ABORTI!

Princesha

Primus registratum
Re: ABORTI

Po ta shohim holle holle, vrasje ne fakt eshte aborti, perderisa ka filluar nje jete tjeter brenda teje dhe ti ja ndalon rrjedhen.

I kuptoj edhe ato femna qe i eshte dashur te marrin vendime te tilla, ne princip jam kundra abortit.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Ju siguroj eshte dicka e tmerrshme te abortosh.Pinkparadise kur kerkon te mos paragjykohesh,mos paragjyko dhe ti.Keshtu i fyen te tjeret.

Diddy19

Su@mi

Nuk e di se si ka rrjedhur diskutimi ne lidhje me temen po shof te flitet per paragjykime apo jo...Aborti,edhe pse teme e hapur per diskutim ,eshte çeshtje personale dhe nje personi qe nuk e ka perjetuar nje zgjedhje te tille mund edhe te japi nje mendim kundra abortit,po do doja ta shihja nese do ndryshonte medim nese do ti ndodhte asaj vete nje gje e tille.Edhe une ne princip jam kunder abortit edhe pse kur degjoj per raste aborti nuk jap mendim ne pergjithesi edhe pse me vete MENDOJ se nuk do ta beja kurre.Por puna eshte se s kam patur ndonjehere probleme te tilla.Nese do me ndodhte mua ,mendoj se do i rishqyrtoj principet e mia...Sepse edhe te lindesh femije dhe pastaj ta rrisesh me buke e uje apo pa njerin prind e me te tjera kushte kunder,s me duket zgjidhje.

MLK

Primus registratum

<font color="purple">Tema eshte shume serioze per te postuar shaka pa kripe! </font>

Vdeksh

Primus registratum

Akoma duke u marre me te tilla diskutime?Secili bie ndesh me mendimin e tjetrit,por ne fakt ajo qe duhet bere eshte te respektohet mendimi i nje bashkebiseduesi,e permenda dhe heren e fundit se do jete me mire nqs kete gje e lejme ne dore te atyre femrave qe jane ne ate gjendje per te vendosur nqs do bejne abort apo jo dhe le ta gjykojne ato nqs ishte gjeja me e mire apo jo...Sbesoj se ja vlen per te ndezur "lufte" me njeri tjetrin...

renata

Forumium praecox

Une jam kunder.Nuk mund te vritet nje jete.Per mua aborti eshte baraz me vrasje...
Mund ta toleroj vetem atehere kur nena mban ne trup krijesen e nje njeriu,te cilen e ka dhunuar.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Po a ka më të pafajshëm se një jetë e sapo nisur! Kë ka dëmtuar ai vallë! Kë ka prekur me fjalën e tij? Kujt ia ka prishur gëzimin? Kë ka bërë të qajë? Askënd…betohem që askënd.
Si nuk arrijnë njerëzit të jenë falenderues për këto mirësi që u ka dhënë Krijuesi i tyre!
Ngase përfitojnë nënat dhe nga ku e marrin guximin për një hap të tillë?
A mos ndoshta ngaqë ajo jetë që ka nisur brenda tyre nuk ka gojë të flasë? Nuk ka gojë të thotë MOS? Mos është kjo vallë?
Nëse është kjo arsyeja, ta dinë se gabohen rëndë.
Në janë aq zemërforta sa tregohen, le të dëgjojnë tani zërin e kwtij fetusi:

Dita e parë: “Mami dhe babi, po vallëzonin së bashku në një mbrëmje. Ata e donin shumë njëri-tjetrin.”

Dita e dytë: “Mami hëngri një çokollatë. Mmmm sa e ëmbël ishte! Më pëlqeu shumë.”

Dita e tretë: “Në orën e historisë mami i ndie keq dhe e dwrguan në spital.”

Dita e Katërt: “Tani mes mamit dhe babit po dëgjoj disa zënka.”

Dita e pestë: “…

Dita e gjashtë: “…

Dita e shtatë: “Mami dhe babi nuk flasin me njëri-tjetrin për një javë të tërë.”

Dita e tetë: “Mami i telefonoi babit dhe i tha një PO.”

Dita e nëntë: “Babi dhe mami po flasin me dikë që i thonë ‘doktor’ dhe ky doktori po përmend një emër të çuditshëm ‘Abort’.”

Dita e dhjetë: “Sot është një ditë mjaft e bukur. Nga jasht dëgjoj zëra që qajnë dhe qeshin, mirëpo mua nuk m’u dha ajo mundësi, pasi…mami më vrau…”

ana karenina

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
...e permenda dhe heren e fundit se do jete me mire nqs kete gje e lejme ne dore te atyre femrave qe jane ne ate gjendje per te vendosur nqs do bejne abort apo jo dhe le ta gjykojne ato nqs ishte gjeja me e mire apo jo...

[/ QUOTE ]

<font color="purple">Nje femer qe eshte ne gjendje per te vendosur cfare? C'te beje me ate qe u be bashkarisht? Kur vika puna te vendoset mes do abortohet apo jo (qe shume mund ta interpretojne do vritet apo jo) e vendoska femra?! Persa ta gjykojne ATO apo AJO cfare eshte e mire? Nuk u dashka ta gjykojne BASHKE? Apo ngase gjykimi ne kete mes nenkupton nje jete dhe te gjykosh nje jete eshte thike me dy presa? Ne raste te tilla besimi tek femra dhe tek vendimet e saj eshte maksimal, ajo eshte e ditur, e pushtetshme, e forte, e zonja te vendose per te ardhmen e saj e te familjes apo te palo-familjes, mashkulli ka besim ne gjykim e saj, keshtu? Sidoqofte pasojat ne kete rast nuk jane te perbashketa, mashkulli eshte qenie realiste dhe si i tille nuk merret me probleme te llojit 'a eshte fetusi nje jete njerezore apo jo'! Se fetusi nuk eshte i tiji perderisa nuk e mban ai. Une keshtu e kuptoj kete shkrimin tend, me shkruaj me gjate nese gabohem! </font>

ana karenina

Primus registratum

Une jam kunder.Nuk mund te vritet nje jete.Per mua aborti eshte baraz me vrasje...
Mund ta toleroj vetem atehere kur nena mban ne trup krijesen e nje njeriu,te cilen e ka dhunuar.

[/ QUOTE ]

<font color="purple">Mire ai qe e dhunoi, po krijesa pse nuk qenka qenie njerezore e denje per te jetuar? C'faj ka krijesa qe lindi si fryt i perdhunimit? </font>

pinkparadise

Forumium maestatis

e ça faji ka nje femer qe te jet e detyruar te mbaj ne barkun e saj nje krijes qe u be me dhune, e qe ajo nuk e ka dash??

ana karenina

Primus registratum

<font color="purple">Pinku e kisha fjalen ne tjeter kah!

Po thosha qe femija i mbarsur si pasoje e nje perdhunimi eshte po aq i pafajshem sa edhe femija i mbarsur si pasoje e dashurise apo planifikimit familjar. Nese ne rastin e dyte aborti nenkupton vrasje, pse ne te parin jo? </font>

pinkparadise

Forumium maestatis

shiko per ti rene shkurt,
personalisht mendoj se ABORTI nuk eshte vrasje, as ne njerin nga rastet e me siperm, thjesht seicili e di vete, jetes nuk i dihet se si ta sjell fatin, ndoshta nje dite gjith ata/ato qe shkrujne ketu qe aborti eshte krim e eshte vrasje etc etc etc, ndoshta nje dite ato kur ta kuptojne vet ose noj i aferm i tyre, atehere te shohim se si do flasin, sepse per te gjykuar ketu jan te gjith te paret, por gjykojne pa ditur.
siç e kam thene edhe me pare, kete gje nuk e kam jetuar, ndaj nuk ja lejoj vetes te gjykoj ato femra qe e kan jetuar edhe qe vetem zemra e tyre e shpirti tyre e di ça kan heq, un sjam askushi me then PO aborti eshte keq.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Ah,ne zemren e shkrete ngelet vetem hija e brishte e nje vrasjeje...( e di dhe nena mjaft mire kete gje ,por nena...)

pitinusha

Primus registratum

Po a ka më të pafajshëm se një jetë e sapo nisur! Kë ka dëmtuar ai vallë! Kë ka prekur me fjalën e tij? Kujt ia ka prishur gëzimin? Kë ka bërë të qajë? Askënd…betohem që askënd.
Si nuk arrijnë njerëzit të jenë falenderues për këto mirësi që u ka dhënë Krijuesi i tyre!
Ngase përfitojnë nënat dhe nga ku e marrin guximin për një hap të tillë?
A mos ndoshta ngaqë ajo jetë që ka nisur brenda tyre nuk ka gojë të flasë? Nuk ka gojë të thotë MOS? Mos është kjo vallë?
Nëse është kjo arsyeja, ta dinë se gabohen rëndë.
Në janë aq zemërforta sa tregohen, le të dëgjojnë tani zërin e kwtij fetusi:

Dita e parë: “Mami dhe babi, po vallëzonin së bashku në një mbrëmje. Ata e donin shumë njëri-tjetrin.”

Dita e dytë: “Mami hëngri një çokollatë. Mmmm sa e ëmbël ishte! Më pëlqeu shumë.”

Dita e tretë: “Në orën e historisë mami i ndie keq dhe e dwrguan në spital.”

Dita e Katërt: “Tani mes mamit dhe babit po dëgjoj disa zënka.”

Dita e pestë: “…

Dita e gjashtë: “…

Dita e shtatë: “Mami dhe babi nuk flasin me njëri-tjetrin për një javë të tërë.”

Dita e tetë: “Mami i telefonoi babit dhe i tha një PO.”

Dita e nëntë: “Babi dhe mami po flasin me dikë që i thonë ‘doktor’ dhe ky doktori po përmend një emër të çuditshëm ‘Abort’.”

Dita e dhjetë: “Sot është një ditë mjaft e bukur. Nga jasht dëgjoj zëra që qajnë dhe qeshin, mirëpo mua nuk m’u dha ajo mundësi, pasi…mami më vrau…”

[/ QUOTE ]

O zot sa te pa shpirt qe jane disa njerz si mund te vrasesh krijesen qe rritet brenda teje?Si mund te jetojn ata pas nje vrasjeje te qellimshme?Un jam totalisht kunder keti krimi te pa falshem.Te jesh nene eshte nje mrekulli e vertet ti japesh jeten nje femije esht gje shum e bukur.Un jam nene vet dhe nuk mun ta i magjinoj jeten pa femijet e mi.Para disa ditesh u shfaq nje emision ne top channel per abortin
tek shikoja se si doktori i thoshte nje vajze se do t'ja hiqnin femijen pa problem, edhe pse foshnja tashme ishte ne muajin e 4 un u tmerrrova.Po si mund te jen kaq te pa shpirt te bejn biznes me jet femijesh? /pf/images/graemlins/frown.gif(

pitinusha

Primus registratum

jo ore pse u kthye tema ne funeral ky eshte nje realitet pse mos deshe te ta shoqeroja me kenge dasmash /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/grin.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Me duket mua apo u kthye tema ne funeral? /pf/images/graemlins/shocked.gif

[/ QUOTE ]

Ktheje ti ne dasem...

S

Scorpion

Guest

Teme e dale jashte mode, s para po aborton njeri ne kohet e sotme, ka masa mbrojtese per parandalimin e shtatzanise dhe nqs s funksionojne keto, ka jetimore ose vendoset te mbahet femija me fondet e shtetit. /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Dani83

Primus registratum

aborti te paren vret nenen pastaj jeten ne te.

duhet te ndergjegjesohemi per faktin qe na eshte dhene fuqia te marrim po ashtu edhe te sjellim jete.. eshte pjese e lirise sone..
pikerisht kjo na ben ne te njejten kohe te pergjegjshem.

H

harap

Guest
Re: ABORTI! *DELETED* *DELETED*

ka hyre ne mode shume kohet e fundit nga lidhjet jashte martesore.