A jane shkodranet pak mendjemedhenj?

alma-milano

Primus registratum
Re: A jane shkodranet pak mendjemedhenj?

Fillimisht postuar nga Craggy ReX:
[qb] Po ku e kena njihere ate filozofin qe ka thane se shkodranet jane mendjemedhej ?
Pa te me dalin njihere,e ta ndij une njihere.
Te shohim cfare provash po na jep dhe ke ka njofte prej shkodret qe i keka duke mendjemadh.
Shikoni pa ju jap nje keshille dhe ta mbani mire mend.
Mos u merrni me femrat qe jane prej shkodret qe jane ne kete forum se duket qarte se nuk jane puro shkodrane ose kan dicka qe nuk shkon ne shkodrandhekun e tyre.
Du me i degju pak keta filozofa se me ka marre madhi per filozofina qe nxjerrin keta filozofat e rinj tani,perikli mo perikli.Kane kryer me dhjetra universitete dhe kane dhene me dhjetra teza. [/qb]
si na e çave .................... :mad:

westside

Primus registratum

jashte teme, mos shani dhe ju lutem permbajuni temes . nga Stafi shkodraonline.com

el_che

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga alma-milano:
[qb]
[qb] Po ku e kena njihere ate filozofin qe ka thane se shkodranet jane mendjemedhej ?
Pa te me dalin njihere,e ta ndij une njihere.
Te shohim cfare provash po na jep dhe ke ka njofte prej shkodret qe i keka duke mendjemadh.
Shikoni pa ju jap nje keshille dhe ta mbani mire mend.
Mos u merrni me femrat qe jane prej shkodret qe jane ne kete forum se duket qarte se nuk jane puro shkodrane ose kan dicka qe nuk shkon ne shkodrandhekun e tyre.
Du me i degju pak keta filozofa se me ka marre madhi per filozofina qe nxjerrin keta filozofat e rinj tani,perikli mo perikli.Kane kryer me dhjetra universitete dhe kane dhene me dhjetra teza. [/qb]
si na e çave .................... :mad: [/qb]
A ta cava ty e??!!!
Shko thuj satam ta rrit dreqi nderen se paske rrit nji palo femen.
Per njishtu mas mu rrit kurr vajza jeme! [/qb]
mjafton me ju pa ca keni postu ju te dyja, e dukesh sheshit qe jeni mendjemedhej, pra mos kerkoni te tjere kot e me kot. Egziston nje fjale e urte qe thote: Jeto e ler te jetojne, pra merruni me mire me veten tuaj, e harrojini te tjeret.

westside

Primus registratum

Shiko mar vlla,interpretimet mund te jene te ndryshme dhe ta siguroj qe po i the mendjemadhesi ti kesaj keke pak confuz ne mendime :confused: A e din se c do te thote mendjemadhesi.Me fal po nuk jena ne klase te pare qe me ta tregu,deri sa nuk e ke te qarte deri tani,nuk ke me e pas kurr ma ne jete.

Ndoshta e humba pak kontrollin po me injoranta nuk merrem dot.

Zemra

Primus registratum

Nje Shkodran-e... bie ne sy ku do qe te jete.
Kur thona nje Shkodrane-e ishte per darke, fill bahesh kurioz. - A po, nje shkodrane.?!
Pra vete fjala ka peshe si edhe tek: pa koment.
Shkodran-e tigellon bukur, amel, fort dhe qarte.
Nje emer i njoftun per shume, shume e shume gjana. Dona apo s'dona keshtu eshte.
Mos harroni Shkodra ka ra e fundit ne dore te huej. Ramja e Shkodres ka shenue ramjen e Shqiperise. Shkurt dua te them se Shkodra ka emer.
Pra te jesh Shkodran,e nuk je i cilido. Por nuk duhet me e marre menjemadhesine brut. Ajo i ngjane ma shume krejnarise te qenurit Shkodran-e. Por dhe emri i mire dhe krejanaria te japin peshe. Keshtu une mendoj se nje Shkodrane-e e ndjen se ç'fare ka mbi shpatullat e veta dhe mundohet me e jusifiku me prezencen e vet. Mendjemadh apo krejnare eshte ai qe eshte i zoti, i afte, i forte dhe me prova ne jeten e perditsheme shquhet si i tille. Shkodran't e Shkodranet e kane kete. Ne pamjen e jashtme duken si te tille se kane autoritetin e tyre zyrtare, si te tille (Shkodrane)...
Por me gjeni mu te tjere qe jane ma komunikues, ma te pritun, ma te ambel, ma patriot, ma liridashes, por edhe kur i ban nevoja me te marre gjak ne vetull. Pra, per mendimin tim Shkodran't kan emer dhe si te tille nje pjese nga ju i urrejne dhe i akuzojne si mendjemedhenje apo... ndosht ju duken te paarritshem...
Une them se ata jane oda e pritje, e bujarise, e rrespektit e dashurise dhe e thjeshtesise Shqipetare.
Faktikisht shenja te tilla gjen gjitheandej ne trojet Shqipetare dhe eshete ma e sigurte se populli jone nobel eshte i jashtezakonshem dhe pa dyshim eshte ma i miri ne bote. Per te gjitha keto krenohemi me te qenunit Shqipetare. Sinqerisht po ju flas. Por nuk besoj qe me prekeni ne se e dadhoj Shkodren si porten e ketyre cilesive.
Pra se fundi Shkodran e Shkodrane nga natyra jane krejnare dhe shkojne me balle nalt fale krejnarise, si rrjedhoje ne aparence jane mendjemedhe siç ju duken disave prej jush, por ata jane shume te thjeshte dhe shume te shoqerueshem. Noshta vete emri Shkodrane u jep te tjerve ate ide mbi misterin: "Shkodrane".
...Mbeta ne Shkoder por edhe nje here ju te tjeret ma besoni se jeni nice.
Pershendetje te gjithe atyre qe nuk jane Shkodrane ...
e nepermes jush pershendetje te gjithe Shkodranve mbare.

ME KENE SHKODRANE? HEEEEEEE !!!!

Raptor

Primus registratum

Ec aty Zemra! E ke shndritur. :thumbsup:
Jam ne nje mendje me ty.

Ju pershendes te gjitheve.
SH10

Elsi

Forumium praecox

Une jam ai "filozofi" qe kam hapur temen. Kam qene shume here ne Shkoder, kam shume miq shkodrane dhe kam kusherinj ne Shkoder. Une mendoj se jeni pak mendjemedhenj, me te drejte pa te drejte, ate nuk e vendos une, por une mendoj se ekzagjeroni goxha. Hidhini nje sy vetem temave ketu tek Shkoderlocja dhe do ta kuptoni: Shkodra ma e bukra, natyra ma e bukur, kavja ma e mire, varzat ma t'bukra, etj etj. Kjo asht mendjemadhesi... Teshi Tufiko, analizoje pak "filozofine" teme /pf/images/graemlins/tongue.gif

Anglophile

Primus registratum

Te gjeneralizosh dhe te ndash gisht nje grup te tere per kete gja asht vetem injorance.

westside

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Alibaba:
[qb] Une jam ai "filozofi" qe kam hapur temen. Kam qene shume here ne Shkoder, kam shume miq shkodrane dhe kam kusherinj ne Shkoder. Une mendoj se jeni pak mendjemedhenj, me te drejte pa te drejte, ate nuk e vendos une, por une mendoj se ekzagjeroni goxha. Hidhini nje sy vetem temave ketu tek Shkoderlocja dhe do ta kuptoni: Shkodra ma e bukra, natyra ma e bukur, kavja ma e mire, varzat ma t'bukra, etj etj. Kjo asht mendjemadhesi... Teshi Tufiko, analizoje pak "filozofine" teme /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
I nderum diskutus i forumit,une asnjehere nuk e kam vene ne dyshim se mund te njihni me Shkodrane dhe nuk ju kam thene kurre qe mos te shprehni mendimin tuaj.
Me behet qjefi qe ke paraqitur dhe fakte koerente.
Ne fakt ajo qe mund ta karakterizojne me mire fenomenin qe po ndodh ne shkrimet ose temat e pjestareve Shkodrane nuk eshte mendjemadhesi por "pamundesi te gestimit/mbajtjes se nje rendesie kulturore te tyren".Te vet-dijshem qe egziston nje kulture e fituar me "gjak" nga para-ardhesit e tyre,kerkojne qe ta shprehin ate ne nje menyre apo ne nje tjeter.
Dhe une jam shprehur 'vendosmerisht' kunder temave qe jane hapur ne kete pjese te forumit qe sic ka dhe emerimin,eshte e dedikur kryesisht per dhe rreth Shkodres.
Kerkon nje ri-ndertim/mudulim jo vetem ne anen tematike por dhe ne ate profesionale.
Me kete nuk dua te them qe i ve faj rreth asaj qe kane kerkuar te bejne por vetem sepse mungon nje sipar intelektual qe te dalloje nga adoleshentizmat e theksuara qe na kane mbytur ne keto tema.

Paulin Palushi

Primus registratum

He,He,He...qa na bane me qesh...
C'fare pretendon ti, Alibaba...se me nje "Sezam Hapu" ke kuptu Shkodranet.

"Jeni te vecerr hala" thojne ne Shkoder,per ndonji qe don me marr persiper ndoj gja qe asht ma e madhe se KAPACITETI i tij...

Nuk me cudit opinioni juaj edhe pse pretendoni se jeni nga ato qe kane kushrinj ,shoke e miq shkodrane, nese eshte e vertete. E vetmja gja qe me cudit asht se si kto shkodrane rrine me "gjithkenin"...

Nuk e je i pari e as ke me ken i fundit nga ato qe tash 50 vjet kan hedh pleh mbi Shkodren e shkodranet, por ju ju vjen inat se me gjithe at qe keni hedh Shkodra ka dal siper, e ju vazhdoni punen e te pareve.Vazhdoni se si thote Tarja "germoni-germoni se atje kam qenin e ngordhur"...

Se paku ka tre vjet qe nuk shoh ketu teme te hapur:
Se Tiransit jane te tille...
Se Vlonjatet jane te ketille...
Se Korcaret kane kete ves...
Se Elbasanasit kane ate ves...
se etj.,etj.,etj.,vetem Shkodranet jane problemi i juaj.

Nese jemi te tille pse nuk na lini ne punen tone...se mos ju prishim pune...Ju keni pune me te rendesishme per te bere, vetem nese Organizata ju a ka lene amanet qe te na...Edukoni...

Paulin Palushi

Primus registratum

Ju keni te drejte dhe nuk eshte vetem pershtypja e jote se shkodranet jane te tille si i percakton ti. Por nuk eshte faji i Shkodraneve per percaktimin tuaj, por eshte diferenca e madhe mes Tyre dhe "JU" te tjereve...PSE???...

1.- Sepse shkodranet as dje dhe as sot nuk kane qene e nuk kane folur si KONFORMISTE.

2.- Edhe pse Shkodra e shkodranet nuk kishin universitete apo shkolla te tjera prestixhiose sepse Partija i kishte monopolizuar vetem ne Tirane dhe nga 90% e bursave ishin vetem per Jugun Komunist,prapeseprape Shkodranet i kane pasur dritaret e dijes me te hapura se te gjithe Shqiprija,edhe pse nuk merrnin "diplome".Kur gjithe Shqiprija shihte vetem nji TV,Tiranen,Shkodra shihte 24/24 ore gjithe boten.

3.- Shkodra nuk eshte rastesisht Djepi i Humorit,SEPSE HUMORI ESHTE VETI VETEM E NJEREZVE TE ZGJUAR DHE JO KONFORMISTE. Nese merrej dikush per te punuar ne institucione te randesishme ne Tirane, merrej per lidhjet e tij te ngushta me Pushtetin Komunist. Nese merrej nga Shkodra,merrej sepse ishte TALENT absolut I ZGJUAR...etj.

4.- Edhe po te marresh nje Shkodran pa shkolle,as 8-vjecaren(si i thone injorant) dhe vendose ne tavoline me Intelektuale, gjen vetveten me thjeshtesi ne bisede(nuk tregohet fudull)dhe nuk ndihet keq, edhe sikur te jete 90 vjec.

5.- Terminologjija e bisedes qe ne pjeset e tjera te vendit eshte rutine,"Partija","Qeverrija","Pushteti"apo te tjera qe nuk po me kujtohen, nuk ben pjese ne fjalorin e Shkodraneve, por ne vartesi te rethanave mundohen te fusin alegrine ne biseda...

Per momentin nuk po di se cfare te shtoj, por miqte shkodrane ne Albforum mund te shtojne apo te heqin dicka...vetem nje barcalete qe flet shume se kush jane Shkodranet:
..."Micua nga VLORA emerohet Drejtor...Komenti behet ne tavoline...Vlonjati i pare thote:KA LUFTUAR GJE MICUA?...i dyti ja pret se:SE SIGURISHT QE MICUA DUHET TE JETE KOMUNIST I DEVOTSHEM?...i treti thote se:MICUA DUHET TE JETE AKTIVIST I MIRE NE LAGJE DHE SIGURISHT QE NDIHMON EDHE GRUAN...Nje Shkodran mik i tyre i pranishem ne bisede i lodhur nga indoktrinimi i bisedes, ja pret:C'PO TE BAJME QEJF E PO TE PIJME SONTE TEK MICUA"...

PRO KJO ESHTE ME PAK FJALE QE NE SHKODRANET U DUKEMI MENDJEMADH APO KU DI UNE.SEPSE ATO E DINE SE NE JEMI INTILIGJENTE E TE KOMUNIKUESHEM,POR DUKE NA PARE GJITHMONE QE NGA KALI I PUSHTETIT QE I KA HYPUR TJETER KUSH(SEPSE VETE KURR NUK DO TE HYPSHIN),NUK MUND TE SUPORTOJNE DIKE QE KA NJE MENTALITET TE NDRYSHEM NGA "CIPI ROBOTIK" QE U KANE INSTALUAR NE KOKE DHE S'MUND TE DALIN NGA AI. E KESHTU QE DUFIN E SHFRYENE NE SHPIFJE E URREJTJE.
...E SI THA DHELPRA PER RRUSHTE...

Princesha

Primus registratum

Po nuk u ngit ala tu hap tema per mendjemadhesine e shkodranve?
Prite zot me pa ba noj gabim na te tjert, me hap noj teme per noj qytet tjeter te shqipnis, puuuuuuu si ishte mbyll tema kshu ne sekond, kurse ktu ekzistojn dy tema me te njejten titull, edhe ala i lejn me livadhis.

Ku jane ata kapot e forumit, a i shofin temat??

Per temen, shkodrant nuk jane mendjemedhenj vetem jane krenare qe jane shkodrane, edhe rrin me kry nelt, gja e justifikushme /pf/images/graemlins/smile.gif

rosela

Primus registratum

TE LUMTE ROZALINA!!! /pf/images/graemlins/smile.gif
edhe une jam shume dakort me ty. :thumbsup:

Oliver/Andi

Forumium praecox

Krenar se jam Shkodran hmmm se ke keq ti sepse pak kush e ka fatin qe kam une (kemi ne) te jemi qytetar te nje qyteti si Shkodra qe per ti ra ka rusi duhet me marr traktor se nryshe pick i ke punet etj etj.
Pastaj jo vetem Shkodranet por ne pergjithsi ne Shqiptaret kemi me shume pordhe se c duhet.
Pa keqkuptime /pf/images/graemlins/wink.gif

rosela

Primus registratum

nejse oliver kendveshtrime....

nuk po them qe shkodra nuk ka patur,ti quajme "probleme" kohet e fundit por kjo nuk me ben te mos ndihem gjithmone e me shume krenare qe jam SHKODRANE.megjithate ti ke mendimin tend dhe kjo eshte e drejte.

tushi

Valoris scriptorum

ka pas than magjipi:kush s'levdon vedin ju djegt shpia.
Shkodrant i kane dhane Shqipnise aq sa i kan dhan Romakt botes.Po me ardhjen e barbarve(komunistave)
fillovi edhe shkatrrimi i Shkodres.Krenaria e shkodranve qe te disa shkon deri ne menjemadhsi te rendomte (per mu)ka ardh 60 vitet e fundit ne rritje te vazhdueshme si kunderpergjigje e tentativave per denigrimin e Shkodres.Tuj i hek monopolin e artit kulturs atdhetarizmit sportit etj.Problemi i vertete asht si do ti pergjigjen shkodrant te sotmes ??Do t'vazhdojne si Greket qe edhe sot ulen nen ulli e knojn Iliaden e Homerin /pf/images/graemlins/laugh.gif apo krenarin do ta perdorin si shtyse me gjet venin qe ju takon.

Oliver/Andi

Forumium praecox

ehe kshtu si ti ka than edhe hitleri per qifutet me dallimin e vetem se hitleri ka ken gjerman dhe jo qifut ne kundershtim me ty...