A ka dallime midis shqiptareve dhe kosovareve?

regele

Forumium maestatis
Re: A ka dallime midis shqiptareve dhe kosovareve?

Jam shume dakord me mendimet e to57....

Ndryshime midis nesh ka, megjithese nuk duhet te kete, por e verteta eshte se edhe gishtat e dores nuk jane njesoj, jo me njerzit qe historia dashje pa dashje i ka ndryshuar!

abs

nuk e di...

Se di pse disa i shohin ndryshimet vec ne kontekstin negativ?

------------------------

Sich über die philosophie lustig zu machen,ist wirklich philosophiren.
blaise pascal

sh.hasanaj

Primus registratum

Ndryshime ka edhe midis Veriut dhe Jugut, kjo eshte mese normale.

Arjola

Primus registratum

eheee ka ndryshime. Nga mentaliteti, zakonet, gjuha. Te tjera nuk me kujtohen.xx

Nadia81

Primus registratum

Me falni,pyetja e mesiperme ishte Per Linos.

Sa per temen,them se ka shume ndryshime midis shqiptareve te Shqiperise,atyre te Kosoves dhe Maqedonise.Jemi te gjithe shqiptare, dakort jam, po edhe sjemi!100 vjet te ndare kane bere punen e tyre dhe duke filluar qe nga traditat(qe eshte pjesa me e rendesishme e kultures),gjuha e deri te cfare ata quajne te rendesishme e cfare ne,te gjitha keto na bejne shume shume te ndryshem.

master of puppets

Primus registratum

do te ishte me mire te gjenim gjerat e perbashketa midis nesh e kosovareve e jo te kunderten.te gjithe shqiptare jemi.

master of puppets

Primus registratum

do te ishte me mire te gjenim gjerat e perbashketa midis nesh e kosovareve e jo te kunderten.te gjithe shqiptare jemi.

AnaBlue

Forumium maestatis

Varet per cfare dallimesh flitet. Dallime kemi nga nje familje tek tjetra, nje qytet me tjetrin.

Gysi

Primus registratum

Sa per temen,them se ka shume ndryshime midis shqiptareve te Shqiperise,atyre te Kosoves dhe Maqedonise.Jemi te gjithe shqiptare, dakort jam, po edhe sjemi!100 vjet te ndare kane bere punen e tyre dhe duke filluar qe nga traditat(qe eshte pjesa me e rendesishme e kultures),gjuha e deri te cfare ata quajne te rendesishme e cfare ne,te gjitha keto na bejne shume shume te ndryshem.
Si mund t'i quash shqipetaret e Kosoves me ata te Shqiperise te ndryshem? Per mua eshte teper e cuditshme.
Ti thua se ndryshojne gjuha, traditat dhe ajo cka quajne ata te rendesishme.
Sa per gjuhen eshte absolutish e pavertete. Dialekti shkodran, si dhe ai gege ne pergjithesi (dhe te mos harrojme se geget perbejne shumicen e popullsise shqiptare) eshte nje mije here me i ngjashem me ate kosovar se me ate te jugut, me dialektin vlonjat, gjirokastrit, Sarandiot etj.
Po keshtu traditat tona ndryshojne shume pak. Ky ndryshim vjen me teper nga fakti qe ne i kemi harruar, i kemi ndryshuar disa tradita pasi kaluam nje periudhe 50 vjecare ku u aplikua nje eksperiment utopik ne teresine e jetes shoqerore shqiptare qe u perpoq te krijonte "njeriun e ri", e qe normalisht ishte larg traditave te trasheguara.

Ndersa per ate qe ata quajne te rendesishme, nuk e kuptoj qarte se per cfare behet fjale, por me duket se kjo eshte me teper ceshtje personale e gjithkujt.

Artemis

Primus registratum

me duhet te shkoj ne faqen e pare dhe te shoh hapesin e temes...

he mos harroj te marr me vete kete :smash: ( dhe kete :mad: )

Artemis

Primus registratum

turp qe jane mbushur kaq faqe pa kerkuar te behet riformulimi i temes pasi si e tille Nuk Qendron!
Kosovareve dhe shqipetareve??? me duket sikur diskutimi po zhvillohet ne njerin prej TV me nacionaliste maqedonase i quajtur Sitel!
Kosovari i allbanci- eshte propagande sllave!
...

Artemis

Primus registratum

turp qe jane mbushur kaq faqe pa kerkuar te behet riformulimi i temes pasi si e tille Nuk Qendron!
Kosovareve dhe shqipetareve??? me duket sikur diskutimi po zhvillohet ne njerin prej TV me nacionaliste maqedonase i quajtur Sitel!
Kosovari i allbanci- eshte propagande sllave!
...

Artemis

Primus registratum

Dallimet midis shqipetareve te Kosoves dhe atyre te Tokes Ame-Shqiperise.

Une them se ka nje ndryshim te madh.
Ne Amerike nje Shqiptar prej Shqiperie dhe nje prej Kosove ,kishin dale ne pazar .I pari blen nje pale xhinse ,kurse tjetri nje flamur Shqiptar.
/pf/images/graemlins/wink.gif

Mr.Wolf

Primus registratum

Pa dashur te behem ofensiv per askend,une mendoj qe kjo pyetje duhet te ishte shtruar ndryshe,d.m.th.A ka ngjashmeri midis kosovareve dhe shqiptareve,jo a ka dallime! :shrug:

SweetAngel

Primus registratum

Kur ka dallime midis shqiptareve, lere fare midis shqiptareve dhe kosovareve :lol: :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Te flas me seriozish. Ka nje dallim qe e kam vene re. Ne rruge ( te pakten ketu ne Londer). Shqiptari ti ngul syte ( saqe ti e ndjen veten lakuriq para veshtrimeve te tyre) dhe nuk ti shkul, mundesish te hedh edhe ndonje fjale, po kjo eshte per te treguar kulturen /pf/images/graemlins/laugh.gif Kurse kosovaret nuk te ngacmojne. Kjo eshte ajo qe une kam vene re. Dhe qe eshte nje dallim i madh.

Tani une dallim tjeter nuk di.

RAUL

Primus registratum

mir se kur te vish te h.oficce ta tregoj un dallimin ty sweetpatato.. :lol:

SweetAngel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga RAUL:
[qb] mir se kur te vish te h.oficce ta tregoj un dallimin ty sweetpatato.. :lol: [/qb]
O kokeqepe :lol: :tipsy: , po pse shqiptaret mos jane treguar me te mire ne H.O.

Nje durrsake kushedi sa vetave u ka prishur pune.

Nadia81

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gysi:
Sa per gjuhen eshte absolutish e pavertete. Dialekti shkodran, si dhe ai gege ne pergjithesi (dhe te mos harrojme se geget perbejne shumicen e popullsise shqiptare) eshte nje mije here me i ngjashem me ate kosovar se me ate te jugut, me dialektin vlonjat, gjirokastrit, Sarandiot etj.
Po keshtu traditat tona ndryshojne shume pak. Ky ndryshim vjen me teper nga fakti qe ne i kemi harruar, i kemi ndryshuar disa tradita pasi kaluam nje periudhe 50 vjecare ku u aplikua nje eksperiment utopik ne teresine e jetes shoqerore shqiptare qe u perpoq te krijonte "njeriun e ri", e qe normalisht ishte larg traditave te trasheguara.

Ndersa per ate qe ata quajne te rendesishme, nuk e kuptoj qarte se per cfare behet fjale, por me duket se kjo eshte me teper ceshtje personale e gjithkujt. [/QB]
Disa pika ku ne ndryshojme:
1.Ata jane me nacionaliste,kjo sepse nuk kane jetuar ne nje Shqiperi te lire sic kemi jetuar ne.
2.Une jam nga Fieri,dhe kam shume shoqe shkodrane, dhe nuk kam pasur ndonjeheere problem te kuptoja shkodrancen.Ndersa dialektet e shqiptareve jashte trojeve ndonjehere nuk i kuptoj,sinqerisht.
3.Ne shqiptaret jemi influencuar me shume nga kultura joshqiptare, ndersa ata refuzojne te adoptojne cdo lloj gjeje te re qe s'eshte shqiptare dhe nuk u eshte trasheguar nga prinderit.
Keto jane ato qe kam vene re une me shume.