hahaha /pf/images/graemlins/smile.gifFillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Fytyren e ligjit per citizenship [/qb]
Mbase titulli duhej rishtruar...Fillimisht postuar nga fujiko:
[qb] Me duket se kjo teme s'ka me asnje lidhje me idene e nisjes, ndoshta i ka merre pergjigjet dhe ka mbaruar me kohe.
Personalisht ia heq "atesine" publikisht. :sleep: [/qb]
looooooooooooooooooooooooooolFillimisht postuar nga Cruel_Intentions:
[qb] Armiku im sot esht gjysem tulle dhe me syze te medha. Ben sikur esht arkitekt
me lodhi...
/pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Fillimisht postuar nga shkrimi:
[qb]Armiku jam une do te ishte me se miri te ndegjohet tek thote njeriu ... mirepo Ai si njeri qe eshte,ka zhdervjelltesi dhe energji per te pare gjithmone armikun diku tjeter ,jashte gjeografise se tij...Fillimisht postuar nga Juliana:
[qb]Mbi psikologjine e turmave eshte medituar e shkruar mjaft. Me sa duket njeriu nuk eshte i afte te shkeputet nga nevoja varesindjellese e perkatesise. Perkatesise ne kuptimin total dhe rrjedhimisht mohimit te gjithckaje qe eshte pertej kufirit te bindjes/vlerave/besimit te grupit te cilit ka zgjedhur ose ka konstatuar ti perkase.
Ka ca njerez qe une do ti quaja "njerez kufiri". Per ta kjo vije nuk eshte e pakapercyeshme dhe nuk do te thote "tradheti". Arrijne te kene forcen per te mos konsideruar te ndryshmin si armik.
Kush eshte armiku? [/qb]
...kodi per te gjetur njerzoren dhe per te dalur tej shpelles kur rrinin endrrat dhe hijet e sokratit sikur edhe edhe lufta ne mes te mekatit dhe bemresise ne qitape e bibla ,sdo mend se kane se kane filluar dhe do te vazhdojne ,per sa kohe qe do te kete dhe shembujt te cilet keni permendur dhe ju ,natyrishte lufta per te mundur dhe per te pushtuar ,majet e botes per mendimin tim jane edhe te tilla lufta per te pushtuar UNIN tone...per te kaluar tej kufirit (apo shpelles se sokratit) te cilin ne si njerez i veme vetit si litare i cilli vazhdimishte ngulfate ate te pakten njerzoren qe ngre krye ne mbrendesine tone ... kunder kufirit ... ne pamundesi pra te identifikojme armikun ne veten tone ,gjithmone ka fajtor kujdestare te cile shfaqen si hije nga turma ,atehere kur Ne me plot goje behemi pjese e korit si pjese e satisfaksionit per te mos pranuar humbjen dhe si pjese e deshires per te qene pjestar i simfonis njerzore ... dhe ate me krenari ... gjithesesi ka njerz te cilet kane pare se armiqesia pushon ne shpirte ,e kane flakur tej dhe ne fund jane shenjeteruar ..Nena Tereza ... [/qb]