A duhet te largohen SHBA tani nga Iraku?!

A duhet te largohen SHBA tani nga Iraku?!

Tani, qe lufta mbaroi, regjimi i Sadam Huseinit u rrezua- dhe ne kohen qe armet e shkaterrimit ne mase bashke me bazat e Al-kaides, nuk u gjeten; a ka me ndonje arsye, pse amerikanet te qendrojne ne Irak. Amerikanet duket se dolen bllof me akuzat e tyre mbi armet e shkaterrimit ne mase. Nese vertet do kishin ekzistuar, atehere me siguri qe udheheqsia e paskrupullt irakene do i kish perdorur gjate luftimeve, por nje gje e tille nuk ndodhi, pra nje prove e qarte, se arme te tilla ishin vetem ne koken e amerikaneve.

Nje shije shume te keqe, amerikanet lane sidomos ne ditet e para te hyrjes pa lufte ne Bagdat. U lejuan trazira, u shkaterrun nga bastisjet shume institucione dhe me e keqja shume monumente te kultures se vjeter vendase, e cila eshte njekohesisht djepi i qyteterimit boteror, u vodhen, ndersa amerikanet sapo hyne ne qytet te paren gje qe bene, qe sigurimi i ministrise irakene te naftes. Nje prove e qarte kjo! Ditet e fundit ka pasur protesta ne rruget e Bagdatit nga populli iraken. Dje kane dale ne rruge 10 mije banore te kryeqytetit iraken, per te protestuar kunder atyre qe ata i quajne "pushtues amerikane", ndersa sot vendet fqinje te Irakut kane kerkuar largimin e menjehershem te trupave amerikane. A kane te drejte legjitime te qendrojne ende aty amerikanet?!

antares

Primus registratum
Re: A duhet te largohen SHBA tani nga Iraku?!

Shadow! gjithmone nese e marrim te mireqene kete bisedim!
A e ke degjuar ndonjehere fjalen ironi apo sarkazem ?
Tek fillimi kur i thote "Ke ardhur per te me kerkuar falje!!!!" Mos kujton se ai eshte aq budalla sa te prese vertet qe Jankite ti kerkojne falje?
A e di kuptimin e ketyre? Jo per gje po fjalet kane nje kuptim te caktuar e nuk mund te perdoren ashtu kuturu jashte kontekstit te tyre si c bejne gazetaret "wanabe" arnaute qe per nje rrahje thone masaker, per nje vrasje dosido perdorin termin ekzekutim apo vetvrasjen e klasifikojne si vetflijim qe nuk jane te njejtat kategori sigurisht.
Edhe ti vete (me sa duket pa e ditur) perdor sarkazmen kur flet per Al-Ferrarin!!!!
Pritet pak me shume zgjuarsi e kulture nga nje perfaqesues i "Races se Zgjedhur" sic je.

korn83

Forumium praecox

kondre i dashur,eshte e njejta pyetje qe i kam bere une vetes...si munden dy shqiptare mosmirenjohese si puna juaj te jeni kaq "rraciste" ndaj amerikaneve,çifuteve etj...na mburrni edhe nje pseudonazizem noglobal...kur jetoni ne ameriken e veriut,pra jeni emigrante,kur kaloni tere diten para internetit...dhe interneti eshte globalizim...pikerisht ju te dy qe jeni simbol i jetes alla amerikane...snobizmin te thuash te drejten e kam menduar une para teje per ju te dy ne veçanti...kur shoh rracizmin patetik qe ju karakterizon...por shoh qe nuk e ke harruar zakonin e vjeter te perdorimit te fjaleve te mia...megjithate me behet qejfi.
pastaj ç'shqiptare njeh ti mer lal?njeh ata te fares tende?hec njehere kendej e shih kush jane shqiptaret...hapi syte mire...veji ne krahasim me arabet...shih ç'bejne keta te fundit kendej e pastaj flit e deno "rracizmin" tim po deshe...eshte kollaj te mburresh tolerancen,kur nuk je ne kontakt e nuk ke te besh me ta,thjeshte sepse nuk ke nevoje t'i durosh

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares
A e ke degjuar ndonjehere fjalen ironi apo sarkazem ?

Edhe ti vete (me sa duket pa e ditur) perdor sarkazmen kur flet per Al-Ferrarin!!!!
Pritet pak me shume zgjuarsi e kulture nga nje perfaqesues i "Races se Zgjedhur" sic je.
Kur thuhet nje ironi edhe nje shaka qafiret thone "eshte gjysma e te vertetes". Kur e thote nje myslyman eshte e verteta e plote.

Shan zgjuarsine hebreje antares? Ti???? http://www.masada2000.org/nobel.html
Al Aksa Ferrari Islamic Motor Institute. Me sakte nuk eshte dashur me shekuj te i marrin qafiret as si modele per burgjet. E eger.

Nuk ka komplexitet te jashtezakonshem ketu. Eshte e thjeshte! Myslymani therr ne mes te Europes. E ka bere edhe do e beje!

Me e thjeshte eshte se egersira sulmon njerezit e pambrojtur edhe njerez te thjeshte jo gjahtarin. Kjo i jep arsye me teper gjahtarit te vrase me shume egersira pavaresisht se "disa egersira" ne ate turme sillet paqesisht.

Meqe erdhi fjala tek egersirat. Deuterium flet per Egjiptin kur flet per shkreteriren edhe eshte ngjashmeri me arabet,myslymanet sot. Premtimi biblik dhene hebrenjeve edhe krishtereve ne Deuterium.

Fuqia, dituria, largpamesia do te jene trashegimi te tuajat jo te atyreve..... ashpersia e kafshes me te eger te shkretetires do te jete trashegimi e tyre..........

ELVIS KELMENDI

Primus registratum

Nqs kjo pyetje eshte ashtu si e kuptoj une(tendencioze) atehere pergjigja ime do te jete larg nga paragjykimet sepse vetem keshtu do te arrijme te dallojme'Boshtin e se mires' nga 'boshti i djallit'
Populli American ka humbur bijet me te mire ne luften kunder forcave te erreta qe prirjet fondamentaliste kane mbartin.Kjo lufte ka kushtuar jete,shpenzime financiare, dhe shum e shum te tjera te mira qe vetem populli American dhe ne aleatet e tij jemi ne gjendje ti vleresojme (kujtojme vrasjet e dy Shqiptaro-Americ ne Irak). Une mendoj qe populli Iraken nuk eshte akoma ne gjendje te riconstructoje nje politike dhe shtet demokratik rrjedhimisht kjo na ben te mendojme qe ata kane nevoje per nje force pozitive qe ti ulleheqe ne processin e afrimit me boten e qyteteruar.Kush pervec Shteteve te Bashkuara te Amerikes mund ta beje nje miresi te tille? Une mendoj askush tjeter.
Ne te ardhmen gjeneratat Irakene do ta vleresojne kete ndihmese te SHBA-ve ndaj Irakut.

antares

Primus registratum

Sigurisht "ne te ardhmen", nderkohe ne te sotmen kemi mbi 100 000 te vdekur civile, vend te shkaterruar ne prag te luftes civile, toke te helmuar (Uraniumi i varferuar nuk eshte dhe aq i varferuar) i cili do te jete peshqesh per Irakun dhe vendet perreth edhe per disa miljona vjet.
Ironike eshte qe sot ne burgjet e "clirimtareve" Janki (ne Irak gjithmone) ka me shume irakene se sa ne periudhat me te errta te Sadamit!
Kush e humbi qyteterimin qe e gjeten Jankite mor ta marrsha?
Keta krimba qe nuk kane me shume se 250 vjet histori do ti tregojne pasardhesve te Kodit te Hamurabit, te shpikesve te rrotes etj. se c'fare eshte qyteterimi?
A e di ti more qe Jankite rendom ne Japoni e sidomos ne Vjetnam e kishin zakon tu prisnin veshet e hundet kundershtareve te vrare e ti thanin e ti conin si relike ne shtepi?
Per kete qyteterim e ke fjalen? Apo per vjedhjet skandaloze qe bene ne Gjermani ku grabitetn deri edhe Kodeket e Kishave (qe permbanin lindjet e vdekjet e fshatareve prej 300-400 vjetesh)!
Une uroj qe ata te rrine pergjithmone ne Irak po ama horizontalisht pasi te kene sherbyer si ushqim per korbat e krimbat.......
Dhe jo vetem Jankite po edhe te gjithe nizamet e tjere qe jane bashkepunetore ne kete krim te rende!

korn83

Forumium praecox

po pse mer ,te plasi shume ty per prerjet e vesheve kur mbron ke pret koka,ke djeg trupa te gjalle e i ben copa copa-dhe e anasjellta-ke mbyt me gaz miliona te pafajshem...kur ti vete quan ushtare te pafajshem,si ata shqiptare,sherbetore dhe servile te shba-se qe meritojne vetem fundin e tyre,perse ankohesh kur amerikanet gjoja na paskan vrare 100000 "te pafajshem"...a nuk jane ata servila te atyre mostrave qe jetojne ne mesjeten me te erret...me permend historine,per ç'histori po flet o injorant...,o lum ne qe te kemi,keshtu te pakten nuk do mbaroje gazi dhe hareja kurre ne kete forum...po e di ti qe jevgjit e kane lavdine e tyre ne mesjete...me perpara as nuk ekzistonin si komb...ishin nomade si romet...ti "nazist" i dashur ca gjera duhet t'i dish apo jo,se nazistet te pakten e studionin historine e nje kombi para se te ndermerrnin ndonje iniciative...me permend historine e hamurabit,kur arabet kane nisur pushtimin e atyre tokave nga gadishulli arabik ne shekullin e 6 pas lindjes se krishtit...po e di ti mer qe me mbron arabet pa ditur as abc-ne e historise se tyre,qe per ta islami eshte gjeja me e rendesishme qe kane jo se jane fetare,por sepse eshte me lindjen e kuranit qe fatkeqesisht nisi historia e tyre...kane vetem 1400 vjet histori!edhe faraonet jane arabe per ty mer lal???po e harrove ti diferencen midis popujve kamitike e semitike...pastaj goxha qyteterim kane edhe greket,por nuk me duket se meritojne ndonje respekt te madh...pastaj perse nuk ike ne irak te studiosh ,meqe po flet per qyteterim,por jeton ne amerike...a mos valle te pelqen me shume amerika?
besoj se je dakort te pakten meqe e lidh me qytetrimin,qe trupat shqiptare atje kane ikur t'i mesojne pak qyteterim robve te zi...une habitem se si nje shqiptar mund t'i uroje nje fat prej horizontali,shqiptareve te tjere...mendo pak edhe per nenat e atyre ushtareve shqiptare atje,para se te mendosh per irakenet.

gurax

Pan ignoramus

Moderatoret dhe administratoret, postimet nuk i klasifikojne ne kriterin qe ti permende. Eshte nje e drejte e njohur qe per sa kohe nje fakt mund te argumentohet dhe provohet, pranohet si e vertete, apo jo? Sistemi ligjor aktual punon ne kete menyre, kemi prokuror dhe avokat e me the te thashe qe pavaresisht akuzave, sjellin secili argumentat perkates, qe ne fund te fundit eshte e vetmja gje qe ka peshe.
Po te lexosh postimet, materialet, rreagimet, etj jo vetem te atyre qe levizin bishtin sa here qe ju hedh ndonje kocke, do te kuptosh, ndopak, se per cfare behet fjale ne postimet me lart. Nese ke mundesi ndonje here, fol me ndonje nikaraguan, afgan, panamez, guatemalan, kamboxhian, vietnamez, laosian. Sepse ti nuk e di qe vetem pardje, VOA(Voice of America), duke permendur diten e fitores per L2B, deklaroi me paturpesine me te madhe, qe sipas nje studiuesi qe une s'e mbaj mend si e kishte emrin, hedhja e bombave ne Nagasaki dhe Hiroshima e shpetuan boten nga shume te keqia qe mund te kishin ndodhur nese kjo gje nuk do te ishte bere. Sot akoma ka njerez qe vdesin prej tyre.
Ne driten e pamate qe te ka verbuar, ti deshton te kuptosh nje fenomen shume te qarte atje ku ti ha buke perdite dhe qe e thone mjaft qarte, jo vetem per ty por per te tere. Shembull konkret ne kete rast mund te te permend fjalet e nje zyrtari ne ambasaden italiane qe tha "Une cuditem me shqiptaret. Ende nuk e kuptojne qe Europa nuk e do Ameriken te fuse hundet ne punet e saj. Nuk flas per ju (ishim dy veta qe po flisnim me te) por per ate qe shoh verdalle, neper popull perdite. Shoh nje mllef ndaj italianeve, francezeve, europes qendrore duke e klasifikuar si arrogante, nderkohe qe ngrene ne qiell Ameriken verberisht dhe brohorasin per cdo gje qe pasohet me shprehjen 'sepse keshtu eshte ne Amerike.' "

Dhe se fundi, nese i rikthehesh te lexosh postimin tend te fundit, do gjesh shume me teper shprehje qe do te te vinin ty ne dyshimin paradoksal se pse vazhdon te shkruash ne forum, duke eklipsuar kater postues te tjere ne kete teme te marre bashke.

Mos vrit lametarin per lajmin e keq. Tregon dobesi.
Kujt i vjen per te qeshur, di te qeshe vete dhe s'ka nevoje per tabela qarkullimi.

korn83

Forumium praecox

gurax,o t'u duken pak faktet historike qe dhashe ne fillim per te pergenjeshtruar ç'thonte injoranti?di te lexosh valle,apo flet keshtu kodra mas bregut?apo je dhe ti i mendimit qe edhe faraonet e hamurapi na paskeshin qene te se njejtes rrace me ata qe sot behen copa copa neper bote?ke gje fakte historike?
sa per bombat atomike,eshte e kote te flasesh tani pas pilafit...kjo tregon hipokrizine tuaj te ekzagjeruar!se asnjeri prej jush nuk e di se ç'do te kishte ndodhur sikur ato bomba mos te ishin hedhur...atehere do te kisha qejf t'ju degjoja se ç'do te thoshit!japonezet para se te qajne per hiroshimen e nagasakin,bejne mire te kujtojne ç'i kane bere kinezeve ne nanshing,koreaneve dhe popujve te tjere aziatike...dhe te marrin ndonje iniciative ne kete drejtim!
sa per ate italianin me vjen keq te te kujtoj e te te zhgenjej qe te pakten qendra dhe e djathta italiane(nuk po flas pra per ata pastruesit e ambasades a çfare jane ata shoket e tu)jane te pakten po aq anti europiane sa ne Shqiperi....dhe te kujtoj qe antieuropianizmi shqiptar ka rrenje te thella...e nuk varet nga injoranca e popullit tone,por nga sjellja e "shkelqyer" qe ka treguar europa jote e dashur ne raport me ne...te duket vetja me i zgjuar se tere ata shqiptare pro amerikane qe i gje kudo?nese po,me vjen keq per ty,por qenke fodull...se sa anti amerikane jane ata dy te tjeret mjafton te kujtosh se ku jetojne.

sa per fjalorin tim:
...te kujtoj qe ne keto tema,jo prej fajit tim,nuk mund te thuash as edhe nje fjale sepse duhet te presesh pastaj fyerjet e te çmendurve...eshte dhjere fare kjo pjese e forumit per faj te vetem dy a tre personave
...duke pare situaten e tille,eshte e drejta ime pastaj qe te sillem ne te njejten menyre,ne mos me keq...
megjithate duke gjykuar mire,mendoj se fjalet e mia jane edhe teper te larta per ju,keshtuqe nuk besoj se jane fyerse

une_une

Primus registratum

po bejne sulm ushtria amerikane tani? Me sa po lexoj lajmet po! Asnje ankese nga qeveria e dominuar nga kurdet edhe shiitet?

I erdhi dita kurdeve edhe shitteve ne Irak. E keqja eshte se me te thaten do digjet edhe e njoma.