Re: A e shfaq Jezusin Zot Bibla?
Profeci eshte profeci, fjalet e nje personi jane vec fjale dhe jo cdo fjale hyn ne profeci.
Qe keto jane mendimet e nje personi personal flet Luka 1
1 Mbasi shumë vetë ndërmorën të renditin tregimin e ngjarjeve që ndodhën në mesin tonë,
2 ashtu si na i përcollën ata që ishin bërë nga fillimi dëshmitarë okularë dhe shërbyes të fjalës,
3 m`u duk e mirë edhe mua, pasi i hetova të gjitha gjërat me kujdes që nga fillimi, të t`i shkruaj sipas radhës, fort i nderuari Teofil,
4 që ti të njohësh vërtetësinë e gjërave që të kanë mësuar.
Ketu lart nuk permendet na nje shpirt, vec se dukja e nje gjeje e mire dhe hetim nga fillimi. Mos me thuaj tani se nuk ka inpute njerezore dhe se Bibla eshte 100% fjale verbale e Zotit si Kur'ani.
Eshte interesante, sa here flas me nje krishter ia atribon mendimet e tij Shpirtit te Shenjte ose ca konsideron Zotin. Nje dite po flisja me nje Krishter dhe tha Une nuk besoj gjithe Biblen...sepse shpirti i Shenjte me tha qe keto jane genjeshtra, dhe keto jane te drejta. Dmth me keto pozita se komunikoni me shpirta te shenjte eshte hapur ca telashe...krishtere qe kundershtojne njeri tjetrin...etj. Une personalisht nuk besoj se shpirti i shenjte komunikon me njeri, me lart thuhet qe personi i mori sipas dukjes se tij pas nje hetimi...duhet te kete qene studius i madh, pra nuk eshte si Muhamedi qe as nuk dinte te lexonte dhe shkruante dhe ca eshte Kur'an eshte vec fjala verbale e Zotit.
1.Ringjallja, jeta , vdekja nuk kane vetem kuptime fizike, si buka nuk ka vetem kuptime fizike...meso metaforat biblike.
2.Dakort 100%, keshtu meson dhe Kur'ani
3.Ku e paska thene kete Jezusi "PERJETSHEM"...Edhe sikur ta kishte thene, kam permendur PRIFTIN E PERJETSHEM...qe eshte ne Bibel. Edhe ky eshte pjese e Trinise, apo Zot i meshiruar.
4.Ne zemrat e njerezve. Dakort!
5.Ashtu dinte edhe Muhamedi, Por si Muhamedi as Jezusi nuk dinte Diten e Gjykimit.
6.Kjo pike eshte stermunduar, lexo me lart. Ashtu je edhe ti sipas Bibles nqs je ndjekes i apostujve.(thashe qe do thoshe te njejten gje per nje qe s'di pergjigjet qe di une, por ta perserisesh kete me mua, eshte budallek)
7.E kam shpjeguar, se Jezusi referohet Zotit si deshmimtar kur fali njerezit. Falja mekatesh eshte permendur me lart.
8.Asnjehere nuk ka thene kete Jezusi, ti permend "PROSKUNEO" qe do thote lutej, nderonte dhe cituar nga persona te tjere.Meso greqishten e lashte. E kam diskutuar kete me para.
9.Sigurisht, ashtu sic ishte Musai e vetmja ne kohen e tij...e njejta me piken 2.
Ne greqishten e lashte, araimishten...nuk eshte e njejta fjale UNE JAM, ne vargjet per Muasain edhe HO ON - UNE JAM, dhe ne Vargjet per Jezusin eshte EGO IMI - UNE JAM. Te lexosh kontestin e ketyre gjerave qe citon, del kuptimi i duhur dhe jo se po thoshte Jezusi se eshte Zoti.
Lexo Kapitullin, Del se ca po fliste Jezusi Gjoni 8. Po bej ca vargje me te trasha qe duket se ai kuptimi jot bie poshte ne kontekst:
37 ``Unë e di se jeni pasardhësit e Abrahamit, por ju kërkoni të më vrisni, sepse fjala ime nuk gjen vend në ju.
38 Unë flas për ç`kam parë tek Ati im, dhe ju bëni gjërat që keni parë tek ati juaj``.
39 Ata, duke u përgjigjur, i thanë: ``Ati ynë është Abrahami``. Jezusi u tha atyre: ``Po të ishit bij të Abrahamit, do të bënit veprat e Abrahamit;
40 por ju tani kërkoni të më vrisni mua, që ju kam folur të vërtetën që kam dëgjuar nga Perëndia; Abrahami këtë nuk e bëri.
41 Ju bëni veprat e atit tuaj``. Prandaj ata i thanë: ``Ne nuk lindëm nga kurvërimi; ne kemi një Atë të vetëm: Perëndinë``.
42 Atëherë Jezusi u tha atyre: ``Po të ishte Perëndia Ati juaj, ju do të më donit, sepse kam dalë dhe kam ardhur nga Perëndia; nuk kam ardhur, pra, nga vetja ime, por ai më ka dërguar.
43 Përse nuk e kuptoni thënien time? Sepse nuk mund të dëgjoni fjalën time.
44 Ju jeni nga djalli, që është ati juaj, dhe doni të bëni dëshirat e atit tuaj; ai ishte vrasës që nga fillimi dhe nuk qëndroi në të vërtetën, sepse në të nuk ka të vërtetë. Kur thotë të rrema, flet nga vetvetja, sepse është gënjeshtar dhe ati i rrenës.
45 Kurse mua, duke qenë se ju them të vërtetën, nuk më besoni.
46 Cili nga ju më bind për mëkat? Nëse flas të vërtetën, përse nuk më besoni?
47 Kush është prej Perëndisë, i dëgjon fjalët e Perëndisë; prandaj ju nuk dëgjoni, se nuk jeni prej Perëndisë``.
48 Atëherë Judenjtë iu përgjigjën dhe i thanë: ``A nuk themi me të drejtë se ti je Samaritan dhe se ke një demon?``.
49 Jezusi u përgjigj: ``Unë s`kam një demon, por nderoj Atin tim; ju përkundrazi më çnderoni.
50 Tani unë nuk kërkoj lavdinë time, ka kush e kërkon dhe gjykon.
51 Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them se ai që zbaton fjalën time, nuk do ta shohë kurrë vdekjen, përjetë``.
52 Pra Judenjtë i thanë: ``Tani njohim se ti ke një demon. Abrahami dhe profetët kanë vdekur, kurse ti thua: "Kur njëri zbaton fjalën time, nuk do ta shijojë kurrë vdekjen, përjetë".
53 Ti qenke më i madh se ati ynë Abraham, i cili ka vdekur? Edhe profetët kanë vdekur; kush pretendon se je?``.
54 Jezusi u përgjigj: ``Në qoftë se unë e përlëvdoj veten, lavdia ime s`është asgjë. Éshtë Ati im ai që më përlëvdon, për të cilin ju thoni se është Perëndia juaj.
55 Por ju ende s`e keni njohur, kurse unë e njoh dhe, po të thoja se nuk e njoh, do të isha një gënjeshtar si ju; por unë e njoh dhe e zbatoj fjalën e tij.
56 Abrahami, ati juaj, ngazëllohej në shpresën që të shihte ditën time; e pa dhe u gëzua``.
57 Judenjtë, pra, i thanë: ``Ti ende nuk je pesëdhjetë vjeç dhe e paske parë Abrahamin?``.
58 Jezusi u tha atyre: ``Në të vërtetë, në të vërtetë unë po ju them: para se të kishte lindur Abrahami, unë jam``.
59 Atëherë ata morën gurë, që t`i hidhnin kundër tij; por Jezusi u fsheh dhe doli nga tempulli, duke kaluar midis tyre; dhe kështu u largua.
Interesant, dalin se ketu Jezusi akuzohet per demon se ishte djalli vete, dhe Jezusi thote se nuk kerkonte Lavdine tij, ti thua ky thoshte ishte Zoti. Del ne vargun Abrahami, ati juaj, ngazëllohej në shpresën që të shihte ditën time; e pa dhe u gëzua``. se Abrahami ka thene per ardhjen e Jezusit dhe u gezua qe do vinte dhe jo se Jezusi ka qene i perjetshem.
Interesant si ty kur Jezusi fliste per Jeten profetët kanë vdekur, kurse ti thua: "Kur njëri zbaton fjalën time, nuk do ta shijojë kurrë vdekjen, përjetë". Jezusi flet per Shpetimin, Jeten ne raport me Zotin dhe jo jeten e kesaj boti, ti me thua si akuzuezit qe e keqkuptuan se qenka Jeta Fizike dhe jo Jeta Shpirterore, e Shpetimit.
Nqs sjell kete varg per Jezusin se ehste i perjetshem, atehere ca thua per Jeremian qe e kam permendur me lart ose per ate priftin qe kam permendur me para pa fillim e pa mbarim. Qendroji drejt kuptimeve Biblike, dhe mos i shtrembero sic ben akuzuesit e Jezusit.
Gjithe te Mirat.