Aparatet fotografik dixhital

Darien

Primus registratum
Re: Aparatet fotografik dixhital

Drini,

Ke kontrolluar për ndonjë 'firmware update' të C740Z? Ndoshta i kanë ndrequer ato problemet që thua.

Në lidhje me fotot e shpejta për të kapur foton në sekondën e duhur më ka hyrë në punë 'rapid shoot mode' me blic të fikur. Nxjerr të paktën 2 foto në sekondë dhe nuk mendohet aq shumë.

G5 është modeli pasardhës i G3 që kam unë. (G4 nuk u përdor si emër se numri katër tingëllon si fjala vdekje në kinezçe.) Nuk e bleva sepse ka të njëjtin sensor drite si G3, po e kanë ndarë në 5 milionë elementë. Në pamje të parë kjo është 25% më shumë sesa 4 milionë elementët e G3, po çdo element është më i vogël dhe humbet pak më shumë sipërfaqe në ndarjet midis elementëve. Si përfundim, informacioni i kapur është vetëm 10-15% më shumë se G3 dhe mendova se nuk ia vlente të pagoja 120 dollarë më shumë për këtë diferencë.
/pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

'digital zoom' e kam fikur fare në aparatin tim

Kur përdor 'digital zoom', aparati ruan në fotografi vetëm një pjesë të dritës që bie në sensor. Për shembull, ke një aparat 2 megapiksel (nxjerr foton 1600x1200). Kur i afrohesh me digital zoom 2.5X, aparati do ruajë vetëm 640x480 në qendër të fotografisë, dhe këto do i përpunojë që të duken më mirë.

Përpunimi bëhet më i saktë në kompjuter ku ke proçesor më të shpejtë dhe programe me më shumë aftësi, prandaj për mendimin tim nuk ia vlen të lësh aparatin ta përpunojë.

Digital zoom ka vetëm dy përfitime:
1) në disa raste, digital zoom lejon aparatin të qartësojë mjegullën e shkaktuar nga lëvizja e ajrit të nxehtë ("heat haze"), gjë bëhet me më pak cilësi më vonë në kompjuter
2)kursen vendin në memorje se nuk po ruan informacion që s'të duhet (po ndoshta të duhet, gjërat duken ndryshe në ekran të madh)

Mark

Primus registratum

Shife pak kete. Une jam Fan i Minoltas dhe aparatin 35mm e kam Minolta.

Anti Shake eshte njera prej vecorive qe duhet pare me kujdes.
MINOLTA MOVIE
Features
• 8MP, 2/3-type interlace scan CCD for highest image quality
• 7x optical/2x digital zoom, apochromatic f/2.8-3.5 lens (28-200mm equivalent)
• Super-fine .44" electronic color LCD viewfinder and 1.8" TFT color LCD monitor
• Advanced anti-shake system and 3D predictive focus control with subject tracking
• CxProcess II technology and advanced LSI circuit that optimize essential image qualities
B0001G6UAW.16._SCLZZZZZZZ_.jpg

renea

Primus registratum

Si pas jush ,a ja vlen c-750 apo ka te njejtat problem dhe si c740 ?

DriniS

Ecejak

Renea, te jete per mua, ja vlen. Sikur te kisha njeri qe t'ia shisja kete qe kam, do merrja c750 ose c765.

Mos u dekurajo nga ato qe te shkruaj une, cdo aparat ka te mirat dhe te keqijat e veta. Sigurohu qe kur ta blesh, porosit dhe nje karte xD 256MB ose 512 MB. Keshtu mund te shkrepesh fotot me rezolucionin me te larte dhe prape te kesh plot vend per foto te tjera.

Darien, firmware update per C740 eshte vetem PictBridge, per stampim nga aparati drejt e ne printer. Sa per shpejtesi midis fotografimit, perdor sequence mode qe me lejon 11-12 foto derisa zihet buffer memory. Ceshtja ishte se kur te del dicka perpara dhe eshte dicka ne levizje, normal qe duhet kohe sa te behet gati aparati qe te fillosh fotografimin, kur e ke patur brenda ne cante.

d

Darien

Primus registratum

asaj s'ke ç'i bën Drini, aparatin gjithmonë gati s'e mban dot; do jetë ndonjëherë në çantë kur do doje ta kishe në dorë - edhe me aparatin me film më ka ndodhur
/pf/images/graemlins/smile.gif

Paulin Palushi

Primus registratum

Pavaresisht se cfare planifikoni te blini, Aparat Dixhital apo Kamera mos u mashtroni nga "Digital Zoom" e cila eshte nje menyre per ta bere me interesante paisjen e per ta shitur.
Zoom-i Dixhital eshte vetem nje interpolim artificial pa asnje vlere praktike per ato qe kerkojne cilesi.
Gjithmone duhet te kerkoni se sa eshte vlera OPTIKE e objektivit apo e Zoom-it, pavaresisht se ne paisjet e "lira" lentet mund te jene plastike, qe gjithsesi jane eshte me mira se zoom-i dixhital.
Nje keshille per problemet me Whithe Balance.Mund te zgjidhet shume thjeshte me nje metode "antike",duke mbajtur ne qanten e aparatit nje karton te bardhe.Shtypeni shkrepesin e aparatit ne gjysem sa per te aktivizuar ekspozimetrin e paisjes dhe jeni "OK".Per kamerat ju duhet te ndezni kameren ne Camera Mode dhe te ekpozoni kartonin perballe objektivit te Kameras sa nderroni ambient.
Sa per shpejtesine e pergatitjes se aparatit dixhital per pune ajo eshte ceshtje e prodhuesit se ske cfare i ben.E vetmja kompani qe e ka shkurtuar kohen ne zero virtuale eshte Nikon me prodhimin e fundit Nikon D70,dhe nga ekperienca qe kam me te mendoj se eshte reale dhe jo spekullim.

Blendi

Primus registratum

Kam krahasuar te dhenat e disa kamerave qe jane ne te njejten grup cmimesh. Me sakte
Olympus C750 UZ, Fujifilm S5000, dhe Minolta DiMage Z2. Fuji e humb davane heret, duke filluar qe nga MegaPixels; 3.2 krahasuar me 4.2 dhe 4.22.

Kane qe te tre 10X Optical Zoom. /pf/images/graemlins/wink.gif

Krahasimi side by side gjendet ketu:

http://www.shopping.com/xSBS-Digital_Cameras~PG-1~NCP-3~PRDLT-20700855-20983318-21884343

Me fort konkurojne Olympus dhe Minolta. Olympus ka epersine e nje trupi metalik ndersa Minolta eshte plastike e argjendte, e meta e vetme e C-750 ne krahasim me Dimage Z2 ishte qe nuk ka Self Timer. Pra duhet te kesh dike qe t'a shkrepe gjithmone, dhe une personalisht e perdor Selftimer shpesh.

z2-frontleft.jpg
olympus_camedia_c750.jpg

Blendi

Primus registratum

Nje faqe tjeter thote se C-750 ne fakt ka Self Timer. ? Shpresoj te kete, por konsideroni dhe Minolta, une kam eksperienca te shkeqlyera me kete aparat dhe per 35 mm perdor vetem Maxxum htsi plus.
401buyers.11.jpg

Darien

Primus registratum

Nuk e kisha parë këtë modelin Z2 të Minoltës. Kur po shikoja për vete vjet, mendova të bleja Z1 dhe arsyeja kryesore që nuk e doja ishte preferenca ime për CompactFlash.

renea,
po nuk pate blerë akoma, hidhi një sy, ndoshta të pëlqen më shumë se C-750

një rekomandim i përgjithshëm
çfarëdo aparati të bleni, mundohuni të gjeni një dyqan lokal dhe ta shikoni, ta mbani në duar; ndonjëherë habitesh sa ndryshim ka nga ideja që krijon vetëm duke e studiuar 'online'; s'është e thënë ta blesh atje, mjafton ta shikosh një herë

Blendi

Primus registratum

Ishte pak e cuditshme te zbuloja pasi shkrova keto postimet me lart se edhe Steve nga "Steve's Digicamereas" i vendos shume afer njera tjetres.

Deshiroj te di edhe mendimet e disave prej jush mbi kete model. Drini ty si te duket?
Cmimi lekundet midis $ 330 - $400

STEVE'S THOROUGH REVIEW
z2_c750.jpg

The DiMAGE Z2 and the Olympus C-750 Ultra Zoom, both are 10x and 4.0 megapixel.

Me pelqen gjithashtu ndertimi futurist i Z2. Ata qe e perdorin gjithmone theksojne se eshte nj nga kamerat me te kollajta per tu perdorur, ndersa Minolta mburret se eshte kamera me fokusimin me te shpejte dhe te zgjuar qe egziston. pra ndihmon per ato mementet e vecanta qe kalojne shpejt. Per sa i takon filmit, Z2 eshte e vetmja qe ofron mundesine te xhirosh 800X600, pra me ekran te plote per ata qe zgjedhin 800X600 si display settings.

z2_back.jpg
z2_top.jpg

DiMAGE Z2 Features:
10x Mega-zoom (38-380mm coverage) with high-speed autofocus and Super Macro
4.0 megapixel imager for images up to 2272 x 1704 pixels
1.5-inch color LCD with 113,000 pixels
Color eyelevel viewfinder with 98% coverage
Ultra High Speed 1280x960 capture at 10fps
Program AE with Shift, Aperture priority, Shutter priority and Manual exposure modes
Shutter speeds from 15 seconds to 1/1000 in Shutter priority and Manual exposures modes
Digital Program modes: portrait, sports, night portrait and sunset
Multi-segment, center-weighted and spot metering modes
640x480 and 320x240 motion video at 30fps with audio, length limited only by SD card capacity
World's first 800x600 SVGA motion video at 15fps with audio
Automatic noise-reduction for one second or longer exposures
5 white-balance settings including custom settings
Digital Effects Control for contrast and sharpness
Color modes: Natural, Vivid, B&W, Sepia
ISO Sensitivity: Auto, 50, 100, 200, and 400 equivalents
Flash shoe for Minolta external speedlights
Playback/QuickView with histogram feature
Data imprinting that records date, time and descriptive information on an image.