A do te tradhtonit me....?

Ali_DemsI

Primus registratum
Re: Me ke e ke?

Hmmm Them Se Jo /pf/images/graemlins/smile.gif Dhe Pse Varet Se Sa Shok E Kam Ate Tjetrin Un Dhe Sa E Rrespektoj Dhe Me Rrespekton.

Ps: Nqs Eshte Ku** Per Shpirt Mo Po Ja Futa Ene Un I Here Sbohet Qameti /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Une s'pranoj trathtimin ... nuk e justifikoj aspak.

Njeriu duhet te jet koerent ne ate qe ben ne jet ;
duhet te ket kurajon e zgjidhjeve qe ben.

T'gjith kemi hormone ; na qarkullon t'gjithve gjaku ne te njejten menyre...si mashkull,si femra : po tashi njeriu çik dinjitet/princip/respekt duhet t'ket n'jet x veten ne fillim dhe x tjetrin.

Urrej njerzit qe mendojn se vjen nje kohe qe duhet ta besh sepse heret a von , x t'ja hedh partnerit , edhe ai mund ta bej : kush ja hedh i pari njoni tjetrit <--- esht shum i perhapur si mentalitet.

Ka njerez te kalbur ne kte bot qe kujtojn se t'gjith kan ate kalbsin qe kan vet perbrenda dhe si mbrojtje ( inekzistente shpesh her) duhet ta bejn kte trasgresion se z'ben!

Trathtimi esht vetem nje frik "zgjidhje'je" ; ndryshimet friksojn robt e dobet ...

Por ktu asnji s'esht robot ! Asnji s'esht perfekt!

... por komunikimi i "drejt" , koerenca dhe kurajo e perballimit te partnerit duhet te TEJKALOJ mishin , nese VLEN si lidhje. /pf/images/graemlins/shrug.gif

e ci'ci'ci&bla'bla'bla. /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Blendi

Primus registratum

me duket se po paragjykon. Ata qe i shohin gjerat nga lart jane shpesh gabim, eshte ceshtje perspektive

Tradhetia eshte shpesh gjaknxehte, jo gjakftohte. impulsive me shpesh se e paramenduar prandaj recitimet per dinitet/princip/respekt nuk hyjne fare.

perpos kesaj, ne shumicen e rasteve ka nje arsye per tradhetine, here te ditur e here nen-ndergjegje, prandaj behet palidhje qe persona te trete te komentojne ngjarjet e jetes se dikujt qe ne kembim as ata nuk e njohin.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Une shoh gjithmon n'pozicjon horizontal ; me asnje dridhje syni.

Dhe s'kam frik ti them njeriut qe kam pran... "ste dua me..." ; s'kam nevoj ta trathtoj.
Lej ate...dhe iki n'pun t'mija me koshenc te paster koerence.

Gjaku esht isoj tek te gjith,perseris! Respekti x njeriun esht gjithçka : fillon nga vetja jote sepse ke zgjedhur nje person qe duhet te rri me ty,e ke zgjedhur ti(ose e kunderta,s'ka rendsi kjo)...dhe ti duhet te vendosesh nese VLEN akoma t'rri me ty.
T'ka von njeri pistoleten perball me u lidh kshu?!
S'me interesojn arsyet...fare . /pf/images/graemlins/shrug.gif
Une mendoj sinqerisht kto qe shkruaj ; ndaj s'kam nevoj te mçihem ne perspektiva te rremta.

Blendi

Primus registratum

Fort mire per ty. Edhe une i mendoj sinqerisht keto qe shkruaj, ndryshe kjo do ishte nje loje me vetveten, por sinqeriteti nuk e ben nje opinion te jete i drejte apo i gabuar.
tashi ti beson vertete se njeriu eshte krijese monogame?
Apo mendon se dikush martohet/lidhet me dike per te pasur nje marrdhenie krejt egzistenca e se ciles bazohet ne aktet seksuale? Apo shkon lidhja e njeriut me njeriun pertej kesaj e seksualitetit i jeper pastaj nje rendesi e tepert dhe e pajustifikuar?

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Une besoj tek koerenca e aktit te mendjes dhe te trupit...

urrej mashtrimet , aty ku njerzit "justifikohen" me mishin/impulsivitetin etj.etj.
Pikrisht sepse besoj ne njeriun qe tejkalon kto akte seksuale jam kunder;pikrisht sepse njeriu duhet te ket besim tek vetvetja,ta njoh vetveten si thelb duhet te respektoj tjetrin.

Dhe nese ti pranon me sinqeritet qe ke trathtuar... une duhet te shoh sinqeritetin tend si VLER ?! Jo re...aspak!
-minimumi i minimumit qe mund te besh,si pasoj e aktit. Mos prit asnje monument deshmor(kujdes ti tashi,mos ekzagjero!)... esht i gabuar dhe pik; prit konseguencat .

Perseris...asnji s'te detyron te lidhesh,te martohesh me 1 tjeter.

Gjithçka rrotullon ;
gjithçka te kthehet.

Blendi

Primus registratum

Ke t'drejt kur thua qe sinqeriteti pas tradhetise nuk ka vlera per tu krenuar. ndonjehere provokimi eshte i nevojeshm per te zbuluar pikveshtrimet e t'tjereve. gjithmone flasim ne forma hipoteze dhe jo domosdoshmerisht jetojme apo aprovojme gjitcka mbi t'cilen mund t'kemi nje opinion.

i_own_u

Primus registratum

jo larg ku jetoj un ne nje restorant po festohej nje martes

vjen ambulanca dhe dergon ne Spital nusen qe po martohej me vllain e dhondrit...

kishin ngec ne banjo, d.m.th nel culo Aurora... ta mendosh ska me turp, po ja qe jan gjojna qe ndodhin nga dita n'dit

jan pikerisht shumica e atyre femrave qe krenohen n'tavolin per martesen, fejesen apo dashnorin qe kan qe bien viktima qe ne provokimin me te vogel qoft dhe pa dashje

mai dire mai

abs

nuk e di...

Ne fakt shembuj nga jeta e perditshme ka nga ma te ndryshmet dhe ma te panumert.

Eshte bukur te lexosh qe ka te ndryshme dhe jo vec si imja!

Nje teme e fokusuar nga shume drejtime e pervoja personale.

E gjej shume pozitive te propozohet nje methode apo ide funksionale dhe ndihmese per te tjeret, dmth nje pervoje e mire e dikujt edhe mund ta bajme tonen.

...me eshte e veshtire te zgjoj ndienjen e fajit tek dikush/te tjeret, edhe pse dhe pa dashje e bej.( jo se jam e but eee /pf/images/graemlins/crazy.gif, qe mos t keqkuptohemi)por thjesht si princip!

-----------------

<font color="pink"> Mbeshtes sinqeritetin cilido qofte ai! </font>

i_own_u

Primus registratum

them se te gjith jan te lumtur per jeten sentimentale qe bojn...

por te nesermen s'din si shkon... tek kjo tem kisha çkisha e thash

fallcitetet dhe zgjuarsia apo bukuria virtuale me HAP BARKUN

ajt bofshi qef

Caldera

Primus registratum

Une s'do ja falja tradhetin partnerit tim.E di qe as ai jo. Tradhetia eshte shume e shemtuar...

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Nuk po flasim si eshte tradhetia, e bukur apo e shemtuar.
Nuk jap vleresime per asnjerin si e ka bere dhe pse e ka bere.
Nuk ve asnjehere ne dyshim vlerat e mia apo te dikujt tjeter.
Nuk ka lidhje tradhetia me respektin.
Pastaj ju shkruani sipas qefit.
Asnje nuk eshte ne teme.
Keni tradhetuar, mund te tregoni, secili e di vete.
Keni tradhetuar nuk ju a mban ta thoni e kuptoj edhe kete shume mire.
Nuk me pelqen kur vleresoni dhe fyeni te tjeret pa asnje problem, ose kur mundoheni te gjeni anen filozofike te "gjese"
Eshte puna e secilit ose ta jetoje jeten siç do ose te rri te vrase mendjen ku e ka mçef vetveten dhe kur ta gjej, a thu do ti hy me ne pune?

Caldera

Primus registratum

Ne radhe te pare do i lutem shkeqesis notorious_on te me japi leje te shprehem. Lejohem? (E zeme se po)

Djale i mbare je komplet out por seshte vetem kjo. Ke shume mllef mer cun... Lere njerezin te shprehet se nuk jetojme ne af.Nese dikush ka pasion P apo K s'ka pse te martohet pra /pf/images/graemlins/shrug.gif.
Dahlia, ke te drejte. Njerzit jane te ndryshem. Pastaj diskutimi lezetin e ka ke llojshmeria e mendimeve qe sjell. Liri, demokraci /pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Por ktu asnji s'esht robot ! Asnji s'esht perfekt!

Pikerisht se nuk jemi robote nuk mund ti kerkosh dikujt llogari pse ka tradhetuar.
Nje lidhje e vlefshme ose edhe e pavlefshme te jete nuk eshte vetem MISH dhe FILO eshte NDJENJE ne rradhe te pare.Pikerisht çfare na ndan nga qeniet e llogaritura per pune.

Caldera

Primus registratum

Dahlia une nuk i kisha lexuar postimet me pare kur u pergjigja. Askujt nuk i kerkoj llogari. Dhe une sjam perfekte! Une kam nje familje dhe nje njeri qe e dua. Me sjelljen dhe dashurine time dua ta mbroj ate qe kam. Une nuk do e tradhetoja kurr se e di qe me shume do i beja keq vetes dhe do prishja me duart e mia cka kam ndertuar deri me sot. Pasioni kalon.Nuk jemi te tere njelloj dhe sdo te thot ate qe bej une ta besh dhe ti. Une skam diktature as ke shtepia. Nese e marr vesh qe me tradheton (se mund edhe ta bej ai po une smarr vesh) nuk ka me te ardhme per ne. Boll kam pare e degjuar njerez qe tradhetoj dhe mbajne famije te shkateruara per sy e faqe. Une uroj mos me te me ndodhi, per veten dhe per femijet. Nese ndodh...(ka gjithmon nje nese) une do behem dhe nene dhe babe per femijet e mi.
Keshu jemi gatuar. Disa gjera i pertypim disa jo. Ika se mu dogj gjella /pf/images/graemlins/smile.gif