Re: C'fytyre ka armiku yt sot?
Armiku per mua nuk do te thote vetem e kunderta e Mikut, po djalli vete, me kuptimin qe s'eshte aspak i mire apo per mire. Me armik nuk kuptoj vetem ata njerez qe s'na duan te miren, na ngacmojne, na mbajne neper goje, shpifin per ne dhe duan te na bejne keq. Me Armiq kuptoj edhe vese apo gjera brenda nje njeriu te cilat ne jemi akoma e me shume duke i luftuar e duke i shmangur brenda vetes sone. Pastaj mendoj qe armik per ne ne shume raste eshte vete vetvetja. Sa e sa here jam bere une armike e vetes, e kam demtuar veten kur jam ndjere shume keq duke ndenjtur pa ngrene, pa fjetur, me dhimbje koke apo gjera te tjera si keto.
Armiku ka ne fakt fytyra te ndryshme. Mund te vije ne formen e smires, inatit, zilise, mendjemadhesise, urrejtjes, vesit te te pires, droges, papunesise, mos-pelqimit, low self-esteem, njeriut me shume fytyra, etj, etj. Fytyren e Armikut as qe kemi per ta gjetur kurre mendoj une pasi ndryshon jo pak po shume nga dite ne dite, nga çasti ne çast, pasi vete ne njerezit ndryshojme me preferencat dhe shijet tona. Sot na pelqen diçka shume, neser e kemi inat. Sot mund te jemi te dashuruar ne palce me nje person, neser sikur fillojme ta urrejme ca e nga ca, me gjithe shpirt. Pra me kuptoni seç dua te them apo jo?!
Sinqerisht ADRIA