A duhet te largohen SHBA tani nga Iraku?!

A duhet te largohen SHBA tani nga Iraku?!

Tani, qe lufta mbaroi, regjimi i Sadam Huseinit u rrezua- dhe ne kohen qe armet e shkaterrimit ne mase bashke me bazat e Al-kaides, nuk u gjeten; a ka me ndonje arsye, pse amerikanet te qendrojne ne Irak. Amerikanet duket se dolen bllof me akuzat e tyre mbi armet e shkaterrimit ne mase. Nese vertet do kishin ekzistuar, atehere me siguri qe udheheqsia e paskrupullt irakene do i kish perdorur gjate luftimeve, por nje gje e tille nuk ndodhi, pra nje prove e qarte, se arme te tilla ishin vetem ne koken e amerikaneve.

Nje shije shume te keqe, amerikanet lane sidomos ne ditet e para te hyrjes pa lufte ne Bagdat. U lejuan trazira, u shkaterrun nga bastisjet shume institucione dhe me e keqja shume monumente te kultures se vjeter vendase, e cila eshte njekohesisht djepi i qyteterimit boteror, u vodhen, ndersa amerikanet sapo hyne ne qytet te paren gje qe bene, qe sigurimi i ministrise irakene te naftes. Nje prove e qarte kjo! Ditet e fundit ka pasur protesta ne rruget e Bagdatit nga populli iraken. Dje kane dale ne rruge 10 mije banore te kryeqytetit iraken, per te protestuar kunder atyre qe ata i quajne "pushtues amerikane", ndersa sot vendet fqinje te Irakut kane kerkuar largimin e menjehershem te trupave amerikane. A kane te drejte legjitime te qendrojne ende aty amerikanet?!

korn83

Forumium praecox
Re: A duhet te largohen SHBA tani nga Iraku?!

lale,kallb fare je...s'mer vesh fare...megjithate une jam zemergjere...po e perseris:
meqe me fole per qytetrimin arab te kerkova fakte...kaq!
tjeter gje eshte qytetrimi semitik...po me ngaterron çifutet,asiret etj etj me arabet...mos te te degjoje ndonje palestinez se pastaj as kondra nuk te mbron dot me...o i gjore
tere keta popuj jane zhdukur me kohe...informohu pak lale se qeke mrapa shume!
une po flas per popullin me te paafte ndermjet semiteve...per ate arab,e ti me merresh me hamurabin...
meqe me fole per emancipimin amerikan,une thjeshte po te pyes ku e sheh emancipimin arab!
besoja se duhet te ishte e thjeshte si pyetje

Kondrapedali

Kondrapedali

O Antares, po ti nuk e ke lexuar që popujt semitë i ka ngrënë kuçedra? Ç'lidhje kanë arabët me popujt semitë? Ata janë kafshë (kuçedra në këtë rast) të pacivilizuara që duhen eleminuar me por*dha me uranium. Çifutët po ke qef t'i shohësh, goxha rracë e pastër që nuk ka lidhje me arabët. Pastaj kujdes se edhe palestinezët nuk kanë lidhje me arabët. Nuk e din ti se prandaj Arabia Saudite i përdor palestinezët si gjyle topi.

meqe me fole per emancipimin amerikan,une thjeshte po te pyes ku e sheh emancipimin arab!
Fakti që njëri është kakë e tjetri mut duhet medoemos ta nxjerri njërin më të mirë se tjetrin? D.m.th ti gjithë bindjet e tua i mbështet vetëm tek rëndësia e fjalës? D.m.th edhe ti luan me dy kute (ti jo se din po e merr kallup si ta servirin). Pra ti prandaj më quan mua mbrojtës të arabëve, vetëm pse unë, apo edhe shumë të tjerë këtu, shoh gomarlliqet e SH.B.A!
Sa për emancipimin e Arabëve, meqë kape historinë e lashtë, po të them që afrohu pak dhe shiko mesjetën kur "arabët" ishin pikërisht këta të civilizuarit e mëdhenj (anglo-saksonët, spanjollët, gjermanët, etj.). Or cub, o merre parasysh të gjithë historinë ose mos i hyj asaj pune (kjo e fundit është goxha këshillë). Janë ata arabët që e shpikën dhe zhvilluan bazën e shkencës moderne, matematikën, janë arabët që përfituan më shumë nga dijetarët e lashtë dhe dhanë disa nga filozofitë bazë të njerëzimit. Pra ushkur, mos ja fut si kau pelës se nuk je n'Sauk ktu!

korn83

Forumium praecox

toç,ketu te desha...e kam mbrojtur gjithmone para teje qyteterimin mesjetar arab...edhe kunder shadow-it...po si gjithmone ate zakonin tat s'e harron kurre ti...nejse

antaresi mati qytetrimin me vite,dhe une i kujtova qe edhe arabet jane komb relativisht i ri...
per fat te keq qytetrimi i mesjetes i perket se kaluares....po pyes per te tashmen
lale,ku te iku toleranca dhe internacionalizmi...jo se vetem shovinistet e nacionalistet e terbuar perdorin si kanar te kaluaren e lavdishme...
mos perserit ç'degjon,perpiqu edhe te besh pyetje...mos ma merr per keq
sa per ate mutin e kaken,shoh qe te pelqeka shume se nuk i ndahesh

fairy

Primus registratum

E kam lexuar me vemendje kete teme. Korn, mua me pelqen shume zjarri yt djaloshar me te cilin mbron idete e tua, duke u siguruar qe ushtron me se miri lirine e fjales. Megjithate dua te jem e sinqerte kur them qe shkrimet e te tjereve kane me shume baza dhe me pak fanatizem.

Per shembull, ate lajmin e pardjeshem ne VOA per bombat atomike ne Japoni e degjova edhe une dhe u skandalizova me faktin qe dikush (ose nje komb i tere) mendon se hedhja e truve ne ere e miliona banoreve (jo ushtare) brenda nje casti te vetem qenka dicka pozitive dhe parandaluese e tragjedive edhe me te medha. Vertet shahet Holokausti dhe me te drejte, por ama duhen pare te gjitha ngjarjet per ato qe jane, sepse mua ky lajm ne VOA mu duk si nje lavd ndaj nje holokausti te pathene. Gjithsesi, une jam kundra ngrenies se sapunit per djathe.

Kondrapedali

Kondrapedali

lale,kallb fare je...s'mer vesh fare...megjithate une jam zemergjere...po e perseris:
meqe me fole per qytetrimin arab te kerkova fakte...kaq!
tjeter gje eshte qytetrimi semitik...po me ngaterron çifutet,asiret etj etj me arabet...mos te te degjoje ndonje palestinez se pastaj as kondra nuk te mbron dot me...o i gjore
tere keta popuj jane zhdukur me kohe...informohu pak lale se qeke mrapa shume!
une po flas per popullin me te paafte ndermjet semiteve...per ate arab,e ti me merresh me hamurabin...
besoja se duhet te ishte e thjeshte si pyetje
Korn, ti ke vërtet një problem serioz përsa i përket ideve të tua. Nuk është nevoja të kthehesh sa majtas-djathtas për të kundërshtuar ç'thonë "armiqtë" sepse nuk je i akuzuar. Mjafton t'i qëndrosh asaj që thua dhe ta mbrosh me argumenta.
Je ti që i ke vënë në dyshim më lart qytetërimin apo dhe egzistencën e arabëve (mos-qenia semite e arabëve). Nuk e kuptoj se ku e ke parë, lexuar, dëgjuar apo dreqi e di çfarë, që çifutët, asirët apo qoftë edhe babilonasit janë zhdukur? Ku e gjete ti të drejtën, kurajon dhe dijen të quash arabët si më të paaftët e rracës semitike?
Or qyrrash, shiko ku je katandisur vetë para se të gjykosh të tjerët. Duhet të të vijë gjynah për veten në rradhë të parë or kaçurrels Sauku.
Para se të shash të tjerët vazhdimisht (ky është rracizëm e jo t'ja kthesh Hijes vet me inat) shko mil lopët e pije për vete qumshtin!

antares

Primus registratum

Ababu ababu! Edhe mocja nga kati i katert paska nevoje te shkoje ne gjirin e kllases per riedukim me dashurine per dashnorin e rradhes......Daj Samin!
Une nuk e mas qyteterimin me vite po me vepra! Dhe fakti qe konsideroj italianet dhe greket si karikatura dhe bastarde (pjeserisht) te qyteterimeve te tyre te lavdishme nuk me shtyn te them qe ata jane askushi.
Cdo qyteterim ka krijimin, ngritjen, lulezimin maksimal, perendimin....
Ky proces mund te zgjase disa shekuj po edhe disa mijvjecare. Po megjithate shume rralle ndodh qe ai zhduket teresisht pa lene gjurme (qofte edhe mjaft larg origjinalit).
Pra mire e tha Kondra, ku shkuan? Apo (nese e pranojme per nje moment) u zhduken te gjithe pa nam e pa nishan si Atlantet nga nje katastrofe e permasave kozmike?
Edhe dinosauret more qafir kane lene pasardhes (zhapiket, krokodilet, zogjte, breshkat etj)!
Eshte shume domethenes fakti qe plehrat Janki (me gjithe ca nizame polake) i kane shkaktuar deme te pallogaritshme Babilonit (u shtruan jo ne periferi te rrenojave po mu ne mes kembekryq) dhe germuan kanale e bene fusha per ulje helikopteresh mu ne mes te nje nga zonave me te rendesishme arkeologjike me vlera te pallogariteshme jo vetrem per Irakun po per gjithe qyteterimin boteror!
Nje Lord Anglez, autoritet ne arkeologji tha qe kjo sjellje barbare eshte per te vene kujen!
Kur hyne ne Bagdad pehrat nuk vune as edhe nje roje ne hyrje te Muzeumit po ama u kujdesen te ruanin mire Ministrine e Naftes!
Ja qyteterimi Janki!
Kjo eshte nje djegje e Bibliotekes se Aleksandrise ne kohrat "moderne"!
Ministrite dhe karabinate prej betoni ribehen perseri po objektet arkeologjike kurre me!

Kondrapedali

Kondrapedali

Po hë o Antares sikur ku vajtën. Ato u larguan nga e keqja dhe tani ruhen nga hajdutë demokratë të shkolluar në vendet demokratike si SH.B.A, Britani e Madhe, etj. Ministrinë e naftës e ruajtën SH.B.A sepse aty nuk kishin ç'vedhnin kurse muzetë po të ruheshin nuk vidheshin dot. Mos harro që amerikanët janë gjuetarë që kanë nevojë për trofe. Ka më mirë se objekte mijëra-vjeçare që tregojnë historinë e njerëzimit?

korn83

Forumium praecox

antares,postimi i fundit ishte disi me i zgjuar...edhe une e mas qyteterimin me vepra e jo me vite...ç'po bejne arabet tani?jane me shume se 20 kombe,jane miliona banore...jane te zotet vetem te bejne viktimat

jam dakort kur thua qe nje qyteterim ka fazat e tija e pranoj,por te kujtoj ama qe italianeve,prapeseprape historine ua njoh dhe ua lavderoj...pra nuk jam fare dakort me ke ngaterron jul çezarin me stefan dushanin,duke u bazuar thjeshte tek fakti qe si sllave si latine jane indoeuropiane...
i njejti arsyetim vlen edhe per popujt semitike...arabet si te tille nuk kane as lidhjen me te vogel me hamurabin...nese i sheh si semitike ama eshte tjeter gje,por atehere te takon te pranosh edhe "superioritetin" e çifuteve.qe edhe si kohe kane jetuar me afer hamurabit,pasi kane patur nje histori me te gjate...

tjeter gje eshte njohja e te kaluares-quhet dashuri e respekt per historine-e tjeter gje eshte ekzaltimi i saj kur ne te tashmen nuk je gje tjeter veçse nje krimb...arabet kulturen e tyre ta tregojne para se gjithash me respektin ndaj kulturave te tjera...u rrofte e kaluara nese nuk dine si te sillen me ke i pret.

me permend arkeologjine,a nuk ishin arabet prapa atyre qe shkaterruan statujat e budes ne bamijan?

kondre ç'ke kaq inat mer lal kunder saukut se s'e marr vesh une...pse te djeg kaq shume?si eshte se une s'e njoh?ndofta nuk eshte kaq i keq sa thua

Kondrapedali

Kondrapedali

E shef Korn që ti nuk arrin të kuptosh atë që lexon? Popujt semitë mor djalë kanë jetuar historikisht në Lindjen e Afërt dhe të Mesme. Ata janë përzier e bërë lëmsh me njëri-tjetrin sa nuk mund të thuash më se cili i takon kujt!
Pak a shumë e njëtja gjë ka ndodhur edhe me popujt indeuropianë por këta të fundit kanë patur një hapësirë më të madhe veprimi dhe kanë lëvizur më gjerë.
Popujt semitë janë përzier me njëri-tjetrin ndërkohë që indeuropianët janë përzier me popuj të tjerë.
Nejse kjo është një Hyrje në histori /pf/images/graemlins/tongue.gif . Që të arrish të kuptosh që nuk mund të gjykosh një popull të shtypur e nën reflektimin e "demokracisë" amerikane lexo pak mbi Historinë moderne të Shqipërisë. Shiko se si manipulohen turmat. Lexo pak Historinë moderne të Viet-Namit. Lexo pak historinë moderne të Europës, Amerikës apo të kujtdo vendi tjetër dhe do shohësh që prerja e kokës së disa njerëzve nukështë një akt edhe aq barbar. Po ta krahasosh me aktet "njerëzore" të disa vendeve perëdnimore do shohësh që arabët janë më paqësorët.

Thjesht për kuriozitet, bëj një bilanc mbi viktimat e shkaktuara nga popujt arabë dhe mbi viktimat e shkaktuara nga fuqitë e civilizuara perëndimore. Bilancin bëje për 5 vitet e fundit, 20 vitet e fundit, dhe 100 vitet e fundit. Do shohësh se kush janë kafshët e vërteta që i shënojnë njerëzit si numra dhe i llogarisin humbjet e jetëve me gjakftohtësinë më të madhe dhe shtyjnë budallenj si puna jote për tu ngritur si gjel e për t'i mbrojtur. Ti je përfaqësues i denjë i rracës së toçave që fatkeqësisht janë shumë. :shrug:

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares
Une nuk e mas qyteterimin me vite po me vepra! Dhe fakti qe konsideroj italianet dhe greket si karikatura dhe bastarde (pjeserisht) te qyteterimeve te tyre te lavdishme nuk me shtyn te them qe ata jane askushi.
Cdo qyteterim ka krijimin, ngritjen, lulezimin maksimal, perendimin....
Italianet ("ata pjeserisht bastarde") jane ata qafira katoliko-centriste vetem ne Venecie edhe vetem ne mesjete kane ndertuar me shume ndertesa fenomenale qyterimi islam nuk ka arritur nga koha e majmunit deri tani. Fakt!

Pse kush qyteterim jo-qafir eshte sipas teje ai mbi qyteterimet qafire? Trego veprat (me perjashtim te "clirimeve" islame) te ketij qyteterimi.

Rilindasit Ku shkel Islami(turku) nuk mbin bari.
S'ka nevoje per fakte.

Premtimi biblik dhene hebrenjeve edhe krishtereve ne Deuterium.
Fuqia, dituria, largpamesia do te jene trashegimi te tuajat jo te atyreve..... ashpersia e kafshes me te eger te shkretetires do te jete trashegimi e tyre..........

korn83

Forumium praecox

kondra mas bregut:"prerja e kokës së disa njerëzve nukështë një akt edhe aq barbar."

po lal,po...
nuk ka nevoje per komente

gurax

Pan ignoramus

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]Lexo pak historinë moderne të Europës, Amerikës apo të kujtdo vendi tjetër dhe do shohësh që prerja e kokës së disa njerëzve nukështë një akt edhe aq barbar. [/qb]
Nuk ka nevoje per koment nese fjalia vihet e plote dhe ne kontekst. Per nje "m" qe ti s'e ve...

korn83

Forumium praecox

llosh,e ke te veshtire ta kuptosh e ta lexosh ate "m" qe mungonte ne postimin tim?te tjeret e kane kuptuar pa qene nevoja ta ripostoje ti,toç

pastaj ai tjetri ishte i njejti qe ne nje teme tjeter me karakter kombetar,thoshte qe shqiptaret duhet te harrojne se ç'i ka ndodhur gjate koherave te ndryshme nga fqinjet...pasi nuk duhet te bejne viktimat!ai gllari na u fye per nje fotografi qe kishte pare,ku nje person(gjoja shqiptar) na shtynte nje prift ortodoks serb...se na ishte tolerant e utopist i modh ke ajo tema tjeter...
po keta vemjet jevgjite ç'jane valle,qe mund t'i lejojne vetes edhe te presin koka?

ç'tolerance mburrni ju o te degjeneruar?toleranca eshte e tille ne te gjithe drejtimet,pa dallim...eshte reciproke...nuk mund te kete paqe as drejtesi nese dikujt i lejohet te prese koka ne driten e asaj qe ka ndodhur me pare...sepse ashtu siç ai qe pret koka i jep te drejte vetes ne emer te viktimizmit te beje masakra,ç'do te kishte ndodhur ne kete bote sikur te gjithe te perdornim te njejtin kanar?toleranca e vertete eshte ajo qe urren dhunen ne çdo drejtim,dhe nuk legjitimon asgje...kjo moda e juaj eshte thjeshte urrejtje ç'njerezore pra e jo paqifizem...

pastaj nese njera pale ju duket mut e tjetra kake,perse e mbroni xhanem?lereni te hane koken e tyre apo jo?te tjereve(realisteve,e jo atyre qe fluturojne me i cope pras)mut e kake u duken ato zgjebet irakene dhe personat qe i mbrojne...

fakti qe s'ju ka dale viza nuk ju jep te drejten t'i urreni

Sirio00

Primus registratum

Jo pa u stabilizuar gjendja te rrine atje se ndryshe shkoi per lesh ai vend.

antares

Primus registratum

Kerme....er Korn! Ate te adhuruarin tend per pak e bene pasterma ne Gjeorgji. Granata nuk shpertheu por ama nuk thone kot "Nuk bie rrufeja ne hale!"
Rradhen tjeter me me fat!

Meqe je kaq bythelepires i apasionuar i Jankive pse nuk shkon vullnetar ne Irak dhe pas lufte merr dhe Green Cardin?
Keshtu i ben dhe atdheut tend nje sherbim se mileti do thote "Nje hale me pak"! Sa me pak plehra aq me shume ngrihet mesatarja kombetare!

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Kerme....er Korn! Ate te adhuruarin tend per pak e bene pasterma ne Gjeorgji. Granata nuk shpertheu por ama nuk thone kot "Nuk bie rrufeja ne hale!"
Rradhen tjeter me me fat!

Meqe je kaq bythelepires i apasionuar i Jankive pse nuk shkon vullnetar ne Irak dhe pas lufte merr dhe Green Cardin?
Keshtu i ben dhe atdheut tend nje sherbim se mileti do thote "Nje hale me pak"! Sa me pak plehra aq me shume ngrihet mesatarja kombetare! [/qb]
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: