DASHURIA NDAJ VETES

Dosje

Primus registratum
Re: DASHURIA NDAJ VETES

Ej me kujdes. Une nuk te fyeva. E para, une nuk do ta beja kurrsesi vetvrasjen se e dashuroja vetveten. E dyta kjo histori ka bere buje ne France. Me vone eshte perdorur ne telenovela, dhe e treta mua nuk mu besua kaq.
Nese do ta trajtoje si nje teme eshte ndryshe....

BISOU

Primus registratum

TANI TI PO ME FYEN SEPSE PO PERSERIT REAGIMIN E PARE DHE VE NE DYSHIM SINQERITETIN TIM.......
PAK RENDESI KA SE CFARE MENDON TI DHE SE KU MUND TA KESH DEGJUAR... FATKEQSISHT EXI IM NUK DI SHQIP SE DO TE TA TREGONTE MIRE HISTORINE ME DETAJE.
TI QENKE ME TE VERTETE KOKEFORTE DHE MOSBESUES NE SINQERITETIN E NJE PERSONI!!!!
PO NEJSE ....NUK PO HUMBAS ME SHUME KOHE....

BISOU

Primus registratum

Deri me sot une kam kaluar momente te veshtira ne jete por nuk me ka shkuar ndermend te vras veten..... sepse une veten tani e dua dhe jam e lumtur qe jetoj nje jete kaq te bukur dhe kuptimplote.....

Ne rastin e siperpermendur Mr.K ishte ne nje gjendje me te vertete te mjerueshme vuante nga kanceri... nuk kishte asnje rruge tjeter... dhe prandaj ai donte te clirohej nga vuajtja e perditshme dhe deshira e tij ishte te krimohej.

Pra perpara se te flasesh me keto hipotezat e tua te ndritura mendohu mire........

Dosje

Primus registratum

Cfare ka ketu per hipoteze. Te jesh e bindur se, nuk ka dhe nuk do te kete kurre nje deshire tek mua per te vrare veten edhe sikur une te isha me kancer. oret e fundit te vetes jane vertete te frikshme

BISOU

Primus registratum

SHINJESTRA TI KE DESHIRE PER TE BERE DEBAT... SE NUK TE PYETI NJERI TY NESE DO TE VRASESH VETEN APO JO!!!!!........

MUA ME VJEN SHUME MIRE QE TI E DO VETEN DHE NUK DO TA VRASESH ASHTU KOT /pf/images/graemlins/laugh.gif ......

OROSHI

Primus registratum

BISOU,e dija qe exi yt nuk ishte shqiptar,ne Belgjike dhe ne Hollande lejohet tani me ligje ANESTEZIA(keshtu i thone me duket),me perpara haje burg,Kete teme mund ta sqarojme me kjarte keshtu:dy shoke qe jane ne lufte,njeri ga ata plagoset rende dhe i thote shokut te tije qe ta vrase se nuk mund ti duroje dhimbjet,dhe ai pas shume hezitimesh e ben.Pra ,nqs je me Kancer(nga ai qe nuk ke shpetim)ka njerez qe nuk duan ta shohen veten totalisht te raskapitur dhe te shemtuar nga kjo semundje dhe ja japin(ose i thojne dikuj qe tua japin)vetes "plumb" ballit.Une per vete,po ta kisha te sigurte vdekjen,nuk do e prisja ate,do shkoja vete. :cry: :cry: :cry:

ana karenina

Primus registratum

Ka nje ligj te aprovuar ne nje (ose edhe disa, nuk me kujtohet mire) shtete te Amerikes mbi kete problem. Ne i kemi studiuar ne shkolle sepse pacienti duhet te kete disa kritere te caktuara psikologjike (nese ai/ajo vete nuk jane ne gjendje te shendetshme mendore atehere vendos familja e tyre) per ti dhene fund jetes. Pastaj edhe trajtimi i metejshem qe mund te kete nevoje familja. Kjo vlen per pacientet me semundje te pasherueshme te cilat zakonisht jane te shoqeruara me dhimbje te padurueshme. Ne raste te tilla vdekja eshte me e llogjikshme sesa lengata /pf/images/graemlins/frown.gif Shume vende te tjera nuk e pranojne kete ligj ose per arsye fetare (psh vendet me tradite fetare ku ose xhamija ose kisha jane ne fuqi paralelisht me shtetin) ose sepse ky ligj hap rrugen per shume abuzime.

PS: Me duket se ky ligj zbatohet ne Oregon :rolleyes: nese nuk me genjen kujtesa /pf/images/graemlins/smile.gif

abs

nuk e di...

bona merci per shpjegimin e kendveshtrimit tend. gje qe mendoj pothuajse secili e shikon po ne kte kendveshtrim.

---------------------

Die Sonne unter den Wolken sehen...

BISOU

Primus registratum

NGAQE E DO VETVETEN SHUME ESHTE BERE KOKEFORTE DHE EGOIST.....
nuk ka marre as mundimin me te vogel per te pare si jam......
ngaqe e dua veten shume u perpoqa te kaloj kohen e rrethuar nga njerez qe i dua dhe me duan... u mundova te largoj mendimet shqetesuese ......
dhe bera gjera qe me defrejne....

BISOU

Primus registratum

DUKE U KTHYER TEK DASHURIA PER VETVETEN KAM NJE DESHIRE TE MADHE TE PUSHOJ.... TE PUSHOJ DIKU LARG...... LARG ZHURMAVE SHQETESUESE... PRANE OQEANIT QIELLIT DHE DIELLIT NGROHES.... TE LARGOHEM E TE QETESOJ TRURIN ME ZHURMEN E UJIT SHPELARES.....TE VIJ NE QENDREN E VETVETES SE ME BEN TE NDIHEM MIRE.....
TE BALANCOJE PESHAT RRETH VETES E TE EKUILIBROHEM SHENDETSHEM NE NJE MENDJE TE KTHJELLET.....
KETE GJE DUA TA BEJ...
NDOSHTA NUK DO TA BEJ PRANE OQEANIT POR.... PATJETER DUHET TA BEJ........ DUA TE NDIHEM PLOTESISHT MIRE DHE ME PLOTESISHT NENKUPTOJ TE GJEJ QETESINE E SHPIRTIT :angel:

Vals

Primus registratum

Bisou,

Me vjen sinqerisht keq qe paske perjetuar nje drame aq te thelle. Dashur pa dashur, ex-i jot (duke e dashur veten e tij shume) ka ndare me ty shume detaje te cilat duhet te te kene renduar shume per momentin. IN other words, he unburdens himself and burdens you at the same time. Shpresoj qe tani ta kesh kaluar kete histori

Dahuria per veten mendoj se i ka bazat tek instikti i mbijeteses. Nqs nuk e kemi kete koncept, vete-shuhemi. Megjithate balanca duhet arritur ne cdo gje. Persa i perket faktit qe here qajme e here ekzaltohemi, well, kemi hormone :) nder te tjera gjera :lol:

BISOU

Primus registratum

PO VDES TE BALANCOHEM VALS.... MBAROVA :cry: /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :rolleyes: :mad: :lol: :confused:
AMAN SE PO E MARR VETEN ME TE MIRA PO HIC... DUHET TE RELAXOHEM.... KAM NEVOJE PER PUSHIM TOTAL OSE NDONJE ILAC TE ME VERI NE GJUME E TE HARROJ :sleep: .....

Ema

Goddes

/pf/images/graemlins/smile.gif

Frika ime me e madhe,ajo qe s'me ben te fle naten,eshte qe ata qe me deshen e ata qe do me duan(po pati martire ende) do duan idene e dashurimit dhe jo mua,si kam dashur une,me ckujdesje.

...per tu vazhduar...

zog

Primus registratum

ta duash veten, eshte fillimi i nje dashurie qe zgjat gjithe jeten. Wilde.

pra ne krahasim me rastin kur duam tjetrin, qe s'zgjat pergjithesisht gjate, ketu s'kemi mundesi shpetimi, pranej kujdes te dashurumve te vetes.

per emen; ti duhet te ndjehesh me FAT, te rastisje ne nje tip te tille. vetem nje artist i madh ose nje hero eshte i afte te dashuroje aksionin e vepres dhe jo vepren vete.

pra luftoj ngaqe jam lind i tille, me pelqen lufta dhe jo se urrej armikun, ose dashuroj ngaqe jam lind i tille nuk mund te mos dua e jo se femra e merriton ose jo ket dashuri timen. pak rendesi ka kjo.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Te marresh MORAL nga Oscar Wilde :eek: ...o kulmi,loool.

Rreth temes....dashuroj te tjeret,pafundsisht!
S'me intereson dhe shum "narçizizmi".

Nella

Primus registratum

epo une me shume se veten nuk dua askend, oj po kjo! /pf/images/graemlins/wink.gif Si ka mundesi te dashurosh dike tjeter kur nuk dashuron veten une se kuptoj :confused:

A e kompromentoj? Qe c'ke me ate pune! vetem ta kem timin!!!! A e merrni vesh o njerez qe e mira dhe e liga, dashuria dhe urrejtja rrjedhin nga i njejti burim - shpirti? Ca jane keto te dyja qe i ndani keshtu, pjepra eh?

Njerez: dashuroni, urreni, luftoni se e tille eshte jeta njerezore....dhe te mos ju vije hic keq per kete. Ne fakt, te te vije keq per kete eshte fatkeqesia me e madhe!

paci sa me shume dashuri & urrejtje ne shpirt /pf/images/graemlins/wink.gif