Re: Ç'mendojne te huajt per Gjuhen Shqipe
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
O njerez te medhenj
O koka te mençura
Ne nje vend si i yni, me tre qytete te medhaja gjithesej, me nje siperfaqe sa nje rezerve natyrore ne Afrike, me nje histori mijeravjeçare qe e duam te gjithe, ju gjeni menyren per tu grindur e per te treguar kush di me shume e kush eshte me i mençur
Me keto qe thoni ju e ndani dhe e perçani shqiperine dhe gjuhen bashke me te.
Ne çdo vend te botes ka nje gjuhe letrare te shkruar,ka dialekte, veriu, jugu, etj, etj.
Gjuha jone eshte e vjeter dhe e pasur,te dyja dialektet jane te bukura dhe interesante per tu studiuar. Per çfare beni llafe kot,sepse ne fund te fundit te gjithe e kuptojme njeri tjetrin kur shkruajme, eshte thjesht dialekti qe ju ben te gjitheve te vuani more njerez, nuk eshte ndryshim rrenjesor i gjuhes.Shkrimet e Cajupit, Fan Nolit, Migjenit,Fishtes Poradecit,etj etj te gjithe dime ti lexojme apo jo, ta dinin ata se per çfare debatoni ju sot, do ti vinte turp per ju
Aq me teper qe keni dale dhe nga tema, o njerez te rrembyer
[/ QUOTE ]
Nga tema ke dale ti, une per vete jam kurdohere brenda temes. Gjuha shqipe thashe qe me tingellon si turqisht. Oroshit, ngaqe nuk i pelqen turku, fyhet rende e na tregon qe ai kujton se gjuha qe flet vete ngjan si frengjisht. Kjo ia ngop krenarine e marre neper kembe (qe nga koha e turkut), megjithese nuk kuptoj pse vershellen gjithnje te njejten melodi kur mendimin e tij e quan te pagabueshem e universal.
Ta kisha une mendimin tim keshtu, as do merrja mundimin t'u mbushja mendjen te tjereve, por do kapja lloton e jetoja ne pacifik.