Aforizma , thënie të bukura dhe shprehje nga njerëz të mëdhenj.

FALKO

Forumium maestatis
Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Po ua le ne fiilim nderin ju /pf/images/graemlins/smile.gif Une do vazhdoj me pas . /pf/images/graemlins/wink.gif
 

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Ma paske hudh, ma paske marre temen nga dora.....
 

Ofelia

Forumium praecox
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

This is the first day of the rest of your life - American Beauty
 

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius - and a lot of courage - to move in the opposite direction.
-- E. F. Schumacher
 

FALKO

Forumium maestatis
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Mund te jemi te paanshem vetem per gjera qe nuk na interesojne dhe kjo eshte arsyeja qe nje opinion i pamvarur gjithmone eshte pa asnje lloj vlere.
--Oscar Wilde--
 

FALKO

Forumium maestatis
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Gabimi per te cilin udheheqesit gjermane jane ne gjyq nuk eshte se ata e humben luften, por se ata e filluan ate.

--Nga gjyqi i Nurenbergut--
 

kaprollja

Primus registratum
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Ndonjehere heshtja eshte me elokuente se fjalet.
 

Guest
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Shume shohin, pak jane largpames.
 

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Il mio cuore aveva mai amato?occhi rinnegatelo,perchè non ha mai conosciuto la bellezza fino ad ora.

- William Shakespeare -
 

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

I have always been delighted at the prospect of a new day, a fresh try, one more start, with perhaps a bit of magic waiting somewhere behind the morning.

- J.B. Priestly -
 

FALKO

Forumium maestatis
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Injoranca paraqitet ne keto forma:
Te mos dish
Te dish gabim ate qe di
Te dish gjera qe nuk kane vlere.
 

Guest
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

a) Victory knowes no strangers, defeat knowes no friends.

b) defeat is the soil on which victory will grow.
 

Guest
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Ne dyer zemrash trokiti shpesh,
Hyr i thoshin dikur.
Nje copez buke ai desh
Porse i jepnin gure.

Keshtu i mblodhi gure-gure
I coi ne shtepi
Dhe me ta ndertoi nje mur
Perreth zemres se tij.
 

Guest
Re: Aforizma, thenie te bukura, fjale te medha nga njerez te medhenj

Nga te gjitha ngjyrat te bardhen beri Njutoni. Dhe te bardhe e kujtuan gjithcka, pothuaj nje shekull!

J.V. Gete
 
Top