Aforizma , thënie të bukura dhe shprehje nga njerëz të mëdhenj.

Hektor12

Locus omnem
Nderi im eshte jeta ime dhe te dyja jan bashke.
Nese e merni nderin,jeten time nuk e keni shpetuar dot.

Shekspiri.

Hektor12

Locus omnem
Ne dashuri ose urrejtje mbare bota eshte e ndjekur.
Ketu zgjidhje s'ka dot,nga qe djalli eshte neutral.

Bretano

Hektor12

Locus omnem
Është rrezik që një femër të pajtohet me ty plotësisht. Këto raste përfundojnë në martesë.

Uajldi

Hektor12

Locus omnem
Kemi mesuar se duhet te falim armiqte, mirepo nuk kemi mesuar nese duhet te falim miqte.

FRANCIS BACON

Hektor12

Locus omnem
Te verteten ua kam lene te rinjve. Vet kenaqem t'i them gjerat ashtu sic jane.

SØREN ULRIK THOMSEN

Hektor12

Locus omnem
E Ardhmja u perket atyre te cilet besojne ne bukurine e endrrave te tyre........

The Future Belongs To Those Who Believe In The Beauty Of Their Dreams

Hektor12

Locus omnem
Mos ec prapa meje, nuk jam udheheqes. Mos ec para meje, nuk jam humbes. Ec krah per krahu me mua, sepse jam miku yt.

ALI REZA DEHDAR

Hektor12

Locus omnem
THOTE I DITURI:

MESOHU T`IA DALESH MBANE VETE DHE TE MOS VARESH NGA ASKUSH NE JETE SEPSE DHE HIJA JOTE TE BRAKTIS KUR TI JE NE ERRESIRE......

( SAMI FRASHERI )

Hektor12

Locus omnem
Cdo njeri i mencur duhet te pranoje mendim, sugjerim dhe keshille pervec prej shtate personave:
1. prej te paditurit (injorantit), 2. armikut, 3. ziliqarit, 4. prej atij qe te nencmon e te perqesh, 5. prej qyqarit, 6. prej kopracit, 7. njeriut jonormal
1. Njeriu i paditur te con ne humbje
2. armiku deshiron shkaterrimin tend,
3. ziliqari shpreson ne lenien e te mirave qe te jane dhene
4. ai qe te nencmon e te perqesh deshiron me kete te perfitoje njerezit
5. qyqari do te te lere ne balte e do ike
6. kopracit i intereson vetem grumbullimi i pasurise dhe vetja e tij
7. njeriu jonormal nuk ka kontroll as mbi veten e tij e jo te drejtoje te tjeret

Hektor12

Locus omnem
Fundi i botës do të vijë kur njerëzit të udhëtojnë në vagonat e klasit të parë dhe librat në vagonin e mallrave.

( Gabriel García Márquez )

Hektor12

Locus omnem
Jeta eshte si nje monedhe! Ne njeren ane ndodhet dhimbja dhe ne anen tjeter lumturia. Ti mund te shohesh vetem njeren ane, por mos harro, edhe ana tjeter e ka rradhen e saj

Hektor12

Locus omnem
Lumturia nuk varet nga kushte te jashtme,por nga faktore te brendshem. Ajo qe na ben te lumtur ose jo te lumtur nuk eshte ajo qe kemi,ajo qe bejme apo ajo qe jemi,por eshte ajo qe mendojme