A flasin Shkodrant gegnisht!!!!!

OROSHI

Primus registratum
Re: A flasin Shkodrant gegnisht!!!!!

Moj Mystik moj katolike,n'Shkoder u neze e n'N.Y u fike.
Nigjo(nigja /pf/images/graemlins/laugh.gif ),nuk e di qa me diskutu me ty sepse qysh n'fillim je fut me nji tendenc me i dhan tems ngjyra fetare(ndoshta arsye personale,familjare,baba/burri musliman).
Ne kete teme diskutohet/debatohet/ ndersa per kshilla miqsore jane mesazhet personale!!
Pergjigjen ta ka kthy ne menyr profesionale Blueja,un nuk kam c'ka t'i shtoj!!
Shkodrani,--c'ka=c'fare e s'ka te baj asigja me-ca- /pf/images/graemlins/wink.gif .

shkodrani80

Primus registratum

Orosh t'lutem ma spjego se pse 'ça' nuk asht e barabart me 'çfare' nderkoh q1 'ç'ka' e ka kte barazi!

OROSHI

Primus registratum

Shkodra,
Qa(e jo ca)asht pyetje,kurse c'ka-ja jeme nuk ishte pyetse,ky asht ndryshimi i pare,mandej ka edhe disa te tjera /pf/images/graemlins/wink.gif .
Kam vu re se :sa vshtir asht me debatu pa pas nevoj me ba shpifje,apo me diktu mendime,apo me fillu me:nuk me pelqen tema por po i tham edhe un dy fjal :tipsy: (per Tushin kjo).
Mendimi jem asht qe:a jena t'zot per me diskutu per gjana qe jan pak me spec,se per gjana boshe"e lagu se lagu" asht kollaj me ba muhabet(pra jo me debatu).Shum veta mundohen me dal ne siperfaqe,si grosha e keqe /pf/images/graemlins/laugh.gif ,kishte ken ma modeste me u perpjek me ndrru mendimet/dijet/preferencat/kulturen sesa me u mundu me ba "zi" njeni-tjetrin.
Un i perkas atij grupi kritikesh qe:nuk ta lyn e ngjyn e te perdredh fjalen(me nji fjal servilizem kulturor,dikush i thot diplomaci),por njerzit si puna jeme ta thojn direkt,si te miren ashtu edhe te keqen/pashijshmen,n'kjofte se na kena nevoj ma shume per komplimenta sesa kritik(miqsore/shoqnore,kuptohet)atehere na jena thjeshte vajza/djem mamajash qe or e minut dojn me u puth prej nans.
Forcojeni pak ma shum karakterin djem e vajza Shkodrane,mos u tremni prej debateve,ai qe nuk don me debatu,i tremet dijes/kulturs se vet,ka frig se stonon!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

bebi

Primus registratum

prap ti ktu? /pf/images/graemlins/laugh.gif

futja vrep se t'qethen tollac /pf/images/graemlins/laugh.gif

tushi

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Kam vu re se :sa vshtir asht me debatu pa pas nevoj me ba shpifje,apo me diktu mendime,apo me fillu me:nuk me pelqen tema por po i tham edhe un dy fjal :tipsy: (per Tushin kjo).
[/qb]
mu prap nuk m'pelqen tema /pf/images/graemlins/laugh.gif psh ti nis me gegnishten e shkrume e fjalt i merr prej genishtes s'folun.Edhe vazhdimi njashtu :shrug: pse nuk e thu hapun ça don me than po kap veshin e majt me doren e djath tuj e kalu mas shpinet.Gegnishtja e shkrume n'masen mbi 90% asht shkru prej te arsimumve ne shkollat katolike kuptohet edhe pse :shrug: ku jan arsimu edhe shum musliman q1 e kan shkru gegnishten po aq bukur psh Arshi Pipa.Edhe nuk besoj q1 ti kundershtojn kush :shrug: .Po nks merr dialekte te gegnishtes si shembull edhe Gjini /pf/images/graemlins/laugh.gif te portokalli gegnisht flet.

shkodrani80

Primus registratum

Shkodra,
Qa(e jo ca)asht pyetje,kurse c'ka-ja jeme nuk ishte pyetse,ky asht ndryshimi i pare,mandej ka edhe disa te tjera

Shkodrani,--c'ka=c'fare e s'ka te baj asigja me-ca- .

Shkaj=shkoj

Mysterium,lexoje mire c'ka kam shkrujt ma siper

Mos bjer ne kundershtim me vedin Orosh! Pa dasht me hy ne gabime gramatikore, lexo ça /pf/images/graemlins/wink.gif ke shkrujt q1 mos t'na bash me shkrujt kot pa mbarim!

OROSHI

Primus registratum

O Shkodrani80,c'ka-ja jeme asht percaktuese dhe jo pyetese
Un prandaj e kam hap ket tem,per me marr edhe mendimin e shumices!

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga Blue*:
[qb] prap ti ktu? /pf/images/graemlins/laugh.gif

futja vrep se t'qethen tollac /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
JA MAJ se jam çun per marak,i mire i mire /pf/images/graemlins/laugh.gif
ky marak maraku i shkret
s'po ma lan zemnen te çet
dashunin qe kom per tyyy
nuk e ndrrej as me kta DI SI:D

Ohh c'me doli gjirokastritçe knej nga funi /pf/images/graemlins/laugh.gif

shkodrani80

Primus registratum

[qb] O Shkodrani80,c'ka-ja jeme asht percaktuese dhe jo pyetese
Un prandaj e kam hap ket tem,per me marr edhe mendimin e shumices! [/qb]
Orosh edhe 'ça' mundt t'jet percaktuse apo si e qun ti.
psh; lexo mir ça kam shkrujt ma nelt...= lexo mir ç'ka kam shkrujt ma nelt
Shembulli i pare i avidet ma shum dialektit shkodran.

neta

Forumium praecox

[qb]
Por njerzit si puna jeme ta thojn direkt,si te miren ashtu edhe te keqen/pashijshmen,n'kjofte se na kena nevoj ma shume per komplimenta sesa kritik(miqsore/shoqnore,kuptohet)atehere na jena thjeshte vajza/djem mamajash qe or e minut dojn me u puth prej nans.
Forcojeni pak ma shum karakterin djem e vajza Shkodrane,mos u tremni prej debateve,ai qe nuk don me debatu,i tremet dijes/kulturs se vet,ka frig se stonon!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Orosh jo vetem qe keke ngatrrestar, e i pazoti me ba nje debat por edhe hipokrit. Postimi jem i pare te ka thane qe temat i hap me tendenca (sic po e shef nuk jam e vetmja qe mendoj kshtu), dhe ti te ishe aq "direkt" delshe haptas me at qe mendon, jo si tel i perdredhun.

Megjithse edhe ky postim asht nji prej te shumtve qe ti perdor me i dhan at "nxemjen" tande karakteristike temes, nuk ka asnji far frytit se kush po lodhet me marr msime morale prej tejet???

Megjithate, po i marr parasysh "kshillat dashamirse" e po e marr ma me qetesi. Po i bashkohem edhe un korit te solistave /pf/images/graemlins/smile.gif

Sa per ju qe ju intereson me e dit, persona qe e kan ba Gegnishten "gjuh letrare" (simas perkufizimit te njenit qe keka i respektum) si puna e Fishtes fjalet qe Katoliket shkodrane i shqiptojne me "g'j" i ka shkru me "gi". Psh.

-fjala "g'jase" (me i g'ja, ose me i ngja) shkruhet giase (f.215, Lahuta e Malcis)
-fjale "g'jate" (e gjate) shkruhet giate (f.14)
-fjale "g'juhe" (gjuhe) shkruhet giuhe (f. 322)
...
:tipsy:

bebi

Primus registratum

moderoje t'kenunin tand genc, se nuk je as n'arabi as n'afganistan :cool:
mos mi zhduk postimet po argumento nks t'djeg gja.

OROSHI

Primus registratum

Mystic,me ba me e tjerr ma thell dalim te Meshari i Gjon Buzukut /pf/images/graemlins/wink.gif ,sa per ofendimet qe me bajshe nuk po te ve etiketime se nuk po du me u trashu me ty :tipsy: ,vecse,si thot Tushi,prej nervave i ke than te tana qa ke pas nermen me i than,se ne fillim nuk dojshe me marr pjes hiq :tipsy:

genci

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Bridget Jones:
[qb] moderoje t'kenunin tand genc, se nuk je as n'arabi as n'afganistan :cool:
mos mi zhduk postimet po argumento nks t'djeg gja. [/qb]
se je mendje madhe e mendje leht kete e dijne te gjithe

.. c'ka lidhje afganistani me kthimin e temes ne
chit chat nga ty dhe te tjeret...
ja dhe une po ja filloj me sulme te karakterit,
je mesu me shkru gjithkund ne forum
( p.s shprehje shkodrane,po e shkruaj ne temen e gabume, ".... si lopa baglen", dhe kerkon te kesh te drejta kur tesh 20 postime nuk shkruan per temen....

Mos ti vijne keq kujt kur i editohen postimet qe s'kane te bajne me temen....

gjella me kryp, krpa me karar

ti je ba faktori krypet

..... ja dhe oroshi me ofendime personale me siper.. cka lidhje kjo me temen.., nqs ju qe shkruani aq shume ne forum nuk mund te ndjekni rregullat, athere pranoni editimin e posteve

permbajuni temes, e kam shkruar edhe me lart, po sic duket te eshte duke ty blue "afganistanisht" edhe nuk e paske lexu

OROSHI

Primus registratum

O shkoder zemer(genci)ku i pe ti ofendimet e mija vlla???Po keto te tujat qe ju drejtoshe Blues,per ma shum qe asht femen,apo je rrit n'jetimore ti e nuk din qa asht respekti per femnen,te kenunit Moderator nuk ta jep te drejten me ofendu njerzit,jeni ba nji dor plehnash ju ktu e nuk po na leni me diskutu edhe pse kajher e teprojm me fjal!!Perpara se te fshish postimet duhet me ja sqaru tjetrit se pse po ja fshin!!