ABORTI!

@d@

Primus registratum
Re: ABORTI!

Ju talleni, po eshte mekat te jesh pro aborti...Zoti ka kohe qe vjen ne af dhe shkruan ne defter postimet qe behen /pf/images/graemlins/tipsy.gif beni mire qe ne ksi temash te tregohen me te vemendshem!
/pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Zoti (feja me mire) ndoshta eshte edhe kunder kontracepsionit po hajde e thuji atyre qe besojne tek feja dhe nuk mbrohen duke mendu se i mbron zoti si kunder sides ashtu edhe kunder abortit.

ciroku

Primus registratum

<font color="red">Edituar! Nuk eshte tema e duhur per te bere humor. Flm. </font>

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
dahlie mi goce, qenke prish fare ti, /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
Jo jo jam serioze ketu, /pf/images/graemlins/laugh.gif i qendroj gjithmone mendimit qe nje femer duhet te jete e lire dhe te marre persiper vete zgjedhjen qe ben ne lidhje me shtatezanine e saj,eshte shume e rendesishme per nje femer te ndihet e kuptuar ne nje moment te tille.
Po te isha ne Tirane do kisha hapur nje qender planifikimi per te ndihmuar femrat me informacion per mbrojtje ndaj shtatezanise ose edhe kunder semundjeve seksualisht transmetuese
Ku i dihet ndoshta me vone pse jo /pf/images/graemlins/grin.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Po por vetem nje e mban per momentin qe prej ardhjes se njerezve ne kete bote

besim231071

Primus registratum

ashtu te duket ty,por te flasesh ne numrin njejes ne kete rast,mua me duket gabim,biles dhe pak egoizem.
Babai ka te drejtat e tij te pamohueshme.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Me thuj mendimin qe ke per abortin. Jam shume dakort qe babai ka te drejten e pamohueshme. Dhe do ishte shume mire qe ky baba te kuptonte mire arsyet e nje mamaje per te mbajtur apo jo nje femije. E di arsyet jane te shumta Po te jap nje shembull/ Nje djale me i ri ne moshe se partnerja e vet gati 5-6 vjet e le kete te fundit sepse njohu dike tjeter. Ne momentin qe ndahen kjo vajza eshte shtatezane.Meqe eshte pak e madhe ne moshe per te bere femije dha ka pasur probleme gjinekologjike qe e re, atehere patjeter qe do ta mbaje kete femije eshte i vetmi shanc qe po i jepet ne jete.Por ky djale nuk do qe ajo te mbaje femijen sepse nuk do qe te paguaje gjithe jeten per nje femije qe e ka bere me dike qe nuk e do me.
E shikon sa egoiste jemi ne,qeniet njerezore?
Kujt i jep te drejte ti ketu?

besim231071

Primus registratum

Aborti,sipas konceptimit tim,duhet te jete ligjerisht i lejueshem dhe vendimin per nje abort duhet ta marrin personat pergjegjes te nje shtatzanie te padeshirueshme.
Ne diskutimin e vendimarrjes,tendenca duhet gjithmone te anoje nga ana e shmangjes se tij(abortit).
Ky eshte mendimi ne vija te pergjithshme,pastaj çdo rast ka detaje dhe komplikime te ndryshme.

besim231071

Primus registratum

Ne rastin e siperpermendur nga ti,po te isha une ai djali,ne momentin qe flas,do te beja ç'eshte e mundur
qe vajza,e cila e don me deomos kete femije,te jete nje
nene e mire e femijes tim(tani embrion).

minardi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Me thuj mendimin qe ke per abortin. Jam shume dakort qe babai ka te drejten e pamohueshme. Dhe do ishte shume mire qe ky baba te kuptonte mire arsyet e nje mamaje per te mbajtur apo jo nje femije. E di arsyet jane te shumta Po te jap nje shembull/ Nje djale me i ri ne moshe se partnerja e vet gati 5-6 vjet e le kete te fundit sepse njohu dike tjeter. Ne momentin qe ndahen kjo vajza eshte shtatezane.Meqe eshte pak e madhe ne moshe per te bere femije dha ka pasur probleme gjinekologjike qe e re, atehere patjeter qe do ta mbaje kete femije eshte i vetmi shanc qe po i jepet ne jete.Por ky djale nuk do qe ajo te mbaje femijen sepse nuk do qe te paguaje gjithe jeten per nje femije qe e ka bere me dike qe nuk e do me.
E shikon sa egoiste jemi ne,qeniet njerezore?
Kujt i jep te drejte ti ketu?

[/ QUOTE ] /pf/images/graemlins/rolleyes.gifShume interesant rasti ne fjale.Besoj se te dy kane te drejte.Vetem me nje ndryshim;nese djali bashke me kenaqesine,pa dashur i dha edhe sikletin e te ngelurit shtatzane,ka detyrimin moral sepaku ta ndihmoje ekonomikisht per ta hequr ate.Ndersa vajza mund ta mbaje nese e vlereson si shans unik,por nuk mund ti kerkoje detyrime financiare me vone nese ai nuk e ndjen nje gje te tille /pf/images/graemlins/frown.gif

S

Scorpion

Guest

Ceshtja eshte delikate, nuk mund te zgjidhet vetem me nje "po" te thjeshte ose me nje "jo" te thjeshte. Une jam nga ata persona qe jane per te drejten e zgjedhjes, por nuk duhet harruar se liria pa mase te ben dem.

Nuk kam deshire ti fus gjerat ne rrethe virtuoze, por ajo c'ka na ngel per te bere, eshte arsimi i njerezve ne menyre te tille qe ato te jene ne nje nivel te tille te marrjes se vendimeve sa me te sakta, sesa psh ta ndalojme abortin me ligj, duke e quajtur rritjen e tij si rritje kriminalitetit me ligj dhe nga krahu tjeter te behemi vete kriminele duke detyruar femrat te abortojne jashte klinikave me menyra mesjetare.

Aborti nuk mund te ndalohet apo te lejohet me ligj. Nqs do te behet nje i tille atehere ai duhet te parashtroje ne menyre specifike rastet, duke filluar qe nga 1. aborti prej shtatzanise qe vjen si pasoje e perdhunimit, duke vazhduar me pas tek 2. aborti si pasoje e gjendjes ekonomike, duke kaluar tek 3. aborti si pasoje e keqformimit te femijes. Ndryshe do te arsyetoja tek i pari dhe ndryshe tek i dyti. Pra, duhet nje ligj kompleks, i cili i merr rastet nje per nje sepse edhe ceshtja eshte me te vertete delikate sic eshte jeta dhe asnjeri nga ne nuk mund te marri rolin e gjykatesit suprem.

Dicka qe doja te prekja eshte fakti se nuk jam dakort me llogjiken e marrjes se vendimit vetem nga nena. Ne fund te fundit nena eshte personi qe ka sjelle femijen ne jete, por te mos harrojme se nuk e beri vetem.

Une keshtu e mendoj /pf/images/graemlins/smile.gif