per ty /pf/images/graemlins/kiss.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

[cituar nga Zog ] [[ standartet jane KONKURSI (eshte e mira qe secili perpara se te shkruaje te lexoje se çeshte thene me perpara, sepse ka mundesi qe thelbi i temes ka kohe qe ka dale e shkrimi i tij s'vjen per asgje, perveçse me rrah uje ne hava.)

ne nje konkurs, provim, gare, etj, i fundit ose kur s'je i pari je deshtak.
qe te mos jesh s'duhet te marresh pjese ne gare, vetem kjo te shpeton.]]]]]

Nuk jam absolutisht dakort me kete gje.Te marresh pjese ne nje gare e te mos fitosh nuk te ben deshtak,perkundrazi kurajoz per tu perballur me nje apo disa nga aftesite personale.Te dalesh i pari sdo te thote qe sje i deshtuar,perkundrazi shpesh te paret sjane triumfatore dhe kjo eshte pika e vdekjes se tyre,ku me poshte ne vetvete skane ku shkojne sepse deshtojne.Standartet e nje konkursi ku ti deshton sdo te thote qe jane me te miret,prandaj i deshtuar eshte ai qe bindet me keto "standarte qesharake" dhe nuk ka kurajon te perballet me te tjera sfida.Ndaj eshte budallik te mendosh se nuk fitove nje gare deshtove,perkundrazi kjo gare ,kjo sfide,kjo perballje duhet te eci me perpara ,ti japesh veten forcen per te ecur perpara.Cfare i mesojme vetes kur lexojme shkrimin tend?Qe vete njeriu qenka deshtak qe ne filisa,sepse deshtoi e beri mekatin e pare?Atehere pse vazhdon jeta kur fare mire "adami " dhe "eva" "te deshtuarit"mund ta mbyllnin aty.Ja qe natyra i cilesoi ndryshe keto krijesa duke i dhene forcen qe ju duhej per te krijuar ate qe deshironin me shume se cdo gje..Ska deshtime ne jete,jeta ka humbje dhe fitime,ka vlera,cmime e shume te tjera ,por jo deshtime( te pakten une keshtu dua ta besoj me kembet ne toke ).

^^MIA^^

Forumium maestatis

Nuk jam absolutisht dakort me kete gje.Te marresh pjese ne nje gare e te mos fitosh nuk te ben deshtak,perkundrazi kurajoz per tu perballur me nje apo disa nga aftesite personale.Te dalesh i pari sdo te thote qe sje i deshtuar,perkundrazi shpesh te paret sjane triumfatore dhe kjo eshte pika e vdekjes se tyre,ku me poshte ne vetvete skane ku shkojne sepse deshtojne.Standartet e nje konkursi ku ti deshton sdo te thote qe jane me te miret,prandaj i deshtuar eshte ai qe bindet me keto "standarte qesharake" dhe nuk ka kurajon te perballet me te tjera sfida.Ndaj eshte budallik te mendosh se nuk fitove nje gare deshtove,perkundrazi kjo gare ,kjo sfide,kjo perballje duhet te eci me perpara ,ti japesh veten forcen per te ecur perpara.Cfare i mesojme vetes kur lexojme shkrimin tend?Qe vete njeriu qenka deshtak qe ne filisa,sepse deshtoi e beri mekatin e pare?Atehere pse vazhdon jeta kur fare mire "adami " dhe "eva" "te deshtuarit"mund ta mbyllnin aty.Ja qe natyra i cilesoi ndryshe keto krijesa duke i dhene forcen qe ju duhej per te krijuar ate qe deshironin me shume se cdo gje..Ska deshtime ne jete,jeta ka humbje dhe fitime,ka vlera,cmime e shume te tjera ,por jo deshtime( te pakten une keshtu dua ta besoj me

zog

Primus registratum

ai miku im eshte praktik, cdo gje e ka balle per balle.

[/ QUOTE ]

praktik-a me ballafaqosjen s'kane asigjo te perbashket, biles kur fillon e behesh praktik (si jane pergjithesisht europianet sot) gjonat (mendimet, gjykimet, etj) fillon e i mulon me lezet, ngaqe ajo qe te gidon eshte veç INTERESI.
praktiku prej praktikes qe eshte me hashiqare se teoria (sepse kjo do pak me shume tru) meson qe ne kete bote ka me te forte se vetja, e kjo e ben qe ne te ardhmen te jete i rezervuar.

si dhe ai s'eshte tu thone gjo drejt-perdrejt ngaqe je ti tellalli ktu. po te qe i drejtperdrejt vinte miku e fliste vet.

pastaj pyetja e Absit ishte " nga e di ai ?" (miku pra, ket punen e deshtimit ne forum) kjo do te thote qe miku patjeter duhet te kete qene nje anetar ketu, bile anetar me pervoje.
kesaj duhet ti pergjigjej miku nepermjet teje po te qe i drejtperdrejte.

apo se lene kryeveprat qe eshte tu bo meçeftash nesh. /pf/images/graemlins/laugh.gif

pashneres ça osht tu bo ereeeee ai ? amon tregona se s'po na ze gjumi ne deshtakeve ketu.

zog

Primus registratum

Nuk jam absolutisht dakort me kete gje.

[/ QUOTE ]

normal qe s'ka si te jesh, kete e di ka kohe. bile as dua qe te jesh dakort me mu. /pf/images/graemlins/laugh.gif

vetem se ti me nje te rene te kalemit i nxorre budallenj (te paarsyshem) te gjithe ata qe organizojne kampionate, konkurse, gara, olimpiada, etj. bile edhe ata qe i shohin keto me admirim duke pritur te shohin kampionet ose enderuar qe nje dite favoriti i tyre te behet i tille.

si perfundim, une te tregova DETIN, ndersa ti vezhgove UJIN (qe e perbente dhe qe s'dallonte shume nga ai i lumit prane shtepise).

Danae

Primus registratum

interesante shprehja e fundit "ne deshtaket" pavaresisht se kuptimi i peremrit "ne gojen tende"eshte relativ.
Ke tendence individualiteti ne shkrime, pavaresisht nese behet per provokim apo e thene normalisht, nuk shpreh perfshirje me "Ne".
ndersa shkrimi im he per he ngelet i kycur, pavaresisht hamendjet apo variantet e shumta te zberthimeve.

zog

Primus registratum

interesante shprehja e fundit "ne deshtaket" pavaresisht se peremri eshte relativ.

[/ QUOTE ]

ajo eshte e vertete, kjo e ben ndoshta interesante. lexo ç'kam shkruar me lart mbi deshtimin ku bejme pjese te gjithe bashkarisht (ne forum ose jashte tij) perveç idioteve qe nuk e kuptojne çdo te thote TE DESHTOSH.

ket muhabet ajnshtajni e mesoi vetem kur u be plak.

zog

Primus registratum

Me cfare vizore maten fituesit perpara deshtakeve?

[/ QUOTE ]
nuk ka fitues mi goc, te gjithe jemi deshtake. ka vetem deshtake te vegjel e deshtake te medhenj.

te dalesh i dyti ne nje gare ku marrin pjese vetem motra jote e madhe dhe ti, je deshtak i vogel. te dalesh i dyti ne kampionatin boteror te atletikes je deshtak me i madh. ndersa fituesi eshte deshtak akoma i madh ngaqe nje me motor ose me kale ja kalon, ai shkon me shpejt.
e keshtu me rradhe, secili sheh qe ka GJITHNJE DIÇKA qe shkon me shpejt, me lart me larg nga ty.
prandaj te jesh i deshtuar dtth te jesh njeri. njeriu eshte krijese e deshtuar.

shpesa eshte forca e vetme qe e ben ate ta harroje deshtimin e tij, por siç ka spikatur dhe me te drejte Kamyja shpresa eshte njekohesisht edhe faktori i vetem i VUAJTJEVE te tij.

pra ai qe mendon duhet te largohem nga forumi sepse ketu deshtimi eshte i pashmangshem, ai ka shprese per kete, kjo e ngazellen per momentin po kur ta shohe qe edhe atje ku do te shkoje do te jete po i deshtuar, shpresa do ti kthehet ne zhgenjim.

ai do te vuaje pastaj.

por shpresa nuk do ti vdese kurre.

shpresa vdes e fundit.

prandaj vuajtja e njeriut eshte ngadhenjimtare mbi dhe.

/pf/images/graemlins/smile.gif

zog

Primus registratum

interesant fakti se ka edhe njerez qe e kuptojne perpara ajshtajnit

[/ QUOTE ]

normal, PASI e kan lexuar ate.

ps; do ta kuptoja me perpara, patjeter, po te kisha lind perpara tij. /pf/images/graemlins/smile.gif

Danae

Primus registratum

absolutisht, ashtu sic nganjehere aereoplanet ulen ne pistat e gabuara,apo letrat mberrijne ne adresa postare gabim.

^^MIA^^

Forumium maestatis

[/ QUOTE ]

normal qe s'ka si te jesh, kete e di ka kohe. bile as dua qe te jesh dakort me mu. /pf/images/graemlins/laugh.gif

vetem se ti me nje te rene te kalemit i nxorre budallenj (te paarsyshem) te gjithe ata qe organizojne kampionate, konkurse, gara, olimpiada, etj. bile edhe ata qe i shohin keto me admirim duke pritur te shohin kampionet ose enderuar qe nje dite favoriti i tyre te behet i tille.

si perfundim, une te tregova DETIN, ndersa ti vezhgove UJIN (qe e perbente dhe qe s'dallonte shume nga ai i lumit prane shtepise).

[/ QUOTE ]

NUk nxora njeri budallenj,sepse ajo qe doja te shprehja eshte qe konkurset nuk tregojne domosdoshmerisht qe je deshtak sepse sfitove.Cdokush qe merr pjese ne nje konkurs e di vete se ckerkon te marri nga ai konkurs,qe mund te jete dhe eksperienca dhe jo patjeter triumpfi i te parit.Ndaj pyeta kush jane standartet qe merren si mates te deshtimit.Nejse,ti ke pikepamjen tende.(krahasimet e tua sjane te goditura aspak /pf/images/graemlins/wink.gif.

b.k.

Primus registratum

Vertete ceshtje termash po mendoj se te quajturit deshtak i madh apo fitues eshte ceshtje besimi.

Ka njerez qe kane fituar, dhe deshtimi varet shume nga pritshmerite. Ka njerez qe arrine me pak por nese i tejkalojne pritshmerite e tyre atehere jane te kenaqur. Ketu behet fjale per aspektin psikologjik te fenomenit.
Nuk mund te diskutoj aspekte te tjera me kompetence /pf/images/graemlins/laugh.gif