DASHURIA NDAJ VETES

BISOU

Primus registratum
Re: DASHURIA NDAJ VETES

DUKE U NISUR NGA DASHURIA PER VETEN ME VJEN SHUME KEQ QE KJO TEME NE KETE FAQE DUKET SI NJE LECKE E RENDOMTE /pf/images/graemlins/frown.gif ......
PRA JU KERKOJE NDIHME TE DASHUR BASHKBISEDUES TA RIKTHEJME NE FORMEN E DUHUR.

THANK YOU /pf/images/graemlins/blush.gif

sweeet

Primus registratum

duajeni veten, se ju duan edhe të
tjerët. /pf/images/graemlins/laugh.gif
hë, e zbukurova noi çik? :tipsy:

Le_Routard

Forumium maestatis

Vallai une menoj qe vetja duhet dash si pjese e shoqeris dhe jo te duhet per ta ndar nga ajo. Me i llaf egocentrizmi dhe narcisizmi jan armiq vet-vetes....

sweeet

Primus registratum

Po unë që si dua çunat, si me ja bo?
Ti si mat-a-dor, ç'me rekomandon?

Le_Routard

Forumium maestatis

une te rekomandoj te duash gocat pra meqe nuk dashke cuant /pf/images/graemlins/laugh.gif

BISOU

Primus registratum

UNE PER VETE I DUA DHE GOCAT DHE CUNAT SEPSE QE TE DY ME JAPIN KENAQESI TE NDRYSHME /pf/images/graemlins/laugh.gif
PRAP SE PRAPE TEK VETJA DAL :lol: :lol:
CFARE SBEN NJERIU TI PLOTESOJE KENAQESITE VETVETES /pf/images/graemlins/laugh.gif ..........

S6T6N6

Forumium maestatis

Dashuria ndaj vetes me beri qe ti them sot dikujt qe e dua me shume se cdo gje tjeter, fjale qe nuk i meriton...
Sa keq qe ne kete bote kaq te madhe, me kaq shume njerez duhet te jemi kaq te ngushte sa te duam veten mbi cdo gje tjeter /pf/images/graemlins/frown.gif
SA KEQ

BISOU

Primus registratum

NUK DI SE SI TE TA SPJEGOJ POR ESHTE DHE VJEN NATYRSHEM....
PER TE CLIRUAR VETEN NGA PESHA E SHQETESIMEVE APO VUAJTJEVE SHPIRTERORE DUAM TE ZBRAZEMI DIKU DHE VEPROJME ME KUNDRAPESHE.... UNE TE KUPTOJ MIRE, MJAFT MIRE POR CDO GJENDJE DO KOHE QE TE KALOJE....
GRADUALISHT DO GJEJ VENDIN E VET....
MOS U MERZIT SE TE KAM XHAN :kiss:

ODISEA

Primus registratum

Vetja duhet dashur sepse te motivon, sidomos ne jeten e perditshme ku ke te besh me lloj lloj njerezish dhe situatash...
Kjo dashuri ndaj vetes te ben:
- t'i lesh te lehin sepse s'ja vlen te lodhesh veten...
- ose te luftosh e mos t'i lesh te te shkelin...
Vertete populli thote : Te hipt vedi ne qefe(kerkoj falje per dialektin e keq shkodran)...
por po ashtu, kur e ndien veten ngushte thote:
Nuk e desha veten...
Ashtu sic thote qe dita e mire duket qe ne mengjes dhe qe dardha e ka bishtin prapa... /pf/images/graemlins/laugh.gif
Prandaj njerez, jepni mendimin tuaj, se populli ju ngaterron /pf/images/graemlins/tongue.gif ...
dhe ju moderatoret mos e merrni kaq seriozisht detyren tuaj, mund te thoni ndonje fjale me te embel e jo direkt ne thela(editime) :sleep:
Po deshet me editoni, por kjo s'do me beje t'a dua me pak veten :devil:
:wave:

ODISEA

Primus registratum

:kiss: ... dhe qe te mos thone qe jemi jashte teme (se ne shqiptaret s'jemi mesuar akoma me te puthurat :devil: )...
UNE E DUA SHUME VETEN, dhe sa me shume e dua veten aq me shume dua dhe te tjeret :kiss: :kiss: :kiss:
:smash: /pf/images/graemlins/laugh.gif

I vjetri

Primus registratum

Plotesisht dakord me parashkruesin! Sipas Fromit, njeriu qe nuk do veten nuk do as te tjeret. Por kujdes nga narcizizmi! Kush do vetem veten, nuk do asnje - ai nuk do as veten realisht! ...sipas Fromit!

zecovina

Primus registratum

nuk e di per ju por une kam mungese shume te madhe dashurie per veten time.....kjo eshte dhe pika e krijimit te problemeve ne jeten time....nuk e tregoj KURRE dashurine per mua....e kunderta ndodh ndaj te tjereve ama.... :smash: :smash:

arun

Primus registratum

Pastaj ai ngriti kokën dhe shikoi popullin, dhe një qetësi e thellë zbriti mbi të. Dhe me zë të lart ai tha:

Kur dashuria t`ju thërasë ndiqeni. Edhe pse rrugët e saj mund të jenë të rrëpirrë dhe të rrezikshme. Dhe kur krahët e saj t`ju rrethojnë, harrohjuni pas saj. Edhe pse shpata e saj e fshehur pas pendëve mund t`ju plagose. Dhe kur ajo t`ju flasë besojini. Edhe pse zëri i saj mund të thyej ëndërat tuaja ashtu si era e veriut shkatëron kopshtin tuaj.

Sepse dashuria ashtu si ju kurrorëzon, ashtu ju kryqëson. Është gati, si t`ju bëjë të lulëzoni, ashtu t`ju cungojë. Ajo ngritet deri në maje për të përkëdhelur degët më të brishta që dridhen në diell. E do te zbres deri në rrënjët tuaja për t`i shkundur atje ku janë më të lidhura më tokën. Si duaj gruri ju mbledhë rreth vetes. Ju shkund për t`ju bërë të lirë. Ju si për t`ju çliruar nga mbetjet. Ju bluan deri në bardhësinë më të plotë.

Të gjitha këto gjëra do të dijë të bëjë dashuria për ju në mënyrë qe të mund të njihni sekretet e zemrës suaj, dhe me këtë njohje t`ju bëjë pjesë të zemrës së Jetës. Por në qoftë se me frikën tuaj do të kërkoni nga dashuria paqe dhe kënaqësi, atëherë më mirë për ju do të ishte të mbuloni lakuriqsinë tuaj dhe të dilni jashtë nga lëmi i dashurisë.

Në botën pa stinë do të qeshni, por jo me gjithë buzëqeshjen tuaj; dhe do të qani, por jo me gjith lotët... Dashuria nuk dhuron tjetër përveç vetes dhe asgjë nuk ju jep përveç se nga vetvetja. Mos mendoni se mund ta drejtoni ju dashurinë, pasi është dashuria ajo që nëse do t`ju gjejë të drejtë, do t`ju drejtojë. Dashuria nuk ka dëshirë tjetër përveçse të kënaqë vetveten.

*PINK_GIRL*

Primus registratum

Dashuria ndaj vetes ?

ohh boy ska te mbaruar /pf/images/graemlins/laugh.gif

aq shume e dashuroj veten sa ja them cdo mengjes .. para buke , mbas buke dhe para se te fle /pf/images/graemlins/laugh.gif

Aruno ckemi lal /pf/images/graemlins/laugh.gif

BISOU

Primus registratum

Fillimisht postuar nga arun:
[qb] Pastaj ai ngriti kokën dhe shikoi popullin, dhe një qetësi e thellë zbriti mbi të. Dhe me zë të lart ai tha:

Kur dashuria t`ju thërasë ndiqeni. Edhe pse rrugët e saj mund të jenë të rrëpirrë dhe të rrezikshme. Dhe kur krahët e saj t`ju rrethojnë, harrohjuni pas saj. Edhe pse shpata e saj e fshehur pas pendëve mund t`ju plagose. Dhe kur ajo t`ju flasë besojini. Edhe pse zëri i saj mund të thyej ëndërat tuaja ashtu si era e veriut shkatëron kopshtin tuaj
Sepse dashuria ashtu si ju kurrorëzon, ashtu ju kryqëson. Është gati, si t`ju bëjë të lulëzoni, ashtu t`ju cungojë. Ajo ngritet deri në maje për të përkëdhelur degët më të brishta që dridhen në diell. E do te zbres deri në rrënjët tuaja për t`i shkundur atje ku janë më të lidhura më tokën. Si duaj gruri ju mbledhë rreth vetes. Ju shkund për t`ju bërë të lirë. Ju si për t`ju çliruar nga mbetjet. Ju bluan deri në bardhësinë më të plotë.

Të gjitha këto gjëra do të dijë të bëjë dashuria për ju në mënyrë qe të mund të njihni sekretet e zemrës suaj, dhe me këtë njohje t`ju bëjë pjesë të zemrës së Jetës. Por në qoftë se me frikën tuaj do të kërkoni nga dashuria paqe dhe kënaqësi, atëherë më mirë për ju do të ishte të mbuloni lakuriqsinë tuaj dhe të dilni jashtë nga lëmi i dashurisë.

Në botën pa stinë do të qeshni, por jo me gjithë buzëqeshjen tuaj; dhe do të qani, por jo me gjith lotët... Dashuria nuk dhuron tjetër përveç vetes dhe asgjë nuk ju jep përveç se nga vetvetja. Mos mendoni se mund ta drejtoni ju dashurinë, pasi është dashuria ajo që nëse do t`ju gjejë të drejtë, do t`ju drejtojë. Dashuria nuk ka dëshirë tjetër përveçse të kënaqë vetveten. [/qb]
nuk e kisha lexuar kete shkim...
sa e vertete... Thank you /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

Dashuria ndaj vetes mund te shprehet me nje shprehje tjeter sinonime:

Te duash veten ashtu sic je!

Kjo shprehje, eshte shume kuptimplote,por dhe e edukuar, qe ne femijeri.
Jo cdo njeri, mund te jete krenar,nese nuk i eshte edukuar,kjo lloj ndjenje.
Cdokush,duhet te arrije te bindet,qe asgje te keqe nuk ka brenda vetvetes..
Cdokush, duhet te arrije te bindet,qe brenda vetvetes, ka dicka me vlere..
Te besosh ne vetvete,kjo do te thote ta duash (ose dashurosh veten sipas Temes)..

Cdokush eshte Shef i jetes se tij!