ABORTI!

^^MIA^^

Forumium maestatis
Re: ABORTI!

I lexova te tera te siguroj.Por ti ke paragjykuar,ske pse ti thuash kriminele dikujt qe mbase ka dashur me gjithe shpirt ta mbaje femijen e vet,por ska asnje mundesi per ta mbajtur ate dhe me mire se sa ta lere rrugeve apo ne befotrofe me mire te abortoje.Se di epiteti jot me lendoi "kriminele" ,eshte e padrejte per mendimin tim.

hells_kitchen

Forumium praecox

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kur shkruani ne kete teme ,pls shkruani me pergjegjesi dhe me seriozitet sepse eshte goxha teme delikate dhe mund te fyeni shume persona ne kete menyre.Mond Crystal me teper te referohesha ty.Me habite.

[/ QUOTE ]

Do te me falesh por si gjithkush edhe une kam te drejten e fjales time dhe te mendimit personal. Te vujtuarit personalisht nga nje akt i tille une skam ndermend ti jap mbeshtjetje se besoj se eshte nje krim me shume se nje dicka per te dale nga situata me sukses. Jeta eshte e veshtire me pengesa dhe me sfida prandaj duhet hasur ne emancitetin ne piiken kulmore te saj duke qene gjithmone i vetedijshem per aktet qe ben dhe duke qene gjithmone koshient se ato akte jane te duhura. Gabimet ndodhin dhe jane njerezore por Konsekuencat e tyra jane te pafalshme dhe duhen pranuar cilido te jete gabimi.

Thjesht mendoj se nuk eshte e drejte eshte vetem nje vrasje me shume!!! Nje akt kriminial me shume se njerezor.

Te falenderoj per vemendjen i dashur lexues. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Nuk kam asgje me mendimin tend,ajo qe doja te thoja me lart eshte qe te shpreheshit me te kujdesshem dhe jo ashtu "pak vulgarisht" si me lart.Secili ka mendimin e vet dhe pa diskutim qe i respektohet.Flm per mirekuptimin.

ana karenina

Primus registratum

Kur shkruani ne kete teme, pls shkruani me pergjegjesi dhe me seriozitet sepse eshte teme goxha delikate dhe mund te fyeni shume persona ne kete menyre. Mond Crystal me teper te referohesha ty. Me habite.

[/ QUOTE ]

Po e perseris edhe une keshillen e Lips'it. Ju lutem beni dallimin mes rendesise se ndryshme te temave. Flm!

marina s.

Forumium maestatis

ske pse ti thuash kriminele dikujt qe mbase ka dashur me gjithe shpirt ta mbaje femijen e vet,por ska asnje mundesi per ta mbajtur ate dhe me mire se sa ta lere rrugeve apo ne befotrofe me mire te abortoje.Se di epiteti jot me lendoi "kriminele" ,eshte e padrejte per mendimin tim.

[/ QUOTE ]
u be e dyta teme qe une nuk shkruaj mendimin tim sepse do te ishte perseritje e tendit. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Me vjen mire qe ndajme te njejtin mendim goca.Eshte kenaqesi kur kuptohemi ashtu sic duhet /pf/images/graemlins/smile.gif

S

Scorpion

Guest

Dhe une si ju e mendoj vajza, u shpreha pak keq me ate term (kam qene i pire ate nate).

AMANI

Primus registratum

Kushdo qe e merr ate vendim nuk eshte per tu gjykuar. Mjaft me me paragjykime, ka kush te na gjykoje, por me teper i duhet ofruar ndihme kujtdo qe te kete nevoje.

Qe eshte traume ajo dihet, dhe qe nena e vuan me shume se cdo njeri tjeter dhe kjo dihet. Por mos thuaj qe nuk ka rrugdalje sepse ne 90% te rasteve ka, por eshte me e lehte te zgjedhesh nje rrugedalje te shkurter.

Dhe meqe ra fjala ky problem nuk eshte vetem me brezin e ri (mgjs ato kane marre kot fare –kshu thone infermieret ne shqiperi) por qendron tek brezi I nenave tona. Sa e sa raste kam degjuar te grave te bejne nje gje te tille dhe sigurisht inkurajojne gocat e tyre kur ju bie rradha atyreve, keshtu qe te mos ju prishen planet e jetes!

Lips, -“duke u nisur nga kushtet vec te abortoja,ama me nje dhimbje te paimagjinueshme…” -------cfare kushtesh? Dhe deri cfare muaji te duket e drejte te abortosh?

^^MIA^^

Forumium maestatis

Atehere po nisem nga kushtet reale te miat.Une jam studente,jetoj me prinderit ,dhe pavarsisht puneve part -time ata me heqin pothuajse te gjitha shpenzimet qe kam.Shkolla do dhe pak vite te mbaroj,ndaj me duhet shume vullnet ,kohe e perkushtim qe ta perfundoj keshtu sic e kam nisur.I dashuri im pak a shume me te njejtat kushte si une.Nese do ngelesha shtatezene,me cfare do ushqeja femijen tim? Me cfare do e rrisja,me rrogen e prinderve te mi ,qe mjafton sa per te jetuar normalisht?! Me se do i blija veshjet,nderresat,panolinat,te paguaja vaksinat,doktoret,analizat etj etj .Pse kaq e lehte eshte te rrisesh nje femije? Nese do vendosja ta lindja,do hiqja perfundimisht dore nga shkolla,nga jeta qe bej,sepse do i perkushtohesha komplet femijes tim,dhe sigurisht nje dite do e bej,por kur te kem mundesite te pakten financiare per te mbajtur femijen tim sic duhet,qe nje dite te jete krenar per mua e jo te me mallkoj qe e solla ne jete.
Persa i perket faktit derisa muaj do ishte e drejte te abortoja,sa me shpejt aq me mire per mendimin tim.Cdo dite qe kalon eshte nje dite me shume tmerr per nenen qe ngrihet ne mengjes me idene qe brenda vetes po rritet nje qenie njerezore,e kshu pa asnje dyshim deri ne fund te muajit te dyte duhet te jete limiti i diteve qe vendos per te abortuar.Nuk i kam informacionet e sakta,por mesa di po kalove muajin e trete kthehet ne rrezik dhe per nenen.

Ilektra

Primus registratum

Aborti ne pergjithesi per mua eshte i denueshem si akt.
Por jeta eshte me shume te papritura, eshte nje lufte qe mbaron me vdekjen. Doja te thoja se asnje nga ne nuk e di se c'fare te servir ajo. Pra jane ato kushte qe permendi para shkrujtesja, por dhe rastet kur femija eshte i manget ose Daun, apo probleme te tjera qe nuk po i permend te gjitha tani.
Me kot nuk behet gjithe ajo fushate ne media, instuticione etj per perdorimin e mjeteve mbrojtese, por edhe ne ndonje rast pakujdesie do te isha i mendimit, qe abortimi kuptohet qe ne muajt e pare te zhvillimit te embrionit, do te ishte me i pranueshem sesa abandonimi ne rruge, perpara ndonje befotrofi apo i hedhur ne kazanin e plehrave (ka patur raste). Per mua ne momentin qe abandonon foshnjen e ke denuar te vuaje per gjithe jeten, per mua kjo eshte me e rende se vet akti i abortit. Te lutem te me kuptoni eshte nje opinion qe une kam kundrejt ketij fenomeni, kjo nuk do te thote se kam te drejte! Ndoshta gaboj!. Ne qofte se flas me gjuhen e kishes eshte akt i denueshem(mekat), por njeriu vete nga natyra eshte mekatar. /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/angel.gif /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/sleep.gif /pf/images/graemlins/madie.gif

Ilektra

Primus registratum

Nuk e di nese esht permendur qepari, por Prochoice v. Prolife debat esht siperfaqesor ne mendimin tim. As edhe nji nga grupet e interesuara nuk konsideron pyetjen themelore qe e nxit kte debat--e cila esht: Pse njerezit (femrat) detyrohen te bejne abortion...Pergjigja: sepse sexi tani per njerezit eshte kthyer ne dicka primitive si vaktet e ngrenies. Megjithese un jam prochoice per veten time, mendoj se nqs vajzat adoleshente nuk do kishin mundesine me bere abortion, athere numri i aborteve do te zvogelohej ne mase, duke qene se shumica a njerezve qe bejne abort, per arsye jo shendetesore, jan vajzat e reja, te pamartuara, etc.

[/ QUOTE ]
e dashur hmmm, me fal por me te vertete nuk e kuptoj c'do te thote prochoice /pf/images/graemlins/confused.gif /pf/images/graemlins/booki.gif?
Dhe nuk te kuptova ku do te dalesh cili eshte mendimi jot? /pf/images/graemlins/confused.gif
Po te tregoj nje ngjarje te vertete qe i ka ndodhur nje te afermit tim. Ishte rreth te 35-ave, kishte nje djale aty ke 3 vjec, dhe ngeli perseri shtatzene. gjate kontrolleve mjeket zbuluan se ajo vuante nga zemra (gruaja), dhe abortimi qe i detyrueshem nqs ajo donte te jetonte. vendimi qe fatal per te dhe foshnjen ajo pranoi ta mbaje foshnjen, nena tani eshte tretur ne dhe, dhe dy femije qe rriten jetime sa ke njera gjyshe tek tjetra. Tani gjyko, se kush mund te jete shpjegimi ideal per abortin??

Ilektra

Primus registratum

Kurre! Studjoj per te mbrojtur jeten dhe jo per ta vrare ate akoma pa lindur!
Une nuk e njoh te nesermen, dhe kjo nuk me jep te drejten te vendos per jeten e dikujt tjeter. Une marr pjese ne krijimin e nje jete te re por ajo sme perket mua. Mund ta ndihmoj ti jap nje strehe trupit te tij por asnjehere nuk strehoj une shpirtin e tij.
NUk i paragjykoj njerzit qe marrin nje vendim te tille...ama nese me kerkon nje keshille te them THUAJI JO ABORTIT!

[/ QUOTE ]
Never say never, nuk i dihet se c'te servir jeta.

AnaBlue

Forumium maestatis

Eshte zgjedhja e ciftit apo nenes nese eshte vetem dhe ajo i di rrethanat nese mund ta rrisi femijen e saj apo jo. Te tjeret, nese nuk e ndihmojne dot financiarisht, shpirterisht, etj, etj. qe duhen per rritjen e femijes me mire mos te gjykojne vendimin e saj.

Ilektra

Primus registratum

Njeriu eshte bere i tille, te lekundet sa here qe ka shtrengata, gjate jetes se tij. E kush nga ju eshte kaq gjakftohte, qe e di ne cdo moment se c,fare duhet te beje, e c'fare nuk duhet te beje? Qe te parashikoje gjithcka? Ata qe flasin plot kompetence, une, une, une, le te lexojne tek fjordi se ceshte "uni"! Nuk eshte mire te paragjykosh, apo te gjykosh per veprimet e nje tjetri, kush jeni ju qe gjykoni? Vetem zoti lart ka te drejte te gjykoje.
Prandaj lerini leksionet por shikojeni si nje problem social, i shoqerise shqiptare sot. Per te gjetur rruget e zgjidhjes per te ndihmuar sado pak ato vajza e gra fatkeqe, qe per arsye nga me te ndryshmet jane te detyruara, te shkojne drejt abortit, si zgjidhjen e vetme te problemit te tyre, sepse te gjithe u kthejne shpinen, madje edhe vet familjaret, madje ka raste qe situata shkon edhe me tej......
Problem nuk eshte vetem aborti si akt por, mentaliteti jone primitiv, i cili i ka hedhur me teper benzine, fenomenit abort. Me thoni nje rast kur nje vajze e re ka mbetur gabimisht shtatzene dhe eshte mirepritur ne gjirin familjar? Eshte ndihmuar nga i dashuri? Me thoni me c'fare syri e shef ate shoqeria ata qe dikur i thurnin vargje dashurie, tani e quajne vecse nje kurve?
Analizoni shkaqet dhe jo aktin, akti eshte final dhe ju nuk mund ta c'beni, apo jo? /pf/images/graemlins/smash.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Une te permenda shkaqet qe sipas meje do me drejtonin te beja ate veprim.Secili shprehet sipas asaj qe analizon nga kushtet e veta dhe skemi pse perserisim vetveten ne cdo postim.

HUMER

Primus registratum

Atehere po nisem nga kushtet reale te miat.Une jam studente,jetoj me prinderit ,dhe pavarsisht puneve part -time ata me heqin pothuajse te gjitha shpenzimet qe kam.Shkolla do dhe pak vite te mbaroj,ndaj me duhet shume vullnet ,kohe e perkushtim qe ta perfundoj keshtu sic e kam nisur.I dashuri im pak a shume me te njejtat kushte si une.Nese do ngelesha shtatezene,me cfare do ushqeja femijen tim? Me cfare do e rrisja,me rrogen e prinderve te mi ,qe mjafton sa per te jetuar normalisht?! Me se do i blija veshjet,nderresat,panolinat,te paguaja vaksinat,doktoret,analizat etj etj .Pse kaq e lehte eshte te rrisesh nje femije? Nese do vendosja ta lindja,do hiqja perfundimisht dore nga shkolla,nga jeta qe bej,sepse do i perkushtohesha komplet femijes tim,dhe sigurisht nje dite do e bej,por kur te kem mundesite te pakten financiare per te mbajtur femijen tim sic duhet,qe nje dite te jete krenar per mua e jo te me mallkoj qe e solla ne jete.
Persa i perket faktit derisa muaj do ishte e drejte te abortoja,sa me shpejt aq me mire per mendimin tim.Cdo dite qe kalon eshte nje dite me shume tmerr per nenen qe ngrihet ne mengjes me idene qe brenda vetes po rritet nje qenie njerezore,e kshu pa asnje dyshim deri ne fund te muajit te dyte duhet te jete limiti i diteve qe vendos per te abortuar.Nuk i kam informacionet e sakta,por mesa di po kalove muajin e trete kthehet ne rrezik dhe per nenen.

[/ QUOTE ]
jam shume dakort me ty
nuk eshte aspak e lefte te rritesh femije dhe sidomos ne nje moshe fare te re.

un per vete kam paguar nje here 200$ ishte i mi apo ndonje tjetri nuk isha shume i sigurt. kisha dyshime qe me kishte shkuar me tjeter. por gjithse si ajo e kuptoi tek periodat qe i munguan dhe me trgoi shpejt ee ishte shatatzane.une si tip qe i gjej zgjidhjet shpejt e shpejt i thashe abort.
ajo u tremb. kam frike tha.ok i thashe nese do mbaje un do ti bej adn kur te lindi po doli i imi skemi rruge tjeter te martohemi bashke nese e ke me tjeter ik pirdhu nuk ma ndjen fare.
ishte momenti me i veshtire i jetes se saj nuk dinte cfare te bente po binte ne depresion te vertet.kaluan tre dite dhe nuk fliste fare asgje. per te paren here me ka ardhur vertet keq dhe bera zgjidhje te shpejt. kam nje shok infermier i tregova hallin dhe i mora narkoz, pa dijenin e te dashures ja dhash me gjumesht. e zuri gjumi me vrap tek nje gjenekolog privat qe kisha biseduar me perpara ja hoqa. kur u ngrit po thoshte me dhemb barku dhe tre dite mbrapa i ka dhimbur barku. kur i thashe se kaq ishte e hoqe femijen , nuk me besonte mbas treditesh beri testin e shtatzanise doli negativ, ajo nuk dinte se cfare te bente aq e lumtur ishte sa u hut edhe ne pune per te me shlyer paret qe kisha paguar un.
mbas kesaj medova tre gjera
shpetova nje femije qe ndoshta sdo e njifte te atin dhe do rritej me shtatqind mije llafge e tortura.
shpetova te dashuren nga depresioni.
shpetova dhe veten nga hallet qe ne kete moshe .

TjeTersiShT

Primus registratum

jam shume dakort me ty

un per vete kam paguar nje here 200$ ishte i mi apo ndonje tjetri nuk isha shume i sigurt. kisha dyshime qe me kishte shkuar me tjeter. por gjithse si ajo e kuptoi tek periodat qe i munguan dhe me trgoi shpejt ee ishte shatatzane.une si tip qe i gjej zgjidhjet shpejt e shpejt i thashe abort.
ajo u tremb. kam frike tha.ok i thashe nese do mbaje un do ti bej adn kur te lindi po doli i imi skemi rruge tjeter te martohemi bashke nese e ke me tjeter ik pirdhu nuk ma ndjen fare.
ishte momenti me i veshtire i jetes se saj nuk dinte cfare te bente po binte ne depresion te vertet.kaluan tre dite dhe nuk fliste fare asgje. per te paren here me ka ardhur vertet keq dhe bera zgjidhje te shpejt. kam nje shok infermier i tregova hallin dhe i mora narkoz, pa dijenin e te dashures ja dhash me gjumesht. e zuri gjumi me vrap tek nje gjenekolog privat qe kisha biseduar me perpara ja hoqa. kur u ngrit po thoshte me dhemb barku dhe tre dite mbrapa i ka dhimbur barku. kur i thashe se kaq ishte e hoqe femijen , nuk me besonte mbas treditesh beri testin e shtatzanise doli negativ, ajo nuk dinte se cfare te bente aq e lumtur ishte sa u hut edhe ne pune per te me shlyer paret qe kisha paguar un.
shpetova nje femije qe ndoshta sdo e njifte te atin dhe do rritej me shtatqind mije llafge e tortura.

[/ QUOTE ]

Thuj me pak fjale qe rujte nderin tat se sa te besh analizen e ADN-se kushton cik si shume,ke bere mire fare.Po ajo puna e narkozes ngjan si perrallat e Nils Holgersonit.. /pf/images/graemlins/rockband.gif

eniad

Forumium maestatis

jam shume dakort me ty

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif

<font color="brown"> Is you dellusion of grandeur aggravated at that extent that you believe to be playing GOD?

/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif

Eh mor cun, mua s'para me habisin shume gjera qe ndodhin, po kjo ishte thagme. Po te kisha nerva do ta kisha mbushur gjithe faqen me keto ikonat se s'po me del habia. Pfffffffffffffff...
</font>

pinkparadise

Forumium maestatis

jam shume dakort me ty

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/rolleyes.gif un jam per abortin, por menyra jote me duket pakkkkkkkk si me e thon, "barbare" , dmth me duket e pa drejte kundrejt asaj goces, pastaj pak e çuditeshme kjo puna e gjinekollogut qe boni abort keshtu, si pa gjo te keqe kur edhe pacjentja nuk ishte ne djeni /pf/images/graemlins/pickellonja.gif .....