ABUZIMET ME ROBËRIT NE IRAK

ABUZIMET ME ROBËRIT NE IRAK

Te pakten tre te burgosur lufte jane vrare ne burgjet e kontrolluara nga ushtria amerikane ne irak cka ka nisur nje furi hetimesh ne te gjitha burgjet e luftes perfshi Guantanamon ne Kube.

Presidenti Bush do jape sot intervista per televizionet arabe Al Hurra dhe Al Arabia ne nje perpjekje per te kontrolluar demin politik te fotografive poshteruese shkrepur nga ushtaret amerikane dhe britanike. Nje minister Iraken i vendosur ne pergjegjsi nga amerikanet dha dje doreheqen. Disa eksperte shprehen se zemerimi qe shkaktojne keto vrasje dhe keqtrajtime nder irakenet mund te kthehet ne dhune kunder ushtareve te huaj ne Irak.

ra1082750186.jpg
r641987406.jpg

........ ...
r2377536700.jpg

D-J

Forumium maestatis
Re: ABUZIMET ME ROBËRIT NE IRAK

Zogush,

keto fotot nuk jane persekutim sic thua ti, po jane me e keqja rracizem ose me e mira, sexizem fetishizem hedonizem, you name it /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mua me duken si vepra arti ne fakt vetem se myslimanet i kane marre si ofendim. Eshte me teper nje perplasje kulturash. Kurse per amerikanet ato duhen pare nga mysliamnet si "sexual liberation". Ne perendim meshkujt ku ta gjejne te lidhen ashtu me litar nga nje femer /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nuk e di sa do kete vajtur cmimi i ketyre fotove origjinale /pf/images/graemlins/laugh.gif

bona

Primus registratum

forumista

mire keto americanet u kapen dhe dhe di ndeshkojne dhe te burgosurit ndoshta do ti trajtojen me mire

PO SI DO TIA BEJME NE GRECERVE QE I KANE THENE VELLAIT PERDHUNO VELLAIN SE DO TU VRASIM PERNDRYSHE.

109UV

Primus registratum

sa per temen, nuk kam asgje per te shtuar. Por dua te te them qe shprehja "publiku i trashe amerikan" tregon mungesen e fineses ne argumentin tend.

Ndersa per BBC, une nuk e di sa e lexon ti, po une e lexoj here pas here. BBC eshte nje "outlet" opinionesh me shume se sa lajmesh, ne opinonin tim.

alinos

Forumium maestatis

**** Darlington Delarge
Auto-Icon
Anetar/e # 164

Shkruajtur më 08 Maj, 2004 14:03
--------------------------------------------------------------------------------
Zogush,

keto fotot nuk jane persekutim sic thua ti, po jane me e keqja rracizem ose me e mira, sexizem fetishizem hedonizem, you name it

Mua me duken si vepra arti ne fakt vetem se myslimanet i kane marre si ofendim. Eshte me teper nje perplasje kulturash. Kurse per amerikanet ato duhen pare nga mysliamnet si "sexual liberation". Ne perendim meshkujt ku ta gjejne te lidhen ashtu me litar nga nje femer

Nuk e di sa do kete vajtur cmimi i ketyre fotove origjinale
Ky duhet te ishte humor?!
si jurist to be, diki ti duhet ta dish se te lidhurit qofte nga femer, qofte nga mashkull behet me deshire, jo kur je ne lufte, e cila qe ne nisje eshte gabim.
por ndoshta ju keni te drejte: luftrat te tilla jane, dhe kush eshte rob lufte, eshte i vdekur!

Sa keq! Edhe perendimi hiqet si i civilizuar dhe respektues i te drejtave te njeriut, pale ka caktuar dhe ligje ne rast lufte, per te mbrojtur individet! Cfare ironie!

Gjeth,
nuk ka per te pasur kandidate femer! Do te ishte sikur Amerika te vishte fund! pra te frikesohej, ose te behej zemer dobet! Zhdukja do te thote vetem nje gje: bush go ahead!
realitet i trishte :cry:

enton

Primus registratum

Gjynah per roberit. Cfaredo kombesie Robi i luftes por edhe krimineli arrestohet,ose kapet dhe gjykohet per krimin qe ka bere dhe denohet.
Skandali i fundit eshte nje njolle e zeze per Jankis.
Ashtu sic theshte edhe NY post sot. Tashme ushtaret amerikane do ecin me koken ulur neper Iraq.

Komentet dhe debatet personale midis diskutanteve NUK I LEXOVA :tipsy:

klevis kocareli

Primus registratum

mua te ghithe te burgosurit me duken shume te shendetshem. se u turpruan nje cik ata si gjen gje. ne te pakten i japim uje the ushqim per te ngrene dhe kur kalon mbi nje vit ne lufte dhe sheh se cfare bejne irakianet kunder nesh, ato qe u bejme ne atyre nuk krahasohen fare. CNN blows shit out of proportion and shit like that should never hit TV. war is rough and there are casualtysno one feels sorry for the american civilians that got burned and hanged but they feel sorry for some naked iraqis

klevis kocareli

Primus registratum

mos u merzit o enton se sna prishet puna fare ne koken gjithmone e mbajme larte dhe gjoksin jashte

ilirjan

Primus registratum

Neqoftese ushtria Amerikane punon per interesat Cifute ne bote atehere pse duhet diskretituar nga vete cifutet!!!

Une them se Cifutet ne CIA e kane organizu vete FOTOGRAFITE , bile edhe Gazetat ne USA dhe Evrope, (plan i parapergatitur me kujdes)

Lobi CIFUT ka qene qe ne fillim kundra luftes ne IRAK (pse-n nuk e di)

Di qe IRAKU me SADAM HUSEININ ishte prodhuesi me i madh i lendes se para per droge, kondrabandisti i naftes,(kundra interesave Angleze) mbeshtetes i terrorizmit, dhe armik i shume shteteve ARABE.

Qe mbas vizites se shefit te CIA ne IRAK u shtuan veprimet kundra trupave Amerikane dhe nderkombetare atje (ne vend qe te parandalohen)

Edhe keto FOTOGRAFI sjane tjeter vecse pjese e skenarit per sabotimin e formimit te shtetit IRAKIAN.

Te gjithe mendonin se me kapjen e Sadamit do merrnin fund edhe veprimet terroriste,kjo sndodhi,Sadami spaska qene tjeter vecse VEGEL e te tjereve.

Kapja e dy ushtareve Amerikane (me origjine CIFUTE) duke dhene informacion AL KAJDES mbi veprimet e ushtrise amerikane tregon se LUFTA NEN TAPET midis RRACES EVROPIANE dhe CIFUTEVE eshte ndez.

Ju kujtoj se ne Trenin qe u miniua ne SPANJE u zbuluan gjurmet e nje USHTARAKU AMERIKAN (i shtepise bardhe) kuptohet me origjine CIFUTE, i cili eshte kthyer ne ISLAM /pf/images/graemlins/laugh.gif , sipas shtypit CIFUT.

Zog jam dakord me ty deri diku.
Nuk besoj se CIFUTET drejtojne USA, por e sabotojne ate sidomos tani pas shembjes se KOMUNIZMIT.
Besoj se BASHKIMI EVROPIAN eshte me afer interesave te CIFUTEVE (sot)

blendiys

Primus registratum

Deri diku verej se askush nuk merakoset per fillimin apo fundin e kesaj historie....
Duke marre dhe nje pro nga mediat e ndryshme,diskutimi fillon e merr nje rruge qe dikush e ka projektuar per nje te ardhme .......
Per te mos hyre ne te "thella",dhe une si c'do pjesemarres ne kete diskutim,shpreh mendimin tim.:
Ne fakt nuk kam per te shtuar,por habitem:
Si ka mundesi qe ushtarake te tille,te sprovuar ,njohur me rregullat e luftes dhe koshiente mbi pasojat e skandaleve te tilla,veprojne/abuzjne ne kete menyre.??
...duke ndjekur ligjet e luftes dhe une bashkohem me ndeshkimin e autoreve te kesaj "historie",por deri tani ky ndeshkim i dedikohet politikes:
Bush,Blair.
.
Si gjithekush eshe une ngrys vetullat kur shikoj pamje te tilla ne TV,denoj aktin dhe protestoj si gjithekush..
..nuk ngrita ze kur rrugeve te Sudanit,zvarre terhiqeshin trupat pa jete te marinsave Amerikane(mbase kjo nuk hynte ne konventa e Gjeneves).
Mjeshterat e Kryqit te Kuq nuk raportojne per mijera refugjate Sudaneze qe aktualisht presin "mrrekulline e bukes",perkundrazi,akuzojne/mbrojne politakat e ndryshme.!
Brravo i qofte!!
..bij kurvash dhe gazetaruce.

Postimet mund ti konsideroni te editueshme

ledia

Primus registratum

Jane veprime te pakontrolluara qe kryhen nga njerez te papergjegjshem, njerez qe nuk kane idene me te vogel te humanizmit E kuptoj qe ushtaret jane te revoltuar nga lufta dhe pasojat e saj, por eshte nje abuzim i rende qe i kane bere pozicionit te tyre. Mos harrojme qe Amerika mbahet si nje nga vendet me demokratike me baze humanitare. Eshte nje akt turpi dhe poshterimi jo vetem per ushtaret qe i kane kryer ato, por per te gjithe ushtrine amerikane edhe mbare popullin qe jeton ne Amerike. Une besoj qe popullariteti dhe besimi ndaj kabinetit te Bushit ehde mbare Amerikes si fuqia krysore ne bote do te tronditet rende. Nuk mund ti falesh ato ushtare femra te banalizojne ne ate menyre me te burgosurit irakene. Nuk mund te falen ato tiu vendosin te mbathurat ne koke edhe ti detyrojne te demonstrojne te zhveshur te burgosurit Eshte injorance me teper se revenge nga ana e amerikaneve. Eshte vertet turp qe kjo ushtri te udhehiqet nga keta ushtare te padrejte dhe injorante.
Me siguri qe amerikanet do te percmohen ne te ardhmen jo vetem nga populli iraken por nga te gjithe ata njerez qe vleresojne te njerezishmen dhe te drejten.