DASHURIA NDAJ VETES

spartan00

Forumium praecox
Re: DASHURIA NDAJ VETES

Une mendoj se ato interesa te species e perralla si keto jane per llafazanet qe u duhet te shtyjne diten.
Dashuria ndaj vetes eshte e plote vetem kur merr nje kuptim prej dashurise se dikujt qe te vlereson per ate qe je ne te kundert nje dashuri e madhe me kujton nje ego te semure.

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *PINK_GIRL*:
[qb] Dashuria ndaj vetes ?

ohh boy ska te mbaruar /pf/images/graemlins/laugh.gif

aq shume e dashuroj veten sa ja them cdo mengjes .. para buke , mbas buke dhe para se te fle /pf/images/graemlins/laugh.gif

Aruno ckemi lal /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
CKEMI NDONJE GJE YE RE NGA TY ZEMRA ARUNIT

cfare behet andej nga ameriqia , kur do vish ketej nga europa ............

nejse ne lidhje me temen

dashuria e tepruar ndaj vetes eshte thjshte NARCIZIZEM............

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga danieloo:
[qb] Une mendoj se ato interesa te species e perralla si keto jane per llafazanet qe u duhet te shtyjne diten.
Dashuria ndaj vetes eshte e plote vetem kur merr nje kuptim prej dashurise se dikujt qe te vlereson per ate qe je ne te kundert nje dashuri e madhe me kujton nje ego te semure. [/qb]
tema prandaj esht hapur, per tu permirsuar :thumbsup:

BISOU

Primus registratum

Shprehja Dashuria ndaj Vetes sic do te doja te trajtohej apo shikohej nuk eshte thjeshte e pare nga ana siperfaqesore dhe cinike... pra jo thjesht si nje kriter i nje personi me ego te semur apo nje narcizisti...

Dashuria ndaj vetvetes duhet pare ne prizmin e evolucionit njerezor...
Njeriu nga deshira per te arritur diku apo dicka ka bere te pa munduren te parealizueshmen te mundur dhe te realizuar sepse ne radhe te pare i ka dhuruar personit kenaqesine e pare dhe kendveshtrimin dytesor ne ate global...
Ka shume shembuj ne te gjitha fushat e jetes per te cilat mund te flasim se si njeriu ne radhe te pare niset nga nje miresi e natyrshme qe ka ne vetvete dhe thjesht duke e bere kete mirese i jep miresi/kenaqesi vetvetes.... qe nga njeriu me i thjeshte tek ai me i talentuari si Shkencetaret, Artistet,etc etc etc... te gjithe ne jete nisemi nga dashuria per vetveten....

erdha-edhe-une

Primus registratum

(marr nga Alkimisti)
..pas vdekjes se NARCISIT ,liqeni ku ai gjdo dite veshtronte bukurin e vet, qante pa pushim.Aty kaloin zanat e malit dhe filloin ta ngushlloin:
-Po, po.....qaj ,qaj pse jo -sepse vetem ti di se ca bukuri ka vdekur ! Vetem ti kishe mundesin te shifje nga afer bukurin e tije e ne te gjorat duheshi te fshehura ne mal te veshtronim nga larg.
Liqeni pyet:pse i bukur ish Narcisi?!-une qaj vetem sepse ne syte e tije une mund te shifja bukurin time!

MUZIKA_HARAM_iMadh

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Fantazia*:
[qb] "Dashuria ndaj vetes" mund te shprehet me nje shprehje tjeter sinonime:

Te duash veten ashtu sic je!

Kjo shprehje, eshte shume kuptimplote,por dhe e edukuar, qe ne femijeri.
Jo cdo njeri, mund te jete krenar,nese nuk i eshte edukuar,kjo lloj ndjenje.
Cdokush,duhet te arrije te bindet,qe asgje te keqe nuk ka brenda vetvetes..
Cdokush, duhet te arrije te bindet,qe brenda vetvetes, ka dicka me vlere..
Te besosh ne vetvete,kjo do te thote ta duash (ose dashurosh veten sipas Temes)..

Cdokush eshte Shef i jetes se tij! [/qb]
"PRANOJE" VETEN ASHTU SI JE!- Bëhu si të dukesh, ose duku si të jeshë thot një urtak(H. Basri)
Të jesh i dashuruar në vetëvete është sëmundje që zgjatë tër jetën.Kur dikush dashurohet, fillon duke mashtruar vetëvehten e përfundon duke
i mashtruar të tjerët.Fati u takon atyre që janë të kënaqur me vetvehten:) /pf/images/graemlins/smile.gif

Cdokush eshte Shef i jetes se tij! [/QB][/QUOTE] :confused:
- Jeta ime është në doren tuaj, nderi im është në doren time, ka thën (K. Hoxhi).

MUZIKA_HARAM_iMadh

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BISOU:
[qb] PSE E DUAM VETEN KAQ SHUME... APO KAQ PAK...
pse kaloj ne gjith keto gjendje te ndryshme emocionale hapem e mbyllem si nje lule...
jetoj jeten qe kam dhe bej gjera qe edhe pse me lendojne tani prape mendoj se do kalojne ne nje miresi ndaj vetes....
ka dite qe e dua veten shume, ka momente qe dua te rri vetm, ka dite qe ndihem fajtore dhe qortoj veten, ka dite qe qaj se jam e trishtuar......
Nje gje me intrigon te gjitha i bej nga dashuria per vetveten.......

Kam mundesi per te kompromentuar dhe te mund te fitoj ate qe dua ......por nuk kompromentoj sepse e di qe ne nje te ardhme do me pengoje kompromentimi... marr castin ......
e dua veten.......

Lendoj dike se dua veten....
Dua dike se dua veten....

Si e shpjegoni apo ndjeni dashurine per veten??? [/qb]
:confused: "PRANOJE" VETEN ASHTU SI JE!- Bëhu si të dukesh, ose duku si të jeshë thot një urtak(H. Basri)Të jesh i dashuruar në vetëvete është sëmundje që zgjatë tër jetën.Kur dikush dashurohet, fillon duke mashtruar vetëvehten e përfundon duke i mashtruar të tjerët.Fati u takon atyre që janë të kënaqur me vetvehten:)

Cdokush eshte Shef i jetes se tij! [/QB][/QUOTE] "Jeta ime është në doren tuaj, nderi im është në doren time" ka thën (K. Hoxhi).

minardi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
PSE E DUAM VETEN KAQ SHUME... APO KAQ PAK...
pse kaloj ne gjith keto gjendje te ndryshme emocionale hapem e mbyllem si nje lule...
jetoj jeten qe kam dhe bej gjera qe edhe pse me lendojne tani prape mendoj se do kalojne ne nje miresi ndaj vetes....
ka dite qe e dua veten shume, ka momente qe dua te rri vetm, ka dite qe ndihem fajtore dhe qortoj veten, ka dite qe qaj se jam e trishtuar......

Kam mundesi per te kompromentuar dhe te mund te fitoj ate qe dua ......por nuk kompromentoj sepse e di qe ne nje te ardhme do me pengoje kompromentimi... marr castin ......
e dua veten.......

Si e shpjegoni apo ndjeni dashurine per veten???

[/ QUOTE ]

Me pelqen argumenti qe ngre Bisou,dhe do te doja ti shtoja opinionin tim.Mendoj se EMOCIONI ,eshte motoja e jetes.Gjithcka bejme, dashuria per te tjeret, respekti per veten,kujdesi per veten qe ta bejme te pelqyeshem per te tjeret,eshte ne funksion te nevojes per te pasur sa me shume emocione pozitive(sepse pamvaresisht nga deshira jone jeta na ofron edhe emocione negative).Shoh se nje pjese jo e vogel ketu e lidhin dashurine ndaj vetes me friken nga vdekja .Mendoj se nje jete pa emocione ,do te thote bashkekzitence e nje trupi te gjalle me nje shpirt te vdekur .Po te mund te zgjidhja do preferoja me mire nje trup te vdekur por shpirtin te gjalle .

Admir

Forumium maestatis

Ta duash veten eshte e domosdoshme dhe mese normale. Ta dashurosh veten eshte narcisizem, dmth crregullim mendor. Saktesoni perkufizimet se pari.

atman

Forumium maestatis

Narcisizmi nuk eshte mungese e ekuilibrit mendor, eshte shprehje e individualitetit. Nese shikoni mitin me vemendje, do te gjeni pikerisht kete pohim. Nese tejkalohet masa atehere shndrohet ne ç'rregullsi. Me thoni, cila vlere ruan vetveten, dmth si e tille, kur tejkalohet?

Admir

Forumium maestatis

Tejkalohet mik kur behesh numer njeshi para cdo virtyti, vlere, a normaliteti njerezor. Per mua te pakten! Miti i sherben ceshtjes sime, sado i pamjaftueshem per te shpjeguar te tille fenomen.

Acheron

Primus registratum

PSE E DUAM VETEN KAQ SHUME... APO KAQ PAK...

e dua veten.......

[/ QUOTE ]

Shume interesante, nuk isha ndeshur me kete pyetje ndonjehere.
Gjithsesi, mendimi im: Ne menyre qe te dhurosh apo te pranosh dashurine si ndjenje, duhet te kuptosh dashurine me primitive-ajo ndaj vetes. Vetem ata qe nuk ja dine kuptimin e vertete te fjales "narcistik" do te mund te quanin dike qe e "respekton, adhuron, vlereson, kujdeset, madje egoist dhe arrogant" veten e tij. Pikerisht "frika e gjykimit" nga te tjeret i ben shume njerez te shikojne si ndjenje te huaj "dashurine ndaj vetes" dhe te ushtrojne "veprimet e siperpermendura" pa permbajtje.
Personalisht : Egzistoj une, prandaj egzistojne te tjeret. NJerezit rreth meje varen pikerisht nga , ashtu sic eshte edhe e anasjellta e njejte.

ta-ta

hells_kitchen

Forumium praecox

Gabimi eshte njerezor falja dhe dashuria ndaj vetevetes jane hyjnore... /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

Pilka me ke pelqyer ... /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

minardi

Primus registratum

Ta duash veten eshte e domosdoshme dhe mese normale. Ta dashurosh veten eshte narcisizem, dmth crregullim mendor. Saktesoni perkufizimet se pari.

[/ QUOTE ]Do doja te saktesoja se dashuria ndaj vetes si nocion eshte me shume e vlefshme per femrat,ndersa per meshkujt do te doja te vleresoja me shume RESPEKTIN NDAJ VETES,sesa dashurine ndaj vetes,Kjo do ta bente nje mashkull me trim,dhe te mos mendohej dy here kur kur ti duhet qe ta vere jeten ne rrezik per nje arsye apo nje tjeter

Odea

Primus registratum

Torero, nqs se ke bezdi do doja ta sqaroje pak me shume kete konceptin e dashurise ndaj vetes per femren dhe respektin ndaj vetes per mashkullin. Pse ka diference si dhe ku qendron kjo e fundit?

minardi

Primus registratum

/pf/images/graemlins/wave.gif dashuria dhe respekti per veten sigurisht zene vend ne doza te caktuara si te meshkujt dhe tek femrat .Por une mendoj femra jane seksi i brishte ,dhe i lejohet te bejne zgjedhjen e tyre mes dashurise dhe respektit per veten .Ndersa nje mashkull qe ka per moto dashurine per veten mendoj se do te ishte frikacak ne situata te caktuara te jetes .Kam parasysh se jane pikerisht meshkujt qe cohen si mish per top ne lufte .Imagjino sesi do te q*ravitej nje mashkull i tille .

^Ira^

Forumium praecox

Une e kuptoj si nje nga gjerat me normale qe ndjen njeriu , pasi si mund cdokush prej nesh te pretendoje qe te tjeret ta duan nese ai vet nuk e do veten e tij, pra te gjithe duhet te jemi pak egoiste , eshte njerezore dhe e pranueshme.

pinkparadise

Forumium maestatis

po ata qe bejne vetevrasje...ku e kan dashurin per vetveten ??? e kan humbur me kohen ???
dashuria ndaj vetvetes eshte diçka qe vjen kur njeriu fillon duke pranuar veten fillimisht, pastaj rritet me moshen edhe maturitetin qe seicili nga ne fiton gjat jetes, dhe ne fund fare dashuria ndaj vetvetes shtohet nga dashuria qe te tjeret kan ndaj nesh.