A flasin Shkodrant gegnisht!!!!!

tushi

Valoris scriptorum
Re: A flasin Shkodrant gegnisht!!!!!

ok Pashko po ky thot diça tjeter se nuk asht gjuh indoeuropiane po ne indi ka shku kjo gjuh prej lvizjeve pellazge pra e hedh posht iden e gjuhve indoevropine.

Kondrapedali

Kondrapedali

Tush, me ja dhan hakun gjithsekujt, a ka beeth ku me nej q1 n'shqip nuk ka paskajore? E kjo veç se asht e Veriut. Padrejtsit jan tjetër gja, ato duhet me u munu me i vu n'ven. Ktu po diskutohen shum sene pr'i'her dhe m'duket se po ngatrrohi me njani-tjetrin.
Shkodra flet Geg sepse asht geg e deri tash s'e kam ni nji shkodran mos me fol me at dialekt (geg).
Per sa i takon Kolës ai len mas dore që asht t'am'l dhie (Amalthia = amël dhie) e gjithashtu disa hera e tejkalon realen ose nuk e argumenton ashtu si duhet!

tushi

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Tush, me ja dhan hakun gjithsekujt, a ka beeth ku me nej q1 n'shqip nuk ka paskajore? E kjo veç se asht e Veriut. Padrejtsit jan tjetër gja, ato duhet me u munu me i vu n'ven. Ktu po diskutohen shum sene pr'i'her dhe m'duket se po ngatrrohi me njani-tjetrin.
Shkodra flet Geg sepse asht geg e deri tash s'e kam ni nji shkodran mos me fol me at dialekt (geg).
Per sa i takon Kolës ai len mas dore që asht t'am'l dhie (Amalthia = amël dhie) e gjithashtu disa hera e tejkalon realen ose nuk e argumenton ashtu si duhet! [/qb]
jo veç paskajorja po me e pa me gjat dalin shum e shum te tjera.Nuk ma merr menja se duhet tash sa me la.....me .... me fillu me suvatu disa gabime e me than u ba letrarja n'rregull.Po t'studiohet edhe nks gegnishtja del ma e vjeter ma e lidhun me gjuht e tjera europiane te ruhet pasunohet e t'mos kthehet ne nji latinishte ajo q1 shum e konsiderojn si nana e gjuhve ne nji koh kur asht e gjall e flitet ne 5 milion shqiptar.
Ps Kola me t'vertet thot gjana me t'cilat nuk na asht msu veshi shum po i argumenton me t'gjitha mjetet krahasime,logjik,arkeologji,gjuh,histori etj.

OROSHI

Primus registratum

Kondra,nuk bahet fjal per gegnishten ne pergjithsi(diskutimi asht ndermjet Veriorve),bahet fjal vetem per disa fjale te shtrembnume prej nji klase te caktume.Ne fakt do na mjaftonte vetem profesionalizmi i Arshi Pipes per te kriju nji ide ma te qarte te historis se gegnishtes.Kam lexu disa shkrime te tij,per fat te keq nuk kam asnji me vedi :confused:

genci

Primus registratum

Arishi Pipen e kam gja, edhe e kemi njoft mire.

Orosh.. e ke krejt gabim, nuk din per ca flet vec se don me perca.

OROSHI

Primus registratum

jashte teme, diskutimet leni per privat, dhe inatet mbaji per vedi