Aforizma , thënie të bukura dhe shprehje nga njerëz të mëdhenj.

gurax

Pan ignoramus
Ka dy menyra per te jetuar jeten tende:
Njera eshte duke menduar se asgje nuk eshte mrekulli , Tjetra eshte duke menduar ...
... se cdo gje eshte mrekulli.
Une besoj te dyten .
Albert Einstein

Jo tamam. Me nje ndryshim te vogel por te rendesishem perkthimi ekzakt i kesaj thenie eshte:
"Ka dy menyra per te jetuar: Mund te jetosh sikur asgje nuk eshte mrekulli; mund te jetosh sikur cdo gje eshte mrekulli."
“There are two ways to live: you can live as if nothing is a miracle; you can live as if everything is a miracle.”

Ne keto dy lloj grupimesh filozofike, cdokush ben zgjedhjen e vet per menyren e jeteses, p.sh. Soul ka zgjedhur te dyten.

gangsterja

Primus registratum
Me mire i pari ne nje fshat,sesa i dyti ne Rome.(Julus Cezar)
Se bota u prish prapesine e ndreq une paskam lindur qe ta ndreq(Shekspir)
Genjeshtra ka 7variante,e verteta vetem1(Shekspir)
Arrita te behesha i sukseshem sepse cdo gje qe me thoshin dhe me jepnin te beja e merrja seriozisht.(David Copperfield0
Eshte nje trishtim i madh te mendosh qe natyra flet nderkohe qe qenia njerezore nuk degjon.(Viktor Hygo0
Te mendosh se je i lire do te thote te harrosh shkaqet e veprimeve(Spinoza)
Nuk ka gje me te tmerrshme se fantazia e pakontrolluar(Gete0
Nuk ecet perpara me koken pas(Greket e vjeter0
Te besosh eshte fuqia e dyte,e para eshte te duash(Viktor Hygo)
Ku duhet te filloj?Bota eshte aq e madhe.Do te filloj me vendin tim qe e njoh me se miri.Por vendi im eshte aq i madh.Po filloj me mire me qytetin tim.Po qyteti im eshte aq i madh.Me se miri po filloj me rrugen time.Jo,me shtepine time.Ah,po filloj me veten time(Elie Wesel)

*goddess*

Forumium praecox
Kam falur gabime gati te pafalshme, kam provuar te zevendesoj persona te pazevendesueshem dhe kam harruar persona te paharrueshem. Kam vepruar sipas momentit dhe jam zhgenjyer nga persona qe nuk e mendoja kurre se mund te zhgenjehesha, por edhe une kam zhgenjyer.

Kam mbajtur dike mes kraheve te mi per ta mbrojtur, jam bere mik perjete. Kam qeshur kur nuk ka qene e nevojshme, kam dashuruar, me kane

dashuruar, por edhe me kane refuzuar. Me kane dashuruar dhe nuk kam ditur si t'jua kthej dashurine.

Kam bertitur dhe jam hedhur perpjete nga gezimi. Kam perjetuar dashurine e kam bere premtime te perjetshme, por me eshte thyerzemra kaq e kaq here!

Kam qare duke degjuar muzike e duke pare disa fotografi te mbushura me kujtime. Kam telefonuar thjesht per te degjuar nje ze. Jam dashuruar perseri me nje buzeqeshje. Kam besuar perseri me nostalgji dhe kam patur frike te humbas nje person shume te vecante, te cilin kam perfunduar duke e humbur... por kam mbijetuar!

Dhe jetoj akoma! Dhe jeta nuk me lodh! Dhe ti nuk duhet te lodhesh nga jeta. JETO!

Eshte mrekulli te perpiqesh me bindje, te perqafosh jeten dhe ta jetosh me pasion. Te humbesh me klas dhe te fitosh me guxim. Sepse bota i perket atij qe guxon...

[Charlie Chaplin]

mirdita

Papirus rex
Eshte me e lehte te thyesh nje atom sesa nje paragjykim,
Derisa te kete njerez do te kete luftra,
Cmenduri eshte te besh gjithmone te njejten gje dhe te presesh rezultate te ndryshme,
Semundje shume e keqe racizmi. Por mbi te gjitha e cuditshme: semur te bardhet, por vret te zinjte.
Bota eshte nje vend i rrezikshem, jo per shkak te atyre qe bejne veprime te keqija por per shkak te atyre qe shikojne pa thene gje,
Nuk e di se me cfare lloj armesh do te luftohet ne Luften e Trete Boterore, por di qe ne te Katerten do te luftohet me gure dhe me shkopinj,
Paqja nuk mund te mbahet me force, por mund te arrihet vetem duke kuptuar njeri-tjetrin,
Nuk mendoj asnjehere per te ardhmen. Ajo arrin aq shpejt…
(ALBERT AJNSHTAJN)

*goddess*

Forumium praecox
Te rrish me budalla eshte humbje kohe po me e keqja eshte se behesh budalla edhe vete.....Winston Churchill

Jeta eshte fillimi i sfidave dhe vdekja eshte vendimi vleresues.Hidherimi nje dite mund te kthehet tek ti me nje buzeqeshje prej se ciles perfundimisht nuk do mund te largohesh dot kurre,sepse ne jete jo gjithmone do te te ndodh te jesh protagonisti kryesor i shkaktimit te vuajtjeve,por edhe bashkudhetar me vuajtjen...Grit Frausal

A

Arber Halili

Guest
"Do not defeat your enemy, but reather win them over, win their hearts, win their minds." Dr. Zakir Naik

Shkrimtari

Forumium maestatis
Buzeqesh edhe pse buzeqeshja juaj eshte e trishtueshme, sepse me e trishtueshme se nje buzeqeshje e trishtueshme, eshte trishtimi kur s'buzeqesh kurre.Jim Morrison

tHENIE.ORG

Primus registratum
“Ti jeton vetëm një herë, por nëse e bën siç duhet, një herë është mjaft.” ~Mae West

“Disa njerëz janë shumë të varfër, gjithçka që ata kanë janë paratë.” (anonim)

tHENIE.ORG

Primus registratum
404 | The page does not exist.

http://thenie.org/asd#ixzz2LjXeYgcL

The decatur

Perjashtuar nga Albforumi
404 | The page does not exist.

http://thenie.org/asd#ixzz2LjXeYgcL
kjo faqe ka nevoje per me shume thenie
gjithsesi me pelqen shume