Aparatet fotografik dixhital

Blendi

Primus registratum
Re: Aparatet fotografik dixhital

Ne fakt C750 e ofron falas telekomanden.

Shikoni kete aparat tjeter. Besoj se ky ndjell Drinin qe ka qejf Super Zoom, edhe mua po me pelqen ama. Une lexova te gjithe reviewn dhe duket sikur Panasonic ka ndertuar nje kamera sh te mire, e cila ka si plus 12X optical Zoom dhe qe te shkoje me te nje antishake image sabiliser qe te lejon te shkrepesh foto me zoomin ne maksimum duke e mbajtur kameren ne dore.
The Panasonic Lumix DMC-FZ10

fz10_front.jpg
fz10_side_lt.jpg

Paulin Palushi

Primus registratum

Nuk kam pasur kohe qe ta shof review e ketij Panasonic-ut te ri,por mendoj se gjeja me e mire qe ka, nuk eshte teknologjia e imazhit, as thellesia e zoom-it, por cilesia e lentes dhe diafragma efektive qe ne te gjithe thellesine fokale eshte 2.8, gje qe ofron ndricim te mjaftushem edhe ne kushtet e mungeses se drites natyrale.
Kjo cilesi lenteje vjen fale nje kontrate qe ka PANASONIC per te prodhuar sistemin elektronik, me LEICA-n, prodhuesin e aparateve dhe lenteve me cilesore ne bote me baze Carl Zeis Jena(shihni modelet analoge te dy kompanive dhe do te shihni ngjashmerine)

DriniS

Ecejak

Vallai po te pres dhe njecike, do na nxjerrin ndonje aparat me 20x optical /pf/images/graemlins/smile.gif

Meposhte po ju tregoj "zhurmen" qe ka Olympus ne fotot e tij kur ka pak drite. Foto eshte bere me rezolucionin me te madh 2048*1536
noise.jpg

C'eshte e verteta C-740 ka edhe noise reduction ne aparat por te them te drejten nuk i kam pare ndonje permiresim kushedi, mgjse nuk e kam provuar me te njejten fotografi me dhe pa noise reduction option. Problem eshte qe kur aktivizon shume gjera ne aparat per procesimin e fotografise, aparati kerkon me shume kohe derisa te te lejoje te shkrepesh foton tjeter. Ne ambjente me pak drite ka akoma me shume 'noise' kur shkrep ne sequence mode, pavaresisht se zgjedh High quality.

Fotoja e tere, e zvogeluar.
noise-.jpg

Blendi

Primus registratum

Sidoqofte nuk me duken nivele fort te larta zhurme ne krahasim me te tjera qe kam pare. Kur shoh fotografine e plote nuk me bezdis.

Dihet, ka shume aparate, asnjeri nuk eshte perfekt dhe gjithmone do te vjeterohen. Dje padashje ne dyqan gjeta C740 qe ke ti Drin, kushtonte nja 300 dollare. A e di se Olympus ka nxjerre me te rinj se C750? Dy modele dolen ne treg njeheresh , te dy jane pasues te C750 dhe quhen C765 dhe C770. C770 ka shume pak ndryshime nga C765, por te njejten lente.

Olympus Camedia C-770

960_top1.jpg

DriniS

Ecejak

Nje studim i C765 dhe C770 te krahasuara

Rezolucioni mbetet i njejte me C750, zoom gjithashtu, ndryshon vetem Turbo engine qe kane futur ne sistem.

P.S. Mua me bezdis noise kur i printoj te medhaja fotografite pasi i bej me kornize dhe i mbaj ne shtepi. Megjithese perdor leter canavas dhe i stampoj ne nje printer shume te mire te ^_^-it, prape per mua eshte dicka qe ma gervish syrin ajo 'zhurme'.
Une pashe nje C720 ne Itali qe shitej per mbi 350 euro, (euro valute me e shtrenjte se dollari, dhe C720 me i vjeter se C740). Them se madhesia e lentes se C770 nuk ndryshon nga ai i C740, kismet ne te ardhmen do blej ate dhe do perdor adaptorin dhe lentet shtese qe kam (infrared, 250 Macro, etj.)

renea

Primus registratum

Wow, cuna na e prishet mendjen prape, me ka hyre ne qejf me shume c-770 nga qe i kane rregulluar shpejtesine e marres se pozave. Gjeja qe me pelqne tek olympus eshte se ka hotshoe, qe mund ti vesh blic te jashtem, poashtu ke mundesi ti shtosh dhe pjese. NUk me pelqen qe kane zgjedhur quicktime si format per filmat.

Ate minolta z2 nuk e kam lexuar fare por duket kamer e mire, nuk me pelqen qe nuk ka hotshoe, me pelqen shpejtesia me te cilen vepron aparati?

Mua me duhet nje kamer e cila nxjerr foto te pastra, pra qe mos te kete shume noise ne foto. Duket sikur c-770 ka hec nje hap para. Megjithate, do nxirrni ndonje kamer tjeter dhe do me ndryshohet mendja prape. /pf/images/graemlins/laugh.gif

blendiys

Primus registratum

Foto te pastra?
Aparat dixhtal apo kamera?
Mesa kam pare kamerat kane relozucion teper te ulet ne krahasim me aparatet dixhitale.
:confused:
Kam dhe nje pyetje!
Ne disa raste verej qe fotot nuk jane shume te qarta nen madhesine 50% dhe shpesh here "ndonje fije floku" rrezaton ne te bardhe.

renea

Primus registratum

eshte nje lapsus i imi, nga qe ne anglisht aparat dixhital, thuhet digital camera. Ndodh kjo kur kontakti me shqipen eshte minimal.
FLM

Paulin Palushi

Primus registratum

Blendi,Aparati edhe kamera duke pasur destinacione diametralisht te kunderta(edhe pse nganjehere integrohen tek njera-tjetra)sigurisht qe"cilesine"e kane te ndryshme.
P.sh.m.,nje foto me rezolucin rreth 75 dpi qe ti e shef shum paster ne monitor,po ta stamposh ne leter do te skandalizohesh nga cilesia e keqe.
Pra nje xhirim perfekt(edhe me kamer dixhitale),qe maksimumi(nese nuk jam gabim)jep 600 rrjeshta ne rreth 24 kuadro ne sekond dhe ti mund ta shohesh ne ekran me cilesi HDTV,per vete destinacionin qe ka,nuk mund te kete cilesi te mire ne stampim i krahasuar edhe me nje aparat dixhital"te vjeter"me 1 Megapixel...

Blendi

Primus registratum

Minolta DiMage Z2 nuk me pelqeu. E mora ne duar dhe ndihej se ishte i lehte pupel dhe delikat. Materiali i aparatit kishte ndjesite e kauçukut, me la ndjesine se thyhej ne dore.
Kur kaloje nga LCD ne ViewFinder, ekrani nuk fikej por kishte nje si tip perdeje prapa qelqit te ekranit qe mbyllej, nderkohe LCD vazhdon te punoje, pas perdes paska nje pasqyre qe e hedh pamjen ne ViewFinder. Pra nuk ka kursim baterish ne rast perdorimi te VF pasi LCD punon gjithe kohes. Nje grua plake qe ishte menaxhere e dyqanit me tha qe aparati nuk eshte aq i mencur sa duket.

Nderkohe kam marre per te provuar nje Lumix FZ10 te Panasonic. Eshte fantastik. I ndertuar si tank, me macro mode te shkelqyer, a/s/m mode punon shume mire, 12x optical, 2 inch lcd. Deri tani nuk kam patur asnje problem dhe asgje qe do doja te ishte ndryshe. Ka shume mundesi ta mbaj, eshte shume aparat i kendshem dhe shume i kompletuar.
Asnjehere nuk kam arritur nje thellesi te tille dhe kur apertura nuk eshte aq e vogel. Ka nje vlere 3 dimiencionale ne fotografite. Do ju tregoj shembuk ca me vone.

Blendi

Primus registratum

Ai qe kam eshte pikerisht si ky;

Siper ka zoomin, shkrepsin, mode controls, hotshoe,
pana1_8.jpg

Nga pas LCD 2 inch, VF, Menuja, kontrollet manuale te plota, on/off, flash open etc.
pana1_9.jpg

Kur je ne Manual Fokus kjo unaza ne fund te lentes sherben per te arritur fokusin. Nderkohe qe po e perdor, ne mes te ekranit nje pjese e pamjes zmadhohet ne menyre qe te mund te arrish fokusin me kollaj, eshte si tip Picture in picture mu ne mes.
pana1_5.jpg

Kjo streha vjen standart me aparatin kur e blen dhe vlen goxha kur je jashte ne diell.
pana1_6.jpg

renea

Primus registratum

Me sa duket c-770 qenka kamer e mire, kane rregulluar ate problemin e shpejtesise se shutter,
960_top1.jpg
per nje flahs kompakt dhe automatik, nese blen flash jo nga olympus duhet ti stabilizosh manualisht, pra e gjithe pakoja duhet te shkoje rreth 700 dollare, keshtu qe per momentin po enderroj, ah sikur....

Megjithate, per ta kthyer olympus c 770 ne nje aparatt fantasti, do me duket
200756_emp.jpg
qe eshte adaptori CLA-4 ,
shtoji ketu nje
200862_emp.jpg
zmadhues per afron pamjet ne largesi, shto edhe
200858_emp.jpg

Paulin Palushi

Primus registratum

Perse eshte 700 $ E-10????

:lol: Sepse se pari eshte bere kahere "baba" me E 20-ten...
dhe nuk ka shume kohe qe eshte bere edhe"gjysh" me E-1... :lol:

Paulin Palushi

Primus registratum

/pf/images/graemlins/wink.gif ...me fal se harrova t'ju them se edhe E-1 ka filluar te shikoje per tu "fejuar" sepse ka disa muaj qe ne Angli dhe ne Amerike e ka kapur discount-i(nese nuk gabohem 500 sterlina dhe 500 dollar) /pf/images/graemlins/wink.gif

renea

Primus registratum

gjithkund tjeter eshte $900.00, dhe nese ke lexuar ndonje kritike per bigondigital, ata thone se bigondigital.com kerkon te te shese gjera ekstra per te mbulur valuten qe humbasin me uljen e cmimit.

Analogjite nuk i kam pelqyer asnjehere, sepse perdoren shperfillshem, pa lidhje. Mjafton, "eshte aparat i vjeter".

Paulin Palushi

Primus registratum

Zonjushe apo Zoteri...
:lol: Nje nga shkrimtaret me mire te shqiperise se sotme Dritero Agolli thote se...Humori eshte veti e njerezve te mencur...

Apologjia po u perdor bukur nuk pse te jete "shqetesuese" :lol:

blendiys

Primus registratum

Aparati siper,postuar nga Renea,ketu kushton 1100€.
Po te kerkosh me shume dhe mund te kursesh deri 200€.

TEO

Primus registratum

Ore me sqaro nje gje ti mua...kaq shume leke ke qe do ti hedhesh me tufa. Vetem nqs do te behesh fotograf profesional se per gje tjeter s'e shoh ate kamera te perdoret.
700$ per nja camera? bleh

renea

Primus registratum

Teo,
thjesht enderroj, e vura kot aty se mu duk aparat i mire. c'ne une me SLR?

thashe ANALOGJI, dhe jo apologji, jane dy gjera shumeeee te ndryshme. :wink: