Dashuri ne Distance - e provojme?

Admir

Forumium maestatis
Re: Dashuri ne Distance - e provojme?

Largesia e mbyt lidhjen. Nevojat e deshirat nuk shuhen me nje telefonate apo nje leter. Pa u takuar mund te rrihet jo me shume se 3-4 muaj. Pastaj, vjen e ftohesh.

melankolikjaE

Primus registratum

kush eshte idiotllik?Thenia:...se homot nuk arrijne kurre ta realizojne... apo kjo dashuria ne distance?
/pf/images/graemlins/idea.gif

Vals

Primus registratum

Varet nga momenti kur ndahesh sa e forte eshte lidhja. Nje lidhje e forte i qendron gjithckaje, edhe distances. Eshte torturore por behet. Distanca arrin te forcoje lidhjen sepse partneret rriten, piqen ne distance, arrin te njohesh veten tende me mire dhe te vleresosh partnerin dhe lidhjen. Kupton pse jeni bashke. Nganjehere kur je bashke gjithe kohes dy veta shkrihen aq shume me njeri tjetrin sa humbin individualitetin derisa zgjohen nje dite dhe e kuptojne qe s'ju ka ngelur me asgje nga vetja e tyre dhe lidhja mabron.

Une e kam prouar distancen dy here. Heren e pare nuk eci se ishim te papjekur dhe te dy beme gabime, mejithese menduam se do ja dilnim distances se thame e kishim lidhjen e forte. Heren e dyte nuk doja ta nisja lidhjen se e dija qe do perfundonte ne distance nqs cdo gje do shkonte mire. Mbasi rezistova per ca kohe i thashe vetes se lidhja nuk duhej sakrifikuar per nje fund qe nuk dihej akoma. Ndaj u zhyta me koke ne te. Dy vjet distance mbas vetem 4 muaj bashke por ja dolem. Jemi akoma bashke mbas 11 vjetesh. Kam nje kuti te madhe me letra dhe emaile qe i lexoj nganjehere. Shume kohe e bukur - e veshtire- e hidhur- e embel njekohesisht.

melankolikjaE

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Varet nga momenti kur ndahesh sa e forte eshte lidhja. Nje lidhje e forte i qendron gjithckaje, edhe distances. Eshte torturore por behet. Distanca arrin te forcoje lidhjen sepse partneret rriten, piqen ne distance, arrin te njohesh veten tende me mire dhe te vleresosh partnerin dhe lidhjen. Kupton pse jeni bashke. Nganjehere kur je bashke gjithe kohes dy veta shkrihen aq shume me njeri tjetrin sa humbin individualitetin derisa zgjohen nje dite dhe e kuptojne qe s'ju ka ngelur me asgje nga vetja e tyre dhe lidhja mabron.

Une e kam prouar distancen dy here. Heren e pare nuk eci se ishim te papjekur dhe te dy beme gabime, mejithese menduam se do ja dilnim distances se thame e kishim lidhjen e forte. Heren e dyte nuk doja ta nisja lidhjen se e dija qe do perfundonte ne distance nqs cdo gje do shkonte mire. Mbasi rezistova per ca kohe i thashe vetes se lidhja nuk duhej sakrifikuar per nje fund qe nuk dihej akoma. Ndaj u zhyta me koke ne te. Dy vjet distance mbas vetem 4 muaj bashke por ja dolem. Jemi akoma bashke mbas 11 vjetesh. Kam nje kuti te madhe me letra dhe emaile qe i lexoj nganjehere. Shume kohe e bukur - e veshtire- e hidhur- e embel njekohesisht.

[/ QUOTE ]

Ktu desha te dilja me ate shprehjen e eres e zjarrit.
Vals te uroj jete te lumtur! shum histori e bukur /pf/images/graemlins/wub.gif

VoGeLuShI

Primus registratum

kush eshte idiotllik?Thenia:...se homot nuk arrijne kurre ta realizojne... apo kjo dashuria ne distance?

[/ QUOTE ]

te dyja bashke
per te paren sepse ne jemi qenie superiore
per te dyten sepse eshte memyra e te dashuruarit te deshtakeve /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

bsh

Primus registratum

Une bashkohem me Vals. Dashuria ne distance eshte torture madheshtore, po suksesi apo deshtimi varen nga intensiteti i mardhenies para ndarjes,pjekurise se dy personave, edhe pastaj te disa rrethanave qe nuk ke kontrroll. Une per vete 3 vjet long distance edhe aq e pati(megjithese ne ishim te dy te bindur se do ja dilnim, endrra me sy hapur! dashuria te budallaleps!)....hmm po do keshillen time, merri masat mire se te merr shpirtin sidomos kur nuk e ke idene se nga po vene punet ne mardhenie. Po mbi te gjitha mendoji gjerat mire perpara sepse do nje investim shume te madh emocional edhe kohor neper telefona e email....
Nq ju te dy keni plane per tu afruar ne nje te ardhme te afert atehere une do ti jepja nje perpjekje, nq gjerat jane ne ajer, ta them une qe nuk ja vlen(Une jam betuar kundra long distance!). Puna eshte qe kur je ne distance(mund te duket si romantike ne fillim) po ne fund te fundit nuk e njef personin komplet se nuk e sheh shpesh ne ambjente me miqte, me familjen, se ato pak dite kur ti takohesh ndryshon komplet edhe fal shume gjera qe normalisht nuk do ti toleroje....frika ime me e madhe me keto lloj mardhenieje eshte qe keto shkojne me vite(si pune inercie) edhe pastaj nje dite te bukur kupton qe ke kaluar netet vetem duke degjuar sad fm kot fare....
ne nje note me pozitive kam dy miq qe jane ne prag martese pas nje lidhje ne distance shume vjecare...nuk besoj te kete receta per kete, pyet njeqind e bej si di vete thote populli....

aquazur

Primus registratum

[/ QUOTE ]

i sa i mire /pf/images/graemlins/smile.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

[/ QUOTE ]

te dyja bashke
per te paren sepse ne jemi qenie superiore
per te dyten sepse eshte memyra e te dashuruarit te deshtakeve /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

[/ QUOTE ]

Pse kto te tujat çer jan?!
Sa per ti ndrru 'gjysmen e par.... ---&gt; traplliqe,la vendetta! /pf/images/graemlins/lol.gif

Kush DASHURON vertet ... esht nje mrekulli qe kjo te ekzistoj tek personi dhe te kunder'kembehet nga tjetri;
behet gjithçka per ta mbajtur gjall,edhe Larg dhe ne distanc.
Njeriu po nuk beri asnje gje edhe per dashurin e gjysmes s'tjeter , pse do ekzistoj nkte bot kot?!

Ever tried,ever faild ;
no matter,try again,fail again,fail BETTER!

Nese ndodh...dashuria do t'me komandoj;
&gt;mbushet zemra,boshatiset mendja!&lt; -kshu thojn,e pastaj?! /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
Ehuha...me u lodh duke mendu gjithmon drejt&amp;drejt,dhe drejt si ato kuajt qe kan "para'occhi",ehuha s'ja vlen as te jetosh!

Ndaj... mos u kurseni ne dashuri! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

By, Doktorrja Aurora'Stranamorja /pf/images/graemlins/laugh.gif .

/pf/images/graemlins/tonguee.gif

dusho

Primus registratum

Me pelqeu historia e Vals dhe i uroj jet t lumtur,por kam pershtypjen se ne dashuri gjerat nuk jan kurr te percaktuara.
Nje dashuri ne distanc mund te jape frutet e veta ne rastin e dy personave qe mbase nuk kane nje lidhje te forte,ashtu sikurse ne rast te kundert dy te tjere qe mendojne se jane te dashuruar marrezisht mund te humbin nj-tj ne rrjedh te kohes.....ateher ku eksiston dashuria ose me mire te themi ku perfunduan ndjenjat??????????????

Cuditerisht nuk kam degjuar e nuk kam lexuar askund se ndonje shkencetar ka bere nje zbulim te sakt ne lidhje me fenomenin e dashurise.

Ateher me mbete te them se:ne dashuri asgje nuk eshte e sigurte,ashtu sikur edhe ne lufte prandaj me mire ti lihet kohes ne dore ajo vendos e vulos.

S

Scorpion

Guest

Persa i perket temes distanca mund te ndikoje per mire apo per keq, kjo varet nga rrethanat dhe nga personat qe po perjetojne kete lidhje. Gjithsesi eshte shume me e veshtire lidhja ne distance sepse u're never 100 % sure. Dhe ka raste qe teknologjite e fundit si telefoni, interneti, etj etj mjete, sikur s'punojne, ose s'i shfrytezojne aq sa duhet te gjithe.

alb_girl82

Primus registratum

per sa i perket dashurise ne distance ju keshilloj vivamente te mos e provoni. te pakten per ato qe kan kaluar moshen adoleshenciale nuk eshte nje eksperience per tu bere sepse njeriu ndryshon dhe do me stabilitet, me ngrohtesi.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

ou? e ke me te thonme apo me te provume?

nuk na jep dot ndonje keshille tjeter...

Blendi

Primus registratum

edhe une ta mbeshtes ty s6 /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

[/ QUOTE ]

hahaha. maji komet mbyll budallajo
Shume e bukur arco. m'pelqejne batutat, ne ajer.

Per sa i perket temes une e kam dhene njehere mendimin por deshiroj te degjoj me shume nga ata qe e mbashtesin kete lloj dashurie ne distance. Jam absolutisht skeptik, duke njohur veten, duke mare parasysh se sa torturuese behen keto lidhje...tesh mendja gjithmone ta thote jo.

Po si eshte ajo shprehja e pascal, Zemra ka arsyet e veta qe arsyeja...

TranofiljA

Primus registratum

Ka ardh koha qe edhe dashuria zgjidhet me butona:

Per dashuri ne distance- shtypni 7
Per dashuri virtuale - shtypni 5
Per dashuri me mbleseri - shtypni 6
Per dashuri me nje te martuar - shtypni 3
etj, etj

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

...kam pershtypjen qe kur vjen puna ke dashuria nuk ke kohe te mendohesh si e do, sepse ashtu nuk arrin t'a perjetosh. Ashtu si dhe jeten, dashurine merre si te vjen dhe nga te vjen... /pf/images/graemlins/grin.gif

ameba

Forumium maestatis

Ka ardh koha qe edhe dashuria zgjidhet me butona:

Per dashuri ne distance- shtypni 7
Per dashuri virtuale - shtypni 5
Per dashuri me mbleseri - shtypni 6
Per dashuri me nje te martuar - shtypni 3
etj, etj

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

<font color="blue">Trano je e tmerrshme .... /pf/images/graemlins/thumbsup.gif
Per temen. Dashuria ne distance nuk funksionon, perjashto ketu ndonje rast shume te rralle sa per mos te thene kurre. Ka 1000 arsye per te mos funksionuar, mungesa e kontaktit, mungesa e besimit, vete mungesa e njeriut qe do. Keto te gjitha dhe shume te tjera shumezuar me faktorin kohe dhe distance bejne qe kur te ritakohesh me kete person te fillosh te dyshosh pse je dashuruar me te...
</font>

kalel

Primus registratum

une e kam provura ne rralle te pare shkatrron jeten tende dhe te personit qe ju doni !!!!!!!kur dy persona duhen kane nevoje per njeri tjetrin si ne momentin e mire po edhe ne te keqin.dashuria ne distanz nuk i ka keto. kur ke nevoje ajo eshte large teje dhe kerkon beshtetje ajo seshte ............une sdo e provoj me vuan dhe shume madje